Υιοθεσία σκύλου με Καλαζάρ


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Update μετα απο λιγο καιρο που ελλειψα λογω επαγγελματικων και προσωπικων υποχρεωσεων:

Αποφασισαμε με την κοπελα μου αφου εχουμε πλεον μετακομισει να υιοθετησουμε ενα σκυλι που βρηκε φιλη μας παρατημενο στο δρομο.
Καναμε ενα αιματολογικο τσεκ το οποιο βγηκε πεντακαθαρο αλλα το τεστακι του Καλαζαρ βγηκε θετικο. Ο κτηνιατρος λεει οτι αν δεν το ειχε κανει οι εξετασεις ειναι τοσο καλες που ουτε καν θα το φανταζοταν. Την αποφαση την πηραμε και ο σκυλος ειναι μαζι μας. Ο αλλος μας σκυλος ζει με τους γονεις της κοπελας μου σε αλλο σπιτι κι οπως εχω γραψει κι αλλου θα τον φιλοξενουμε που και που κι τελειωνει την αλλη εβδομαδα τον εμβολιασμο της Λεισμανιας. Μιλησα με τον κτηνιατρο μας και με αλλους 3 και με διαβεβαιωνουν ολοι οτι δεν υπαρχει κινδυνος ουτε για εμας ουτε για τον αλλο σκυλο μας. Τη Δευτερα θα γινει ειδικη εξεταση αιματος για να δουμε τιτλο αντισωματων και θα ξεκινησουμε θεραπεια αναλογη με το τι θα δειξουν οι εξετασεις. Το θεμα μου ομως επικεντρωνεται αλλου. Αν στο μελλον προκυψει ανθρωπομωρο, θα υπαρχει κινδυνος γι αυτο να μολυνθει? Ρωταω περισσοτερο τους γονεις του φορουμ με αναλογη περιπτωση καθως και το δικο μου φιλοζωικο αισθημα μου λεει οτι δεν τιθεται θεμα. Αλλα καθαρα ως γονιος κι οχι ως κυνοφιλος, τι θα σκεφτοταν καποιος ή τι εχει κανει σε αναλογη θεση?
 
Last edited:


νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Οχι μην φοβάσαι δέν μεταδίδεται. Ζήσαμε πέντε χρόνια μέ σκύλο μέ καλαζαρ καί εχω καί παιδί. Πιο καλά θα στα εξηγήσει ο κτηνίατρος.
Καί μπράβο γιά την υιοθεσία ,νά το χαίρεστε καί νά πάνε όλα καλά μέ την θεραπεία.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.656
19.890
Nizinny ειλικρινά εκπλήσσομαι, που το ρωτάς εσύ...αυτό...:-?

Σαν να παραέλειψες μου φαίνεται και αρχίζεις να ξεχνάς :rolleyes::)
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.649
7.754
Πριν λίγο καιρό είχα υποψίες ότι ο ένας μου σκύλος έχει καλαζάρ και φοβήθηκα για τα αλλα δύο παρόλο που ξέρω καλά ότι δεν μεταδίδεται έτσι.
Με συνέφερε ο marecos με παρόμοιο σχόλιο! :p
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Καλα λετε... παραελλειψα κι επηρεαστηκα κιολας! Δεν θα ξαναγινει! :D

Εχουμε εναν καλο φιλο που μας εχει κατακραξει για την κινηση μας αυτη και μας λεει οτι οι γονεις του που ειναι και οι δυο γιατροι βλεπουν ενα σωρο περιστατικα ανθρωπων με καλαζαρ! Μας λεει οτι θα αρρωστησουμε κι εμεις και τετοια χαζα! Θες δε θες οταν ακους τετοια σου βαζουν με το ζορι υποψιες. Κι αυτος επειδη αναφερει τους γιατρους μας εβαλε διαολια.

Ενιγουέι ο σκυλακος ειναι μαζι μας, στο σπιτι μας ουτως η αλλως, και ηρθε για να μεινει. ;) Αααα! Εχουμε ενα μονο μπαλακι... Θα τα δει κι αυτα ο γιατρος αυριο! :rolleyes:
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να σας ζήσει το νέο σκυλούνι!!

Και όταν με το καλό μπορέσεις, θέλουμε φωτογραφίες, ε??
:)
 


Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Μπράβο σας, να σας ζήσει ο νέος σκύλος και μην ακούτε αυτές τις "πατάτες" που σας λέει ο "καλός φίλος". Και εγώ ζω με 2 καλαζαρικά σκυλιά και δεν το σκέφτηκα καν το θέμα ότι έχουν καλαζάρ. Πέρα το ότι παίρνουν κάθε μέρα Ζυλαπούρ δεν διαφέρουν σε τίποτα απο τα υπόλοιπα σκυλιά μου.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.649
7.754
Nizinny, να σας ζήσει, βάλε φωτογραφίες και κάντου παρουσίαση :D
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν μεταδίδεται απο σκύλο σε άνθρωπο. Ο άνθρωπος θεωριτικά μπορεί να κολλήσει απο τσίμπημα σκνίπας που είναι φορέας, πράγμα που συμβαίνει σπάνια.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η επίπτωση της λεισμανίασης στους ανθρώπους στην Ελλάδα, τα προηγούμενα χρόνια ήταν περίπου 0.5/100000 κατοίκους κι αναφέρονται περίπου 50 νέα κρούσματα ανά έτος, αν θυμάμαι καλά το δεύτερο...
Οπότε οι γονείς του φίλου σου ή είναι λοιμωξιολόγοι και δουλεύουν σε κάποιο εξειδικευμενο κέντρο που βλέπει τα περισσότερα περιστατικά, είτε ήθελε να υπερτονίσει τα επιχειρήματά του...

Προς το παρόν δεν υπάρχουν, ή για να είμαι πιο ακριβής, δεν έχω βρει εγώ, κάποια δεδομένα που να υποστηρίζουν ότι άτομα με σκύλο που νοσεί στο σπίτι τους έχουν αυξημένες πιθανότητες να νοσήσουν κι αυτά!
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Οπως τα λετε ειναι! Τσαμπα μας αγχωσε ο φιλος αν και γνωριζαμε ηδη οσα λετε! :)

1/800 ο τιτλος, βγηκε χτες! Δεν εχει πειραξει κανενα οργανο, ο σκυλος ειναι ευδιαθετος, με ορεξη για φαγητο και για κυνηγι γατας! :D Λογικα αυριο θα ειναι εδω το φαρμακο και ξεκιναμε τη θεραπεια! Ολα καλα θα πανε, ειμαι πολυ αισιοδοξος. :)
Παω να ανοιξω θεμα παρουσιασης. :)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.931
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95