Το πεπρωμενο φυγειν αδυνατον


ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Οταν ελαβα το τηλεφωνημα ηταν ξεκαθαρος.Φιλε ο σκυλος ειναι δυσκολος, δυνατος, πεισματαρης και υπο συνθηκες επικυνδυνος.
Εγω παντως ενα δεν καταλαβαινω. Πως δεν ειχατε καταλαβει πριν γινει το περιστατικο οτι ο σκυλος ειναι δυνατος και επικυνδυνος και μαλιστα πρεπει να του γινει και ευθανασια????? Δηλαδη ειχατε ενα σκυλο "φονια" μεσα στην οικογενεια σας και απλα δεν το ξερατε??? Ή αλλαξε μετα το περιστατικο?? Πραγματικα δεν καταλαβαινω..
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τωρα απο περιγραφες ακουμε για το σκυλο,,, ισως αν τον ειχαμε μπροστα μας να αισθανομασταν οτι ηρθε το τελος μας,, ισως καποιοι απο εμας να του επιβαλομασταν δια της βιας και να καθοταν φρονιμος η να εκτελουσε εντολες απο φοβο να τον βουταγαμε απο το λουρι και να κατουριοταν απανω του,,, ισως να καναμε χειροτερα τα πραγματα και ο συγκεκριμενος να μην χαμπαριαζει τιποτα απο απειλες και φοβερες και να χαναμε και κανα δαχτυλο η και χερι η και την ιδια μας τη ζωη αν τον ζοριζαμε,,,,,,
οποτε,,,,, τι να λεμε,,,,,
......
αυτο που ειπες για περιορισμο,,, για κενελ,,,, η για να τον εχεις για φυλαξη,,,, και οτι εχεις μεγαλο χωρο...
.....
σκεψου,,, σαν εικονα,,,
,,
μια νεροσωληνα η μπετοβεργα χοντρη παραλληλα με το εδαφος,,, ενας κρικος να περναει μεσα και δεσιμο με αλυσιδα η σχοινι πλεχτο υψηλης αντοχης,,, επιτρεπει στο σκυλο να τρεχει σε ολο το μηκος της μπετοβεργας και εκατο μετρα μηκος να το κανεις,, και πλατος μεχρι εκει που θες να φτανει,, δηλαδη καθοριζεις το μεχρι που θες να φτανει ο σκυλος,,, πλεονεκτηματα,,,, ο σκυλος τρεχει πανω κατω και εκτονωνεται,,, αισθανεται ελευθερια κινησεων,,,, αποτρεπει οποιον προσπαθησει να μπει,,, δεν φτανει εκει που δεν θα θες να φτασει,,, δηλαδη στα παιδια η στη γυναικα σου,,, ανα πασα στιγμη μπορει να μπει στο σπιτι του,,, εγω τουλαχιστον το βρησκω πιο πρακτικο και πιο σωστο απο το να περιοριζεται σε ενα κλουβι οταν υπαρχει αυλη και μαλιστα μεγαλη,,,,,,, εγω στη δικια μου το εφαρμοζω κατα διαστηματα,, ποτε στην αυλη να μην καταστρεψει τα φυτα και ποτε στη βεραντα να μην καταστρεψει τη μπουγαδα γιατι οτι βλεπει το ματι της θελει να το πιασει με το στομα της,, ==)) το ειχα δει σε χωριο σε ενα πολυ δυνατο ελληνικο ποιμενικο.. θυληκο,,, αλλα ηταν λες και εβλεπες το διαβολο,,,, ετρεχε ολη τη περιμετρο με τον κρικο της αλλυσιδας μεσα σε μια μπετοβεργα που εκανε το γυρο του οικοπεδου,,, οπου μεσα ειχα διαφορα κατσικια κοτες προβατα κλπ ο ανθρωπος εκει,,,
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ferozarea αυτο μπορει να λειτουργουσε σε αλλο σκυλο. Για τον Φιντελ δε νομιζω. Καλυτερα σε κενελ και εκτονωση με τον Nasouk.

Μονο σε εμενα χτυπαει ασχημα που ο εκπαιδευτης που τον πηρε για να τον κρατησει μονιμα μετα απο 3 μηνες σηκωσε τα χερια ψηλα και ουσιαστικα εθεσε το διλλημα ή παρτον ή ευθανασία?
Δεν τον ξερω τον ανθρωπο αλλα το να βγαζει συμπερασμα οτι ο σκυλος πρεπει να κοιμηθει αλλα δεν θες θα σε βοηθησω να τον κρατησεις (σε οικογενεια με παιδια ετσι?) ειναι λιγο καπως. Χρησιμοποιω το καπως γιατι ειναι πολλες οι λεξεις που μου ερχονται στο μυαλο και οχι ολες κοσμιες....
Ασχημο μπαλακι πεταει...
 


samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Τι εννοια εχει η λεξη προεδρος=Ο τυπος που τα ξερει ολα, ειναι μεσα σε ολα και ανακατευεται παντου κανοντας τα μανταρα εχονατς ομως σταση ''προεδρου''.Ετσι την εμαθα στο νησι και αυτην την εννοια εχω στο μυαλο μου καθε φορα.
Η αληθεια ειναι οτι ακουγεται καπως, ιδιως μετα τα περιστατικα μας.Δεν ειναι ουτε θα ειναι αρχηγος, τουλαχιστον αυτο θελω να του περασω απο εδω και περα.

Ο σκυλος πηγε στον ειδικο οχι για να τον συμμορφωσει, αλλα να τον κρατησει.Βεβαια θα εκανε οτι μπορουσε να δει αν ο σκυλος μπορει να ''γυρισει'' σε normal mode.Οταν ελαβα το τηλεφωνημα ηταν ξεκαθαρος.Φιλε ο σκυλος ειναι δυσκολος, δυνατος, πεισματαρης και υπο συνθηκες επικυνδυνος.Πρεπει να κοιμηθει.Αν δεν θελεις, θα σε βοηθησω να τον κρατησεις.Οχι οπως πριν.Θελει πολυ δουλεια και υπομονη χωρις να ξερουμε τα αποτελεσματα.

Ετσι λοιπον αποφασισαμε να επιστρεψει σε εμας που τουλαχιστον γνωρισουμε τα χουγια του και μπορουμε να ισσοροπησουμε κατα καποιο τροπο.Δεν μπορω να δωσω τον σκυλο σε κανεναν αλλον, θα ημουν αφελης.

θα γινει στειρωση, ειναι 28 μηνων τωρα.Συμφωνω που λετε οτι στην χειροτερη δεν θα παθει τιποτα.

Τσιμακ, ειναι μονιμη λυση , ηρθε για να μεινει.

Τωρα η Αντιοπη ναι εχει τον τροπο της να ξεσηκωνει.Μεχρι εκει ομως.θα τον ξεκουβαλησει, ομως μετα οι αντιδρασεις του και τα κλειδωματα του εγκεφαλου του ειναι δικα του.Αυτο με ενοχλει πολυ.Να μπλοκαρει και να μην ακουει τιποτα και κανεναν.Τωρα αν το ρευμα μπορει να βοηθησει δεν ξερω, δεν το βλεπω ζεστα, δεν το αποκλειω ομως.

Γενικα ειμαστε ολιγον σε φουριες τι να πρωτοκανουμε, πως κλπ κλπ, αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα βρουμε την λυση.

Ειμαι σε ενα συνεδριο θα επανελθω.
αυτο φιλε δεν ειναι χαρακτηριστικο μονο του δικου σου αλλα της φυλης...απλα ο δικος σου μπλοκαρει με <<λαθος>> πραγματα .
Ελπιζω να σου πανε ολα καλα ,οπως ακριβως τα σχεδιαζεις.
Γνωμη μου ειναι οτι στην σχεση σας πλεον το πιο επικινδυνο θα ειναι η ...συνηθεια που μπορει να σε κανει να χαλαρωσεις καποα στιγμη.
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
με την στειρωση υπαρχουν και περιπτωσεις που εγιναν περισσοτερο επιθετικα, η επιθετικα χωρις πριν να ειναι..
απλα κρατα κι αυτο το ενδεχομενο.
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
με την στειρωση υπαρχουν και περιπτωσεις που εγιναν περισσοτερο επιθετικα, η επιθετικα χωρις πριν να ειναι..
απλα κρατα κι αυτο το ενδεχομενο.
Περιπτώσεις αρσενικών που έγιναν πιο επιθετικά; Έχω δει κατά καιρούς αναφορές για θηλυκά, για αρσενικά όμως όχι.
 




Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το ότι δεν έτυχε να το διαβάσω ή να το ζήσω εγώ, δεν σημαίνει προφανώς ότι αποκλείεται και να συμβαίνει. Θα ήθελα όμως αν είναι εύκολο περισσότερες λεπτομέρειες. Κυρίως αν το είδες κάπου γραπτώς, αν θυμάσαι την πηγή.
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
νομίζω πως αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να είχαν κάποια άλλη παράλληλη διαταραχή
(ορμονικής φύσης ktlp.) κάπου είχα διαβάσει κάτι σχετικό αλλα δεν θυμάμαι τώρα
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Το κενελ δεν θα ειναι ενα κλουβι μικρο.Σκεφτομαι για περιπου 50τμ.Οκ κλουβι, ευρυχωρο παντως.

Ο ανθρωπος που τον ειχε τον εδωσε πισω γιατι ειχε και αλλα σκυλια εκει, με τα θηλυκα ηταν κυριος, με τα αρσενικα ομως δεν ηταν.Και επειδη ειχε τσακωθει μερικες φορες, ηταν δυσκολο να εγγυηθει την σωματικη ακεραιοτητα αλλων σκυλων πελατων του.το καταλαβαινω απολυτα αυτο.Οταν εγινε το συμβαν εκεινος προτεινε βλεποντας με πελαγωμενο να τον παρει και βλεπουμε.i respect that.

Ιο Μαρια δεν ειναι ετσι ακριβως.Ο ανθρωπος ειπε.Ο σκυλος ειναι επικινδυνος και εγω στην θεση σου θα του εκανα ευθανασια.Λοιπον εγω ευθανασια σε σκυλο που ειναι υγιης,δεν κανω.Οποτε του ειπα, φερτον εδω και θα δουμε τι θα κανουμε και πως.Καταλαβε οτι δεν θα αλλαξω γνωμη, οποτε ειπε αν μπορει να κανει κατι να βοηθησει θα το κανει.Ειναι ξεκαθαρος και εκανε πολλα για μενα και τον ευχαριστω δημοσια.Οχι μονο τωρα, σε ολα τα σκυλια μου ηταν παντα διπλα.Η τοποθετηση του ηταν ξεκαθαρη και ντομπρα.

Ηλεκτρα κοιτα να δεις κατι.Μεχρι το συμβαν ειχε δειξει οτι με τα ζωα δεν τα παει καλα.Οκ, δεν ειναι παντα σιγουρο οτι ολα τα σκυλια θα ειναι κουλ με αλλα ζωα.Μην ξεχνας οτι συζηταμε για μαστιφοειδη.Τωρα απο την στιγμη που την επεσε στην μικρη, εκει αρχισαμε να το ψαχνουμε και βεβαια οι γνωμες διιστανται.Ντουφεκα τον ο ενας, κρεμαστον ο αλλος, τυχαιο γεγονος ο ενας, δεν θα το ξανακανει ο αλλος.....καταλαβαινεις τι εννοω.Αλλο να εχεις εναν δυναμικο σκυλο, και αλλο εναν δυναμικο επιθετικο σκυλο.Και μην ξεχνας οτι η φυλη ωριμαζει αργα για να πεις οτι ειδες χαρακτηρα και ξερεις πια τι θα περιμενεις..Αν ανατρεξεις στην παρουσιαση του crispy chocolate θα δεις την πορεια του στην αγελη μας.Η ευθανασια αφορα αποκλειστικα την υπαρξη του με τα παιδια.

Κοσμα εχεις δικιο, μαλλον ο δικος μου το κανει σε υπερθετικο βαθμο.Σημαντικο αυτο που λες για την χαλαρωση,για αυτο πρεπει καθε μερα που ξυπναω να αναλογιζομαι τι σκυλο εχω και να προγραμματιζω-σχεδιαζω βηματα μπροστα.

Θα προτιμουσα να λεγαμε σε αυτο το θεμα τα θετικα πραγματα που θα ακολουθησουν και οχι να αναφερομαστε σε αρνητικες καταστασεις κανοντας ισως και λαθος υποθεσεις.Στο αλλο θεμα τα εχουμε πει ολα αυτα.Θενκς
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
nasouk απο την μικρη μου εμπειρια με τετοια θεματα, νομιζω οτι θα κανεις αυτο που θεωρω και εγω καλυτερο για τετοιες περιπτωσεις. Η ευθανασια ειναι κατι βαρβαρο που δεν εχει επιστροφη και θα πρεπει να ειναι η εσχατη λυση, οταν πια δεν υπαρχει κατι αλλο να κανουμε.

Στην δικη μου περιπτωση ο σκυλος μενει μονος του σε ενα κενελ σαν αυτο που σκεφτεσαι να φτιαξεις, τον διαχειριζομαι αποκλειστικα εγω, αλλα ερχεται σε επαφη και με την ολη οικογενεια σε βολτες ή παιχνιδια στον κηπο παντα παρουσια μου. Εκοψα τις πολλες ασκησεις ΒΥ, δεν χρειαζεται να τον πρηζω συνεχεια, καλυτερα να αφιερωνω τον χρονο αυτο σε βολτες.

Το αποτελεσμα ειναι οτι ο σκυλος εχει ηρεμησει και δεν ειναι πλεον στην τσιτα μαζι μας, δεν υπαρχουν κοντρες και δειχνει να προτιμαει την ησυχια του στο χωρο του, απο την πολυκοσμια.

Ευχομαι να επελθει ηρεμια στο σπιτι. Ενας σκυλος πρεπει να ειναι χαρα και οχι σκοτουρες!!
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αλλο ο σκυλος σου,,, και αλλο ο σκυλος του,,, και δεν νομιζω να εχει προβλημα με βασικη υπακοη ο σκυλος του,,, αλλα με τον χαρακτηρα που εχει διαμορφωσει αρα τροπο σκεψης που εχει για οσους τον πλησιαζουν η ζουν μαζι του και την γνωμη για τον εαυτο του οτι ειναι υπερανω αλλων...,,, αυτο δυσκολα εως ποτε δεν αλλαζει,,,,
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Έχοντας ζήσει μια παρόμοια κατάσταση, πρώτα ένα μπράβο στηναπόφαση να μην κοιμίσεις ένα υγιή ζώο, και μετά θα ήθελα να σου πω κάποια απότα λάθη που έκανα εγώ όταν βγήκε το ‘πρόβλημα’.

Τον απομόνωσα από την υπόλοιπη οικογένεια γιατί φοβόμουνα όχιάδικα τα κακά του νεύρα και την επιθετικότητα του , ενώ θα έπρεπε να ζει κάποιεςώρες και μαζί τους έστω και αν τον είχα πάντα με του λουρί και δίπλα μου.
Έτσι το πρόβλημα χειροτέρεψε μια και στο μυαλό του έμεινε ότι είμαι μόνο εγώ και αυτόςκαι όλοι οι υπόλοιποι απέναντι.

Το πρόγραμμα που ακολούθησα ήταν παρόμοιο με αυτό που ανέφερες,ένα μεγάλο κενελ (γύρω 25 τμ) μία βόλτα το πρωί 1 ώρα και μετά παιχνίδι καιεκπαίδευση στον κήπο, το ίδιο όταν γύριζα από την δουλειά και φυσικά το βράδυ μεγαλύτερη βόλτα και τον άφηναμετά στον κήπο 2-3 ώρες μετά το παιχνίδικαι την εκπαίδευση, πριν το κλείσω στο κενελ.

Το καλό που βγήκε από αυτό είναι ότι έλυσα όλα τα προβλήματα με τον έξω κόσμο ( μη φαντάζεσαιότι μπορούσε να τον χαϊδέψει κάποιος αλλά ήταν πάντα δίπλα μου με ελάχιστες εκρήξειςκαι 100 % ελεγχόμενος) αλλά με τους δικούς μου χειροτέρεψαν σε σημείο να μην μπορεί ούτε στον κήπο να τονβγάλει κάποιος ή να τον ταΐσει αν εγώ δεν μπορούσα.

Αν το ξανάκανα από την αρχή, θα τον κοίμιζα το βράδυ σπίτι (μέσασε κένελ ) και θα έβγαζα ώρες απο την βόλτα και την εκτόνωση και θα έβαζα μαζί με την οικογένεια μου.
Την στείρωση δεν την αποφάσισα μια και το δικό μου πρόβλημα δεν ήταν μόνο επιθετικότατα και η κυριαρχικότητα αυτά κατά κάποιον τρόπο λύθηκαν αλλά η κακή ποιότητα στα νεύρα και οι μη ελεγχόμενες εκρήξεις του χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Ούτε ρεύμα του έβαλα για τον ίδιο λόγο.
Βέβαια εμένα ήταν κάτω από 40 κιλά και έτσι μπορούσα κάθεστιγμή να τον κουμαντάρω, και αφού λύσαμε τα μεταξύ μας προβλήματα ήταν ένα ζώοπου εκπαιδευόταν εύκολα και αν τον προλάβαινα πριν πάρει την πρωτοβουλία με ένααπλό όχι ,σταμάταγε.
Βέβαια τα μάτια μου ήταν πάντα κολλημένα πάνω του σε κάθε κίνησητων αυτιών του ή στο ελάχιστο πάγωμα στα δευτερόλεπτα πριν την επίθεση για ναπρολάβω πριν περάσει στα κόκκινα.

Σου εύχομαι καλή τύχη και ελπίζω να πάνε όλα καλά.
 




superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
νασο μιας κ εχω σκυλο με οχι τοσο καλο χαρακτηρα.
φτιαξε ενα κοσμο για σενα και τον προεδρο μονο.
κ ολα θα πανε καλα,και θα στε και οι δυο μια χαρα
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Εγώ θα ήθελα, πριν γράψω την γνώμη μου (ίσως), να διαβάσω τι είπαν τελικά οι ειδικοί που τον είδαν (αν και κάποια τα διάβασα κι εδώ).

Θα ήθελα nasouk, αν μπορείς, να κάνεις μια δημοσίευση "συγκεντρωτική" με αυτά που σου είπαν οι άνθρωποι που απευθύνθηκες για βοήθεια...Όσο πιο αναλυτικά και "καθαρά" μπορείς.

Νομίζω, θα βοηθήσει κι εσένα και εμάς που διαβάζουμε...
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
silent και vek, θυμίστε μου για τι σκυλιά μιλάμε please. Ράτσες εννοώ.
Το δικο μου ειναι ημιαιμο 25 κιλα, το οποιο δεν συζηταμε οτι ειναι πολυ πιο διαχειρισιμο απο ενα ενηλικα σε σχεση με ενα τανκς σαν τον φιντελ, αλλα με πολλα περισσοτερα περιστατικα επιθεσεων και σε παιδια και σε ενηλικες.

Συμφωνω με Σουπερμαν!!