Χορτοφαγία στη βόλτα


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Ανοιγω νεο θεμα μιας και η αναζητηση δεν με ικανοποιησε απο αποψη πληροφοριων.

Ο Λανς λοιπον καποιες φορες στη βολτα σταματαει και τρωει γρασιδι-αγριοχορτα απο τα πλαινα του δρομου. Να σας θυμησω πως ζουμε στην επαρχια. 2-3 φορες μεσα στους 3 μηνες που ειναι μαζι μας εχει κανει εμετο οταν γυρισαμε στο σπιτι και τα ειδα τα χορταρακια ολοκληρα μεσα στον εμετο του. Αλλες φορες μπορει την αλλη μερα να κανει καπως πιο νερουλα κακα.

Διαβασα πως τα σκυλια το κανουν αυτο ειτε γιατι νιωθουν να τους λειπει κατι διατροφικα, ειτε για να αποβαλλουν τοξινες απο το στομαχι, ειτε απο ανια. Ο Λανς τρωει τη Belcando και του εχει καθισει πραγματικα πολυ καλα ως τροφη. Υπαρχει περιπτωση παρολα αυτα να νιωθει ελλειψη απο κατι?

Κι αυτο που θελω βασικα να ρωτησω ειναι να του λεω "Μη" οταν το κανει ή να τον αφηνω να κανει τη δουλεια γιατι ετσι του λεει το σωμα του οτι πρεπει να κανει εκεινη τη στιγμη?
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μερικές φορές το κάνει και ο Ερμής. Πάντα όταν γίνεται αυτό όντως έχει κάποιο θέμα με το στομάχι του. Μερικές φορές μετά από λίγο κάνει εμετό με το χόρτο όπως ακριβώς το περιγράφεις και μετά είναι μια χαρά. Προσωπικά τον αφήνω να κάνει αυτό που λέει το σώμα του. Να πω επίσης ότι τρώει κάποια συγκεκριμένα χόρτα (τα οποία επιλέγει ανάμεσα στα άλλα) που δεν θυμάμαι πως τα λένε τώρα.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Το κάνουν και τα δικά μου. Εγώ τα αφήνω όπως η stamatia θεωρώ ότι από όλες τις αηδίες που θα θέλανε να φάνε από κάτω τα χορταράκια είναι τα μόνα που τα χρειάζεται το πεπτικό τους.
 


ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
και μένα το κάνει αρκετά συχνά θα έλεγα. 1 φορά την βδομάδα θα φάει στάνταρ δεν υπάρχει περίπτωση.
ο κτηνίατρος μου είπε δεν είναι ανησυχητικό αρκεί να είσαι σίγουρος ότι πάνω στα χόρτα δεν έχει πέσει οτιδήποτε τύπου λίπασμα τον τελευταίο καιρό.
ο εμετός συνήθως απο τα χόρτα δεν είναι κάπως σαν αφρός; γιατί σε μένα έτσι τα βγάζει
 


Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Κάτι ξέρει ;)
Ο σκύλος άλλωστε δεν είναι 100% κρεατοφάγος.
Όλα τα σκυλιά τρώνε χόρτα. Είναι κάτι που χρειάζετε ο οργανισμός τους. Μήπως η ώρα της βόλτας σας είναι την ώρα που έχει πολύ ζέστη???? Όσο για τα νερουλά κακά... κάνετε καμια βουτιά στη θάλασσα?
 


annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Είναι φυσιολογικό να τρώνε χόρτα κάποιες φορές και πρέπει να τα αφήνουμε γιατι προσπαθούν να αποβάλλουν από το σώμα τοξίνες... και ο Ρίκο αν καταπιεί κάτι αλλο μη φαγώσιμο τον αφήνω να φάει στη βόλτα χόρτα (τα οποία κόβει με μανία) μετά κάνει εμετό και ηρεμεί. Μερικές φορές λόγω κατάποσης πολλών τριχών καθώς γλύφονται προσπαθούν με αυτό τρόπο να τις αποβάλλουν από το στομάχι.
 


Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Και η δικια μου τρωει χορτα στην βολτα καποιες φορες αλλα δεν τα εχει κανει εμετο καμια φορα μεχρι τωρα.
Βεβαια κ μαρουλακι οταν κοβω το παιρνει χαμπαρι κ ερχεται στην κουζινα, στηνεται κ περιμενει κ φυσικα παντα της δινω..
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Eμένα δεν τρώει καθόλου χόρτα στη βόλτα αλλά παλιότερα που το έκανε ένα σκυλί που είχα μου είχαν πει οτι το κάνει γιατι το βοηθάει στη χόνεψη(όχι κάποιος κτηνίατρος ή κάποιος σχετικός όμως).
 




Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Μπορει τα νερουλα κακα να ηταν κι απο μπανιο στη θαλασσα της προηγουμενης ημερας. ;)

Αρα λοιπον ολοι τα αφηνετε να φανε χορτα αφου ετσι νιωθουν οτι πρεπει να κανουν.
 


Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Κι ο δικός μου τρώει συχνά χορταράκι! Με τη κτηνίατρο που το είχα συζητήσει μου είπε ότι είναι φυσιολογικό,ειδικά αν έχει κάποια στομαχική διαταραχή! Καμμιά φορά κάνει κι εμετό όταν τα τρώει αλλά τις περισσότερες φορές είναι οκ!
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Να ρωτησω τωρα κατι ακομη μιας και βλεπω οτι και κτηνιατροι λενε οτι μπορει να εχουν στομαχικες διαταραχες τα σκυλια και να τρωνε χορτα.

Αυτο που σκεφτηκα ειναι γιατι να εχει στομαχικη διαταραχη? Τρωνε πολυ συγκεκριμενα πραγματα για να εχουν και στομαχικες διαταραχες. Αγοραζουμε καλες τροφες και συμπληρωματα για να νιωθουν καλα οχι για να εχουν διαταραχες. Μηπως φταινε και οι τριχες τους που μπορει να καταπινουν οταν ξυνονται ας πουμε? Εχω βρει και τριχες στα κακα του καποιες φορες. Παιζει κι αυτο ρολο μαλλον, ετσι?