"Χαμένοι", αλλά όχι ξεχασμένοι...


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Εμένα μου άρεσε που ανοίχτηκε το θέμα, εντάξει το φόρουμ είναι για τον σκύλο αλλά απαρτίζεται από ανθρώπους, και το κλίμα διαμορφώνεται από αυτούς. Και μερικά μέλη είναι τόσο δυνατά που η παρουσία τους αλλάζει και διαμορφώνει ένα θέμα.
Και πολλά μέλη από αυτά τα δυνατά, και δεν μιλάω για την πρώτη φουρνιά μοντ τους οποίους δεν προλαβα εκτός από έναν ;),είναι απόντες ακόμη και αν γράφουν μία φορά στο τόσο. Η παρουσία τους είναι σπάνια πλεον και μου λείπουν οι τοποθετήσεις τους και οι απόψεις τους.
Άλλα μέλη νέα ίσως αποδειχτούν το ίδιο πολύτιμα στο πέρασμα του χρόνου. Αλλά κανείς δεν αντικαθιστά κανέναν. Το φόρουμ έχει φτωχύνει και επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια πολύ συχνά. Η Γαλάζιο και ο Άρης που το επισήμαναν είναι και αυτοί από τα δυνατά μέλη που η παρουσία τους πλέον είναι σπάνια. Και λογικό είναι να τους λείπουν περισσότερα μέλη της δικής τους φουρνιάς. Εδώ μου λείπουν εμένα που είμαι πολύ πιο καινούρια.
Και θα εξηγήσω τι σημαίνει για μένα το φόρουμ έχει φτωχύνει χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν. Όταν μέλη ή μοντ πολύτιμα για την καθαρότητα της σκέψης τους και της γραφής τους, και για την εμπειρία τους, αντικαθιστούνται όλο και περισσότερο από μέλη λαλίστατα μεν αλλά χωρίς τις αρετές των πρώτων τότε ο χώρος αρχίζει και χάνει το επίπεδο του. Αυτό βέβαια μπορεί κάλλιστα να ανατραπεί κάποια στιγμή γιατί όπως ανέφεραν άλλοι πριν από μένα η ζωή κάνει κύκλους.
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ο τιτλος του θεματος ειναι ετσι κι αλλιως νοσταλγικος,

Αν ανοιξω, σαν τεστ, ενα δυσκολο θεμα, πχ σχετικο με την επιθετικοτητα καποιας μορφης και ειδους, αντιγραφοντας τον εαυτο μου και παλια μου θεματα και αγωνιωδη ερωτηματα (για να μην κουραζομαι κιόλας να σκεφτομαι καινουρια υποθετικα ερωτηματα), νομιζεις Γιαννη οτι θα παρω εστω και μία πραγματικα αποτελεσματικη λυση? Καταρχην, ελαχιστοι θα ξερουν πώς να μου εκμαιεύσουν τις απαραιτητες πληροφοριες ωστε να σχηματισουν μια κατα το δυνατον πληρη εικονα.
Το "πηγαινε σε εκπαιδευτη" δεν το θεωρω κάν απαντηση. Αυτο μπορω να το σκεφτω κι απο μονος μου.
Aρη, το επιπεδο του φορουμ με την τυπικη εννοια του όρου, σαφώς εχει πεσει. Οι λογοι πολλοι, το αποτελεσμα ενα...

Οσο ''ανεκδοτο'' και κλισέ εχουν καταντησει απαντησεις του τυπου ''πηγαινε σε εκπαιδευτη'' ή ''ρωτησες τον εκτροφεας σου'', αλλο τοσο ουτοπικο μου φαινεται εμενα να περιμενω μεσω γραπτου λογου σε ενα φορουμ να αντιμετωπισω σοβαρο προβλημα επιθετικοτητας με τον σκυλο μου αν δεν: ειναι ιδιας φυλης, ιδιου φυλου, δεν ειχαν το ιδιο παρελθον και βιωματα, δεν ζουν στις ιδιες συνθηκες με του Χ μελους συμβουλάτορα. Θα πρεπει να ανταλλαξουμε πμ, τηλεφωνα, και βασικα να βρεθουμε και κατ΄ιδιαν αν υποτεθει οτι ξερει και μπορει και θελει να βοηθησει...

Το θεμα εκπαιδευτη τωρα. Αν υπαρχουν 800.000 δεσποζομενοι σκυλοι και 80 επαγγελματιες εκπαιδευτες(βαζω υπερβολικα πολλους για να βγει στρογγυλο το αποτελεσμα) ειναι επισης ουτοπικο να μπορεσουν να πανε ολοι σε εκπαιδευτη.

Οπως επισης ουτοπικο ειναι να μπορουσαν ολοι αυτοι οι σκυλοι στην Ελλαδα να εχουν αποκτηθει με τον σωστο τροπο μεσω Εκτροφεα κλπ. Δεν υπαρχουν τοσοι Εκτροφεις και ουτε γεννιουντα τοσοι εκτροφικοι σκυλοι οσοι ειναι η ζητηση ή οση θα ηταν η ζητηση αν ολοι ακολουθουσαν τις συμβουλες. ΗΔΗ πολλοι εκτροφεις εντος και εκτος Ελλαδας απογοητευουν και προκαλουν προβληματα αξιοπιστιας με τις ενεργειες τους.

Αρα, ολη η φαση του forum ειναι στα πλαισια ενος μικροκοσμου, πλασματικου σε μεγαλο βαθμο, υποκριτικου σε επισης μεγαλο βαθμο, και με ατομα-μελη ''καθε καρυδιας καρυδι''. Στα 2 χρονια που ειμαι μελος εχω παρατηρησει και διακρινει διαφορες ''Fail'' συμπεριφορες και στασεις απο ατομα εντος και εκτος της διαχειρισης. Εφτασα στο σημειο να συμπερανω οτι ειναι προβλημα τους, και οχι προβλημα μου.

Εαν θελω και εχω χρονο και μπορω, συμμετεχω. Εαν οχι, διαβαζω απλως. Εαν δεν μπορω ουτε αυτο, κανω αυτο(το οτιδηποτε) που μου αρεσει και επιθυμω την εκαστοτε χρονικη στιγμη ή εποχη. Δεν δεσμευεται ουτε υποχρεωνεται κανενας με κανεναν τροπο και σε κανεναν τομεα.

Αυτοι που ασχολουνται πολυ εχουν τους λογους τους και τις αιτιες για αυτο, οχι απαραιτητα επειδη ειναι ''γνώστες'' ή τέρατα κυνοφιλιας.(άσε... γιατι υπαρχουν και εκεινες οι ''κινητες εγκυκλοπαιδιες'', οι super κυνοφιλοι, οι super ιδιοκτητες, κλπ που απο το πολυ ''ειδικο βαρος'' τρεμει η γη κατω απο τα ποδια τους και εχουν φτιαξει και fan boys)...:p

Παραδειγμα εγω: Για 1,5 περιπου χρονο ζουσα καπου απομονωμενα και ημουν μερα-νυχτα μεσα γιατι ετσι περναγα τον χρονο μου και ετσι επικοινωνουσα με ανθρωπους του χωρου. Ηθελα-μπορουσα και το εκανα, στον βαθμο που το εκανα, και με τον τροπο που το εκανα.

Απο τα σχεδον 6000 ποστ που εχω συνολικα, μονο το 10% μπορει να ειναι σοβαρα και ισως λιγο χρησιμα για καποιους, τα υπολοιπα ηταν χαβαλες και επικοινωνια με αλλους σκυλοϊδιοκτητες που βρεθηκαμε στο ιδιο forum. Σημερα αυτο εχει αλλαξει, δεν ειναι το χομπυ μου το dogforum, δεν δαπαναω ολο τον ελευθερο χρονο μου σε αυτο.

Υπαρχουν ομως ατομα που σε ολη τη διαρκεια της εργασιας τους ειναι μεσα, μολις γυρισουν σπιτι και μεχρι να κοιμηθουν ειναι επισης μεσα και αυτο ειναι δικαιωμα και επιλογη του καθενος. Ο βαθμος ενασχολησης ποικιλει απο ατομο σε ατομο προφανως...

Τα εκαστοτε μελη διαμορφωνουν την γενικη ''εικονα'' ενος forum. Καθε αποψη μπορει να διαβαστει και να σχολιαστει απο τους παντες που ειναι μελη. Αν καποιο μελος γραφει αρλουμπες πχ, ευκολα μπορει να τακτοποιηθει απο μια απαντηση με επιχειρηματα. Αν ενα μελος γραφει επιθετικα η χωρις σεβασμο το ιδιο. Αν ενα μελος εμφανιζει Επαρση, θα φαει το ''χαστούκι'' του πιστεψε με.

Δυστυχως οπως σε ολη την κοινωνια υπαρχει πνευμα εγωϊστικο-υπερηφανο-υποκριτικο-κατευθυνομενο-συμφεροντα-αλλοιωσεις της αληθειας κλπ. Ή ασχολεισαι και ανταπαρατιθεσαι, ή ασχολεισαι με κατι αλλο πιο χρησιμο ή ουσιωδες(για σενα).

Δεν υπαρχει αλλη εκδοχη. Περα απο τους κανονισμους του forum δεν υπαρχει καποια αστυνομευση απο τον admin ουτε καποια πιεση στην διαχειριση και τα μελη και φτανουμε και παλι στο συμπερασμα οτι: Το forum, ειναι τα(εκαστοτε ενεργα) μελη του που διαμορφωνουν και την εικονα-ποιοτητα-επιπεδο του.

Οσοι εχουν χρονο-διαθεση-στομαχι(και ισως οχι κατι καλυτερο να κανουν) ασχολουνται περισσοτερο και ειναι απλο το γιατι και το πως συμβαινει.

Εσυ και ο καθε εσυ μπορεις να μπεις σε θεματα στα οποια εχεις κατι να πεις και να καταθεσεις εκει την αποψη σου και ειναι σιγουρο οτι αν το κανεις με σαφη και κατανοητο τροπο θα τυχει κατανοησης και πιθανον αποδοχης αν συνοδευεται απο γνωσεις και λογικα επιχειρηματα.

Ανθρωποι οι οποιοι δεν εχουν κατι να ''πουν'' δεν μπορουν να σταθουν απεναντι σε σωστο και εμπεριστατωμενο λογο. Εχεις χρονο και διαθεση; Κάντο. Δεν εχω χρονο και διαθεση; Δεν το κανω και οι αιτιες αν και πολλες, το αποτελεσμα ενα: Το forum και το επιπεδο του, το διαμορφωνουν τα(εκαστοτε ενεργα) μελη του...


Υ.Γ. Οπως ολοι γνωριζετε, δεν συνηθιζω να γραφω ''σεντόνια''. Ηταν μια ''παρεκτροπή''...:cool:
 






harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σαφως και συμφωνουμε Γιαννη ότι το φορουμ και το επιπεδο του το διαμορφωνουν τα εκαστοτε μελη του. Δεν απανταμε όμως στο γιατι είναι μελη καποιου καλου εστω επιπεδου, και όχι ΚΑΙ καποια άλλα ανωτερου. Και, σαν υποερωτηση, γιατι εχουν εξαφανιστει σχεδον τελειως οι επαγγελματιες.

Εχοντας ζησει το φορουμ στις λεγομενες δοξες του (μεσα σε ένα παρακμιακο κατά τα άλλα περιβαλλον λογω των συνεχων πολεμων), αδυνατω να δεχτω ότι οι φιλοδοξιες του πλεον περιοριζονται στο να απανταει αποτελεσματικα σε προβληματισμους του τυπου
το 28 ημερών κουτάβι μου, είναι επιθετικό, μας έχει ξεσκίσει, κατουροχέζει παντού και δεν τρώει το φαγητό του και ουρλιάζει όλη μέρα κάθε μέρα...τι να κάνω...πριν το πνίξω
ή σε αναλογες στα εκτροφικα θεματα και αλλού.
Και από αυτό πηγαζει η στενοχωρια μου, Μαρια.

Αλλά οχι μονο απο αυτο. Λυπαμαι που τοτε που ειχα περισσοτερο χρονο και διαθεση για τον ιδιο τον Σκυλο δεν το εκμεταλλευτηκα οσο θα μπορουσα. Και πλεον καποια πραγματα τα βλεπω μεσα απο μια πυκνη ομιχλη.
Τι εννοω. Αν για καποιον λογο θελησω ή χρειαστω "αυριο" να παρω νεο δυναμικο σκυλο, ειλικρινα φοβαμαι οτι δεν ξερω ακριβως πώς να προχωρησω. Πριν δυο χρονια θα ηξερα με αρκετη ασφαλεια τι να κανω.
Επειδη περα απο την γενικη γνωση χρειαζεται και ειδικη, με ονοματα και διευθυνσεις που λενε, αισθανομαι τελειως εκτος παιχνιδιου. Και αυτο οφειλεται στην γενικοτερη απουσια (οχι μονο απο το φορουμ), η οποία εχει κι αυτη τους λογους της.
 








harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Βασιλη, αν σου πω οτι εγω κατα καιρους τα νοσταλγω, θα αισθανθεις καλυτερα? ;)
Εχω μαθει πολλά απο εσενα, αλλά δεν σου το λεω για να μην σε πιασει καμια επαρση!
 






mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Αν για καποιον λογο θελησω ή χρειαστω "αυριο" να παρω νεο δυναμικο σκυλο, ειλικρινα φοβαμαι οτι δεν ξερω ακριβως πώς να προχωρησω. Πριν δυο χρονια θα ηξερα με αρκετη ασφαλεια τι να κανω.
Δηλαδή αν δώσει ο Θεός και είσαι σε θέση, να αποκτήσεις άλλο δυναμικό σκύλο, θα στηριχτείς στην ύπαρξη του φόρουμ για τον χειρισμό του; Ελπίζω πως όχι.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εννοουσα την αποκτηση του, Μαρια.
Για τον χειρισμο του ξερω νομιζω τι περιπου ή/και ακριβως να κανω.
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
..."Γιατί δεν αλλάζεις;...Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή που θες να δεις;...Ποια είναι η απάντηση σου;"...

[video=youtube;QDICHKqQuIQ]http://www.youtube.com/watch?v=QDICHKqQuIQ[/video]

* ​Σε αναλογίες forum...:)
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
..."Γιατί δεν αλλάζεις;...Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή που θες να δεις;...
Ζητιανεύει λίγα νομίσματα (change στην αγγλική), ή επιθυμεί την ΑΛΛΑΓΗ (change στην αγγλική);

Παρακολουθήστε έναν άνδρα καθώς επηρεάζει τις ζωές πολλών ανθρώπων με μόλις ένα δολάριο, αποδεικνύοντας ότι δεν απαιτούνται πολλά για να αλλάξει η ζωή ορισμένων.

(Το λογοπαίγνιο με τη λέξη change = ψιλά νομίσματα αλλά και αλλαγή, δεν είναι δυνατή στην Ελληνική γλώσσα)


[video=youtube_share;9DXL9vIUbWg]http://youtu.be/9DXL9vIUbWg[/video]

* Επίσης σε αναλογίες forum, και χωρίς να απαιτούνται καν ''ψιλά''(change)...:)
 
Last edited:




katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το μόνο που εμένα μου έχει λείψει από το forum είναι το χιούμορ που υπήρχε παλιότερα...Θυμάμαι κάποια βράδια που ξενύχταγα μέχρι και τις 2 το πρωί κλάιγοντας από τα γέλια με κάποιες συζητήσεις/καυγάδες/διαφωνίες κλπ που γινόντουσαν. Συμφωνώ ότι το forum πρέπει να είναι ενημερωτικό κυρίως...αλλά προσωπικά θέλω να το θεωρώ και μια διασκέδαση...
Πόσες φορές έχουμε πει τον τελευταίο καιρό "περίμενε να φτιάξω ποπκορν και έρχομαι" ή "παιδιά, βγάζω το σκύλο βόλτα και επιστρέφω....μη πάτε πουθεναααα" ???????? :):):)
Αυτά μου έχουν λείψει...
Επίσης....(και μη με βαρέσετε) ΄τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί οι λέξεις όπως "σκυλάκι, λουράκι, κουβερτούλα, μπισκοτάκι, γλυκουλίνι, μωράκι, ζουζουνάκι...." Πολλα "άκι" βρε παιδί μου και δεν μπορώ. :):):)
 


panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Επίσης....(και μη με βαρέσετε) ΄τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί οι λέξεις όπως "σκυλάκι, λουράκι, κουβερτούλα, μπισκοτάκι, γλυκουλίνι, μωράκι, ζουζουνάκι...." Πολλα "άκι" βρε παιδί μου και δεν μπορώ. :):):)
Καλα αυτο δεν εισαι η μονη που το βλεπεις και δεν μπορεις.
Οντως πολυ mazzoo and the zoo τελευταια !!!
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
..."Γιατί δεν αλλάζεις;...Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή που θες να δεις;...Ποια είναι η απάντηση σου;"...
η απαντηση μου ειναι οτι απο το να αλλαζω συνεχως προσωπικοτητα στην ζωη μου κατα περιπτωση,
η νικ σε ενα φορουμ καλη ωρα,για να εξυπηρετησω τους οποιους σκοπους μου,ειναι καραγκιοζιλικι.
για τετοιου ειδους αλλαγη μιλαει ο κυριος στο βιντεακι?δεν θα το ελεγα...
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Χμ... ήμουν 6 χρόνια editor-smod σε φορουμ 50.000+ μελών τη στιγμή της αποχωρησης μου. Όταν εντάχθηκα στην ομάδα του φορουμ εκεινου, ήμασταν μια παρεα που στο δικό μας κρυφο subforum λιώναμε στα γέλια από χαβαλε, και αυτό το βγάζαμε και στα μέλη. Φταναμε να καθόμαστε αξημερωτα με τα μέλη και να λέμε χαζομάρες, να ξεσκάμε και παράλληλα να ασχολουμαστε και με το θεμα του φορουμ. Είχαμε αλλο subforum για τα οφφτοπικ, που ο καθένας μας ελεγε το μακρύ του και το κοντο του, έτσι για να το πει απλα! Ξεσκάγαμε και δεν χρειαζοταν στα "σοβαρα" θεματα, ουτε να διαγράφουμε ποστ, ούτε να επαναφέρουμε στην τάξη τα μέλη. Κάποια στιγμή, τα ατομα της διαχειρισης αλλαξαν, και μειναμε 2 της παλιας ομάδας και 6 ετεροκλητα άτομα που δεν ήθελαν να συμμετέχουν (δικαιωμα τους) στα ιnside jokes μας! Αυτό αρχισε να βγαίνει προς τα έξω... δεν υπηρχε κοινη γραμμη, γιατι δεν υπήρχε και ομόνοια στο τι θεωρούμε χιουμορ, τι σοβαρο. Εκει που εκαναν χαβαλε τα μέλη, πεταγοταν κάποιος παρεξηγησιάρης και ολα παγωναν, σιγά σιγά επεσε και η συμμετοχή στα "σοβαρα" θεματα... ξενερωναν όλοι. Εκει που γράφαμε 2 αρθρα καθε μήνα, πεσαμε στο 1, τα θέματα έμεναν χωρις αναγνώσεις ή σχολια. Όσοι ήξεραν να απαντησουν στις ερωτήσεις των αρχάριων, δεν εμπαιναν στη διαδικασια να γράψουν γιατι ειχαν ξενερώσει από κάποιο ατομο ή συμβαν. Και ξαφνικά κάποιοι επιασαν ψηλά τον αμανέ... εγιναν "επαγγελματίες" χωρις papier όμως... χωρις τα φόντα και την ποιότητα... και νόμιζαν ότι θα προβληθουν ετσι μέσα από το φορουμ. Αυτοι όμως που εμπαιναν να διαβάσουν, δεν ηθελαν αυθεντιες να τους κουναν το δάχτυλο, ήθελαν να τους δείχνουν και να τους "διδασκουν".... εκει χάθηκε οριστικά το παιχνίδι... και εκει είπα ότι πλέον δεν ηθελα να συμμετέχω σε κάτι που δεν με εκανε να χαμογελάω, σε κάτι που επρεπε να εχω ματια στην πλάτη για επικείμενη σύρραξη και ανταλλαγή πυρών. Και εφυγα... απο κάτι που με ενδιεφερε, το αγαπούσα και το στηριζα!
Και το οποιο δεν ειχε αντιπαλον δεος στην Ελλάδα!
Θα μου πειτε τι σας λέω και τι σας ενδιαφέρει...

Αλλά τα ατομα ερχονται και δινουν τόνο σε εναν χώρο... το να νοσταλγείτε παρελθούσες καταστάσεις κλπ, ώρες ώρες ειναι δοκιμο και άλλες ώρες ειναι και προσβλητικό για τα μέλη που εμειναν "από την παλια ομάδα" και παλεύουν για τον χώρο εδώ. Δεν εχει νόημα να σκεφτεστε τι φταίει και φεύγουν, ή τι ποιοτητα φέρνουν τα νέα ατομα/μέλη, απλά κατά την ταπεινη μου γνώμη, πρεπει να προσαρμοζόμαστε στην κάθε περισταση. Τα inside jokes κλπ κάποτε ειναι ευπροσδεκτα και κάνουν χαβαλε, και κάποτε διαχωρίζουν και προκαλουν καχυποψία! Είναι η ιστορία κάθε forum αυτη... ειναι η εξέλιξη του!