Φτερνίσματα και κνησμός


StarGazeR

Member
5 Οκτωβρίου 2015
8
17
44
Χανιά
Καλησπέρα σας!
Τις τελευταίες εβδομάδες δίνω στην κουταβίτσα μου τροφή Orijen puppies...αφού ξεκίνησε να την βαρίεται την ενισχύω με μικρη κουταλιά κονσερβίτσα royal puppies. Το πρόβλημα είναι οτι έχει αρχίσει να ξύνεται και φταρνίζεται όλο και πιο συχνά....δεν ξέρω αν ευθύνεται η orijen η κονσερβα ή γενικά αν ευθύνεται καν η τροφή της.

Σε κάθε περίπτωση αν ευθύνεται η τροφή για αλλεργία, αυτό θα φανεί απο τα πρώτα γεύματα ή μετά απο εβδομάδες;
Επίσης το αμέλησα και αφού τελείωσε το πρώτο σακούλι 2 κιλών της orijen, προκειμένου να κάνω την αλλαγή σταδιακά ανγκάστηκα σήμερα και ξαναπήρα...(28 ευρώ τα 2 κιλά..........................) αν της την αλλάξω απότομα και δεν την ανοίξω (την γυρίσω για να πάρω άλλη) θα της κάνω κακό;

υγ δεν βρίσκω τρόπο να διορθώσω το ορθογραφικό στο θέμα :p
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Δεν είμαι σίγουρη για το χρόνο εμφάνισης αλλεργικών συμπτωμάτων, παλιότερα ο κτηνίατρος μου είχε πει ότι ενδέχεται να εμφανιστούν άμεσα, και άλλες φορές να παρουσιαστούν μετά από πολλαπλές εκθέσεις στον αλλεργιογόνο παράγοντα.
Οι απότομες αλλαγές στην τροφή μπορεί να επηρεάσουν κάποιο σκύλο, και συνήθως εκδηλώνεται με αλλαγή στα κόπρανα (διάρροια, υφή, ποσότητα κλπ). Τα κουτάβια είναι συχνά πιο ευαίσθητα σε αυτές τις αλλαγές από τα μεγαλύτερα σκυλιά, αλλά είναι επίσης και θέμα κάθε οργανισμού.

Ο κνησμός μπορεί να είναι ένδειξη αλλεργίας - αλλά σε συνδυασμό με το φτέρνισμα κι επειδή η μικρή σου είναι κουτάβι, μήπως να μιλήσεις με τον κτηνίατρο καλύτερα σε πρώτη φάση, και στη συνέχεια το ψάχνεις για την τροφή.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.816
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf