Τρίχωμα σε Yorkshire...!!


Φώτης

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2011
52
0
Ναι είναι μικρό ακόμα έχεις δίκιο.
Σπρευ εννοείς του εμπορίου ή νερό με λίγο conditioner και ψεκαστηρι (όπως κομμωτήρια)


ΥΓ.Θα σηκώσω κι άλλες φωτό μόλις τον βγάλω με την καλή μου φωτ.μηχανή.Αυτές είναι απο κινητό
 


katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Eγω εχω αυτο τωρα

της pet head και ειναι καλο,δεν εχω παραπονο, αλλα περιμενω να μου ερθουν τα 1all systems να δω τη διαφορα ,μιας που θελω να της εχω μακρυ μαλλι ειπα να παρω κατι πιο επαγγελματικο .
Εχω δει και συνταγες στο ιντερνετ πως να κανεις μονος σου σπρευ χτενισματος αλλα προσωπικα βαριεμαι να αγοραζω ολα τα πραματα και να κανω μιξεις μονη μου κ γι'αυτο τα περνω ετοιμα :p
Να βαζεις αν θες στο φαι λαδι σολωμου ...εχω δει μεγαλη διαφορα στο μαλλι ! Και στο τριχωμα της αλλης μου σκυλιτσας και στο γιορκι εκανε καλη δουλεια .
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Εγώ δεν ασχολήθηκα καθόλου με τις τρίχες στα αυτιά τους. Στη θηλυκιά μου μένουν όρθια σχεδόν πάντα, ενώ στον αρσενικό μου σηκώνονται τέντα μόνον όταν θέλει ο ίδιος. Τις περισσότερες φορές τα έχει πεσμένα.

Εσας τα κρατάνε μόνιμα ανεβασμένα?
Ακόμα και όταν κοιμούνται ή χουζουρεύουνε? ή εξαρτάται από τη διάθεσή τους? :confused:

Υποθέτω πως παίζει ρόλο και το μέγεθος του αυτιού όπως φαντάζομαι και το πόσο καθαρόαιμο είναι.

Αυτά τα 1all systems που λέτε, από που τα προμηθεύεστε? Υπάρχουν στην Ελλάδα σε κάποιο μαγαζί?

P1310205..jpg.
 


katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Με παραγγελια απο το ιντερνετ προσωπικα ...
Ναι εμας ειναι παντα ορθια απο 3μιση μηνων και οταν τη μαλωνω ή χαζοχαιρεται τα τραβαει προς τα πισω αλλα ποτε δε "σπανε"...
Δεν παιζει ρολο το ποσο καθαροαιμο ειναι αλλα το ποσο πλησιαζει ή απεχει απο το προτυπο ...επισης μπορει και ενα γιορκι απο πολυ καλες γραμμες να εχει πεσμενα αυτια αν δε του τα περιποιηθουν καταλληλα οταν ειναι κουταβι .
Φωτο
με τραβηγμενα

και το κανονικο μας
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Χρυσούλα πρόσεξα ότι στις φωτογραφίες έκοβες τις τρίχες στα αυτάκια (για να μην πέσουν) και τελευταία τις έχεις αφήσει.
Δεν θα τις ξανακόψεις;
Όσο για την τροφή που έγινε συζήτηση δεν έχω δεί ούτε εδώ αλλά ούτε σε κάποιο άλλο ποστ να λέει κάποιος για τις Acana.
Μου συνέστεισε λοιπόν ο εκτροφέας που το πήρα Acana small breed puppy και Acana Pacifica.Στην ημερίσια ποσότητα βάζω μισό-μισό και από
τις δύο τροφές.
Όσο για το τρίχωμα του δικού μου yiorki άσχετα αν τον φρεσκομπανιαρίσω και τον χτενήσω ή τον χτενήσω χωρίς να έχει κάνει μπάνιο,Είναι αυτό που λές silky και απαλό σαν βαμβάκι.

ps.κουκλάκι είναι το γιόρκι σου αλλά όχι επειδή είναι δικό μου ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ! <3 ;-)
Καλημέρα Φωτη...!

Λοιπόν ως προς το αυτί όπως σου είπε και η Κατερίνα όταν την πήρα ήταν τελείως ξυρισμένα για να μπορέσουν να σηκωθούν και να παραμείνουν όρθια, γιατί στα κουτάβια το πτερύγιο είναι ακόμα πολύ μαλακό και το παραμικρό βάρος μπορεί να ρίξει το αυτάκι (αν και έχω δει κουτάβια τελείως αξύριστα και μια χαρά τα σήκωσαν, ενώ άλλα με τα ξυρίσματά τους και τα όλα τους και το αυτί κάτω).
Συνέχιζα να ξυρίζω έτσι το αυτί μέχρι να τελειώσει με τα δόντια της. Πλέον ξυρίζω μόνο την άκρη (το 1/3 περίπου του αυτιού) κατά το πρότυπο.

Λογικά η μαλλακιά υφή θα φύγει όταν αρχίσει να κατεβαίνει το κουταβίσιο μαλλάκι και βγαίνει αυτό του ενηλίκου στον μικρό σου.
Μετά θα είναι πιο στιλπνό και δροσερό στην αφή.
Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά όσον αφορά το μαλλάκι στα κουτάβια μας. Το δικό σου είναι εκτροφικό ενώ το δικό μου όχι... και η κληρονομικότητα είναι ο πρώτος παράγοντας όσον αφορά τη φυλή και το τρίχωμά της.

Κατά τα άλλα "η κουκουβάγια το κουκουβαγιόπουλο" έχω να δηλώσω εγώ... :D

Εσας τα κρατάνε μόνιμα ανεβασμένα?
Ακόμα και όταν κοιμούνται ή χουζουρεύουνε? ή εξαρτάται από τη διάθεσή τους?
Και εμένα από 3 μηνών τα έχει τέντα όρθια.
Τα χρησιμοποιεί πολύ στην έκφρασή της... όταν είναι νυσταγμένη ή βαριέται τα τραβάει προς το πλάι.
Όταν τσαμπουκαλέβεται ή ακούσει κάτι στο σπίτι και πάει να το ελέγξει τσίτα και όρθια στο Θεό.
Όταν πάλι την μαλώνω ή όταν δείχνει σημάδια υποταγής τα τραβάει προς τα πίσω και κάτω, ήταν εχει βγάλει το κεφάλι απότο παράθυρο του αυτοκινήτου και την φυσάει ο άερας.
Οταν πάλ ιπερπατάει μπορστά μου ή όταν γνωρίζει καινούριο σκυλί και είναι επιφυλακτική τα τραβάει πίσω αλλά όρθια σα μαλινουά... :D
Όταν είναι ξαπλωμένη πάντως είτε κοιμάται είτε όχι πάντα όρθια τα αυτιά.
Πάντς όταν ήταν μικρή και πριν τα σηκώσει παρατήρησα ένα "σπάσιμο" στο δεξί της αυτάκι το οποίο δεν φαίνεται πλέον, παρά μόνο όταν τα τραβάει πίσω και κάτω το ένα είναι μονοκομματο και το άλλο τσακίζει στο σημείο εκείνο.

Αυτά τα 1all systems που λέτε, από που τα προμηθεύεστε? Υπάρχουν στην Ελλάδα σε κάποιο μαγαζί?
Τρεις είναι οι επιλογές, είτε από το Internet είτε από το πετ σοπ στην Τατοϊου, είτε κατευθείαν από τον προμηθευτή της Ελλάδος τον κ. Σάκη εδώ http://www.yorkshire.gr/

ΥΓ: Ολοι εχετε κουκλακια και θελω να ανεβαζετε περισσοτερες φωτογραφιες ^.^
Ασε με Κατερίνα γιατί κοντέβω να σκάσω!!
Μου εβρεξε ένα κύμα τη φωτοφραφική μηχανή και πάει και αυτή και οι φωτό οι τελευταίες από Κεφαλονια με τη μικρή σε απίστευτες φάσεις... :mad:
 




Φώτης

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2011
52
0
@Scarlett δεν ζούσα εκείνη την εποχή εγώ άρα "δεν ξέρω δεν απαντώ" :)

Λοιπόν παιδιά μόλις έκανα μπάνιο τον μικρό με τα #1 All Systems σαμπουάν,conditioner και του πέρασα εκείνο το σπρέυ που λέτε στο τέλος...
....
......
......
ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ :)
Σηκώνω φωτογραφίες απο κινητό και απο μια πρόχειρη ψηφιακή που έχω αλλά ότι και να δείτε στις φωτό είναι μακράν καλύτερο στην πράξη,
το τρίχωμά του είναι σαν βελούδο και χτενίζετε σαν μετάξυ, ο Gangster μου έδειξε πάααρα πολύ!

υ.γ. τα #1 all systems τα πήρα κι εγώ απο τον κ. Σάκη, ήταν πολύ κατατοπιστικός για την χρήση τους,τον ευχαριστώ :)
 




chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Λοιπόν... έχουμε και λέμε.

Η μικρή μου και το τρίχωμά της... με προβλημάτισε αρκετά αυτό το σκυλί με το μαλλάκι του τον τελευταίο καιρό, αλλά πλέον έχουμε σαφή συμπεράσματα για το μαλλί της.
Το μαλλάκι της είναι τελικά καλής ποιότητας από ότι μας είπε και ο ειδικός αλλά δεν είναι καλής ποσότητας + του ότι για κάποιο λόγο δεν μεγαλώνει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε.
Με τους αργούς αυτούς ρυθμούς λοιπόν το μαλλάκι που βγαίνει είναι silky και αρκετά δροσερό στην αφή όπως θα έπρεπε να ειναι.
Το γεγονός όμως ότι μακραίνει δύσκολα ίσως να μην μας επιτρέψει να έχουμε ποτέ τον αξιολήλευτο μανδύα των εκθεσιακών Yorkies, αλλά δεν μας πειράζει καθόλου γιατί είμαστε κούκλες έτσι κι αλλιώς!

Κατά τα άλλα ένας σημαντικός παράγοντας για το μαλλί είναι και η διατροφή. Η μικρή μας δυσκολεύει πολύ στο φαγητό και δν τρώει όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να μην μπορεί ίσως να "παράγει" και για αυτό το μαλλί που έπρεπε. Το δουλεύουμε.

Τελος τσάκισα το μαλλί της εγώ με τον λάθος τρόπο χτενίσματος. Πλέον εφοδιασμένη με τις σωστές χτένες δουλεύουμε με τη μικρή για το καλύτερο.

Περιμένουμε να τελειώσει το σαμπουάν μας γιατί δεν είναι ώρες για σπατάλες και το γυρίζουμε σε #1allsystem διότι η επίδειξη επί του τριχώματος live που είδαμε με αγαπητη συμφορουμίστρια μας έκανε να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.650
7.758
Χρυσούλα καλημέρα :)
Έχεις δοκιμάσει το λαδάκι yumega; Κάνε μια δοκιμή, άλλωστε δεν κάνει κακό απλά πρόσεχε τις ποσότητες για την Κλαίρη σου.
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.650
7.758
αν κρινω απο το τριχωμα του Ελβις τη τελευταια φορα, ναι....κανει πολυ καλο, ονειρο το αγορι....
καποια πιτυριδα που ειχε Κυβελη την αφανισε ε?
Ναι φύγανε όλα πιτυρίδες και αγριο τρίχωμα, έγινε πολύ πιο μαλακό το τρίχωμά του και ακόμη πιο λαμπερό από ότι ήταν. Είναι θαυματουργό, υπάρχει νομίζω σε 2 τύπους, και για βοηθεια στο δέρμα και στο τρίχωμα και για τρίχωμα μόνο. Άσε που η Λούση που είναι παράξενη στο φαγητό με το λαδάκι το καταβροχθίζει, οπότε μπορεί να βοηθήσει και σε αυτό την Κλαίρη.
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλημέρααααα...!!
Αυτό της δίνω αλλά για να το φάει προυποθέτει να φάει και το φαγητό της... :( Και δεν της πολυαρέσει για να πεις ότι θα την κάνει να φάει.

Θέλω να δοκιμάσω το σολωμέλαιο που βρήκα στο pet shop γιατί όταν το μύρισε ξερογλύφτηκε, μπας και φάει και το φαί της μ' αυτό.
Επίσεις της δίνω (με μία εβδομάδα διακοπή) και το anima strath το οποίο της αυξάνει την όρεξη και κάνει καλό και στο δέρμα και στο τρίχωμα.

Σκεφτόμουν μήπως το ανακατέψω με το anima strath που είναι σιροπάκι και το παίρνει με τη σύριγγα και το πάει και αυτό κάτω μια κι έξω.

Μα τόσο μίζερο πια αυτό το σκυλί μου...
 


Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Χρυσούλα καλημέρα!!!
Το σολωμέλαιο μη το αγοράσεις! Να σου δώσω το δικό μου που το έχουμε σταματήσει κι έχω ολόκληρο το μπουκάλι και θα πάει χαμένο....
Το anima strath κάνει τίποτα στην όρεξη; ή τρίχες;....
Η ομοιπαθούσα....
 




chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ά, ρε Γιώτα.... δύσμοιρη μάνα κι εσύ με νιώθεις!! Καλημέρα!

Το anima strath κάνει δουλειά με την όρεξη. Και γενικά κάνει καλό σε όλο τον οργανισμό του σκύλου.

Από τροφή είχα ξεκινήσει με την Royal Junior Yorkshire Terrier και περάσαμε στην Earthborn Puppy Vintage την οποία (προσωπική μου άποψη) θεωρώ κλάσεις ανώτερη. Όταν έκανα την αλλαγή έτρωγε μόνο την Earthborn και παράταγε την Royal.
Mετά έκανα τις λαμακίες με τις κονσέρβες και τις πάστες, πήγα να δοκιμάσω μαγειρευτό και φτου το μαγειρευτό (κοπρόσκυλο...!) και όταν με το καλό ξαναέφαγε ξηρά έφαγε με όρεξη την Royal και όχι την Earthborn οπότε μείναμε σ' αυτή. Πρέπει να σου πω ότι έχω στο βάθος του μυαλού μου να ξαναδοκιμάσω κάποια στιγμή τη δεύτερη αλλά αργότερα και όταν ξεκινήσει agility για τα καλά για να της δώσω την grain free που έχει παραπάνω πρωτείνη και είναι πιο γευστική.
 


Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Τουλάχιστον εσένα δύσμοιρη μάνα τρώει έστω την royal. Εμένα που μια βδομάδα τρώει σαν τρελή και την επόμενη το ρίχνει στις απεργίες πείνας? Μόνο τσιμπολογήματα..... Το anima strath το έχει ο Ανδρέας?
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ναι...από τον Αντρέα το πήρα. Θα της κάνει καλό.

Εγώ πάλι έχω να τη δω να τρώει σαν τρελή πολύ καιρό τώρα...

Πρέπει όμως να έχει θέμα με τα δόντια της... θα το αναλύσω στο αντίστοιχο thread.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.713
3.891
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
έγινε πολύ πιο μαλακό το τρίχωμά του
Αυτό το έχω απορία, το (σωστό) τρίχωμα των λάμπραντορ πρέπει να είναι μαλακό ή σκληρό;
Εχω παρατηρήσει πως του δικού μου μετά από μπάνιο στο ποτάμι/λίμνη μαλακώνει το τρίχωμα, και ειδικά μετά από μπάνιο με σαμπουάν ή μηλόξυδο γίνεται μεταξένιο.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.650
7.758
Δεν νομίζω ότι το τρίχωμα των λαμπ πρέπει να είναι μαλακό, βέβαια έχει σημασία και το χρώμα, άλλη ποιότητα είναι η τρίχα των κίτρινων και άλλη των μαύρων και των καφέ. Αλλά ο Ελβις είχε τόσο σκληρή που έμοιαζε λίγο με βούρτσα και παρόλο που ήταν πολύ γυαλιστερή η υφή δεν ήταν ωραία , τώρα μαλάκωσε. Νομίζω ότι τα κίτρινα έχουν πιο μαλακό τρίχωμα πάντως.

χαχαχαχααα πως καταφέρνουμε κάθε θέμα να το γυρίζουμε γύρω από τα λαμπ...Συγνώμη Χρυσούλα!