Ψυκτικά, χημικά και σκύλος


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Καλημερούδια από το ζεστούτσικο και ηλιόλουστο Καλαμποκιστάν. Επειδή έχει αρχίσει να μπαίνει η άνοιξη, πήγα σήμερα να αγοράσω τα κηπευτικά και άλλα χημικοειδή για τη συντήρηση του σπιτιού και του κήπου. Εννοείται πως ό,τι και να κάνω, έχω από πίσω μου το Μουφ να μουφιάζει και επομένως ανησυχώ τα μάλα για τα εξής θέματα πάνω στα οποία ίσως μπορείτε να με συμβουλέψετε:

1) Μουφ και ψυκτικά γενικώς. Πρόσφατα (πέρσυ) πέρασε νόμο η πολιτεία του Ιλλινόι ώστε τα ψυκτικά των αυτοκινήτων να έχουν πικρή γεύση διότι προηγουμένως ήταν γλυκειά. Επειδή δε οι Αμερικάνοι επιδίδονται μέχρι φανατισμού στο χόμπυ της μαστροχαλαστικής, έχουν δηλητηριαστεί πολλοί σκύλοι τους διότι μπήκαν στο γκαράζ, βρήκαν το ψυκτικό του αυτοκινήτου και το ήπιαν! Κι εγώ μεν δεν θεωρώ εαυτόν ικανό να ανοίξω καν το καπώ του αυτοκινήτου μου μόνη μου, πόσο μάλλον να αγοράσω ψυκτικά, γλυκά ή πικρά, αλλά διαθέτω άλλα ψυκτικά. Συγκεκριμένα:

α) ψυκτικά για το ξεχαρβαλωμένο γόνατό μου, τον πρώην σπασμένο αστράγαλό μου και τον ελαφρώς τσαταλιασμένο αυχένα μου. Δυστυχώς λάσπη με ηφαιστειακό υλικό και λάβα δεν διαθέτω διότι μάλλον θα το παράκανα, επομένως τα ψυκτικά τα χρειάζομαι και ενίοτε τα χρησιμοποιώ στο κρεβάτι μου όταν πάω να κοιμηθώ και τα βρίσκω το πρωί στο πάτωμα. Μια φορά έπιασα και το Μουφ να τα μουφιάζει και κόντεψα να πάθω παρακρούσεις.

β) ψυκτικά φορητών ψυγείων για όταν πάω εκδρομή, ταξίδι, ή επισκέπτομαι τον Άγιο Λουδοβίκο (βοήθειά μας) ή το Σικάγο για προμήθεια φέτας, λαχανικών Μπαρμπα-Στάθη και λοιπών ελληνικών προϊόντων όταν πλέον έχει μαυρίσει το μάτι μου από την έλλειψη αυτών. Αν και τα πάντα είναι τυλιγμένα και βαλμένα σε άπειρες σακούλες, μου έχει τύχει να σπάσει ψυκτικό μέσα στο φορητό ψυγείο και να αρχίσει να στάζει μέσα, όχι όμως στα φαγιά.

Σημειωτέον ότι όταν λέω ψυγείο, δεν εννοώ απαραίτητα αυτό το ορθογώνιο κουτί, αλλά τις μεγάλες ψυκτικές και μονωτικές τσάντες που είναι της μόδας εδώ ως πρακτικότερες.


Δεν έχω ιδέα αν όλα τα ψυκτικά είναι τα ιδια. Μήπως μπορείτε να με φωτίσετε σχετικά με την επικινδυνότητά τους και για τα μέτρα που πρέπει να λάβω ώστε μην μπει ο φαγάνας μέσα και μετά κλαίω και τον τρέχω στο Πρώτο Βοηθειών, αν δηλαδή τον προλάβω; Επίσης, θα ήταν καλό να πετάξω όλα μου τα παλιά ψυκτικά που χρονολογούνται προ της εποχής που πέρασε το Ιλλινόι το νόμο με τα ψυκτικά;

Σημειωτέον και πάλι ότι δεν γνωρίζω εάν ο νόμος αφορά όλα τα ψυκτικά ή μόνο του αυτοκινήτου, όπως δεν γνωρίζω πολλά και για ψυκτικά γενικώς.


Άλλη ερώτηση περί χημικών. Αυτές τις μέρες πρέπει να ρίξω γαλαζόπετρα (νομίζω έτσι λέγεται) γιατί ένα κομμάτι του κήπου το έχει κατουρήσει το Μουφ πολύ και μου έχει κάνει το γρασίδι κώλο. Σκοπός του υλικού αυτού είναι να εξουδετερώσει την αλκαλικότητα του εδάφους (σωστά τα λέω;), ώστε να ρίξω από πάνω καινούριο χώμα και να σπείρω γρασίδι, κατά προτίμησιν αυτό το μήνα. Μετά θα ρίξω τους σπόρους με διάφορα λιπάσματα που τα παίρνω όλα έτοιμα για σπορά σε ένα τεράστιο τσουβάλι και πρώτον το Μουφ δεν πολυπλησιάζει τέτοια πράματα, αν και τα μουφιάζει οπωσδήποτε, και δεύτερον του βάζω πάντοτε τις φωνές και με ακούει.

Ρώτησα επίσης την κτηνίατρο για την αποπαρασίτωση των αλόγων στην Αμερική διότι ανησύχησα τη φορά που το απαίσιο Μουφ έφαγε καβαλίνα. Μου είπε να μην ανησυχώ διότι, λέει, εδώ κάνουν διαφορετική αποπαρασίτωση από την Ευρώπη που δεν βλάπτει τους σκύλους (δεν θυμάμαι τις ουσίες αν και τις ανέφερε) και όντως τα παρακολουθούν τα άλογα για λίγο και δεν τα αφήνουν έξω να αλωνίζουν μόνα τους, που άλλωστε απαγορεύεται από τον κανονισμό του πολιτειακού πάρκου. Μου είπε όμως να αποφεύγω τις καβαλίνες και να μην αφήνω το Μουφ να τις τρώει, που εννοείται δεν θέλω να κάνει, διότι όπως το έθεσε "δεν είναι καλές γι' αυτόν".

Τέλος αυτό: πώς καθαρίζουμε τελείως τα χέρια μας από χημικά; Εννοείται βάζω γάντια και έτσι, αλλά όλο και λερώνομαι. Νομίζω ότι το αντισηπτικό ζελέ δεν σκοτώνει παρά μόνο μικρόβια και δεν απομακρύνει χημικά, έτσι; Τι γίνεται με το σαπούνι;

Γενικά, για ρίξτε καμιά συμβουλή περί χημικών ώστε να μην θρηνήσω κανένα παμφάγο θύμα.

Ως συνήθως, σας μερσώ ιδιαιτέρως. :)
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.931
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95