καλησπερα!...Σχολή Groomer?


antonina_z

Member
3 Σεπτεμβρίου 2009
9
0
36
καλησπερα!!!!επειδη ειμαι απο επαρχεια και εδω δεν υπαρχουν groomers ουτε καν ξερουν πωσ τα ζωακια πρεπει να κουρευονται σκεφτηκα να ανοιξω εγω κατι τετοιο.ξερετε αν υπαρχει σχολη η αν υπαρχει καποιοσ-α να με παρει για βοηθο του 2-3 ωρες να μαθω την δουλεια?
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αντωνία, θα σου πω τι θα εκανα εγω.

Καταρχήν θα εκανα (ή θα ζητουσα να μου κανει καποιο γραφειο εάν δεν γνωριζω εγω) μια οσο το δυνατον πιο λεπτομερη οικονομετεχνικη μελετη και μελέτη βιωσιμότητας.

Πρεπει να υπολογιστεί το επίπεδο επιχειρηματικού κινδύνου, το κόστος και η απόσβεση της επένδυσης και οι τροποι που θα αποτρέψουν τους παραγοντες αποτυχίας του επιχειρηματικού σχεδίου.

Τι σημαινει αυτό στην περιπτωση σου με απλά λογια για να μην σε μπερδεψω με τη θεωρία.

Ειπες στο άλλο σου θεμα ότι σκοπευεις να κατεβεις κατω από το αυλάκι, οπότε μαλλον θα πας να μεινεις σε καποια πολη της Πελοποννήσου.

Πρεπει να μαθεις τα εξης πραγματα:

1. Το επιπεδο του ανταγωνισμου.
Αν υπαρχει άλλος που κανει ηδη αυτή τη δουλεια και ποσοι από τους κτηνιατρους την κανουν.
Στην επαρχια το grooming (της κακιας ωρας) το κανουν συνηθως κτηνιατροι.

2. Τον αριθμο των ζωων στην ευρυτερη περιοχη (ακτινα 20 χιλιομετρων ας πούμε) που πραγματικα χρειαζονται grooming και που δυσκολα θα το προσφέρει ο ιδιοκτητης.
Η καλυτερη πηγη για τετοια πληροφορια είναι οι κτηνιατροι, εφοσον εχουν την διαθεση να απαντησουν και δεν σε δουν ανταγωνιστικα.
Ανθρωποι που δεν πανε τα ζωα στον κτηνιατρο, δυσκολα θα πληρωσουν καποιον για grooming.

3. Πόσο χρεωνεται αυτή η υπηρεσια από αυτους που την κανουν ηδη, ώστε να υπολογισεις τα πιθανα εσοδα και να εισαι στα πλαισια της αγορας.

4. Πόσους πελατες θα μπορεσεις ρεαλιστικα να «τσιμπήσεις» με μοναδικο όπλο, μια και θα εισαι καινουρια, τις καλυτερες και πιο εξειδικευμενες υπηρεσιες.

5. Υπολογισμος κοστους αρχικης επενδυσης και κοστους λειτουργιας.
Πιθανο ενοικιο, εξοπλισμος, αποπληρωμη πιθανου δανειου, διαφημιση, εφορία, λογιστικά, γενικα εξοδα.
Αν υπαρξει καποια βοηθός, καθαριστρια κλπ, ο υπολογισμος κοστους λειτουργιας περιπλεκεται κι αλλο.
Υποψιν ότι πλεον πολλες τραπεζες δεν χορηγουν επιχειρηματικα δανεια αν δεν κατατεθει οικονομετεχνικη μελετη και μελέτη βιωσιμότητας, ώστε να υπαρχει καποια εγγυηση ότι θα αποπληρωθει το δανειο.

6. Υπολογισμος χρόνου αποσβεσης των εξοδων που θα κανεις.


Επίσης θα πρεπει να λαβεις υποψιν σου διαφορους απροβλεπτους παραγοντες, τοπικες κοινωνικες συνθηκες και συνηθειες αλλά και γνωστες συγκυρίες.
Παραδειγμα, στην επαρχια δυσκολα καποιος θα αποχωριστει τον κτηνιατρο εστω και για κουρεμα, γιατι ο κτηνιατρος «ξερει πάντα καλυτερα».

Άλλο παραδειγμα η οικονομικη κριση που προκαλει εκπτωσεις στη ζωη μας.
Πχ εγω δεν θα εκοβα τον κτηνιατρο, θα εκοβα όμως το grooming αν υπαρχει ζόρι.

(Καθημερινα περναω εξω από το κομμωτηριο της γειτονιας μου, όπου παντα οι κυριες περιμεναν ουρά.
Πριν την κριση δουλευαν μαζι με την αφεντικινα δυο κομμώτριες.
Στη διαρκεια της κρισης εμεινε μονη και βαρουσε μύγες.
Τελευταια ανεβηκε καπως η δουλεια και ξαναπηρε μια κοπελα.)

Διαισθητικα και βαση της εμπειριας μου σε οικονομετεχνικες μελετες και μελέτες βιωσιμότητας, θα ελεγα ισως βεβιασμενα οτι αυτή η επενδυση εχει ελαχιστο ποσοστό επιτυχιας.
Κανε όμως την ερευνα σου.

Φυσικα αυτή τη δουλεια μπορεις να την κανεις με κατ’οίκον επισκεψεις, το οποιο προϋποθετει αλλα πραγματα για να εχει επιτυχία.
Δεν θα υπαρχει μαγαζι, κατι το οποίο είναι βιτρίνα υποσχόμενων καλυτερων υπηρεσιων, οπότε θελει άλλο επιπεδο διαφημισης, γνωριμιας με τους σκυλοϊδιοκτητες συγκεκριμένων φυλών, δημοσιες σχεσεις κλπ.

Σχεδον θα μηδενισει όμως το κοστος της επενδυσης, το οποιο θα περιοριστει στα εξοδα εξοπλισμου, μετακινησεων και πιθανης διαφημισης.

Μια άλλη ιδεα θα μπορουσε να είναι η συνεργασια με τους κτηνιατρους της περιοχης, οι οποιοι ισως κανουν το grooming από υποχρεωση.
Ετοιμη πελατεια, όχι ανταγωνισμος, θα μοιραστούν φυσικα τα εσοδα με καποιο συμφωνημενο ποσοστό.
 
Last edited:


antonina_z

Member
3 Σεπτεμβρίου 2009
9
0
36
Καταλαβαινω τι εννοεις.Σιγουρα ειναι πολυ μεγαλο το ρισκο.Μιλαω για την Αμαλιαδα.Οντως υπαρχει ενας κτηνιατρος σ ολη την περιοχη και αυτος κουρευει ολα τα σκυλια της περιοχης.Ισχυριζεται οτι τα ναρκωνει για να τα κουρεψει και χρεωνει 50 ευρω το κουρεμα.αλλα μην φανταστεις πως ειναι και ο Σαμαρας ειχε κανει κυκλακια γυρω απο τα ματια του γκριφον της θειας μου μαλλον δεν ηξερε πως υπαρχουν και οι αφελειες!ευτυχωσ το καλοκαιρι που κατεβηκα το στρωσα λιγακι το ζωντανο!:p Βασικα πηρα αποφαση να ανοιξω κατι γιατι μου ειπαν στον ΟΑΕΔ εδω στην Αθηνα πως με επιδοτουν επειδη ειμαι νέα και μπλα μπλα και ετσι μπηκε στο μυαλο μου η ιδεα του να ανοιξω κατι.Αν οχι στην Αμαλιαδα και εδω που βρισκομαι.Απλα εδω υπαρχουν και αυτα τα πετ σοπ που κανουν και κουρεματα κανουν και της παναγιας τα ματια.Εκτος αν παω σε συνοικια του Πειραια.....Δεν ξερω...Απλα θελω καποιον να μου δειξει την δουλεια να δω πως ειναι να ξερω καθε λεπτομερια.2-3 ωρες την ημερα το πρωι και φυσικα χωρις να με πληρωνει ο ανθρωπος εννοειται!
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Να επισημάνω ακόμη ότι όσο αυξάνονται οι κτηνίατροι που ξυρίζουν τα σκυλιά με ολική νάρκωση σε χαμηλές τιμές, τόσο μικρότερη ζήτηση θα υπάρχει για το επάγγελμα του groomer.
 






annie

New Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
2
0
Αθηνα
Αντωνινα ειμαι groοmer, κι εχω σπουδασει στην Αγγλια. Εδω στην Αθηνα υπαρχουν σχολες η καλυτερα καποιοι groomers οι οποιοι σου μαθαινουν τη δουλεια. Στην πραγματικοτητα τους "βγαζεις" τη βαρια δουλεια και τους πληρωνεις κι ολας. Η φοιτηση στοιχιζει απο 3000- 4000 ευρω. Επισης υπαρχουν και μαθηματα μεσω internet απο αμερικη. Βασιζομενη στην εμπειρια μου και εχοντας υπ οψιν τι θελεις να κανεις νομιζω οτι ενα τετοιο προγραμμα θα σε καλυπτε. Καλο ειναι βεβαια να σου δειξει καποιος μερικα βασικα πραγματακια και μετα πολυ εξασκηση....
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Είναι καλή ιδέα εάν κάνεις τα όσα λέει ο Άρης που έγραψε γενικώς καταπληκτικό ποστ για όποιον θέλει να ανοίξει μικρή επιχείρηση, αλλά και αν λάβεις κάτι άλλο υπόψη. Η Ελλάδα είναι λίγο πίσω σε ορισμένες υπηρεσίες που όμως κανονικά θα ζητιούνταν αν υπήρχαν. Π.χ. το μασσάζ ή το grooming/boarding των σκυλιών. Έχω ανακαλύψει ότι αν κάποιος ξεσηκώσει/αντιγράψει τα χούγια τέτοιων επιχειρήσεων διεθνώς, θα πιάσει την καλή διότι κάτι τέτοια θεωρούνται κοσμοπολίτικα και πολύ επαγγελματικά και γίνονται ανάρπαστα. Π.χ. ένας μασσατζής που πήγα στην Ελλάδα όταν είχα πάλι τις ημικρανίες μου ήταν τόσο Αμερικάνος στα χούγια του και τα συνδύασε με το καλύτερο ευρωπαϊκό στυλ, που και καταπληκτικός ήταν ως μασσατζής και φυσικά είναι ανάρπαστος. Επειδή ήταν δε και επαγγελματίας μέχρι υπερβολής και είχε πολλά πολύπλοκα στην παρουσίαση της δουλειάς του, είχα την καλύτερη εμπειρία μασσάζ της ζωής μου που ξεπερνάει και τους Αμερικάνους που συνήθως είναι υπερβολικοί σε όλα και μπορούν να προσφέρουν τα πάντα από το πιο φτηνό μέχρι το πιο ακριβό με τον ίδιο επαγγελματισμό. Ο μασσατζής έχει επίσης επαγγελματικότατο και άκρως ευρωπαϊκή/αμερικάνικη σελίδα, έχει κάνει κάποιες σπουδές έξω, αλλά εσύ ζητάς να κάνεις κάτι πιο απλό, οπότε κάτι τέτοια μετεκπαιδευτικά μπορείς να τα κάνεις αργότερα. Οπότε εκεί που πρέπει να σταθείς είναι στο πακέτο και στο πώς θα παρουσιάσεις τη δουλειά σου. Αυτό που πιάνει τρομερά με τα ζώα είναι η υπερβολική ένδειξη αγάπης προς τα ζώα και κατανόησης ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος των αφεντικών τους ακόμα κι αν τ' αφεντικά είναι πιο μετριοπαθή από το μέσο τρελλάρα.

Θα σε συμβούλευα λοιπόν να μελετήσεις την παρουσίαση της παροχής υπηρεσιών grooming από τα πολύ high και πανάκριβα μέρη στην Αμερική (κυρίως) και στην Ευρώπη (για να έχουν πιο ευρωπαϊκό αέρα). Δε χρειάζεται να ξοδέψεις περισσότερα απ' όσα υπολογίζεις, απλώς να υιοθετήσεις τη νοοτροπία και να πάρεις ιδέες. Κάνε και μια ιστοσελίδα που θα είναι καλαίσθητη και θα δείχνει τρομερή ευαισθησία και θα γίνεις ανάρπαστη.

Επιπλέον έχεις και ένα όπλο κατά του κτηνιάτρου: θα μάθεις να κουρεύεις σκύλους χωρίς να τους κάνεις αναισθησία και έτσι θα γλυτώνουν λεφτά οι άλλοι, άσε που δεν μπαίνει σε κίνδυνο και δε ταλαιπωρείται ο σκύλος. Εδώ το Μουφ έχει μάθει να κάθεται να του πλύνουν τα δόντια και δεν τους τα πρήζει στο Petsmart.

Κάνε ένα Google με τους όρους Grooming services και θα βρεις πολλά. Αν έχεις λεφτά και παρακολουθήσεις και κάποια μαθήματα εκτός Ελλάδας ακόμα καλύτερα. Ή βρες κάποιον να μαθητεύσεις εκτός της πόλης σου. Και ξεκίνα σιγά-σιγά. Κι ο μασσατζής από ένα τριάρι ξεκίνησε, αλλά είχε όραμα και είναι καλός επιχειρηματίας.
 
Last edited:


Rozaki@

Active Member
19 Σεπτεμβρίου 2008
33
0
Athens
Μήπως θα μπορούσε να μου στείλει κάποιος το λινκ για τα διαδικτιακα μαθήματα grooming? Γιατί δεν βρήσκω...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.115
Μηνύματα
895.843
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981