ανησυχιες για το ακιτα μου!!!!


akitassss

Member
6 Φεβρουαρίου 2009
5
0
καλησπερα σε ολους..το ακιτα μου ειναι 1 χρονων και τον εχω απο 3 μηνων και ενω απο τοτε μεχρι πριν 3 μερες ειχαμε τελεια επικοινωνια(π.χ.εκτελει ολες τις εντολες που εχει μαθει κατευθειαν,παιρνω το φαι μεσα απο το στομα του κτλ.)ξαφνικα ηρθε το πρωτο γρυλισμα στην κοπελα μου που μενουμε μαζι και την ξερει ολη του τη ζωη οταν τον μαλωσε και εγω ειμουν εξω απο το σπιτι.ηρθα τον εβαλα τιμωρια δεν εφερε αντισταση και ηταν ηρεμος.την επομενη μερα ομως γρυλισε και σε μενα και μαλιστα σε 2 διαφορετικες χρονικες στιγμες και αυτο δεν περιμενα ποτε να το κανει σε μενα.το αντιμετωπισα αλλα αγχωθηκα πολυ οταν το ξαναεκανε..καποιος να με σωσει,πως πρεπει να το αντιμετωπισω????
 


Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Αχ,τα ακίτα είναι το δικό μου απωθημένο,έχουν πανέμορφες μουρίτσες,σαν αρκουδάκια *agapoylas* *agapoylas* Θέλωωω!!

Πότε ακριβώς σας γρύλισε,σε τι στιγμές?
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Για αρχή, έπρεπε να το περιμένεις. Χαλάρωσε.
Δεν είναι "αρκουδάκια" τα Ακίτα. Όχι μετά τον χρόνο.

Ουέλκομ του εφηβεία!

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΜΑΛΩΣΕΣ;

ΔΕΝ κατάλαβε τον λόγο. Το μόνο που κατάλαβε είναι πως εσύ δεν είσαι ισσοροποιημένος.

Λοιπόν, τα ευχάριστα νέα είναι:

α) ΟΛΑ τα αρσενικά Ακίτα γρυλίζουν στο αφεντικό τους 1-2 φορές στην εφηβεία (είναι σαν να σε δοκιμάζουν να δουν αν κάνεις για αρχηγός).
Άρα μην φρικάρεις τελείως.

ΟΜΩΣ τα κακά νέα είναι:

β) αν δεν αντιδράς σωστά όταν κάνει τέτοιες "κωτσάνες" και πάρει λάθος μηνύματα, είναι ΒΕΒΑΙΟ πως θα έχεις ΠΟΛΥ μεγάλα προβλήματα αργότερα.

γ) επειδή ΗΔΗ αντέδρασες ΛΑΘΟΣ και ήδη πέρασες ένα ΛΑΘΟΣ μήνυμα (τουλάχιστον), που τον μάλωσες ΑΔΙΚΑ (δεν μας είπες, αλήθεια, ΠΩΣ ακριβώς; ) θα πρέπει να

δ) βρείς σύντομα έναν σωστό εκπαιδευτή να σου μάθει να χειρίζεσαι τον μεγάλο, δυνατό, κυριαρχικό, και πιθανώς επικίνδυνο σκύλο σου, πριν περάσεις πολλά άλλα "λάθος μηνύματα" και μια ζωή παλεύεις να επανωρθώσεις...

Κάτι μου λέει πως έχεις περάσει αρκετά λάθος μηνύματα στον σκύλο (αθελά σου) και η φίλη σου επίσης, αλλά αυτό θα αφήσω να το παραδεχτείτε εσείς.

Είναι συνηθισμένο λάθος. Πολλοί τα μεγαλώνουν σαν να είναι γλυκιές "μουρίτσες" και όχι σαν αυτό που είναι: ΜΕΓΑΛΟΣ σκύλος που εκτράφηκε για πολύ θάρρος και κυριαρχικότητα ώστε να επιτίθεται σε μεγάλα άγρια θηράματα και εννίωτε κι ανθρώπους.

Ο σκύλος μαθαίνει τη "θέση του" μέσα από πολλές, ΠΟΛΥ συμαντικές για εκείνον λεπτομέρειες (όχι με μάλωμα χωρίς λόγο). Όσο πιο κυριαρχικός είναι ένας σκύλος, ΤΟΣΟ περισσότερο προσέχει τις λεπτομέρειες. Τα κουτάβια το κάνουν από πολύ μικρά, απλά δεν έχουν το θάρρος (συνήθως!) να σου δείξουν την άποψή τους για σένα, μέχρι να μπούν στην εφηβεία.
 


akitassss

Member
6 Φεβρουαρίου 2009
5
0
του ειχα δωσει ενα κοκκαλο και μετα απο ωρα πηγα κοντα του και τον πειραζα ενω ειχε σταματησει κιολας να τρωει και οσο τον μαλωνα μου γρυλιζε και πιο δυνατα οσπου με ακουσε και κρυφτηκε κατω απο το τραπεζι που του ελεγα να παει.και την επομενη μερα επειδη τον κραταγα και δεν τον αφηνα να φυγει.κατι δραστικο πρεπει να γινει γιατι αν το ξανακανει θα φρικαρω:eek:
 


akitassss

Member
6 Φεβρουαρίου 2009
5
0
καταρχας να σου εξηγησω οτι μεχρι πριν 3 μερες ακουγε τα παντα με την πρωτη.οταν του ελεγα να μην γαυηισει η να μην πειραξει καποιον το εκανε χωρις σκεψη.με κοιταγε πριν παρει την πρωτοβουλια να κανει κατι.οταν τον μαλωσε ι κοπελα μου ηταν λαθως που δεν ειμουν εκει.ειχε ερθει ενας τραυματισμενος σκατζοχειρος κατω απο το μπαλκονι και ο μπακ εκανε σαν τρελος.γαυγιζε ασταματητα.βγηκα και τον ηρεμησα και κατεβηκα να βοηθησω το σκατζοχειρο με την κοπελα μου και εβαλα τον μπακ μεσα για να μην φωναζει.γυρισε η κοπελα μου στο σπιτι μετα απο 1 λεπτο για να παρει ενα κουτι και ειχε κατουρισει ενω ειχε παει βολτα και το εκανε μονο για να με τιμωρισει..οποτε καταλαβε γιατι τον μαλωνε..απλα φανταστηκα οτι βρισκοταν σε συγχηση επειδη κακως τον αφησα μονο του και καταλαβε οτι παω στο αλλο ζωο και ετσι και αλλιως εμενα βλεπει σαν αρχηγο της οικογενειας.οταν η κοπελα μου με φωναξε και των μαλωσα και του ειπα να παει να κατσει κατω απο το τραπεζι και βγηκε μετα απο ωρες που του ειπα.απο την επομενη μερα αλλαξαν τα πραγματα για μενα με ενα τεραστιο κοκκαλο απο κλειδωση αγελαδας που του ειχα δωσει.μου γρυλισε οταν τον πλησιασα μετα απο ωρα και τον ακουμπησα(αυτον οχι το κοκκαλο)και οσο τον μαλωνα που δεν με σεβαστηκε και μου γρυλισε δυνατα για τετοιο λογο συνεχισε να γρυλιζει πιο δυνατα οσπου υπεκειψε και με ακουσε..και εκει που νομιζα οτι τον εστρωσα το ξανακανε σημερα για ακομα πιο ασυμαντο λογο,επειδη τον κραταγα και δεν τον αφησα να παει πιο κει..τι λες να κανω?ποιος ειναι ο σωστος τροπος?δεν εμπιστευομαι να παω να τον αφησω σε εκπαιδευτη..:confused:
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι ΕΣΥ θέλεις μάθημα κι ΟΧΙ μόνο Ο ΣΚΥΛΟΣ.

ΔΕΝ θα τον "πας" θα κάνετε ΜΑΖΙ όλα τα μαθήματα.

Τον άμηρο τον σκύλο. Δεν κατάλαβε ΚΑΘΟΛΟΥ γιατί του φώναζες (από ΠΟΥ καλέ να το καταλάβει; ) και ΟΥΤΕ νωρίτερα κατάλαβε γιατί ή κοπέλα του φώναζε.

Από στρες ούρισε, ΔΕΝ ήθελε να σ' εκδικηθεί ! (οι σκύλοι ΔΕΝ σκέφτονται έτσι και άλλωστε ΤΙ τρομερό του έκανες για να σκεφτεί εκδήκηση;;;; ).

Μην ξαναμαλώσεις τον σκύλο (είναι ΠΟΛΥ κοντά στο να σας δαγκώσει), και βρες εκπαιδευτή να ΣΑΣ μάθει να επικοινωνείτε.

Προπαντώς ΠΟΤΕ μην του φωνάζεις (εκτός αν είναι μακριά :p )!!!!
Έτσι του δείχνεις πως είσαι ανασφαλής (ΚΑΙ ανισσόροπος).

Κουφός ΔΕΝ είναι, ΤΙ φωνάζεις;
Ο σκύλος αυτός ΔΕΝ σέβεται κανέναν εκεί μέσα και ΟΥΤΕ σας έχει εμπιστωσύνη (αυτό είναι ακόμη χειρότερο).

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΣΚΎΛΟ;;;;

Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα, με εσάς τους άντρες...
πειράζετε τους σκύλους σας ΜΕΧΡΙ να σας γρυλήσουν, και ΜΕΤΑ μου κλαίγεστε!

Αφού ΗΘΕΛΕΣ να σου γρυλίσει!
Αν το κατάλαβα εγώ (τόσα χλμ μακριά) ,
ΛΕΣ να μην το κατάλαβε εκείνος;
Θέλεις εκπαιδευτή που έρχεται κατ' οίκον και έχει εμπειρία με Ακίτα.
Γρήγορα.
 


akita.gr

Member
27 Δεκεμβρίου 2008
16
0
Thessaloniki/Greece, Cologne/Germany
Εχει απολυτο δικιο ο Dr Zhivago!!!! Διαβασε δυο και τρεις φορες αυτα που σου εγραψε να τα καταλαβεις και θα σε βοηθησουν.
Διακρινω υπερβολικο αγχος και πανικο στα λογια και τις ενεργειες σου οποτε το μονο που κανεις ειναι να χειροτερευεις την κατασταση.
Μαλλον εσυ χρειαζεσαι εκπαιδευση επειγοντως.
 




akitassss

Member
6 Φεβρουαρίου 2009
5
0
το σκυλι το εχω φερει απο βουλγαρια και τωρα μενουμε καλαματα για κανα χρονο ακομα..αυτον τον εκπαιδευτη που θα ερθει και σπιτι δεν νομιζω οτι θα τον βρω στην καλαματα..
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ρώτα τον κτηνίατρό σου (για εκπαιδευτή), ή σε μαγαζί με είδη ζώων.

Να πας στο εκπαιδευτήριο, να του μιλήσεις πρώτα, ΧΩΡΙΣ τον σκύλο σου μαζί. Να ζητήσεις βιογραφικό και να παρακολουθήσεις μαθήματά του με μεγαλόσωμους σκύλους στην εφηβεία.

Αν δεν είναι καλός εκπαιδευτής, και πολύ έμπειρος με ανεξάρτητα και κυριαρχικά ζώα, καλύτερα να μην ανακατευτεί καθόλου. Εκπαιδευτής κυνηγόσκυλων, για παράδειγμα, σου είναι άχρηστος. Εκπαιδευτής που δουλεύει με βία ή πάντα με τροφή για επιβράβευση, επίσης. Εκπαιδευτής που θέλει να τον εκπαιδεύσει χωρίς εσένα -πάλι άχρηστος. Δεν φαντάζομαι να βρεις εύκολα κάποιον εκεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Στο μεταξύ, μίλησε με τον εκτροφέα για το πρόβλημα, μήπως σε βοηθήσει.

Αν χρειάζεσαι συμβουλές για το πως θα του μειώσεις την θέση του στην "αγέλη", χωρίς ρίσκο, αλλά με "έμεσα μηνύματα", στείλε μου πμ.

Προσπάθισε να ηρεμίσεις λίγο και να βάλεις τον εαυτό σου στην θέση του (με κοινή λογική). ΜΗΝ τον πειράζεις, μήν τον "στρημώχνεις" και μην του φωνάζεις.

Αν σου ξαναγριλήσει, να βάλεις να δυνατά σου να προσποιηθείς πως δεν τον άκουσες (μιλάμε για "όσκαρ ερμηνείας" εδώ). Προσπάθησε όμως να αποφεύγεις καταστάσεις που θα προκαλούσαν γρίλισμα (όπως το να τον ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ, ή να του ΦΩΝΑΖΕΙΣ χωρίς κανέναν λόγο!).

Φοβάμαι πως αν δεν βρείς εκπαιδευτή, θα πρέπει να αρχήσεις να σκέφτεσαι και το ενδεχόμενο να τον στειρώσεις (μειώνοντας την τεστοστερόνη, ίσως μειωθεί και η κυριαρχηκότητά του, έστω λίγο). Ενδέχεται να μην βοηθήσει (πιστεύω πως θα βοηθήσει μόνο σε μικρό ποσοστό) αλλά ίσως πρέπει να κάνεις ΟΤΙ μπορείς.

Μην κρατάς κακία γι' ότι έγινε μέχρι τώρα (θα τον μπερδέψεις περισσότερο) και πες στην κοπέλα σου να μην τον μαλώνει.

Ακούγεται καλός χαρακτήρας, άρα κάτι κάνατε σωστά ως εδώ. Μην αποθαρρύνεσαι και φέρσου έξυπνα, ώστε η δύσκολη περίοδος της εφηβείας να είναι μόνο αυτό (μία φάση περαστική). Φρόντησε να εκτονώνεται αρκετά με μεγάλες βόλτες καθημερινά (βοηθάει ΠΟΛΥ να "χαλαρώσει" και αυτός, αλλά και εσύ και να δεθεί μαζί σου περισσότερο).

Από εδώ και πέρα θα σου δώσω συμβουλές μόνο σε πμ. αν το θέλεις, φυσικά.

Αυτό είναι γιατί ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και δεν θέλω να διαβάζουν άλλοι με άλλους σκύλους (με ίσως διαφορετικά προβλήματα κι όλας) και να κάνουν πράγματα που είπα μόνο για σενα και τον δικό σου... η κάθε περίπτωση είναι "ειδική".
Κάποιες φορές είναι κι επικίνδυνο το "χαλασμένο τηλέφωνο".

Γι' αυτό κι ΑΚΟΜΑ παραμένει η καλύτερη (να μην πω μόνη) λύση, να έχεις εκεί εκπαιδευτή να ασχοληθεί μαζί σας τουλάχιστον για ένα μήνα.

Κουράγιο.
 


21 Αυγούστου 2008
13
0
ζω στο κεντρο της αθηνας
εχασες την εμπιστοσυνη του σκυλου σου γιατι τον μαλωσες αδικα.δεν φταιει ο σκυλος που δεν ησουν μπροστα οταν τον μαλωσε η κοπελα σου.κατα τη γνωμη μου δεν επρεπε να τον μαλωσει εκεινη.ουτε πιστευω πως ενας εκπαιδευτης θα βοηθησει ειδικα σε αυτη τη φαση.αυτο που θα βοηθουσε ειναι να ξαναποκτησεις την εμπιστοσυνη του,δειχνοντας του πως αναμεσα σας δεν υπαρχει αλλος.οταν χαλαρωσει,τοτε πηγαινε σε εκπαιδευτη.:)
 




Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Τα Ακίτα είναι πολύ κυριαρχικά σκυλιά.
Συμφωνώ με την Dr Zhivago. Βρες εκπαιδευτή κ ακολούθησε κ τις συμβουλές που θα σου δώσει κ εκείνη.

Πάντως από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι έχει πολύ καλό χαρακτήρα ο σκύλος σου (για Ακίτα:D).

Υπομονή, με σωστές κινήσεις όλα θα ξαναζυγιστούν κ θα έρθει ισορροπία. :)
 


akita.gr

Member
27 Δεκεμβρίου 2008
16
0
Thessaloniki/Greece, Cologne/Germany
[Πάντως από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι έχει πολύ καλό χαρακτήρα ο σκύλος σου (για Ακίτα:D).]
Tα ακιτα εχουν πολυ καλο χαρακτηρα! Επιθετικη συμπεριφορα οφειλεται συνηθως σε λαθος χειρισμους απο τον ιδιοκτητη που δεν εχει κατανοησει την φυση και τον χαρακτηρα του ( οπως και η συγκεκριμενη περιπτωση)
Φιλε μου μπορεισ να βοηθηθεις απο τις συμβουλες της Dr Zivahgo. Απο την εμπειρια μου στα ακιτα θεωρω πολυ σωστες τις συμβουλες της, οποτε "εκμεταλλευσου" τις.
 


akitassss

Member
6 Φεβρουαρίου 2009
5
0
ευχαριστω ολους.βασικα ο σκυλος δειχνει να το εχει ξεπερασει τελειως σαν να μην εγινε.τουλαχιστον ετσι δειχνει.εγω πρεπει να το ξεχασω τελειως και να μην σκεφτομαι αν θα ξαναγινει και ποτε..περιμενω και τις πιο αναλυτικες συμβουλες της δρ.ζιβαγκο οποτε ολα καλα:)
 


Akitaman

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
127
0
Οχι, να το σκεφτεσαι και πολυ μαλιστα. Αυτα τα πραγματα δεν εξαφανιζονται και ουτε διορθωνονται απο μονο τους.

Συμφωνω κι εγω με Dr. Zhivago.

Μην το αφησεις ετσι το θεμα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.816
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf