κτηνωδία στην Κω


iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
Βαρβαρότητα, φρίκη, κτηνωδία... Αν υπάρχουν λέξεις που μπορούν να περιγράψουν όσα συνέβησαν στα Καρδάμαινα της Κω, ίσως να είναι αυτές. Και πάλι όμως αποδεικνύονται λίγες μπροστά στη θέα οκτώ κρεμασμένων κυνηγόσκυλων στα κλαριά ενός δέντρου.

Εικόνες φρίκης που δεν χωρά ανθρώπινος νους... Εικόνες που μαρτυρούν ότι ο Ιρλανδός συγγραφέας και επιστήμονας, Ιαν Γουέιν, είχε απόλυτο δίκιο όταν κατέληγε στο συμπέρασμα ότι «απ` όλα τα ζώα του πλανήτη, το μόνο στο οποίο μπορεί να αποδοθεί ο χαρακτηρισμός "κτήνος" είναι ο άνθρωπος»... Εικόνες που πιστοποιούν ένα διαρκές έγκλημα -αφού τα ζώα απαγχονίστηκαν κατά διαστήματα (κάποια βρίσκονταν σε προχωρημένη σήψη, εν αντιθέσει με κάποια άλλα)- σε μια χώρα που θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκή και αρέσκεται να διαφημίζεται για τον πολιτισμό της.

Πώς το είχε πει ο Μαχάτμα Γκάντι; «Ο πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα»; Ακριβώς...

Η κτηνωδία αποκαλύφθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, όταν η Κάρολ Χρυσοπούλου, Αγγλίδα που ζει στην Κω, έβγαλε βόλτα τους σκύλους της στο δάσος των Καρδάμαινων, του δημοφιλέστερου τουριστικού θερέτρου του νησιού, που βρίσκεται μόλις 29 χλμ. από την πόλη. Μην μπορώντας να πιστέψει στα μάτια της η γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία και το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής.

Ο Βαγγέλης Τριακόσσας, εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Οικολογικής Ενωσης Νήσου Κω, έτρεξε αμέσως στα Καρδάμαινα και με φρίκη διαπίστωσε ότι τα άτυχα ζώα που κρέμονταν από το δέντρο δεν ήταν τα μοναδικά. «Κάτω από το δέντρο βρίσκονταν και άλλοι σκελετοί ζώων. Τα οστά τουλάχιστον 15-20 σκύλων... Ολοι γνώριζαν. Οι κάτοικοι τα είχαν δει... Χρειάστηκε να τα δει και μια Αγγλίδα που έχει παιδεία για να το δημοσιοποιήσει»

Η βαρβαρότητα απέναντι στα ζώα είναι κάτι σύνηθες στις περιοχές έξω από την πόλη της Κω, καταγγέλλει. «Το περιβάλλον και η φιλοζωία σε αυτά τα μέρη είναι άγνωστα αντικείμενα», εξηγεί αναφέροντας ως παράδειγμα πως υπάρχουν άνθρωποι που δένουν με σκοινιά τα μπροστινά με τα πίσω πόδια των αγελάδων.

Οι έρευνες από την Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών -που έχουν επικηρυχτεί από το φιλοζωικό σωματείο Greek Animal Rescue για 2.000 ευρώ- συνεχίζονται. Εκτιμάται μάλιστα πως πολλοί γνωρίζουν, αλλά δεν μιλάνε.
(πηγή Aegeans Times)

Ειναι δυνατον να υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι? :?
Και οι υπολοιποι να μη μιλανε????????
Και δηλαδη μονο μια Αγγλιδα με διαφορετικη νοοτροπια βρεθηκε να το δημοσιοποιησει?
Δε ξερω ποια τιμωρια θα ταιριαζε σε τετοια κτηνη :evil:
 


aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Θεέ μου!!!Αυτά ακούω και βλέπω και σκέφτομαι να βγώ με όπλο και να αρχίσω να πυροβολώ όποιο κάθαρμα φέρεται άσχημα και αποτρόπαια στα ζώα!!! :evil: Μα πως είναι δυνατόν να κάνουν τέτοια αίσχη τα καθάρματα????
 


DOGAKI

Active Member
25 Δεκεμβρίου 2007
43
0
καλα πλακα κανουν???δεν εχω ακουσει κατι πιο φριχτΟ!!ευχομαι να τους πιασουν γρηγορα και να τουσ τιμωρησουν οσο καλυτερα μπορουν!!!φριχτο..... :x :x :x :x :x :x :shock: :shock: :x :shock: :x :shock: :x :shock: :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
 




elle

Well-Known Member
28 Φεβρουαρίου 2008
223
0
Αλεξανδρούπολη
Το είχα δεί στην τηλεόραση και έφριξα :evil: :evil: :evil: :evil:

Λέγανε οτι μάλλον το κάνουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και πως πολλά απο αυτά ήταν κηνυγόσκυλα που τα είχαν εγκαταλείψει τα αφεντικά τους :evil: :evil: :evil:
 


chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
απαντηση δημαρχου... :



<ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αντιμάχεια 12/3/2008

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩN
ΝΗΣΟΥ ΚΩ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Ταχ.Δ/νση : Αντιμάχεια-Κως
Τ.Κ. : 853 02

Πληροφ. : Μαλακτάρης Τ.

Τηλεφ. : 2242051228-51777

FAX : 2242051128

e-mail : [email protected]


Με αφορμή το αποτρόπαιο γεγονός του απαγχονισμού των αδέσποτων σκυλιών που έλαβε χώρα στην Καρδάμαινα, θέλω να σας δηλώσω ότι:

Τόσο εγώ ως Δήμαρχος Ηρακλειδών όσο και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαια και βάρβαρη πράξη του απαγχονισμού των εννέα αδέσποτων σκυλιών.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι η βάρβαρη αυτή ενέργεια που έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, δυσφημίζοντας τον τόπο, ουδεμία σχέση έχει και δεν αντανακλά τα φιλόζωα αισθήματα των κατοίκων του Δήμου μας, αλλά αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια, μάλλον κάποιου παράφρονα.

Σας πληροφορώ επίσης ότι έχουν επιληφθεί του θέματος οι αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές για τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Παράλληλα ο Δήμος, σε συνεργασία με φιλοζωικές εταιρείες του νησιού, εντείνει τις προσπάθειές του προκειμένου να προστατεύονται με τον καλύτερο τρόπο τα αδέσποτα ζώα, προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε κάποιες ενέργειες οι οποίες φανερώνουν την ευαισθησία των κατοίκων της περιοχής μας για τα ζώα όπως: «Μετά την τελευταία μεγάλη πυρκαγιά τις 16ης Ιουλίου 2007 στην ευρύτερη περιοχή της Καρδάμαινας και τις καταστροφικές συνέπειες τις στο περιβάλλον, ομάδες ανθρώπων, συνδημοτών μας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία και τοποθέτησαν σε διάφορα σημεία της καμένης περιοχής, τροφή και νερό για την επιβίωση των ζώων». Αυτό δεν έγινε μία φορά αλλά συνεχίστηκε για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι που αποκαταστάθηκε το περιβάλλον και ο κύκλος ζωής συνεχίστηκε κανονικά.

Εκφράζω για άλλη μια φορά τη λύπη και αγανάκτησή μου για το περιστατικό αυτό και σας προτρέπω να έρθετε να γνωρίσετε τον όμορφο τόπο μας και να συναναστραφείτε με τους φιλήσυχους, φιλόξενους και ευγενικούς κατοίκους του Δήμου μας και ολόκληρου του νησιού της Κω.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ




ΣΤΕΡΓΟΣ Γ. ΜΠΙΛΛΗΣ>

τωρα μας επεισε... :evil:
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
την αποτρόπαια και βάρβαρη πράξη του απαγχονισμού των εννέα αδέσποτων σκυλιών.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ

έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, δυσφημίζοντας τον τόπο
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ

δεν αντανακλά τα φιλόζωα αισθήματα των κατοίκων του Δήμου μας, αλλά αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια, μάλλον κάποιου παράφρονα.
ΤΟ ΨΕΜΜΑ

Σας πληροφορώ επίσης ότι έχουν επιληφθεί του θέματος οι αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές για τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία του δράστη.
ΟΙ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε κάποιες ενέργειες οι οποίες φανερώνουν την ευαισθησία των κατοίκων της περιοχής μας
ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΕΛΕΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΣ ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΑ

Εκφράζω για άλλη μια φορά τη λύπη και αγανάκτησή μου για το περιστατικό αυτό και σας προτρέπω να έρθετε να γνωρίσετε τον όμορφο τόπο μας και να συναναστραφείτε με τους φιλήσυχους, φιλόξενους και ευγενικούς κατοίκους του Δήμου μας και ολόκληρου του νησιού της Κω.
ΜΠΑ ΑΣΕ :lol: :lol: :lol:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο δήμαρχος όχι μόνο δεν μας έπεισε, αλλά επιχείρησε να υποβαθμίσει την νοημοσύνη μας και να μας οργίζει, διότι ο μόνος λόγος που κόπτεται είναι η τυχόν μείωση της τουριστικής κίνησης λόγω αυτού του αίσχου! :evil:

Προτείνω λοιπόν να μην πατήσει κανείς το ποδαράκι του στην Κω!
Ο μόνος τρόπος για να καταδικάσουμε την αποτρόπαια αυτή πράξη και να περάσουμε το δικό μας μήνυμα γι’ αυτό το έγκλημα είναι να πλήξουμε την τσέπη τους!
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τι να μας πει τώρα αυτός... ΕΛΕΟΣ....
Ο πατριός μου δούλευε στην Κω και μου έλεγε για συχνές επιχειρήσεις "σκούπας" και θανάτωσης αδέσποτων ζώων :evil: :evil: :evil:
 




DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Δεν σύμφωνο με αυτό που θα σας πω

Η Γερμανία σαν χωρα πρότυπο στην αγάπη προς τα ζώα πως elise το πρόβλημα αδέσποτων?

Κάπου διάβασα ότι ήτανε η πρώτη χωρα στο πλανήτη στην κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος μετά τον 2 πόλεμο

Κάποτε έκανε πολύ αυστηρή σκούπα σε ότι αδέσποτο υπήρχε και από εκεί και πέρα έλαβε αυστηρά μετρα με αποτέλεσμα σήμερα να εισάγει ημίαιμα σκύλα για pet από όλο το κόσμο σχεδόν

Και πάλι λέω είναι εύκολα για κάποιον που έχει μια κατάρροι κατάσταση να την συντηρεί και να είναι παράδειγμα προς άλλους!

Να πω πια είναι η λύση εγώ δεν την γνωρίζω. :cry:
Σύμφωνο ότι στείρωση,σήμανση και ανεύθυνο ζευγάρωμα τα μειώσουν το πρόβλημα δεν πιστεύω χωρίς να προτείνω τίποτα άλλο e αν φτάνει :?
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981