με δαγκωσε στο χερι...


kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
καλησπερα...σημερα στο κλειστο παρκο πισω απο την λεοντειο που ειχα βγαλει βολτα τον ντραγκο ολα ηταν ηρεμα κ χαρουμενα...παιζαμε,ετρεχε με αλλα σκυλια αρσενικα κ θυληκα μεχρι που εμφανιστηκε ενα λαμπ...εκει εγινε ο πρωτος τσαμπουκας!!!

μιας που εγω ημουν αρκετη ωρα στο παρκο κ ειχε ξεσκασει ο δικος μου λεω στην κυρια να αφησει τον δικο της ελευθερο κ θα δεσω τον δικο μου...ολα καλα...μετα απο καμια ωριτσα σκαει κ ενα μποξερ αλλα ο δικος μου ακομη δεμενος στο λουρι του κ διπλα μου...το μποξερ λυτο ερχεται κοντα μυριζονται του αγριευει του δικου μου,τα παιρνει κ ο ντραγκο κ γινεται δευτερος τσαμπουκας λιγο πιο βαρβατος αλλα χωρις "σοβαρο" δαγκωμα...

μεχρι που σκαει κ ενας αυνανας κυριος με ενα κυνηγοσκυλο καφε με μακρυ τριχωμα κ σχετικα μακρια μουσουδα,τον προειδοποιει η γυναικα με το μποξερ οτι τα πραγματα ειναι θερμα κ να μην τον βαλει λυτο μεσα στο παρκο αλλα αυτος στα @@ του...μετα απο 2 λεπτα τον λυνει κ ερχεται να μυρισει τον ντραγκο...

υπενθυμιζω απο την ωρα που εγινε ο πρωτος τσαμπουκας τον εχω δεμενο στο λουρι του...την ωρα λοιπον που μυριζονται καποιο απο τα δυο κανει το πρωτο γρυλλισμα το αλλο ανταποδιδει κ πριν προλαβω να τον τραβηξω γινονται κουβαρι...μπλεκεται το λουρι καπου φευγει απο τα χερια μου κ για να μην παθει ζημια καποιο απο τα ζωα βαζω τα χερια μου για να τα χωρισω....

μεγαλη μαλακια το ξερω αλλα δεν ηθελα να φτασει στα χειροτερα κανενα απο τα δυο σκυλια,ο δικος μου με το που τον αρπαξα τραβηχτηκε,ελα ομως που ο αλλος δεν ειχε τελειωσει τα δαγκωματα κ αντι για ντραγκο μου αρπαξε το χερι...

κατεληξα λοιπον με 6 τρυπες στο χερι,3 πανω κ 3 στην παλαμη κ μαλλον μου αρπαξε κ λιγο τενοντα γτ στην αρχη δεν μπορουσα να κλεισω ενα δαχτυλο:(:(:(
ο τυπος μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα απο εμβολια εχουν γινει ολα...
σε γιατρο δεν πηγα,καθαρισα την πληγη με οξυζενε κ εβαλα οινοπνευμα κ μπεταντιν...αλλα εχει πρηστει σχετικα,λετε αυριο να παω σε κανεναν γιατρο?

κ κατι αλλο...ασχετα ποιος γρυλισε η ποιος εκανε την κινηση πρωτος...ποιος φταιει στην ολη φαση?εγω με τον σκυλο μου δεμενο η ο τυπος?:mad::mad::mad:


ατακα του τυπου...ΧΜΜΜ,ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟς Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΓΤ ΕΤΣΙ?ΕΜΕΝΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΟΣ...ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ...γαμω τα υπουργεια μου!!!!!!!!
 
Last edited:


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
να πας στο νοσοκομειο!
με τιτλο που εχεις βαλει χεστηκα,λεω να δαγκωσε το αφεντικο του:(
απο το σκηνικο δεν ξερω να σου πω,περαστικα παντως
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μάλλον εσύ φταίς αφού ξέρεις κάποια πράγματα παραπάνω δεν έπρεπε να παραμείνεις με το ήδη εκνευρισμένο dogo - το άφησες να το "επισκέπτονται" όλοι οι διερχόμενοι (περίεργοι ή μή δεν μας ενδιαφέρει) ... και μάλιστα δεμένο ;)

Πρόσεχε 4-5 "καλά" τέτοια περιστατικά στην εφηβεία και έχεις τελειώσει για πάντα τις ανέμελες βόλτες. Αυτήν την περίοδο ΜΟΝΟ γνωστά σκυλιά και ΜΟΝΟ θηλυκά κατά προτίμηση, ποτέ συνδυασμός και ποτέ κανένα από τα δύο σκυλιά δεμένο.
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μαλλον ειναι ηδη αργα Denis,οσο για το χωρισμα τι το θελες και βιαστηκες αφου το περιμενες?την εχω κανει και εγω την μακακια, με μποξερ αλλα ο τυπος ηταν σε καροτσακι αναπηρικο,οσο για το χερι δεν ειναι μονο οι τρυπες αλλα και η πιεση που ασκειτε σαν μενγκενη στο κρεας και το κοκκαλο, κανει μεγαλη ζημια,ειναι σαν καλυτερα να σου μπει καρφι στο ποδι παρα να φας κανενα σφυρι,πανε στον γιατρο υπαρχουν παρενεργειες απο αυτα εκτος τις αρρωστιας.
 


despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
συμφωνω οτι πρεπει να πας σε γιατρο ειδικα αν το δεις να πριζεται περισσοτερο,μπορει να εχει μολυνθει.
οσο για το συμβαν τι να πω,ειμαι κ εγω παθουσα σε αλλο ποστ οποτε....περαστικα με το χερι!
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Τράβα στους γιατρούς.
Κάποτε δεν πήγα, και τώρα βασανίζομαι...

Από την πρώτη στιγμή που εκνευρίστηκε ο σκύλος σου, έπρεπε άμεσα να σταματήσει η βόλτα του, και να τον επιπλήξεις για τα νεύρα του. Έτσι, θα μάθαινε πως κάθε φορά που θα εκνευρίζεται, εκείνος θα χάνει.

Κάθε φορά που αντιμετωπίζει ήρεμα τους άλλους αρσενικούς να τον επιβραβεύερις, για να αντιληφθεί ο σκύλος της διαφορά.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
πωπω.... κι εγώ τρόμαξα οτι σε δάγκωσε το ντογκο!!! Ευτυχώς όχι!

Στοιχεία πήρες απ'τον τύπο? Για μένα προφανώς απο τη στιγμή που ο δικος σου ήταν δεμένος κι ο άλλος λυτος, η ευθύνη πεφτει σάυτον...... εγώ ισως να το προχωρούσα.....
 






TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Φίλε μου εννοείται οτι πρέπει να πας στο γιατρό.:(Αν δείς οτι το πρόβλημα με το δάκτυλο ή την παλάμη συνεχίζεται θα σου έλεγα να κλείσεις ένα ραντεβού στο ΚΑΤ στην πανεπιστημιακή κλινική άκρας χείρας,ασχολούνται αποκλειστικά με το χέρι απο τον καρπό και πέρα. Οσον αφορά τα εμβόλια του σκύλου που σε δάγκωσε,δεν νομίζω οτι φοβάσαι μη τυχόν κολήσεις ....μόρβα:rolleyes:
Σε σχέση με το ίδιο το περιστατικό χωρίς να είμαι ειδική και χωρίς να μου έχει τύχει ποτέ,είχα διαβάσει την άποψη οτι ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσουν σκυλιά που πλακώνονται είναι να τα πιάσουν τα αφεντικά τους απο τα πίσω πόδια και να τα τραβήξουν. Όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα ας πούνε την γνώμη τους. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον denis και τον amangos.Περαστικά:)
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσουν σκυλιά που πλακώνονται είναι να τα πιάσουν τα αφεντικά τους απο τα πίσω πόδια και να τα τραβήξουν. Όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα ας πούνε την γνώμη τους.
Ναι, αυτό μου είπε κάποια στιγμή η Rottie όταν είχα πρόβλημα με μια πολύ μεγαλόσωμη, τσαμπουκαλού αδέσποτη, που την έπεφτε αγρίως σε διάφορα σκυλιά. Παρ' ότι δεν έχω και πολλή δύναμη και η σκύλα είναι πολύ μεγαλόσωμη και δυνατή, το πέτυχα με την πρώτη και τα σκυλιά χώρισαν. Γύρισε απότομα, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να με φτάσει με τα δόντια. Απλά ΔΕΝ μπορούν. Πριν απ' αυτό της έριχνα νερό, αλλά δεν έπιανε πάντα.
 


Blacktan

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2008
69
0
περαστικα πολλα , οπως και να εχει κανε σε ενα φαρμακειο -τουλαχιστον- εναν αντιτετανικο ορο ....
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
αν χτυπηθηκε και ο τενοντας εννοειται οτι πρεπει να πας αν παθει καμια φλεγμονη ή εχει τραυματιστει πιο σοβαρα απο οτι νομιζεις θα τραβιεσαι για πααρα πολυ καιρο
 


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
...την ωρα λοιπον που μυριζονται καποιο απο τα δυο κανει το πρωτο γρυλλισμα το αλλο ανταποδιδει κ πριν προλαβω να τον τραβηξω γινονται κουβαρι...μπλεκεται το λουρι καπου φευγει απο τα χερια μου κ για να μην παθει ζημια καποιο απο τα ζωα βαζω τα χερια μου για να τα χωρισω....

μεγαλη μαλακια το ξερω αλλα δεν ηθελα να φτασει στα χειροτερα κανενα απο τα δυο σκυλια,ο δικος μου με το που τον αρπαξα τραβηχτηκε,ελα ομως που ο αλλος δεν ειχε τελειωσει τα δαγκωματα κ αντι για ντραγκο μου αρπαξε το χερι...

Κώστα μου, είσαι τυχερός μεσ’ στην ατυχία σου και την απειρία σου!
1. Δεν έχει σημασία ποιο γρύλισε πρώτο. Εγκυκλοπαιδικά και μόνο: ένα ενήλικο Ντόγκο δεν θα γρυλίσει και πολύ σπάνια θα εμπλακεί σε καυγά ιδιαίτερα με έναν σκύλο που δεν είναι πιο μεγαλόσωμος από αυτό. Αντιθέτως ένα έφηβο Ντόγκο, ιδιαίτερα ένα αρσενικό, και θα γρυλίσει και θα εμπλακεί σε καυγά για ψύλλου πήδημα. Το γρύλισμα είναι προειδοποίηση, μπορεί να διαρκέσει μόλις κλάσματα του δευτερολέπτου, αλλά αυτό από μόνο του αρκεί για να αντιδράσουμε ακαριαία.
2. Δεν βάζουμε ποτέ μα ποτέ τα χέρια μας κοντά στο κεφάλι δύο σκύλων που τσακώνονται, εκτός κι αν είμαστε ζογκλέρ. Οι πιθανότητες να φάμε δαγκωνιά είναι τόσο ψηλές που οι μπουκ δίνουν απόδοση μόλις 1,05

κ κατι αλλο...ασχετα ποιος γρυλισε η ποιος εκανε την κινηση πρωτος...ποιος φταιει στην ολη φαση?εγω με τον σκυλο μου δεμενο η ο τυπος?

Ποιος φταίει? Ποτέ ο άλλος! Ποτέ ο σκύλος! Πάντα εμείς! Γιατί?
1. Διότι όπως σωστά ειπώθηκε, όταν ο σκύλος μας τσαμπουκαλεύεται (αθέμιτα) – έστω και μόνο με το βλέμμα – η επιστροφή στην έδρα μας είναι μονόδρομος.
2. Διότι πρέπει να ξέρουμε πως ένα ενήλικο Ντόγκο καλμάρει άμεσα, αντίθετα με ένα έφηβο Ντόγκο που δεν καλμάρει σχεδόν ποτέ!
3. Διότι πριν πάρουμε Ντόγκο (και δη αρσενικό) έχουμε φέρει στο μυαλό μας τουλάχιστον 10 τέτοιες περιπτώσεις και έχουμε σκεφτεί από πιο πριν πως πρέπει να αντιδράσουμε για να τις προλάβουμε κι αν δεν τις προλάβουμε πως θα τις λύσουμε όσο το δυνατόν αναίμακτα. Αν δεν το ξέρουμε, ρωτάμε να μάθουμε.

Είσαι όμως πολύ τυχερός γιατί ένα ενήλικο Ντόγκο, αν και εφόσον αρπαζόταν, θα κράταγε γερά και δεν θα άφηνε, παρά μόνο σπασμωδικά και στιγμιαία για να διορθώσει το δάγκωμά του. Ένα έφηβο Ντόγκο θα τσαμπουκαλευτεί με σπρωξιματάκια, ψευτοαπειλές και μικροδαγκώματα.

…είχα διαβάσει την άποψη οτι ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσουν σκυλιά που πλακώνονται είναι να τα πιάσουν τα αφεντικά τους απο τα πίσω πόδια και να τα τραβήξουν. Όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα ας πούνε την γνώμη τους.
Το «όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα» θα πρέπει να μου το εξηγήσεις!
Όσον αφορά στο «πιάσε τα πόδια και τράβα» θα πρέπει να τονίσω πως είναι μάλλον αναποτελεσματικό, ιδιαίτερα σε Ντόγκο, για τον λόγο ότι απλά το βοηθάς να κάνει αυτό που ήδη κάνει... Να τραβήξει δηλαδή.
Ο σωστός τρόπος (τουλάχιστον για το Ντόγκο) είναι ο εξής: Πιάνουμε τον σκύλο (και τα δύο σκυλιά ταυτόχρονα) από τα πίσω πόδια και σπρώχνουμε ανοδικά προς τον άλλο σκύλο. Η κίνηση αυτή είναι αφενός αντίθετη με αυτήν που περιμένει ο σκύλος, αφετέρου κάνει το κεφάλι του να διπλώσει προς το σαγόνι του. Έτσι ο σκύλος θα νιώσει την ανάγκη να διορθώσει το δάγκωμά του. Αυτό μας δίνει κάποια ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου να τον τραβήξουμε και να τα χωρίσουμε!

Βεβαίως είναι λίγο πιο δύσκολο απ’ όσο ακούγεται και συνήθως χρειάζεται περισσότερες προσπάθειες, αλλά είναι αποτελεσματικό.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Promitheas έχεις δίκιο,ίσως δεν είμουν αρκετά σαφής.Δεν ξέρω τι κατάλαβες εσύ,εγώ εννοούσα όσοι ασχολούνται με θέματα εκπαίδευσης ή συμπεριφοράς ή εν' πάση περιπτώσει έχουν εμπειρία απο σκυλοκαβγάδες. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγώτερο.
 


GIANNHS17

Active Member
3 Απριλίου 2009
26
0
41
φιλε Κωστα ευτηχως και δεν επαληθευτηκαν οι φοβοι μου οπως διαβασα τον τιτλο...δηλαδη να δαγκωσε το αφεντικο του...οουυφφφ....
τωρα κατα την γνωμη μου η εμπειρια του Σωτηρη μπορει να δωσει λυσεις σε αυτο που σου ετυχε....
γνωμη μου και χωρις καθυστερηση,ειναι να πας σε ενα γιατρο να δει την δαγκωνια...
 


kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
καλησπερα κ σας ευχαριστω...αλλα μαλλον δεν ημουν σαφης...σε καμια απο τις 3 περιπτωσεις την κινηση την εκανε ο ντραγκο...αντιθετως του γρυλισανε πρωτοι κ εκαναν πρωτοι την κινηση να τον δαγκωσουν οι αλλοι κ απλα πιστευω οτι ο σκυλος μου σωστα αμυνθηκε...προμηθεα δεν κατηγορησα κανεναν σκυλο...μονο τον μακακα τον ιδιοκτητη του αφου απο την στιγμη που δεν ειχαν ξαναβρεθει τα δυο σκυλια κ μετα απο προειδοποιηση οτι υπηρχε ενταση αυτος ελυσε τον σκυλο του
μπορει να εκανα λαθος που δεν εφυγα απο τον πρωτο τσαμπουκα κιολας αν κ νομιζω οτι αφου εγω τον ειχα δεμενο ηταν ευθυνη του αλλου ιδιοκτητη καθαρα...
το χερι μου το εβαλα γτ αρπαξε τον λαιμο του αλλου ο δικος μου κ ηθελα να αποφυγω το μοιραιο,βεβαια νομιζω οτι ο σκυλος μου εδειξε καλα σημαδια αφου απο την στιγμη που τον αρπαξα σταματησε ακαριαια τον τσαμπουκα αντιθετα με τον αλλον που πηγε να τον αρπαξει παλι μονο που ανρτι για ντραγκο αρπαξε το χερι μου:cool:
 


Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
38
εδώ γύρω..
Φίλτατε, απορώ.. πήρες έναν σκύλο ζόρικο(δεν λέω για επιθετικότητα φυλής κλπ, εννοώ, μεγάλο δυνατό κ τα σχετικά), τουλάχιστον μάθε πως να τα χωρίζεις για να αποφύγεις το αναπόφευκτο και όχι να χάσεις κανα χέρι σαν αναπόφευκτο της αποφυγής του αναπόφευκτου.. :?
 


vorios02

Active Member
19 Απριλίου 2009
33
0
Φίλε Κώστα όλα καλά αλλά για το χέρι δεν μας είπες τι έκανες τελικά; ελπίζω να πήγες σε γιατρό.Το γεγονός ότι ο σκύλος σου δεν σε δάγκωσε στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν πάει να πεί ότι δεν θα το κάνει σε ανάλογη περίπτωση στο μέλλον.Ο τρόπος που περιγράφει ο promitheas έιναι ο πλέον σωστός και να συμπληρώσω πως απο τη στιγμή που χωρίσουν τα σκυλιά θα πρέπει να εκτελέσεις κυκλική πορεία κρατώντας τα πόδια του σκύλου σου μέχρι να απομακρινθείς σε απόσταση ασφαλείας απο τον έτερο μονομάχο.
 


alexander pap

Well-Known Member
22 Απριλίου 2009
58
5
φιλε κωστα κατα αρχην περαστικά.ελπίζω να μην έγινε τελικά τίποτα σοβαρό.ήθελα απλά να σε ρωτήσω αν τον έχεις εκπαιδεύσει.η ταπεινή γνωμη μου -και χωρίς να το παίζω έξυπνος-έίναι πως όλα τα σκυλιά πρέπει να ξέρουν βασική υπακοή και ειδικά τα μεγαλόσωμα και δυνατά, που σαφώς είναι δυσκολα στο χειρισμό.