Τσιπάρισμα Σκύλου και Φορολογία


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Ωραια...αφου παρανομω που παρανομω κ αφου θα την φαω που θα την φαω την ποινη,lets make it worth it too,εσενα λοιπον που θα μου την τσιπαρεις κ δεν θα μου την επιστρεφεις κιολας...καλυτερα να μην σε βρω (αλλα κ αμα δεν βρω εσενα...ολο κ καποιον θα βρω....)γιατι διαφορετικα θαναι καλυτερα για σενα (μη σου πω κ οποιον αγαπας) να βγαλεις κ επιτοπου εισιτηρια για...οσο πιο μακρια σε φτανει η τσεπη σου...
μπορει να λεω αρλουμπες μπορει κ να σοβαρολογω....

Αν εγω ημουν η μια στις χιλιες θα στην επεστρεφα.
Οποτε μια στις χιλιες να χαθει η Ηρα
κ αλλη μια στις χιλιες να πεσει σε σενα (κ σε οποιονδηποτε σαν κ εσενα)...
Πρώτα απ'όλα... η απάντηση σου στον @manolo είναι απάντηση 8χρονου και δεν το λέω ειρωνικά αλλά με απλή ειλικρίνεια . Το ποια αντίδραση θα έχεις εσύ και όποιος άλλος βρεθεί (έξω και μακριά) σε τέτοιά περίπτωση είναι άσχετο του θέματος. Ναι, όλοι μας θα τρελαινόμασταν, θα τραβάγαμε τα μαλλιά μας κλπ. κλπ. τα ξέρουμε αυτά. Εμάς εδώ, όμως, μας απασχολεί το κατά πόσο χρήσιμο και αποδοτικό είναι το τσιπάρισμα για την ασφάλεια των ζώων μας, όχι οι αντιδράσεις του καθενός. Άλλη ιστορία αυτή που λες εσύ. Ας διατηρήσουμε μια συνοχή στην συζήτηση τέλος πάντων, μην λέμε ότι να 'ναι.

Τώρα όσο αφορά την απάντηση στο δικό μου μήνυμα δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα απόλυτα ποιο είναι το point σου τελικά.
Αρχικά, το κατά πόσο ισχύει το μία στις χίλιες να χαθεί η Ήρα δυστυχώς δεν το γνωρίζεις ούτε εσύ ούτε κανείς πιστεύω. Και δεν θέλω να το γλωσσοφάω το σκυλί, αλίμονο, το ίδιο ισχύει και για το δικό μου και για του γείτονα και για όλων. Όπως προείπα σε ποστ μου, εφόσον οι σύγχρονες κοινωνίες είναι πλημμυρισμένες από ερεθίσματα όλων των ειδών, είναι δύσκολο να θέσουμε τον σκύλο υπό πλήρη έλεγχο. Και βασικά εγώ προσωπικά δεν πιστεύω καν πως υπάρχει αυτό που είπε και ο φίλος Kotzak ''πλήρης έλεγχος του ζώου''. Τι πάει να πει πλήρης και απόλυτος έλεγχος; Μιλάμε για ζώο, όχι για ρομποτ. Δυστυχώς, στον κόσμο των αυτοκινήτων, των λεωφόρων, των παιδιών, των άλλων σκύλων κτλ. κτλ. τα δικά μας τα σκυλιά είναι ευάλωτα απ' όλες τις απόψεις. Μπορεί να τα φρικάρει κάτι που εσύ δεν θα περίμενες ποτέ, ούτε καν θα το σκεφτόσουν. Πχ ο δικός μου περσυ, ως κουτάβι να φανταστείς, ηταν μπιτ αναίσθητος με τα πυροτεχνήματα το Πασχα. Φέτος που μεγάλωσε κιόλας υποτίθεται και δεν νιωθει την ανασφαλεια του κουταβιού, ακουει πυροτεχνμα το Πασχα και τρωει φρικη. Ετσι ξαφνικα! Και δεν υπαρχει εκπαιδευση να την σωσεις την κατασταση, αν είναι κροτοφοβικο το σκυλι end of story. Φαντάσου να μην τύχαινε να αντιληφθώ εγώ την ξαφνική αυτή αλλαγή και να μην σιγούρευα ότι και η μπροστινη και η πισω εξωπορτα είναι κλειστες. Εχει τρομερες τασεις φυγεις, ένα sec ήταν αρκετό να τον χάσω. Έτσι ξαφνικά.
Δεύτερον ποιος σου είπε ότι είναι μια στις χιλιες οι πιθανοτητα να πεσει το χαμενο σκυλι στα χερια καποιου που θα ενδιαφερθεί να το παει στον κτηνιατρο και να τσεκαρει για τσιπ; Υποθετω εχεις fb...εγω προσωπικα βλεπω ολη μερα ''βρεθηκε το ταδε σκυλι, ελεγχθηκε στον vet και εχει τσιπ...ή δεν έχει τσιπ...'' που πάει να πει ότι δεν είναι μια στις χιλιες αλλά αρκετες περισσότερες - όντως όχι πολλες, αλλα σιγουρα όχι απιθανο όπως το παρουσιάζεις. Αρκει να κοιτάξεις λιγο, πιστευω θα το δεις και μονη σου. Και εκτός αυτού, πως θα ελέγχονται οι τσοπανιδες και οι κηνυγοι που μολις ''αχρηστεψει'' το σκυλί-εργαλειο το αφηνουν στην μοιρα του; Δεν πρεπει να κοντρολάρονται οι πληθυσμοι των ζωων που περνουν απτα χερια τους ως εργασιακα σκυλια και να αποτραπουν καπως από το να τα εγκαταλειπουν αβερτα κουβερτα; γιατι εχει καθει τελειως το κοντρολ στο παρον θεμα, παιρνει ο κάθε βοσκος/τσοπάνης οσα ζωα θελει και τα κανει ότι γουσταρει όπως το γουσταρει...

Όσο αφορα το κομματι για τους Αθηναιους που ειπες, εκει κολλησα. Προφανως εννοεις ότι οντως υπαρχει ο κίνδυνος να πεθανει ένα ζωο από καρκινο εξαιτίας του τσιπαρισματος (?) Θα απαντησω σε αυτό με μια επιφυλαξη όμως γιατι δεν γνωρίζω αν οντως αυτό είναι το point σου.
Προσωπικα δεν εχω ακουσει ποτε καμια τετοια περιπτωση ουτε εχει τυχει ποτε να πεσω πανω σε κανενα σχετικο αρθο. Αυτό φυσικα δεν το λεω για να σε πεισω εσενα ή οποιον άλλο ότι λες μπουρδες - σε καμια περιπτωση. Αλλωστε όσο ψάνχεις βρίσκεις. Απλα θεωρω (δεν ξερω ποιοι συμφωνουν) πως αν αυτος ο κίνδυνος ειχε παρατηρηθεί σε ανησυχιτικα επιπδα, δηλαδή σε βαθμο που το τσιπαρισμα αυτομάτως σημαινει και ρισκο για την ζωη ενός σκυλου, θα ειχε γινει σαλος, δεν θα ειχε μεινει ετσι . Ποσο μαλλον όταν μιλαμε για ένα φλεγον θεμα που απασχολει ολους σκυλογονεις - ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ-... δηλαδή δεν είναι ένα issue που δεν αφορα κανενα και τιποτα και οποιαδήποτε ευρεση επι αυτό δεν αξιζει την προσοχή της TV, των media κλπ.
Τωρα, αν εχει συμβει σε καποιες περιπτώσεις ενδεχομένως να μπλέκονται και αλλοι παραγοντες δεν το γνωρίζουμε αυτό πχ ηδη υπαρχοντα θεματα υγειας στον σκυλο που επιβαρυναν την κατασταση και αλλα που δεν μου περνουν απτον νου τωρα. Ή και να μην εχει υπαρξει ο ρολος αλλων παραγόντων και απλα να συνεβη η 'στραβή'. Αυτό όμως και παλι δεν καθιστα το τσιπ επικινδυνο και ακαταλληλο. Οι στραβες μπορουν να συμβουν σε διαφορες περιπτώσεις. Τι γινεται όμως αν και εφόσον αξαπλωθει σε alarming levels το πρόβλημα; Τοτε ναι, ισως και να κριθει επικινδυνο. Αν το παμε ετσι και σε αντιστοιχες περιπτώσεις πχ εγχειρησεις σκωληκοειδίτιδας που εχουν παει τελειως λαθος και εχουν οδηγησει μεχρι και σε θανατο ή σε αποτέλεσμα που ειχε τρομερη επιδραση στην υγεια των ανθρωπων. Ενώ μιλαμε για μια εγχειρηση ρουτίνας...θα την λαμπελαρουμε 'αξια αποφυγης' και 'risky' όμως; Όχι γιατι όπως και στην περιπτωση του τσιπ, εμπλέκεται ο ανθρώπινος παραγοντας και οπου υπαρχει το ανθρωπινο χερι, υπαρχει και χωρος για λαθη...θα τα βγαλουμε όλα σκαρτα τοτε;

Και κατι τελευταιο (και ληγει η σεντονιαση :D)...επανερχομενη στο ''μια στις χιλιες'' που σε καθησυχαζει καπως και σε κανει να πιστευεις πως είναι σχεδόν αδυνατο να χαθει, στην προκειμενη περπτωση, η Ηρα, θα πω πως ακομη και αν παμε με το σεναριο αυτό (με το οποιο νωρίτερα διαφωνησα) δεν οφειλεις ως σωστη ιδιοκτητρια να λαβεις και τα μετρα σου ακομη και για το 1/1000; Γιατι εγω προσωπικα δεν επαναπαύομαι με ποσοστα και ξερω πως (δυστυχως) ανα πασα στιγμη το κακο μπορει να συμβει...και βρε παιδι μου δεν θελω καμια αισθηση ενοχης να με βαραινει και κανεναν ψυχικο φορτο. Γιατι το 1/1000 είναι ΕΝΑ στα ΧΙΛΙΑ το οποιο από την πλειοψηφια μεταφράζεται σε ΜΗΔΕΝ στα ΧΙΛΙΑ (πολύ κακως). Και αν λοιπον μου κατσει εμενα αυτό το 1/1000 - ως ανθρωπος με σκυλο που είμαι και μπορει να μου τυχει το οτιδήποτε - και δεν εχω τσιπαρει τον σκυλο μου θα σκεφτω αμεσως το άλλο 1/1000, αυτό το ''μια στις χιλιες να πεσει σε καποιον που θα το τρεξει στον κτηνιατρο'', και θα πω: όπως μου εκατσε εμενα το 1/1000 θα μπορουσε καλλιστα να κατσει και το άλλο το 1/1000 και να τον εχω πισω τον σκυλο μου τωρα, σωστά; ;)

Υ.Γ. Αποτι καταλάβατε δεν είμαι και πολύ fan του 1=κανενα :D
 
Last edited:


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το quote τα έπαιξε, αυτό ήθελα να παραθέσω πριν

Σαφέστατα και δε σε ρίχνω στο επίπεδο που ανέφερα. Είναι παράδειγμα αποτυχίας του μέτρου... Δε θα ανταλλασσα απόψεις μαζί σας αν είχα τέτοια εικόνα. Πριν κάνω εγγραφή μελετησα τη σελίδα. Δεν είδα φως και μπήκα.
 
  • Like
Reactions: Kodagoshe


Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Οι δύο τελευταίες προτάσεις του προηγούμενου ποστ σου όμως άλλο έλεγε...
Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιο από όλα αναφέρεσαι. Στο Κομμάτι περί ηρεμίας με την εφαρμογή του νόμου; Αν ναι, πίστεψε με δε το λέω αρνητικά αφού κι εγώ δεν έχω βιτσιο την παρανομία. θα ήθελα να έχω την άνεση να ταξιδεύει μαζί μου με το αεροπλάνο και σε μια ώρα να είμαι Αθήνα από το να ταξιδεύω κατάστρωμα 9 ώρες μέσα στο καταχειμωνο στο πλοίο λόγω μη εφαρμογής του τσιπ. Επίσης επειδή όλη η οικογένεια ταξιδεύει συσσωμη, ταλαιπωρω ένα βρέφος στο Αιγαίο για τις αποδράσεις. Δε σου βάζω και το κόστος που με το πλοίο σε κατάστρωμα είναι πολλαπλασιο της ραιαν. κι εγω τα θέλω αλλά όσο δεν υπάρχει plan b δεν θα τα απολαύσω. Και προσεχώς σκοπεύουν να κόψουν και από το πλοίο τα ατσιπατιστα κατοικίδια. Εκεί να δεις κλάμα.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Η παιδεία και ο πολιτισμός έχουν όρια. Τα όρια της οικίας και των μελών της προστατευονται από εμένα αφού ο νόμος δεν αποτρεπει την απειλή. η παιδεία είναι για το ψάξιμο, την έρευνα, τη διαρκή επιδιωξη του βελτιστου. Η απειλή της απαγωγης ξυπνάει ενστικτα επιβίωσης και προστασίας... Πιο σαφής παθαίνω...
Καλά τώρα ξεφεύγουμε αλλά ο νόμος πως περιμένεις να σε προστατέψει όταν εσύ ο ίδιος δεν τον εφαρμοζεις;
Είναι ωραίο να έχουμε απαιτήσεις αλλά θα μην θέλουμε να έχουμε καμία υποχρέωση.
Την παιδεία καλό είναι να την εφαρμόζουμε και στην πράξη και όχι να την επικαλουμαστε μόνο οπότε μας συμφέρει.
Ήσουν σαφεστατος (y)
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ω ναι, quotaρει αλλά αντ'άλλων, διπλοποστάρει, το τερματισαμε. Ναι κατάλαβες σωστά σε ποιες προτάσεις αναφέρομαι παρόλο το μπέρδεμα.

Ο δικός μου είναι τσιπαρισμένος, κι όμως κι εμείς κατάστρωμα ταξιδεύουμε. Κι όχι για αποδράσεις αλλά για να δω κι εγώ τους δικούς μου. Και δεν προβλέπεται να αλλάξει ο τρόπος ταξιδιού ακόμα κι αν προκύψει μπεμπέ. Οταν τον πήραμε το ξέραμε ότι ήμασταν σε ηλικία δημιουργίας οικογένειας πριν να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο και τον έχουμε υπολογίσει και για τις εποχές που δεν θα "βολεύει".
 


Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Θα ήθελα να ξερα τι προβλέπει η δική σου παιδεία σε προαναφερομενους κινδύνους. Είμαι υπέρ του διαλόγου όπου πιστεύω ότι υπάρχει χώρος... Όταν δεν υπάρχει διάθεση γέφυρας(τατουάζ) κρίνω συνετο να την σβήνω..
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Άστο αδερφέ. Ξεφύγαμε. Και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα.
Καλά σβησιματα.
 
  • Like
Reactions: Kodagoshe


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
@Kotzak εσυ ο ιδιος 'φρεσκαρες' το θεμα του τσιπ και εσυ ο ιδιος βγαινεις off. Δυο μερες το ζοριζουμε το θεμα και ουσια μηδεν, προσανατολισου λιγο, εγκλιματισου..πως αλλιως να το πω; Μην λες ασχετα, μεινε στο θεμα :)
Μην με πεις ειρωνικια ή επιθετικη, απλα για να καταλάβεις τι εννοω το ειπα ετσι νετι σκετι :p
 


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Πριν τα γράψεις αυτά ρώτα κι ένα κτηνίατρο ή ένα δικηγόρο για τα περί του ποιος "δικαιούται" τι. Έχω αναγκαστεί να το ψάξω σε μια περίπτωση σκύλου, όπου άλλος άνθρωπος είχε το τσιπ στο όνομά του (πρώτος ιδιοκτήτης), άλλος στην κατοχή του το σκύλο για λίγους μήνες (δεύτερος ιδιοκτήτης) και άλλος μετά για "μόνιμα" (τρίτος) - πιασ' το αυγό και κούρεφτο. Τα πράγματα νομικά ήταν σαφή: Για να γίνει η μεταβίβαση στον άνθρωπο που ήθελε να τον υιοθετήσει (τέταρτος πια ιδιοκτήτης), χρειάστηκε επικυρωμένο έγγραφο από τον πρώτο ιδιοκτήτη που είχε το τσιπ στο όνομά του, παρότι ο ίδιος είχε να δει το σκύλο 3 χρόνια.

Απλά πράγματα. Δεν έχεις τσιπ στο όνομά σου? Δεν έχεις τίποτα.
Κι εγώ μπορεί να χτυπιέμαι ότι το R8 του γείτονα είναι δικό μου. Άπαξ και δεν έχω άδεια στο όνομα μου, τζάμπα θα χτυπιέμαι.

Όσον αφορά για τα σημάδια που θα αναφέρεις αν χάσει τη σκύλα σου...
Την πρώτη φορά που βρήκα το γιόρκυ που έγραψα πριν, με πήραν τηλέφωνο 2 "ιδιοκτήτες που το έχασαν" (ρατσάτο τσάμπα σου λέει ο άλλος, ας πω ότι έχασα ένα τέτοιο μπα και το κονομήσω...). Κι εγώ έκανα τον Σέρλοκ Χόλμς για το ποιος από τους δύο έχει καλύτερα αποδεικτικά σημάδια του σκύλου. Τι θα παίξουμε - ερωτήσεις trivial persuit για το ποιος ξέρει καλύτερα το σκύλο?

Τέλος είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να γράφουμε και να λέμε δημόσια "τζιζ - κακό πράγμα το τσιπ". Η πλειοψηφία αυτών που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι ανεύθυνοι και μπορούν να πετάξουν το σκύλο με την πρώτη ευκαιρία στο βουνό. Το τσιπ "τους κολώνει" και τους κάνει να το σκεφτούν 2 φορές πριν το κάνουν. Για ρωτήστε αυτούς που ψάχνουν υιοθεσίες για αδέσποτα για το πότε λακίζουν οι υποψήφιοι μόλις ακούσουν "συμφωνητικό υιοθεσίας". Γιατί πιστεύετε ότι φοβούνται να βάλουν την τζίφρα τους εκεί?
@vrmode μετα από αυτό το ποστ χειροκροτώ και δηλωνω δημοσια ότι σε συμπαθησα τρελα εδώ και τωρα, ρισπεκτ από εμενα :D

Όπως ειπα και εγω @Μαρια&Ηρα , το τσιπ θεσπιστηκε για να θετονται υπο ελεγχο όλα αυτά, να μην κανει ο καθενας ότι γουσταρει. Το κρατος δεν θα κανει κανενα contest ερωτήσεων για να δει ποιανου είναι το σκυλι τελικα. Σε ποιανου το ονομα είναι καταχωρημενο το τσιπ; Στου ταδε; Στον ταδε ανηκει end of story. Και ας δειχνουμε εμεις οσες φωτο και βιντεο θελουμε μαζι με τον σκυλο κλπ.

Και σε διαβεβαιω εγω προσωπικα που ασχολούμαι με τον εθελοντισμο στο τομεα της φιλοζωιας, το συμφωνητικο υιοθεσίας και το τσιπαρισμα είναι αυτό που τους κολωνει τους περισσοτερους. Γιατι δυστυχως υπηρχαν, υπαρχουν και θα υπαρχουν οι χαβαλέδες που εχουν στο μυαλο τους την υιοθεσια σκυλου ως μια ενεργεια που θα τους προσφρερει προσωρινα διασκεδαση, αφού θα εχουν την ευκαιρια να χαϊδολογουν τον σκυλο και να παιζουν & μολις βαρεθουν θα τον πεταξουν στις ερημιες να βρει την τυχη του (οποια και αν είναι αυτή, δεν τους αφορα).
Δεν ξερω, ισως επειδή δεν μιλαμε για αγορα [πληρωνεις για να αποκτησεις σκυλο, άλλο το κυρος εκει, το σκέφτεσαι διπλα και τριπλα και αν τον χασεις (ουτε καν να τον παρατησεις) τα κλαις τα λεφτα σου] αυτόματα στο μυαλο τους συνδέεται με την σκεψη ότι δεν εχει τοση αξια, το υιοθετημενο σκυλι δεν είναι ισαξιο του αγορασμενου, είναι ένα προσωρινο παιχνιδι που το αποκτας for free και περνας τον χρονο σου..κανεις την πλακα σου που λεμε...
Όταν όμως σε υποχρεωνουν να το τσιπαρεις, να υπογραψεις συμβολαιο υιοθεσίας και να το στειρωσεις ακομη, εκει ξεχωρίζεις τους πραγματικα ενδιαφερομενους από τους καραγκιοζιδες και τους επικινδυνους που ισως εχουν στα πλανα τους το παρανομο ζευγαρωμα, την εγκαταλειψη αν τους καπνισει κ.α. και φυσικά δεν τους αρεσει η ιδεα να δεσμεύονται από συμβολαιο διοτι ετσι ξερουν πως μπορουν να ελεγχθουν ανα πασα στιγμη και να διωχθουν ποινικα για οποιαδήποτε συμπεριφορά εναντια στους κανονες ευζωιας του σκυλου. Και σου λεει τοτε κατσε να την κανουμε γιατι δεν βλεπω να περναει το δικο μας το κολπο....

Την άλλη φορα που ειχα προς υιοθεσια ένα ημιαιμο λυκοσκυλακι, ο άλλος με διαβεβαιωσε για τα παντα ''θα περασει τελεια το σκυλι....το ένα....το αλλο'' να χαμε να λεγαμε. Και μολις ανεφερα ότι απαραιτητη προϋποθεση είναι η στειρωση στην καταλληλη ηλικια να τος, frozen. Αρχισε την μπουρδολογια και το ''ψηστηρι''. ''Εγω πιστευω ότι τα ζωα πρεπει να μην στειρωνονται διοτι τους στερουμε την φυσικη τους κατασταση αφου παρεμβαίνουμε στα γεννητικα τους οργανα'' και κατι τετοια. Οκ λεω, γεια σου...
 
  • Like
Reactions: noni_papa


Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Στο τραπέζι έπεσε το πρώτο μέσο ταυτοποίησης, το τατουάζ και δεν το σχολιάζετε καν. Κατ αρχήν είχατε γνώση του μέσου αυτού. Τα οφ τοπικ είναι δυστυχώς απαντήσεις σε υποθετικους κινδύνους που αναφέρθηκαν και σε κριτική της παιδείας μου. Στον φίλο ανέφερα νωρίτερα για ανακολουθια πληθους τσιπ σε σύγκριση με τα πλήρως καταχωρημένα τσιπ. Το πέρασε by... Το μετεφρασε κατά την κρίση του αλλά εγώ ξεφυγα εν τέλει...
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
1)Πρώτα απ'όλα... η απάντηση σου στον @manolo είναι απάντηση 8χρονου και δεν το λέω ειρωνικά αλλά με απλή ειλικρίνεια .
2) Εμάς εδώ, όμως, μας απασχολεί το κατά πόσο χρήσιμο και αποδοτικό είναι το τσιπάρισμα για την ασφάλεια των ζώων μας,
3)Δυστυχώς, στον κόσμο των αυτοκινήτων, των λεωφόρων, των παιδιών, των άλλων σκύλων κτλ. κτλ. τα δικά μας τα σκυλιά είναι ευάλωτα απ' όλες τις απόψεις. Μπορεί να τα φρικάρει κάτι που εσύ δεν θα περίμενες ποτέ, ούτε καν θα το σκεφτόσουν.Έτσι ξαφνικά.
4)Υποθετω εχεις fb...εγω προσωπικα βλεπω ολη μερα ''βρεθηκε το ταδε σκυλι, ελεγχθηκε στον vet και εχει τσιπ...ή δεν έχει τσιπ...'' που πάει να πει ότι δεν είναι μια στις χιλιες αλλά αρκετες περισσότερες - όντως όχι πολλες, αλλα σιγουρα όχι απιθανο όπως το παρουσιάζεις. Αρκει να κοιτάξεις λιγο, πιστευω θα το δεις και μονη σου.
5)Και εκτός αυτού, πως θα ελέγχονται οι τσοπανιδες και οι κηνυγοι που μολις ''αχρηστεψει'' το σκυλί-εργαλειο το αφηνουν στην μοιρα του;
1)Οσο παμε ολο κ με ριχνετε...σε λιγο θα με αποκαλεσετε εμβρυο ή σπερματοζωαριο...δε με χαλει...
2)Κ απανταω λοιπον κ γω σαυτο το θεμα,μιας κ τυγχανει να ειμαι κ γω εδω μεσα,για μενα οχι απλα αποδοτικο δεν ειναι αλλα κ επικινδυνο!Σωστο?Λαθος?η πορεια θα δειξει...
3)Ωραια,μενω σε περιοχη που θεωρειτε απομακρυσμενη,τον χειμωνα περναει 1 αυτοκινητο τη μερα κ το καλοκαιρι 5 αυτοκινητα κ 10 τρακτερ,η Ηρα ζει μεσα στο σπιτι κ εχει κ 6 στρεμματα περιφραγμενα (μαντρα+καγκελα ανω των 2 μετρων) να κοβει βολτες,υπαρχουν 2 εισοδοι,η μια ειναι παντα κλειστη με λουκετο η δευτερη κλειστη κ παρακολουθειτε απο καμερες,οταν βγαινουμε παμε ή βολτα στα βουνα κ τα λαγκαδια κ τις θαλασσες οπου τριπλοτσεκαρω ολο τον εξοπλισμο της (παροτι δεν τραβαει) ή με ταμαξι...ξερω ακριβως τι την φρικαρει κ γιαυτο (κ υστερα απο 2-3 φορες που την πατησα οταν ηταν πιο μικρη) εχω τα ματια μου 1014...δεν υπαρχει το ετσι ξαφνικα για μενα...σκεφτομαι κ το πιο κουλο σεναριο κ προννοω.
Οταν παμε Αθηνα οι διαδρομες μας ειναι πολυ συγκεκριμενες κ χρησιμοποιω αυτες τις ευκαιριες για να την επαναεισαγαγω στην βαβουρα μιας πολης,επιτηδες παμε κ στηνομαστε εξω απο πολυσυχναστα σημεια,για να θυμηθει τι παει να πει λεωφορειο,μηχανη μεγαλου κυβισμου,σκαστρες κ δε ξερω κ γω τι αλλο.
4)Εχω κ απαυτο,δοξα τον Θεο...καλως ή κακως τα βλεπω τα χαιρια μας,ναι...
5)Επαναλαμβανω,ΔΕΝ υπαρχει ενδεχομενο για τους αγροτες/βοσκους...γενικα επαρχια να υπαρξει ελεγχος...ξερεις γιατι?γιατι ολοι ειναι γνωστοι ολων!γιατι "ελα μωρε τωρα κ συ με τα σκλια θα ασχολουμαστε?"γιατι οταν αχρηστεψει το "εργαλειο" οι περισσοτεροι του δινουν μια στο κεφαλι κ δεν παιρνει κ κανεις χαμπαρι...σιγα μη το αμολησει να του φαει κ τις κοτες...

Η θεωρια ειναι παντα υπερ γαματη,αλλα να μιλαμε κ να ξερουμε κ τι λεμε κ τι γινεται στον κοσμο.

Ψαξε λοιπον,διαβασε κ βγαλε μονη σου τα οποια συμπερασματα για τα τσιπς,οπως εκανα κ γω...εγω να σε πεισω,ειτε εσενα ειτε οποιονδηποτε αλλο δεν προσπαθω καν...αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν θα εκφραζω κ την αποψη μου...ακομη κ αν χρειαζεται να ειμαι μονη μου εναντια σε 1000...δεν εχω προβλημα να διαχωριζω τον εαυτο μου...κ οχι για να κανω εντυπωση...
δεν περιμενω απο κανεναν κτηνιατρο,ΜΜΕ ή ιντερνετ να με ενημερωσει,δεν προκειται,ουτε θα πρεπε κ κανεις αλλος
γιατι το θεμα σκυλι ειναι χοντρη μπιζνα κ μαζι κ ολα οσα το συνοδευουν
δεν καταλαβαινω....ενω τα ξερετε...οπως δεν θα ενοχοποιησουν ποτε τα εμβολια ή τις αποπαρασιτωσεις για καποια ασχημα παρενεργεια που θα εμφανισει το σκυλι ετσι δεν προκειται κ ποτε κανεις να γυρισει να σας πει "μωρε ναι,το μικροτσιπ εφταιγε..."..ποιος το περιμενει αυτο?

Οσον αφορα το θεμα της υιοθεσιας,κ γω συμφωνω οτι εαν δεν υπαρχει λογος υγειας δεν υπαρχει κ λογος στειρωσης
οτι υπαρχουν πολλοι ανευθυνοι το ξερω,δεν ειναι κατι καινουριο...
απο κει κ περα εαν το αποφασισω πχ εγω να υιοθετησω φερε μου να σου υπογραψω οσα συμβολαια θες,κανενα προβλημα
αλλα χωρις τσιπ,κ να ρχεσαι ρε παιδι μου κ καθε μερα σπιτι να σιγουρευεσαι αμα γουσταρεις οτι το σκυλι ζει κ βασιλευει διπλα μου
κ χωρις στειρωση
εσυ θα μου το δωσεις?


Ασλαν το ενα ηταν Ροτ 4,5 ετων απο "φιλο" το αλλο Λαμπ 6 ετων εκτροφικο κ το αλλο δεν θυμαμαι μικροσωμο ομως αποτι καταλαβα κοντα στα 4 πηγη αποκτησης δεν ειπανε (εγω απο μονη μου δεν κανω τετοιες ερωτησεις)
 
  • Like
Reactions: Kotzak


Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Δεν θα σου το δώσει αφού η πάγια θέση της είναι η συμμόρφωση στο πλαίσιο του νόμου. Παραπάνω επίσης ανέφερα για τον ρόλο που έπαιξαν οι φιλοζωικες στο θέμα της παρούσας νομοθεσίας. Αναπαντητο.... πιστεύω στον εθελοντισμο, αλλά μέχρι να ενταχθεί υπό ομάδα... από εκεί και πέρα οι μεγάλοι των οργανώσεων έχουν δυνατότητα κέρδους που σπάνια αφήνουν να πάει χαμένη.
 




Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Έναν μποξερακο από αγγελία, στο σπίτι, ενώ στη δουλειά έχω ένα γερμανικό ποιμενικο με αποκλειστική χρησιμοποιηση φύλαξης - περιπολιας. Το μποξέρ το πήρα καθαρά και μόνο για να το γλίτωσω από κακό γονεα. Την περίοδο εκείνη έψαχνα νυχθημερων για μπουλμαστιφ αλλά δε το μετανιωσαμε στιγμή... Δεν νομίζω όμως ότι η φυλή του σκύλου έχει να κάνει με το θέμα μας.
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιο από όλα αναφέρεσαι. Στο Κομμάτι περί ηρεμίας με την εφαρμογή του νόμου; Αν ναι, πίστεψε με δε το λέω αρνητικά αφού κι εγώ δεν έχω βιτσιο την παρανομία. θα ήθελα να έχω την άνεση να ταξιδεύει μαζί μου με το αεροπλάνο και σε μια ώρα να είμαι Αθήνα από το να ταξιδεύω κατάστρωμα 9 ώρες μέσα στο καταχειμωνο στο πλοίο λόγω μη εφαρμογής του τσιπ. Επίσης επειδή όλη η οικογένεια ταξιδεύει συσσωμη, ταλαιπωρω ένα βρέφος στο Αιγαίο για τις αποδράσεις. Δε σου βάζω και το κόστος που με το πλοίο σε κατάστρωμα είναι πολλαπλασιο της ραιαν. κι εγω τα θέλω αλλά όσο δεν υπάρχει plan b δεν θα τα απολαύσω. Και προσεχώς σκοπεύουν να κόψουν και από το πλοίο τα ατσιπατιστα κατοικίδια. Εκεί να δεις κλάμα.

Και δεχεσε να ανεβάσεις την οικογένεια σου στην Ράιαν αιρ και
δεν δεχεσε να βάλεις τσιπ στον σκυλο σου;

Το στιπ ειναι απλα μια ταυτότητα και τιποτα αλλο. Ειναι σαν να
λεμε οτι το παιδι μου ειναι 9-10 χρονον αλλα δεν θα το βγάλω
ταυτότητα. Και η διαφορα ειναι οτι ενα παιδι μπορει να μιλήσει
ενώ ο σκυλος δεν μπορει. Ο άνθρωπος ειναι στιπαρισμένος απο
εκατό μεριές. Έχουμε αριθμό ΑΔΤ έχουμε αριθμό ΑΜΚΑ έχουμε
αριθμό ΑΦΜ και δεν ξερω και τι αλλο. Και τα αυτοκίνητα εχουν
αριθμό πλεσίου και αριθμό κινητήρα.

Δεν εχει αποδειχθεί πουθενα οτι δημιουργεί προβλημα υγείας.
Ο μόνος λόγος που έγινε υποχρεωτικό ειναι σε περίπτωση απώλειας
και σε περίπτωση που καποιος παρατήσει τον σκυλο του.
Αν το κράτος γλυκαθεί και βαλει φόρο λεμε ΑΝ τοτε εδω ειμαστε
να συζητήσουμε αν ο φόρος ειναι άδικος και πως μπορούμε να
τον αποτρέψουμε.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
@Kotzak Εγω έχω μια απορία. Στην 115 τα σκυλιά της μοναδας αρα και ο δικος σου σκυλος - συνεργατης φέρουν τσιπ;
 
  • Like
Reactions: Kodagoshe


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Και η ναρκωση ομως δεν ειναι ο,τι καλυτερο...
Απο την αλλη, γιατρος δεν ειμαι, ισως η υποδορια παρεμβαση να μην ειναι κ τοσο φοβερη, ασχετα αν με φρικαρει η ιδεα γενικα, το ξενο σωμα κλπ
Ποια ναρκωση κ ποια επεμβαση;;
Το τσιπακι εισαγεται με ενεση κ ειναι οσο ανωδυνο ειναι ενα εμβολιο..... Ισως κ ποιο ανωδυνο.
Υποθεση 3sec που ο σκυλος δεν καταλαβαινει τιποτα.....

Και ναι, οπως εισαι υποχρεωμενος να εχεις ταυτοτητα για να κανεις οτιδηποτε σε αυτο τον κοσμο, ετσι (θα) πρεπει να εχεις τσιπαρισμενο το σκυλο για να κανεις οτιδηποτε, ακομα κ να κυκλοφορησεις στο δρομο......
Ποτε θα αξιωθουν να ελενξουν τους νομους που πρεπει να εφαρμοζονται δεν ξερω.....
 


Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
@Kotzak Εγω έχω μια απορία. Στην 115 τα σκυλιά της μοναδας αρα και ο δικος σου σκυλος - συνεργατης φέρουν τσιπ;
Πλέον φέρουν τσιπ. Επίσης όταν με το καλό θα τον πάρω εκτός αναγκαστικά θα τον έχω με τσιπ. Δεν τον πήρα εγώ. Δεν τον επέλεξα. Είναι η δουλειά μου και οι ενστάσεις μου στο χώρο είναι άπειρες με το τσιπ να αποτελεί λιθαρακι σε τοίχο. Αν θες να καταλήξεις στο γιατί έχω στη δουλειά μου σκύλο που φέρει τσιπ, είναι γιατί δεν έχω άλλη επιλογή. Παλαιότερα είχαν τατουάζ που εξακολουιειτε να μην το σχολιάζετε. Προφανώς εσύ κατεχεις κάποια εικόνα του θέματος... Αλλα εξακολουθεις να μη μου δίνεις απάντηση στην ανεπάρκεια του προηγούμενου μέσου ταυτοποίησης που έφερε το τσιπ στα σκυλιά.
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
@east49
Μάλλον δε διάβασες όσα είχαν προηγηθεί και μπερδεύτηκες. Νάρκωση για τατουάζ αντί τσιπαρίσματος. Οντως το τσιπάρισμα είναι ανώδυνο γιατί κι ο δικός μου που είναι πολύ drama queen και ουρλιάζει στα εμβόλια, κιχ δεν έβγαλε
 
  • Like
Reactions: east49




manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
@Kotzak
Έχω απαντήσει πολλες φορες αλλά μάλλον δεν το εχεις καταλάβει.
Στο πρώτο μήνυμα μου έγραψα οτι δεν με νοιάζει αν είναι τσιπ η κάτι άλλο αλλά να υπάρχει αποτελεσματική ταυτοποίηση.
Στα επομενα μηνύματα μου έχω γράψει πολλες φορες οτι δεν φταίει το τσιπ που δεν είναι αποτελεσματικό αλλά στο οτι δεν εφαρμόζεται ο νόμος.
Εσύ δηλαδή εχεις την εντύπωση πως αν αύριο το τσιπ αντικατασταθεί απο ταττου ξαφνικα ο νόμος θα λειτουργήσει. Μια απο τα ίδια θα έχουμε. Αλλού είναι το πρόβλημα. Στην εφαρμογή του νομού.

Και μια απορία άσχετη. Στην 115 γιατί χαλασανε τον στίβο εκπαίδευσης των σκυλιών; θα φτιάξουν κάτι καλυτερο η τον καταργησανε;
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.926
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95