Χαίρετε και απο μένα [schnauzer]


rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
Είχα συναναστροφή με κάμποσα σκυλιά στη ζωή μου, θυμάμαι πιτσιρικάς έπαιζα μπάλα και είχαμε στην γειτονιά ένα πόιντερ (άσπρο καφέ) έπαιζε μαζί μας και έπιανε την μπάλα αν κάποιος την έστελνε στο γάμο του καραγκιόζη.
Μετά είχα πάρει και δικά μου αλλά δύκολα βρίσκεις καλό ειδικά αν δεν ξέρεις που να απευθυνθείς.Το τελευταίο που αγαπούσα μου αρώστησε απο καλαζάρ ,πρίν 10-15 χρόνια δεν υπήρχαν πολλά μέσα για πρόληψη ή θεραπεία, απο τότε στεναχωρήθηκα πολύ και δεν ξανασχολήθηκα.
Πέρασε ο καιρός και να πω την αμαρτία μου ήθελα παρέα να πηγαίνω βόλτες στον Υμηττό, να ξεκολήσω απο τιβί-πισί κλπ και να πάω παρέα με τον σκύλο μου στη φύση.
Το κακό είναι οτι ήθελα σκυλί με "χαρακτήρα", μετά απο πολύμηνη εξερεύνηση και τέστ στο διαδίκτυο,βρήκα την φυλή schnauzer.
Ατυχώς δυσεύρετη η φυλή, μετά απο ψάξιμο και τηλέφωνα είδα τις συζητήσεις στο φόρουμ σας και πήρα τηλέφωνο τον σχετικό εκτροφέα. Εδώ στάθηκα τυχερός και ιδού ο fidel di domenico, ήρθε σπίτι.
Τον αγαπάμε και τον προσέχουμε και εγώ και η σύζυγος, το πρόβλημα είναι οτι ο μικρός είναι παιχνιδιάρης και μπλέκεται στα πόδια, πράγμα επικίνδυνο.
Το άλλο θέμα είναι ότι όπου τον πάω (κτηνίατρο, πετ σοπ κλπ) μου λενε να προσέχω μη μου πάρει τον αέρα γιατί ειναι λίγο άγρια, εσείς τι λέτε?

και οι φωτο:
http://oi47.tinypic.com/fyoccm.jpg
http://oi48.tinypic.com/144gsi.jpg
http://oi50.tinypic.com/33nzw8y.jpg
 
Last edited:
  • Like
Reactions: django.


συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Να τον χαιρεσαι τον fidel σου!Ωραιος ειναι!Πες λιγα λογια για τον σκυλο..Ποσων μηνων ειναι κλπ.
 


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλώς ήρθες,με τον μούσια σου!
Υπάρχει και άλλος μέλος με schnauzer στο φορυμ!
Να τον χαίρεστε τον κούκλο σας,κάθε σκυλί μπορεί να σου πάρει τον αέρα θέλει πρόγραμμα,πιστεύω ότι γενικά και ο εκτοφέας σας θα σας βοηθήσει στις απορειες σας!
 


rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
Είναι περίπου 3 μήνων, κάπου 23 πόντους ύψος και 2,9 βάρος,εξαιρετικός χαρακτήρας, λερώνει μόνο στις πάνες και δεν κλαίει αν μένει μόνος. Του δίνω winner plus puppy αλλά του βάζω χωρίς δελτίο, οσο θέλει τρώει. Μου είχε δώσει ο εκτροφέας τροφή για ένα μήνα και την έφαγε σε 2 βδομάδες.
Τέσπα μη τα πολυλογώ, την είχα πατήσει παλαιότερα απο σκυλιά αγορασμένα σε πετ σόπ (δυσπλασίες, αλλεργίες, ανυπάκουα κλπ) και δεν ξανάκανα το λάθος.Εξάλου δεν είναι τρομερές οι διαφορές στα χρήματα απόκτησης και γλυτώνεις ένα σωρό έξοδα όπως κτηνιάτρους, δικηγόρους για διαζύγια γιατί άμα το σκυλί λερώνει παντού ή αν δεν το αφήσεις να ανέβει στο κρεβάτι και κλαίει όλο το βράδυ τότε τι θα κάνεις? Το μόνο θεματάκι που έχει είναι ότι μπλέκεται στα πόδια για να παίξει και φοβάμαι μη το πατήσω, πρός το παρόν περπατάω στο στο σπίτι σαν να κάνω πατινάζ :d
Αυτά πρός το παρόν.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.661
19.891
Το άλλο θέμα είναι ότι όπου τον πάω (κτηνίατρο, πετ σοπ κλπ) μου λενε να προσέχω μη μου πάρει τον αέρα γιατί ειναι λίγο άγρια, εσείς τι λέτε?
Εμείς λέμε...καλώς ήρθες στο φόρουμ και να μην ακούς μπούρδες από άσχετους.
Να τον χαίρεσαι τον μικρό σου. Ενημερώσου για την περιποίηση της γούνας του και την εκπαίδευσή του, αν νομίζεις ότι υπάρχουν θέματα, που δεν μπορείς να χειριστείς μόνος, γιατί οποιοδήποτε σκυλί, είναι ικανό να μας πάρει τον αέρα :)

Θα τον κατεβάζεις σε εκθέσεις;
 


rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
Ευχαριστώ για την υποδοχή, κάνετε πολύ καλή δουλειά εδώ στο φόρουμ.
Είχα και άλλα σκυλιά πρίν και πιστεύω θα τον καταφέρω.
Από εκθέσεις δεν έχω ιδέα, κυρίως για παρεάκι τον έχω το μικρό αλλά ίσως πάω, ποτέ δεν ξέρεις.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ωραίος και αυτός ο μούσιας να σου ζήσει !!! Το μέλος aliki_s έχει τον άλλο μούσια. Νομίζω ότι μπορεί να σε κατατοπίσει περί της φυλής :)
 


kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
του βάζω χωρίς δελτίο, οσο θέλει τρώει. Μου είχε δώσει ο εκτροφέας τροφή για ένα μήνα και την έφαγε σε 2 βδομάδες.
Καλως ηρθες!Θα σε συμβουλευα(ειδικα τωρα που ειναι στην αναπτυξη) να τον ταιζεις συγκεκριμενες ποσοτητες και με προγραμμα γιατι αν συνεχισεις ετσι μπορει να δημιουργηθουν πολλα προβληματα υγειας(περιττα κιλα=μη ομαλη αναπτυξη των οστων κ.α) οπως και διαφορα προβληματα στην εκπαιδευση.Προγραμμα στο φαγητο ισουται και με καλη πειθαρχια ειδικα για ενα κουταβι που δεν μπορεις να το ζορισεις με τη εκπαιδευση.

Πιστευω πως θα στο πει και ο εκτροφεας σου εαν δεν στο ειπε ηδη αλλα και τα αλλα παιδια του φορουμ επισης.

Ξεχασα να πω πως ειναι σκετο κουκλακι και ευχομαι να εχετε μια ηρεμη και πολυ ευχαριστη συμβιωση!!!
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Καλός τον black & silver μουσάκι!!!!!! (σωστά δε διακρίνω?) Να σου ζήσει ο Fidel και εύχομαι να έχετε μια υπέροχη και απροβλημάτιστη ζωή! :)

Το βάρος του μικρου για την ηλίκία του μου φαίνεται μια χαρά! Όμως όπως σου είπαν τα παιδιά θέλει προσοχή! Τα schnauzer είναι αρκετά λαίμαργα σκυλιά και έχουν τάση να παχαίνουν, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα! Οπότε... πρόγραμμα (σαν κουτάβι έδινα 3 γεύματα) και προσοχή χρειάζεται! Θα σου έλεγα να μη ξεφεύγεις από τη συνιστώμενη ποσότητα και από κει και πέρα αυξομειώνεις αναλόγως τα κιλά του.

Αποφεύγεις επίσης τις σκάλες μέχρι 8 μηνών περίπου. Δεν είναι οτι καλύτερο για τα ποδαράκια του!
Αυτό πάλι οτι μπερδεύονται στα πόδια μας.... πόσες φορές τον ειχα πατήσει τον κακομοιράκο μου σαν κουτάβι.... Θέλουν να ειναι κοντά μας συνέχεια...
Από κει και πέρα, φαντάζομαι σου είπε και ο εκτροφέας, θέλουν τα αυτάκια τους να τους βγάζεις τις τρίχες. Φαντάζομαι οτι σου έχει δείξει. Το τρίχωμα να το χτενίζεις συχνά για να μη δημιουργούνται κόμποι. Θα τον στριπάρετε? Μπάνιο δε χρειάζεται πολύ συχνά, εγώ προσωπικά τον κανω μπάνιο με σαμπουαν κάθε 2-3 μήνες και μετά από κάθε βόλτα τον περνάω με νερό και μηλόξυδο με ένα πανάκι και μέτά τον χτενίζω και του βγάζω οτι χορταράκι έχει μαζέψει! :)
Γενικά θα το δεις και εσύ αν το φροντίζεις σωστά το τρίχωμα δεν θα δεις πολλές τρίχες (περισσότερο εγώ μαδάω) και δεν έχει αυτή τη "σκυλίσια" μυρωδιά!

Είναι μεγάλοι καραγκιόζηδες και απίστευτα γλυκά και τρυφερά πλάσματα! Όσο για αυτό που λες οτι ειναι άγρια... Ένα σκυλάκι το οποίο ειναι ισορροπημένο και μεγαλωμένο σωστά δεν νομίζω να εξελιχθεί ποτέ σε "άγριο". Αντίθετα πιστεύω οτι η συμβίωση σας θα είναι σκέτη απόλαυση! Είναι αρκετά πεισματάρικά αλλά αρκετά έξυπνα και πρόθυμα να "μάθουν" με τον σωστό τρόπο! Ο δικός μου αν "κακομεταχειριστεί" πεισμώνει και αρνείται να συνεργαστεί. Οπότε αν είναι λιχούδης εκμεταλλεύσου το όσο γίνεται στην εκπαίδευση του, αφαιρώντας πάντα από το φαγητό του. (είπαμε προσέχουμε το θέμα φαγητό).

Χαίρομαι απίστευτα που έχουμε ακόμα ένα μουσάτο αγόρι στο φορουμ και ειδικά ενα τόσο όμορφο πλάσμα! :)
 


rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές, ειδικά του kiriakos22 που ηταν εμπεριστατωμένες, όντως ειναι λαίμαργος αλλά δίνω μόνο ξηρά τροφή, δεν δίνω από αυτά που τρώμε.
Πάντως επειδή είχα και αλλά σκυλιά παλαιότερα, πιστεύω ή κατανάλωση τροφής είναι ανάλογη και με την δραστηριότητα, έχω την τύχη να βρίσκομαι 5 λεπτά με τα πόδια από τον Υμηττό οπότε άμα μεγαλώσει λίγο και κάνει τα εμβόλια θα πηγαίνω 1-2 ώρες βόλτα.
Για χτένισμα πήρα κάτι ειδικές τσατσάρες, όσο για τις σκάλες μου δώθηκαν γραπτές οδηγίες μαζί με το κουτάβι.
Ελπίζω να τα λέμε συχνά στο νήμα στο νήμα του axoloti
αφού είμαστε κοντοχωριανοί (ίδιο επίθετο)



 




agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς όρισες και να σου ζήσει ο κούταβος! :)
Είναι όμορφος!

(Λάβε υπόψη σου και το σεντονάκι της aliki_s, έχει ίδιας φυλής σκύλο...;))
 




rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
Γιατί να λέμε για το δικό σου σκύλο .....σε νήμα άλλου ιδιοκτήτη ? :rolleyes:
Είχα γράψει και στο φυλές σκύλων--> ομάδα 2 --> mini schnauzer που έχει ανοίξει ο axoloti, είμαστε και απο τον ίδιο εκτροφέα (ιδιο επίθετο) και μου συνέστησαν να συστηθώ και απο εδώ.
Το δικό μου είναι black/silver,πάντως όσο περνάει ο καιρός μαζί του αισθάνομαι σούπερ τυχερός που τον βρήκα.
και οι νέες φώτο


^ μεγάλος μπαλαδόρος
και εδώ περιποίηση


^κάτσε βρε να σου φτιάξω το μουστάκι να βρείς νύφη με προίκα :cool:
 


rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
Εχω καιρό να γράψω στην παρουσίαση γιατί πρώτη φορά πήρα σνάουζερ και ήθελα λίγο χρόνο να καταλάβω.
Τώρα έχουν περάσει 2 και μήνες και το πρώτο που βλέπω είναι ότι έχει κολλήσει πάνω μου, κάθομαι στον υπολογιστή έρχεται ή θα τον πάρω αγκαλιά ή θα ξαπλώσει δίπλα, πάω στην τουαλέτα με περιμένει απ΄έξω, άμα γυρνάω από την δουλειά το καταλαβαίνει απο την γκαραζόπορτα. Είχα ακούσει λίγα για τη ράτσα αλλά δεν το περίμενα τόσο.
Εχει κάνει τα επαναληπτικά εμβόλια εδώ και ένα μήνα και έχει αρχίσει η κοινωνικοποίηση, λόγω τεριέ είναι λίγο επιθετικός στα άλλα σκυλιά, γάτες αλλά το δουλεύουμε, στην αρχή κάνει τον μάγκα αλλά μετά πάει πίσω απο τα πόδια μου. Θα τον πάω μάλλον ΣΚ στο πάπις πάρκ να γνωριστεί με άλλους.
Με τους ανθρώπους είναι δύσπιστος δεν θέλει να τον χαιδεύουν ξένοι, απ ότι βλέπω έχει ένστικτο φύλακα με την έννοια watch dog.
Στο θέμα της περιποίησης, δεν βρήκα κάτι στα Νότια προάστια, βέβαια μου έκανε μια πρώτη περιποίηση ο εκτροφέας.
Τέλος πάντων αποφάσισα να τον περιποιηθώ προσωπικά, απο ότι έψαξα στο ίντερνετ το στριπάρισμα δεν γίνεται με μία φορά συνήθως το κάνουν για 10 εβδομάδες απο μια φορά την εβδομάδα δηλαδή άμα θέλει ένα 50άρικο (επι10) συν βενζίνες πάει πολύ, δεν ξέρω διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Ελπίζω να έχω σχόλια :rolleyes:
 

Attachments

Last edited:




ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Για το στριπαρισμα και αυτα δεν μπορω να σου πω γιατι δεν εχω ιδεα.
Θα εχεις ομως ενα σχολιο απο μενα για τον κουκλο σου.
Ειναι απιθανα σκυλια, τα γνωρισα καλυτερα στην εκθεση του ΚΟΕ και ενθουσιαστηκα με τον τελειο χαρακτηρα τους κι επισης ειναι πολυυυυ γλυκα.
Απο τα λεγομενα σου φαινεται οτι ειναι ερωτευμενος μαζι σου και φυσικα κι εσυ μαζι του.
Να περνατε παντα ομορφα και μην αγχωνεσαι μικρουλης ειναι ακομα θα μαθει και τα σκυλια:)
 


rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
Δεν κατάλαβα, τι σχέση εχει το schnautzer με τα terrier;
Καλά δεν είμαι και ειδικός, εσείς θα ξέρετε καλύτερα, όταν ήμουν στο ψάξιμο ειχαν δεί ένα video του animal planet και ανέφερε κάποια συγγένεια με την οικογένεια τεριέ
Miniature Schnauzer : Dog Breed Selector : Animal Planet
Πάντως δεν έχω πρόβλημα έχει καλό χαρακτήρα και ακούει εκτός απο κάτι απατεωνιές που κλέβει κάλτσες και τις πάει στο κρεβάτι του.
@ ηλέκτρα είναι αγαπησιάρης και με μένα και την γυναίκα μου, εδώ έχουμε μια μικρή διαφορά όταν θέλει χάδια ή λιχουδιές πάει στη μαμά του(γυναίκα μου), όταν δεί φασαρία κρύβεται πίσω απο τα πόδια μου,
Τό λουρί της βόλτας το έμαθε αμέσως έκανα ένα κόλπο πήγαινα εγώ μπροστά και απο πίσω αυτός (τον κράταγε η γυναίκα μου) ούτε να διανοηθεί να δαγκώσει το λουρί.
Γενικά καλά έως εξαιρετικά τα πάμε.
 

Attachments



Shaya

Active Member
29 Ιανουαρίου 2013
33
0
πω πω κουκλος ειναι!να τον χαιρεσαι!προσοχη ομως με τις καλτσες γιατι η δικια μου ειχε καταπιει μία κ περιμενα 1 εβδομαδα να την βγαλει!ο κτηνιατρος μου ειχε πει οτι ειναι πολυ επικυνδυνο..τεσπα!να σου ζησει το κουκλι σου!
 


rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
Προσέχω όσο μπορώ, όπως φαίνεται και στην φώτο το άσπρο αυτό είναι κάλτσα λίγο δύσκολο να την καταπιεί ολόκληρη εκτός άμα την κόψει κομμάτια΄αλλά συνήθως τον τσακώνουμε άμα κλέψει κάτι.
Ευχαριστώ και για το κούκλος βρήκα το σχέδιο και τον βάλαμε κάτω με το καλό πάντα, κράταγα εγώ ένα τυράκι να τον απασχολώ και η γυναίκα μου τον κούρευε και τον κάναμε αυτό που λένε "με τις υγείες σου και γαμπρός"
 

Attachments