Χρέωση κτηνιάτρου


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πώς δεν έχει?Το ίδιο είναι να πας στο γιατρό για κρύωμα και το ίδιο είναι να πας για κάτι άλλο σοβαρό?
Πάς σε έναν παθολόγο. Μπορεί να έχεις από κρύωμα μέχρι πνευμονία.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ αν έχεις πνευμονία πρέπει να είναι ακριβότερη ??? Αυτό λές.

Ο κτηνίατρος είναι γιατρός.

Ο ψυχολόγος πχ δεν είναι. Ξέρετε πόσο έχει μία συνεδρία σε ψυχολόγο ?

Ξέρετε πόσο παίρνει ένας υδραυλικός αν έρθει και σου αλλάξει το καζανάκι?

Ενα βουλκανιζατέρ για να αλλάξει λάστιχο? Προφανώς ξέρετε.

Στην Χαλκίδα πρέπει να δίνεις 100 ευρώ αν πάς εκεί που φαντάζομαι, 40 είναι φτηνά. Εκπλήσσομαι όμως που δεν έχεις ''ειδικές τιμές'' - κάτι που δεν θα είχες ποτέ σε άλλη χώρα, αν δήλωνες εκπαιδεύτρια.

Επίσης σε άλλες χώρες ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ να μην πάς στον κτηνίατρο αν το ζώο έχει το οτιδήποτε. Το ποσοστό των ιδιοκτητών στην Ελλάδα ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ξέρετε πόσο είναι - και δή στην επαρχία ?? Εκεί να ψάξετε γιατί είναι ακριβοί οι κτηνίατροι.

Η κτηνίατρός μου δεν θέλει να μου παίρνει λεφτά για εμβόλια. ''Δεν είναι αυτή η δουλειά μου'' μου λέει. Πληρώνεται πάντα, ίσως λιγότερο, αλλά κάνω ότι μπορώ ... Δεν εννοώ με τίποτα να τρέξω μία φορά στα 5 χρόνια έστω και να κρέμομαι από τα χείλια της για την ζωή ενός ζώου - και τις υπόλοιπες 200 φορές να την έχω βγάλει τζάμπα.
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Δεν εννοώ με τίποτα να τρέξω μία φορά στα 5 χρόνια έστω και να κρέμομαι από τα χείλια της για την ζωή ενός ζώου - και τις υπόλοιπες 200 φορές να την έχω βγάλει τζάμπα.
Συμφωνώ απόλυτα, 1000% και βάλε.

Στον κτηνίατρό μου πηγαίνω συχνά, τον εμπιστεύομαι χρόνια ολόκληρα και μέσα από αυτή τη σχέση μερικές φορές μπορεί να μη μου κρατήσει επίσκεψη αν περάσω να του δείξω κάτι που με ανησύχησε στο σκυλί μου (πχ. μια φορά μαδούσε υπερβολικά), τον παίρνω τηλέφωνο και τον ρωτάω ότι μου καπνίσει και μου απαντάει πάντα κλπ.

Και ναι, πολλοί κτηνίατροι πουλάνε κτηνιατρικά προϊόντα και φάρμακα. Για μένα αυτό δεν είναι ένδειξη ότι ο κτηνίατρος δε σέβεται τον εαυτό του. Εξαρτάται πάντα από το πως το κάνει.
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
θα σου πω . πληρωνεις την ωρα που θα εξετασει το σκυλι σου ο γιατρος . η ωρα χρεωνεται 13 ευρω και τα φαρμακα και τα χαπια τα παιρνεις σε κουτακι σφραγιστο οχι χυμα να σου δωσει αυτος. δηλαδη εγω θα πληρωνα για αυτο που εχει ο δικος μου αν ημουν εκει γυρω στα 15 ευρω , αυτα δε τα λεω ετσι στον αερα εχω συγγγενεις στο εξωτερικο που εχουν κατοικιδια.
Και σε ποια χωρα γινεται ετσι????
Εγω ξερω πολυ καλα για Γερμανια! Μια φιλη μου δουλεβει σε κτινιατρικη κλινικη- και δεν χρεωνεται 13 ευρω η ωρα= αλλα η επισκεψη!
Εδω μια λιστα ελαχιστον χρεωσεων της γερμανιας- λιγοτερα δεν επιτρεπεται να παρουν!!! :
http://www.vetvita.de/tierrecht/got/gotgeb.shtml
Αναλογα με την περιπτοση, εχουν το δικαιωμα να παρουν μεχρι και το τριπλασιο. Ακομα και μια απλη τηλεφωνικη πληροφορα στοιχηζει τουλαχιστον 6.29 Ευρω! Εδω στην ελλαδα δεν εχω δει να χρεωνεται!!

Χαπακια "χυμα" διδονται και εξω!
Πολλα κτηνιατρικα φαρμακα δεν υπαρχουν στα φαρμακεια- δεν ειναι δυνατον να γραψει απλα μια συνταγη και να παει ο αλλος να τα παρει.
Και τα κτηνιατρικα φαρμακα ειναι γνωστον, οτι εχουν πολλες φορες και τριπλασια τιμη των αντιστοιχον ανθροπινων!
Στην γερμανια απαγορευεται καιολας να γραφει ιατρος ανθρωπινα φαρμακα, την στιγμη που υπαρχει αντιστοιχο κτηνιατρικο!!!

15 ευρω για ενα φαρμακευτικο σαμπουαν, που εγω πιστευω, οτι πρεπει να πουλαει (και εγω δουλευω σε κτηνιατρειο- και γενικος με σκυλια- οι δερματοπαθιες ειναι παρα πολυ δεδομενες και τα σαμπουαν ενα απο τα πιο συχνα συνταγογραμμενα πραγματα), δεν ειναι και πολλα, την στιγμη που ενα απλο καλο σαμπουαν καλλοπισμου για σκυλους εχει 8-10!
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Ο δικος μου γιατρος χρεωνε μεχρι περισυ την επισκεψη για εμβολιο 25 και απο φετος 30. Εχω παει με το σκυλι να τον ρωτησω κατι π.χ. οταν η Λάρα εκανε μια πληγη στο λαιμο και εχασε λιγο τριχωμα, και δεν με χρεωσε επισκεψη. Οταν μου τη δηλητηριασαν τον πηρα τηλ. στο κινητο του σαββατο με εξυπηρετησε δωρεαν και οταν ντραπηκα και πηγα τουλαχιστον να αγορασω απο εκει drondal για 4 σκυλια μου εβγαλε τη ψυχη να μου τα δωσει γιατι το καταλαβε.
Παντα μου γραφει συνταγη και οταν δεν ηξερα στην αρχη, μου ειχε υποδειξει ολα τα σκυλοφαρμακεια της πολης, και οχι καποιο συγκεκριμενο για να καβατζωσει την προμηθεια.Μπορεις να καταλαβεις απο το βλεμμα του και μονο ποσο αγαπαει τα ζωα.
Οταν λοιπον τον ρωτησα για να τον τσεκαρω ποσα περνει για να κοψει αυτια απο pitbull μονο που δεν με πλακωσε στις μπουνιες.
Αντιθετως εχω παει με φιλο τα σκυλια του στον δικο του κτηνιατρο για να εχω ενα μετρο συγκρισης επαθα πλακα μονο και μονο που ειδα οτι ο μεγαλυτερος χωρος του ιατρειου ηταν γεματος λουρακια, πιατακια, παιχνιδια, τροφες, κονσερβες προς πωληση.Αυτο απο μονο του με χαλασε αφανταστα.
Ο φιλος μου εφυγε απο εκει με φαρμακα, κονσερβα, ξηρα τροφη.
Μπορει ο 2ος γιατρος να ειναι καλυτερος απο τον πρωτο, ο χρονος θα δειξει, αλλα εμενα ολη αυτη η πετσοπ κατασταση μου κλωνησε την εμπιστοσυνη σε αυτον.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Γιατί ρε συ Λίζα... Μπήκα μέσα, τον ανέβασα στο τραπέζι, έπιασε το γρομπαλάκι και μου είπε δεν είναι τίποτα το ανησυχητικό, απλά τρίβε το καλά κάθε μέρα.Αυτό μόνο...και έφυγα. Δεν θα ήταν κοροϊδία να μου πάρει 25 ευρώ (που κάνει η δική μας επίσκεψη)?
Όχι δεν το θεωρώ κοροϊδία... Ο γιατρός υπάρχει ΚΑΙ για να σου λέει ότι ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα. Αν ήμουν κτηνίατρος δεν ξέρω τι θα έκανα. Μάλλον θα χρέωνα για ΚΑΘΕ επίσκεψη και ΙΣΩΣ θα θεωρούσα ότι όσοι δεν το κάνουν "χαλάνε την πιάτσα". Έτσι είναι για μένα. Ο γιατρός προσφέρει την πολυτιμότερη υπηρεσία. Από κει και πέρα ο καθένας όπως νομίζει πράττει.
Γνώμη μου παιδιά... και δεν μιλάω για εμβόλια. Εκεί μπορεί να κρίνει ο κάθε γιατρός ότι όντως δεν είναι αυτή η δουλειά του. Να σου κάνει όμως εξέταση δωρεάν? Γιατί? Από ζωοφιλία, από αλτρουϊσμό ή γιατί σε συμπαθεί?
Κι αν ήσουν η μόνη που έφερε το σκύλο της για εξέταση εκείνη την ημέρα δεν θα έπρεπε να πληρωθεί? Που άνοιξε το ιατρείο και ήταν επί ποδός? Ή θα ήταν κοροϊδία?

Ντένις μια λέξη θα σου πω: κλειδαράς.
 


xris1

Active Member
6 Μαρτίου 2008
37
0
Γι’ αυτό έγραψα πως ένας γιατρός οφείλει να σέβεται το λειτούργημα του διότι μεταξύ άλλων υπάρχουν κτηνίατροι-έμποροι σκυλοτροφών, κτηνίατροι-πετσοπαδες, κτηνίατροι-σκυλεμποροι και κτηνίατροι-προξενήτρες στα παντρολογήματα των σκύλων των πελατών τους.
Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν μας καλύπτει ένας κτηνίατρος, τον αλλάζουμε.

Εγώ πάντως εάν είχα οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία ή ένσταση σχετικά με τις υπηρεσίες ή την χρέωση του κτηνίατρου μου, θα τον ρωτούσα ευθέως ζητώντας διευκρινήσεις και απόδειξη των χρημάτων που του έδωσα, δεν θα έβγαινα ανώνυμα στο διαδίκτυο να τον κατηγορήσω.



συγνωμη κιολας φορουμ δεν ειναι εδω? δεν μπορουμε να γραφουμε το τρι μας αποσχολει?
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Καλε αφηστε τα πλακωματα, αν και πολυ γουσταρω γιατι εδω ειμαστε πολυ πολιτισμενοι και βαριεμαι και πες τι χαπια ειναι!! μπορει να ειναι οντως πανακριβα μπορει και να ειναι οκ.
γιατιδινει χαπια στα σπυρακια? ειναι καλα?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
[/b]
συγνωμη κιολας φορουμ δεν ειναι εδω? δεν μπορουμε να γραφουμε το τρι μας αποσχολει?
Και βέβαια μπορείς, γι’ αυτό εξάλλου και μας παρέχεται δωρεάν αυτό το βήμά. Για να ανταλλάσσουμε απόψεις και να καταθέτουμε τις εμπειρίες μας.

Το σχόλιο μου δεν αναφέρονταν σε σένα, αγαπητέ φίλε xris! Έγραψα απλά τι θα έκανα εγώ σε ανάλογη περίπτωση. ;)
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Συμφωνώ απόλυτα, 1000% και βάλε.

Στον κτηνίατρό μου πηγαίνω συχνά, τον εμπιστεύομαι χρόνια ολόκληρα και μέσα από αυτή τη σχέση μερικές φορές μπορεί να μη μου κρατήσει επίσκεψη αν περάσω να του δείξω κάτι που με ανησύχησε στο σκυλί μου (πχ. μια φορά μαδούσε υπερβολικά), τον παίρνω τηλέφωνο και τον ρωτάω ότι μου καπνίσει και μου απαντάει πάντα κλπ.

Και ναι, πολλοί κτηνίατροι πουλάνε κτηνιατρικά προϊόντα και φάρμακα. Για μένα αυτό δεν είναι ένδειξη ότι ο κτηνίατρος δε σέβεται τον εαυτό του. Εξαρτάται πάντα από το πως το κάνει.
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Κι εμάς ο δικός μας μας ξέρει δυο χρόνια, του πάμε πάντα τα σκυλιά πακέτο δυο-δυο, πάντα χρεώνει την επίσκεψη, εκτός κι αν έχει κάτι που μας λέει "ξαναπέρνα σε δυο-τρεις-πέντε μέρες να δούμε πως πάει"΄. Τότε όχι, δεν χρεώνει επίσκεψη.

Και κτηνιατρικά φάρμακα όταν μας δίνει τα χρεώνει και μας κόβει απόδειξη. Ποτέ δεν τον θεώρησα πετσοπά εξαιτίας αυτού.

Και τέλοσπάντων 20€ επίσκεψη μια χαρά είναι, ο δικός μας χρεώνει 25 και τον θεωρώ και φτηνό.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνω με τους προλαλλισαντες αλλα ..

θα αναφερω ενα προσωπικο παραδειγμα .
Εγω τον γιατρο μου τον εχω 18 χρονια..
Μια μερα ειχε ερθει ο γιατρος να του κανει τις καθιερωμενες εξετασεις και τον καθιερωμενο ελεγχο ,μετα απο 5 μερες εβγαλε ο μικρος μου ενα σγρομπαλακι
τον πηγα λοιπον στον doct (αν και με διαβεβαιωνε τηλεφωνικος οτι θα ειναι χτυπημα)αλλα εγω ηθελα να ειμαι σιγουρη..
Δεν μου πηρε τιποτα..
Θελω να πω οτι ο καλος γιατρος φαινεται οπως ειπε και η κατ απο το ποσο καταρτισμενος ειναι και οχι απο τα ποσα παιρνει..
Εμενα αν μου επαιρνε μετα απο 5 μερες λεφτα για ενα κοιταγματακι στον σβερκο δεν θα μου αρεσε καθολου..


Το ιδιο ακριβως ειχε γινει γιατι ειχε ξεχασει μια φορα να καθαρισει τους πρωκτικους αδενες..






Δηλαδη δεν μου λεει κατι να μην παιρνει τιποτα αλλα ουτε να παιρνει 80 ευρ για μια απλη εξεταση..παιζοντας τον μεγαλογιατρο..
Και στους ανθρωπους υπαρχουν οι γιατρο που παιρνουν 60 ευρ και αυτοι που περνουν 100..αλλα στην ουσια ειναι να κατσουν να πλενουν πιατα..

Επισης δεν θα με ενεπνεε αν ενας γιατρος εκανε εμποριο φαρμακων στους πελατες του η αλλων ειδων ..

Γενικα το να εχεις σκυλο ειναι σαν να εχεις παιδι απλα δεν θα το σπουδασεις..
Για να κανεις παιδι πρεπει να αφιερωσεις χρονο...,κοπο...,χρημα..και την ζωη σου γενικα..
Για να εχεις σκυλο πρεπει να εχεις χρονο...,κοπο...,χρημα και να το κανεις μερος της ζωης σου με οτι συνεπαγεται αυτο..
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Κοιτα αν δινουν χαπια που δυσκολα βρισκονται αντε οκ. Αρκει να μην τα χρεωνουν παραπανω απο οτι κοστιζουν. Αν τα πραγματα ειναι οπως τα λεει η-ο? χρις τοτε ενα κουτι αποκλειεται να κανει 600 ευρω και ο τυπος εβγαλε παραπανω λεφτα. Ε αυτο δε μου αρεσει εμενα προσωπικα
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
τελικα επειτα απο εξεταση στον κτηνιατρο στο ποδι δεν ειχε τιποτα παρα μονο ενα αγκαθακι και για την κοιλια του τα σπθρακια μου εδωσε κατι ροζ χαπακια 16 για την ακριβεια ενα πρωι ενα βραδυ. για 8 μερες και ενα σαμπουαν αντιβακτηριακο 200 ml για την κοιλια του πλυσιμο καθε μερα για 8 μερες.
απολογισμος 20 ευρο εξεταση 16 χαπια απο 1,20 ευρω το ενα και 15 ευρω το σαμπουαν συνολο 54 ευρω ΕΛΕΟΣ

ΡΕ μπας και να γινομουν κτηνιατρος? εμενα μου φανηκαν πααααρα πολλα

Σορρυ αν ειναι εκτος τοπικ αλλα ηθελα να κανω κουοτ..

Γιατι εμπλεκεις τον doct με τα αλλα ...?
βαλε και το γαλα που αγορασες απο το souper market ..
δεν ειναι 54 ..αλλα 20 ..
μια πολυ λογικη τιμη ..
τα αλλα ειναι ασχετα..
 


xris1

Active Member
6 Μαρτίου 2008
37
0
Και βέβαια μπορείς, γι’ αυτό εξάλλου και μας παρέχεται δωρεάν αυτό το βήμά. Για να ανταλλάσσουμε απόψεις και να καταθέτουμε τις εμπειρίες μας.

Το σχόλιο μου δεν αναφέρονταν σε σένα, αγαπητέ φίλε xris! Έγραψα απλά τι θα έκανα εγώ σε ανάλογη περίπτωση. ;)


οκ:)
 


GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
απο απλή περιέργεια και μόνο, πόσοι από σας παίρνετε μητρώο υγείας από τον κτηνίατρο; σας δίνουν το πλήρες ιστορικό του ζώου σας; απόδειξη παροχής υπηρεσιών;
 


Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
43
παιδια πληρωσα 25 ευρω τα 1α εμβολια και ανεβασα τον λογαριασμο στα 35 παιρνοντας τα μπισκοτα..... εγω κανενα προβ......αλλα απο την στιγμη που παιρνεις αποφασεις οπως:Παιρνω σκυλο...πρεπει να σκεφτεις και οτι ερχεται με το πακετο.....
 


ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
To οτι γκρινιαζεις για να λεφτα δεν σημαινει οτι δεν τα διαθετεις για το σκυλο σου. Μετα τη φολα πηγα για εξετασεις συκωτι-νεφρα και σκουλικια καρδιας-ερλιχειωση. Τα συκωτι νεφρα πηγαν σε μικροβιολογο οπου στοιχισαν 20€ και τα υπολοιπα στον κτηνιατρο 60€. τα λεφτα λοιπον που πηρε ο κτηνιατρος (για τα δεδομενα της πολης μου) μου φανηκαν πααρα πολλα! Τα εκλαψα λιγο, αλλα το ξεπερασα:p
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εγώ να δεις πώς γκρινιάζω. Ειδικά όταν δεν έχει τίποτα, το ξέρω, αλλά δεν ησυχάζω αν δεν τον πάω στο γιατρό. Ρε το παλιόσκυλο θα μου τα φάει όλα! :D :D :D
Ε... ας μου τα φάει, έναν τον έχω!
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Eμενα μου τα φαγε ηδη η κουραδο! Παντως συμφωνω να μας τα φανε το αξιζουν! Αλλα δε συμφωνειτε οτι αν χρεωσε παραπανω απο το κανονικο το φαρμακο ειναι λιγο καπως. Ειπαμε να ειναι βασικα γιατρος και οχι εμποας!!
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
απο απλή περιέργεια και μόνο, πόσοι από σας παίρνετε μητρώο υγείας από τον κτηνίατρο; σας δίνουν το πλήρες ιστορικό του ζώου σας; απόδειξη παροχής υπηρεσιών;
"Mητρώο υγείας" ???

Καλό κι αυτό.... Για εξηγησέ το μας....

Απόδειξη εγώ παίρνω πάντα, και αναλυτική, απίσκεψη, φάρμακα, εξετάσεις κλπ κλπ