Τι σκυλοτροφή να του παίρνω;


Alkes

Member
13 Νοεμβρίου 2009
10
0
Καλημέρα και καλοσορίστε με :)
Ρε παιδιά, να ρωτήσω, ποιά ξηρά τροφή θεωρείται καλή, αφού όλες έχουν μέσα άλευρα κρέατος και παραγεμίσματα?
Και πως μπορεί να είναι καλή μια τροφή των 90 ευρώ πχ, όταν απ'το εργοστάσιο φεύγει με περ. 20 δολ. τα 13,5 κιλά?
 




MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Χμμ....sorry αλλά ακόμη και η optidog είναι καλύτερη!!! Μπορεί να φαίνεται εμπρηστικό το σχόλιο μου αφού προτείνω μια τροφή που προέρχεται απ' τα lidl αλλά όταν την παίρνω τα σκυλιά μου τρελαίνονται γι' αυτή, τα κακάκια τους είναι τέλεια σε χρώμα και σύσταση, δεν έχουν αέρια και η πρωτεϊνη σε ποσοστό 26% είναι μέσα στα φυσιολογικώς αποδεκτά πλαίσια.
Κοιταξα τα συστατικα και δεν ηταν ασχημα :
90% κρεατα και παραγωγα ζωων εκ των οποιων τουλαχιστον 30% παπια, Ψαρια και παραγωγα ψαριων , σιτηρα , ανοργανα συστατικα. Πρωτεινη 8,5% , τεφρα 2% , βιταμινες κλπ. Η ιδια τροφη βγαινει και με 30% beef ή 30% chicken.Κοστος 1,20 ευρω τα 800 γραμ. και προτεινομενη δοσολογια 1 κονσερβα στα 15 kg σκυλου. Η πρωτεινη , απο οτι καταλαβαινω , μετριεται διαφορετικα στις υγρες απο οτι στις ξηρες τροφες ...αρα το 8,5 % πρωτεινη συναρταται με το 80% υγρασια που περιεχει η κονσερβα.

Πανω στη συσκευασια εχει μια σφραγιδα του Ιnstitute Biodata Analytik , ενας ανεξαρτητος οργανισμος που πιστοποιει προιοντα στη Γερμανια. Επισης γραφει πως δεν εχουν προστεθει συντηρητικα και χρωστικες στην τροφη.

Η εταιρια ειναι ενα σφαγειο στο οποιο σφαζονται καθε μερα 15.000 ζωα,νομιζω οτι πισω απο το ονομα ειναι η Belcando μια κονσερβα κοστιζει 2.50 ευρω η και περισσοτερο,και απο την μυρωδια της καταλαβαινεις οτι εχει κατι απο τις πολυ ακριβες κονσερβες.
Παντως ο καλυτερος συνδιασμος θα ηταν ξηρα optidog με 2-3 κουταλιες της σουπας κονσερβα optidog λιγο νερο και ανακατωμα,τρελλα!!!

Αυτά από παλιοτερα αρχεία του dogforum προ ενός έτους...

Έχουμε και ΔΝΤ στο κεφαλι μας! Viva Lidl... λεω να τη δοκιμασω αν μεγαλωσει αλλο λίγο ο μικρός...
 
Last edited:


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.649
7.754
Nα συνεχίσω λίγο το θεματακι με το μαγειρευτό, αφού διάβασα και το παλιό ποστ της ροτυ εχω κανει τα εξεις εδώ και μια εβδομάδα.

Βρήκα κιμά από διάφορα κρέατα- όχι λίπη- πήρα καρότα κολοκύθια και κουνουπίδι και τα έτριψα και βάζω την εξής αναλογία στη κατσαρόλα
1200 γρ κιμά
500 γρ λαχανικά
250 γρ ρύζι
1 σφυνακι πυρηνέλαιο

είναι 35 κιλά και ημερησίως τρώει
3 Χ 1000 γρ μαγειρευτό
300 γρ ωμά μοσχαρίσια κοκάλα
4 κουταλιές της σούπας γιαουρτάκι

συμπεράσματα,
όρεξη η ίδια δλδ τρώει και τα πιάτα,
κόπρανα ούτε τα μισά δλδ με 3500 γρ ωμό και μαγειρευτό πιο λίγα από 500γρ orijen (γιατί?) .

Παρατηρήσεις υποδείξεις και λοιπές οδηγίες δεκτές …. μεσίτες απορρίπτονται
35 κιλά σκύλος τρώει 3.5 κιλά φαγητό την ημέρα; Ή κάτι δεν κατάλαβα; Δεν ρωτάω επικριτικά , έχω απορία γιατί θέλω να τους αρχίσω μαγειρευτό και νόμιζα πως 40 κιλά σκύλος θα χρειαστεί 1 κιλό φαγητό την ημέρα και τώρα έχω μείνει άναυδη.
 


Mimas88

Member
17 Μαρτίου 2013
17
0
Καλησπερα, θα ηθελα την γνωμη σας για την σκυλοτροφη που ηδη παιρνω. Δινω στο κουταβι μου της Royal Canin και το στομαχακι της εστρωσε για τα καλα απο την Top Hills που της πηρα στην αρχη.
Επειδη βρηκα μια ευκαιρια και μπορω να παιρνω την Nutro με 50% εκπτωση πιστευετε οτι αξιζει να αλλαξω? τι πιστευετε για την Nutro σε σχεση με την Royal και ειδικα για τους πρωτους μηνες που δινουμε οτι καλυτερο μπορουμε.

Ευχαριστω
 


elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Η royal ειναι μια απο τις καλύτερες τροφές στο εμπόριο!
Η nutro ειναι μια τροφη καλη για τα χρήματα της.

Καλο θα ηταν το κουταβι να τρώει μια καλη τροφη ειδικά τον πρώτο χρόνο που θα αναπτυχθεί. Απο εκει και πέρα ειναι στη δική σου απόφαση το Τί θα κανεις!
 


Mimas88

Member
17 Μαρτίου 2013
17
0
Η royal ειναι μια απο τις καλύτερες τροφές στο εμπόριο!
Η nutro ειναι μια τροφη καλη για τα χρήματα της.

Καλο θα ηταν το κουταβι να τρώει μια καλη τροφη ειδικά τον πρώτο χρόνο που θα αναπτυχθεί. Απο εκει και πέρα ειναι στη δική σου απόφαση το Τί θα κανεις!
Ευχαριστω, καπως ετσι ελεγα να κανω, τουλαχιστον οσο μπορουμε...
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
breed φθηνη ξηρα τροφη απο μεγαλη εταιρια ευρωπαικη συσκευαζεται στην ελλαδα ,,,,,, δινω σε αδεσποτα και στη δικια μου οταν δεν εχω μαγειρευτο,,,,,,,, οσο για τα lidl,,,,,,,,, δυο φορες πηρα χαλασμενα τροφιμα που δεν ειχαν ληξει,,, δεν ξαναπηρα τροφιμα απο εκει,,,,,,,,,,,,, οσο για τις σκυλοτροφες noname ξηρα τροφη που εχει δεν θα την εδινα ουτε σε αδεσποτο να χορτασει τη πεινα του,,,,
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.926
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95