αναγκαστικη αλλαγη περιβαλλοντος και τροπου ζωης


panosbourg

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2010
103
1
zakynthos,greece
Γεια χαρα σε ολους,
ειμαι 17 χρονων και ετσι σε λιγους μηνες 8α φυγω απο τη ζακυνθο που μενω και 8α παω να σπουδασω στην αθηνα... λιγα λογια για μενα και τον σκυλο μου τωρα...
εχω τον Νταρκο που ειναι ενα ροτβαιλερ καθαροαιμο 2.5χρονων...
στην ζακυνθο ζω σε χωριο και ετσι τονε χω συνεχως ελευθερο σε μια περιφραγμενη εκταση 2 στρεμματων...εχει εκπαιδευτει σε βασικη υπακοη και ειναι πολυ καλα δουλεμενος...σε ολα ειναι υπακουος και προθημος να συνεργαστει με τον χειριστη κ τον εκπαιδευτη του...
οπως προανεφερα σε λιγους μηνες θα παω για σπυδες στην αθηνα ..επειδη οι γονεις μου ειναι καποιας ηλικιας δεν θα τους τον αφξσω ζακυνθο αλλα θα τον παρω αθηνα πρωτον γιατι ξερω πως δεν 8α μπορουν αν κανουν πολλα για υτον κ δευτερον γιατι δεν 8α χουν χρονο τριτον θελω πολυ να τον εχωω μαζι μου,,, οπως κααλαβαινετε 8α ζω σε διαμερισμα,,,ετσι πρεπει να αλλαξει η ζωη του κ η ζωη μου...ξερω πως 8α ναι δυσκολο αλλα δυστυχως πρεπει...
το σκευτομαι απο τωρα γιατιδ εν ξερω αν πρεπι να κανω κατι για να αρχισει να προσαρμοζεται ωστε να μην του ερθει ξαφνικα...

εχετε να προτεινετε κατι??ή εν τελει ποια γνωμη εχετε για το πως να αρχισει να προσαρμοζεταισ τον νεο τροπο ζωης του/μου...8α 8ελα επισης να μου πειτε τι 8α πρεπει να κανω εφοσον ζω σε διαμερισμα με το σκυλο...σχετικα με βολτες κτλπ...
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
απλα να εισαι τυπικος στις βολτες του.αφου ειναι υπακουος κ προθημος για συνεργασια,δεν θα εχεις ποβληματα.απλα κοιτα να μην ριχνεις τον σκυλο στις βολτες του.δεν θα εχεις προβλημα πιστευω κ δεν χρειαζεται να εχεις αγχος για αυτο.θα εχεις μια καταπληκικη παρεα μαζι σου!προσοχη απλα στους ανθρωπους που θα ερχονται στο σπιτι σου.σε μικροτερους χωρους το ενστικτο της φυλαξης εργαζεται υπερωριες!
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Στο σκυλο του φτανει που θα ειναι μαζι σου. Τις βολτες του τουλαχιστον δυο φορες τη μερα (πρωι, βραδυ) και εισαι ενταξει. Αν εκει που θα πιασεις σπιτι εχει και κανενα παρκακι κοντα ακομα καλυτερα. Αν τον ειχες οπως λες ελευθερο ολη την ωρα και δεν ξερει πως μεσα δεν λερωνουμε ξεκινα απο εκει. Και βαλτον απο τωρα στο προγραμμα που θα ακολουθητε στην Αθηνα, ξεκινα να τον εχεις πιο περιορισμενο και αυξανε τις ωρες περιορισμου σταδιακα. Ταυτοχρονα θα τον βγαζεις 5-6 βολτες οι οποιες θα μειωνονται αντιστροφως αναλογα με τις ωρες που θα μενει μεσα μεχρι να τον φερεις στις 2 βολτες την ημερα. Μαθε του μια πιο γρηγορη πρωινη βολτα γυρω στο μισαωρο και μια βραδυνη 1-1,5 ωρες.
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
με την τουαλετα δεν νομιζω να εχει προβλημα.πιστευω πως θα κρατιεται μεχρι να βγει εξω.αυτο εμαθε τοσα χρονια ετσι κ αλλιως! ;)
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Θα ζοριστεί λίγο όταν θα κλειστεί στο διαμέρισμα αλλά εφόσον θα τον πηγαίνεις μεγάλες βόλτες θα είναι μια χαρά. Όπως είπαν τα παιδιά , σημασία έχει για αυτόν που θα είναι μαζί σου. Εγώ χαιρομαι που είσαι τόσο υπεύθυνος που παίρνεις το ζώο μαζί σου αντί απλά να το παρκάρεις στους γονείς σου :)
 


cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Μπράβο που είσαι τόσο υπεύθυνος και το ψάχνεις απο τώρα!!!!!!
Όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω δεν θα δυσκολευτείς πολύ αν ακολουθήσεις ένα στάνταρ πρόγραμμα για την τουαλέτα του και για την εκτόνωση του!!!!
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Η διαφορα απο το συνεχως ελευθερος σε 2 στρεμματα απο το συνεχως ελευθερος σε ενα διαμερισμα θα ειναι υπαρκτη στην αρχη τουλαχιστον. Επισης αγνωστο τι θα κανει οταν θα μεινει μονος μεσα για πρωτη φορα...
Θα χρειαστει τις πρωτες μερες να εισαι κοντα να τον τσεκαρεις και να κανεις οσο πιο σταδιακα μπορεις αυτη την αλλαγη περιβαλοντος με πολλες βολτες ατην αρχη...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Καλές σπουδές εύχομαι!
Καλά μυαλά!

Τον σκύλο σου τον αγαπάς?
Αν ναι τότε και σε 20τ.μ. να ζείτε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα!Αν είσαι μαζί με τον σκύλο σου και τον βάλεις στην καθημερινότητα σου δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ούτε τώρα ούτε πιο μετά σε άλλη ενδεχόμενη αλλαγή!
Γι'αυτό λοιπόν μην αγχώνεσαι!Αν του παρέχεις την απαραίτητη εκτόνωση, την τροφή του και την επαφή με σένα ο σκύλος θα ζήσει καλά μαζί σου!

Πρέπει να είσαι υπεύθυνος!Τώρα πια ακόμα πιο πολύ γιατί ο σκύλος θα ζει μέσα σε σπίτι!
 


panosbourg

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2010
103
1
zakynthos,greece
παιδια σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον που δειχνετε!!!

συγγνωμη που δεν απαντησα πιο συντομα αλλα εχει πεσει πολυ διαβασμα...
 


tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Ano Liosia, Athens, Attikis
Σίγουρα η διαφορά λόγω της αλλαγής θα εμφανιστεί στην αρχή αλλά εφόσον ο σκύλος θα είναι μαζί σου κι εσύ τον προσέχεις και τον αγαπάς, όλα θα πάνε καλά! Νομίζω πως καλό θα ήταν να πας και μερικές μέρες πιο νωρίς από την έναρξη των μαθημάτων να μείνεις στο διαμέρισμα ώστε να είσαι μαζί του συνέχεια και να τον βοηθήσεις να προσαρμοστεί κι εκείνος (όπως θα προσαρμοστείς κι εσύ άλλωστε). Να έχεις υπομονή μαζί του εάν κάνει κάτι που δεν σου αρέσει κτλ και να τον διορθώνεις ήρεμα. Άλλωστε εφόσον είναι συνεργάσιμος, όπως λες, πιστεύω δεν θα έχετε προβλήματα.

Οι βόλτες του είναι κάτι που δεν πρέπει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να παραβλέψεις. Ακόμα και αν είσαι πτώμα από την κούραση με το διάβασμα, τα μαθήματα κτλ ΠΡΕΠΕΙ να διαμορφώνεις το πρόγραμμά σου έτσι ώστε ο σκύλος να βγαίνει τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα για να εκτονώνεται.

Εύχομαι καλές σπουδές και καλή ζωή με τον σκυλάκο σου! :D
Και μπράβο σου που παρά το νεαρό της ηλικίας σου δείχνεις υπευθυνότητα και δεν αφήνεις το φιλαράκι σου με αβέβαιο μέλλον. :)
 


jasonp66gr

Well-Known Member
15 Οκτωβρίου 2008
83
62
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
Καλές σπουδές, αν και δείχνεις αρκετή σοβαρότητα είναι στα θετικά που θα έχεις τον φιλαρακο σου να σε προσέχει - φροντίζει γιατί οι πειρασμοι της πρωτεύουσας είναι κάπως.
Επίσης θα αποτελεί φίλτρο σχετικά με τις νέες παρέες που θα κάνεις
Εδώ είμαστε για κάθε υποστήριξη

ΥΓ για να μην παρεξηγηθώ μιλάω και ως πατέρας εφήβου


---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=37.989594,23.844474
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981