Φίμωτρο στη βόλτα....


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το να μαθει να μην τρωει από κατω στην βολτα με λουρι στο «δίπλα» είναι ευκολο.
Στην τελικη, κρατας το λουρι σε σημειο κοντα στο κολαρο, οπότε δεν μπορει να σκυψει για να αρπαξει, ή αν σκυψει θα το καταλαβεις αμεσως.
Οπότε δεν υπαρχει λογος για φιμωτρο σε τετοια κατασταση.

Το σχετικα δυσκολο είναι να μην τρωει οταν είναι σε χαλαρη βολτα, δηλαδη όχι σε «αυστηρη» και με το λουρι χαλαρο. Τοτε βρισκεται σε κατασταση μισο-ελευθερος και θεωρει ότι μπορει να κανει ο,τι θελει, οσο βεβαια του επιτρεπει το λουρι.

Οπότε, θελει ιδιαιτερη προσοχη, να βλεπουμε συνεχεια τι κανει, πολύ καλο «ΜΗ» αν δεις υποπτη κινηση, που να φτανει σε σημειο αν εχει προλαβει να αρπάξει κατι να το φτυνει με το ΜΗ, και φυσικα να μην κινειστε σε μερη υποπτα. Τωρα, πώς θα ξερεις ποια μερη είναι υποπτα, είναι άλλη ιστορια και θεμα τυχης.

Το να μην τρωει από κατω όταν είναι τελείως ελευθερος χωρις λουρι, είναι το πιο δυσκολο, και χρειαζεται εκπαιδευση αρνησης τροφης από εκπαιδευτη.

Ο ρολος του φιμωτρου σπανιως είναι το να μην τρωει, εκτος αν εχουμε σκυλο ειδικη περιπτωση σκουπας και κινουμαστε σε μερη πραγματικα ναρκοπεδια. Το φιμωτρο ειναι για άλλες δουλειες.
 


Efh

Well-Known Member
εγω χρησιμοποιω το μη για να σταματησει αυτο που κανει οτι κ αν ειναι
σκαψιμο...οταν παει να δαγκωσει
και το αστο για να αφισει οτι εχει στο στομα του...ητε μπαλακι...ητε καμια καλτσα μου....ητε κατι απο την βολτα
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Εν τω μεταξύ εάν του έχεις φιμωτρο, ειδικά αυτά τα συρμάτινα τα οποία είναι πιό βολικά για τον σκύλο, τον φοβούνται περισσότερο από ότι εάν δεν φορούσε.
Σου λέει, για να φοράει φίμωτρο αυτός, θα τρώει ανθρωπο για κολατσιό.
 




lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
οπως ειπε κ οχαρης,το φιμωτρο ειναι κυριως για αλλες δουλειες.αλλα μην ξεκινατε τα περι βαρβαροτητας κτλ.ημαρτων δλδ.πρεπει να ξαναπουμε οτι ενα εργαλειο ειναι εδω για να μας εξυπηρετει κ εχει σημασια το πως εμεις θα το χρησιμοποιησουμε?το κατσαβιδι φτιαχνει αυτοκινητα,μπορει να καρφωσει κ καρδιες,να το ριξουμε στην πυρα?

υπαρχουν φιμωτρα λοιπον ,που ειναι πληρως ριθμυζωμενα.πλατος ,φαρδος,μεγεθος λαιμου κτλ.απο εκει κ μετα,πολλες φορες θα προστατεψει κ εμας κ τον σκυλο.εξαρταται παντα απο το τι σκυλο εχουμε κ το ποσο καχυποπτος ειναι .δεν μπορω να βγαλω τον σκυλο βολτα κ να ειμαι στην τσιτα μηπως κ με πλησιασει καποιος πιο πολυ απο οτι πρεπει για τον σκυλο κ να εχω αλλα....καλυτερα να του εχω φιμωτρο κ να ειμαι λιγο πιο ηρεμος κ φυσικα προστατευμενος.απο εκει κ υστερα,τα φιμωτρα βγαινουν....επειδη ακουσα οτι μπορει να στην πεσουν αδεσποτα.πιστεψτε με,εχετε παρα πολυ χρονο για να βγει το φιμωτρο.μου εχει συμβει παρα πολλες φορες με αδεσποτα κ οχι μονο αυτο,νομιζουν οτι βγαζετε κ κατι να τα χτυπησετε κ τραβιουντε πισω.

οποτε ο λογος να μην το χρησιμοποιουμε,ειναι καθαρα στο δικο μας κεφαλι.το σκυλι πρεπει να το μαθει το φιμωτρο θελει δεν θελει.σκεφτειτε κ την επισκεψη στον γιατρο.πολλες φορες η εξεταση κρυβει κινδυνους.το σκυλι πρεπει να ξερει κ να υπομενει την υπαρξη του.
 


ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
και που τον φοβούνται; αρκεί η υγεία τους να ναι καλά και ας μην τα χαιδεύουν όσοι περνούν από δίπλα τους :)
Έφη υπάρχουν ατίθασα σκυλάκια που τρώνε ότι βρουν , παρά τα μαθήματα και τις παρατηρήσεις που τους κάνουμε!!
Ο δικός σου μπορεί να ακούει ''πάντα'' στο ''μη'', αλλά δεν είναι όλα έτσι....(μακάρι να ήταν)!
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
υπάρχουν ατίθασα σκυλάκια που τρώνε ότι βρουν , παρά τα μαθήματα και τις παρατηρήσεις που τους κάνουμε!!
Ο δικός σου μπορεί να ακούει ''πάντα'' στο ''μη'', αλλά δεν είναι όλα έτσι....(μακάρι να ήταν)!
Δεν ειναι θεμα ατιθασου σκυλου.


Ή το food drive τους ειναι ανωτερο από την εκπαιδευση που τους κανουμε, αρα κανουμε μετρια και αναποτελεσματικη εκπαιδευση…

Ή το να φανε από κατω προκαλει μεγαλυτερη ευχαριστηση από οση ανταμοιβη ή δυσαρεσκεια προκαλει η εκπαιδευση, αρα αξιζει τον κοπο…

‘Η η εκπαιδευση δεν επαναλαμβανεται σε τακτα χρονικα διαστηματα (και εφ ‘ορου ζωης!)
 


Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
και εμεις ειχαμε ενα προβλημα στην αρχη οσο αφωρα το φαει κατω. απο κοκαλα και τι δεν εβαζε στο στομα του εβαζα ομως το χερι μου και του το εβγαζα αμεσος ετσι καθε φωρα που ειναι μαζι μου και περπαταμε ο Τζερυ βρισκεται ενα πραγμα σε εργασια δλδ εντολη μαζι κατσε κλπ. και οταν του δοθει το free σε μερος που θα ξερω εγω πως ειναι ασφαλες δλδ καπια περιφραξη κλπ η καπιο βουνο που το περπαταω χρονια και ξερω τι γινεται εκει θα τον εχω και πιο χαλαρο. δεν χρειαζεται σε ολη την βολτα να ειναι χαλαρος καλο ειναι να εκτονωνοντε και σωματικα και πνευματικα(στο κατω κατω τους αρεσει να βρισκονται και σε εργασια καλητερευει και την σχεση αναμεσα στον κατοχο με τον σκυλο του).

επεισης δεν τρωει πια απο κατω (ενταξι λεμαργος δεν ηταν και ποτε αλλα απο σινιθια στους δρομους που ειχε ετρωγε τα παντα στην αρχη) ουτε απο ξενους απλα αν του καπιος του δωσει κατι του λεω μη και τιναγμα του λουριου μετα περνω εγω την τροφη και του το δινω σαν επιβραβευση κατι παρομιο και με το να τρωει απο κατω αν και δεν σκυβει το κεφαλι του κατω εφοσον βρισκεται σε εντολη μαζι που σημαινει πως δεν μυριζει δεν τρωει και δεν κανει τιποτα απολυτος που να σπασει την εντολη.

ολα τα σκυλια μαθαινουν άλλα θελουν πολυ δουλεια και άλλα λιγοτερο μην τα ριχνουμε ολα στους εκπαιδευτες. οι εκπαιδευτες κανουν την αρχη εμεις ομως ολοκληρωνουμε την εντολη. οποτε παρολο που πολλα σκυλια στον βυρωνα εχουν παιθανει απο φωλες και σινεχια ακουγονται για φωλες κλπ. εμεις προς το παρον ειμαστε μια χαρα.

φιμοτρο εχω το πανινο στο οποιο μπαινει και λουρι μπροστα και του επιτρεπει να ανοιγει το στομα του μια χαρα απλος να δαγκωσει η να φαει κατι κλπ δεν μπορει δεν το εχω χρησιμοποιησει γιατι δεν το κραταει και δεν το χριαζεται προς το παρον αλλα προσπαθω να το μαθει γιατι ποτε δεν ξερεις ποτε θα σου χρειαστε.

κατα την γνωμη μου αν ειμαστε εμεις προσεκτικοι και οχι τεμπελιδες μια χαρα θα τα παει το σκυλι οσο ατιθασο και νανε γιατι απλα θα ασχολιθεις μεχρι τελους για να το λυσεις.
 


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Πιστευω οτι υπαρχουν πολυ λαιμαργα σκυλια και εινα δυσκολο να τον μαθουν!!!Εμενα μου πηρε πολυ χρονο γιατι:
1)πρωιν αδεσποτο,οποτε ειχε μαθει να χλαπακιαζει απο κατω οτι βρει!
2)εχει απο λαμπραντορ που ειναι τρομερα λιχουδο ενα τονο να της εχει δωσει να φαει παλι θα γλυφεται τρελα!!!
Εμεις στην βολτα αφου της μαθαιναμε το μαζι την βλεπαμε αν παει να φαει κατι,πολλες φορες εκει που μυριζε εχωνε και κατι στο στομα!!
Ετσι αρχισαμε και το αστο,νομιζω οτι ισως εχει σχεση οτι μεσα απο το παιχνιδι μαθαμαι το αστο και τωρα οτι και αν εχει στο στομα και της πεις αστο το αφηνει!!!
Τωρα μυριζει και διπλα μπορει να εχει κοκαλο πεταμενο ουτε καν το μυριζει, φυσικα την κοιταω!
Ειναι και αναλογα με το σκυλο,μας πηρε καιρο δε λεω αλλα στο τελος το εμαθε,φυσικα και ποτε δε ειμαι 100%σιγουρι και παντα εχω το νου μου!!
Αλλα φιμωτρο δε θα εβαζα γιατι αν κανει ο κοσμος ετσι,οταν την δει με και φιμωτρο θα ουριαζει!!!
Πριν 2 χρονια καθε πρωι πηγαινα σε μια σταση για να παρω το λεοφωρειο και λιγα μετρα παραπανω ειχε ενα σπιτι που καθε πρωι αφηνε τα 2 σκυλια του ελευθερα να μυριζουν το ενα φοραγε φιμωτρο το αλλο οχι.Ε δε κρυβω οτι την πρωτη μερα που το ειδα μεσα μου αρχισα να σκεφτομαι το γιατι το αφηνει αφου το φοβαται οτι μπορει να δαγκωσει!!Και ολοι τρομαζαν ακομα πιο πολυ οταν το εβλεπαν!!
Βεβαια μετα καταλαβα οτι το εβαζε για να μην φαει τιποτα!!!Αλλα οι αλλοι δε νομιζω οτι το καταλαβαν ποτε!!
 
Last edited:


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
προσωπικα,δεν με ενδιαφερει καθολου το ποσο θα ουρλιαζουν αν δουν τον σκυλο μου με φιμωτρο....κανεις απο αυτους δεν θα μου συμπαρασταθει σε τυχων ατυχια.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.875
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εδώ πάντως θέλουν να μας υποχρεώσουν με το νόμο να βάζουμε φίμωτρο σε σκυλιά άνω των 25 κιλών! :eek:

Μια φορά έβαλα φίμωτρο στον Κούκη για να δω πώς θα το δεχτεί και ήταν σαν τον Hannibal Lector, δεν του πάει καθόλου του καημενούλη! :rolleyes:
 


Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Εδώ πάντως θέλουν να μας υποχρεώσουν με το νόμο να βάζουμε φίμωτρο σε σκυλιά άνω των 25 κιλών! :eek:

Μια φορά έβαλα φίμωτρο στον Κούκη για να δω πώς θα το δεχτεί και ήταν σαν τον Hannibal Lector, δεν του πάει καθόλου του καημενούλη! :rolleyes:
οντος δεν πολυ παει ειδικα σε σκυλια με τελειος φυλικο χαρακτηρα :p ο Τζερυ μιαζει με νιντζα :p και με τον Snake(metal gear solid) σε ενα παιχνιδι του playstation :p