νιώθετε "υπεύθυνοι" για την φυλή που αγαπάτε?




galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Όντως Promithea...
Γαλάζια κατάλαβα το point σου.
η.. (καλα, δεν το λεω, ) που ορμανε -θεμα χιλιοστου ηταν:D- σε αναπηρους πωλητες ελατων:p
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ολα τα σκυλιά έχουν προτερήματα και μειονεκτήματα.
Γιατί π.χ. σαν δημιούργημα των ανθρωπων δημιουργήθηκαν για διαφορες εργασίες και χαρακτηριστικά που πάνε σε διαφορους τύπους και συμπεριφορες.

Αρα αυτό που για εμάς είναι θετικό είναι αρνητικό για έναν έναν άλλον.

π.χ το westie ωραίο σκυλί σαν χιονόμπαλα αν αρέσουν τα χνουδωτά και μπορεί να μπερδέψει κάποιον που του αρέσουν και τα μαλτεζακια.
Αλλα έχου τεράστιες διαφορες.

Μυώδης για το μποι τους σκυλιά.
Εντονο ταπεραμέντο.
Επίμονα..
Θέλουν εκπαίδευση από μικρή ηλικία.
"γαυγισιαρικα".
Θέλουν έντονη άσκηση
και με λίγα λόγια αν και από τα εύκολα δεν παύουν να είναι terrier.
Aυτά τα αρνητικά για κάποιους μπορεί να είναι θετικά και τα θετικά που δεν ανάφερα μπορεί να είναι αρνητικά.
Oποτε θεωρώ πως καλο είναι να μην προτείνουμε πριν ακούσουμε με λεπτομέρειες τον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής του ενδιαφερομενου.
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καλυτερα να σε μισουν παρα να σε λυπουνται.Το θεμα χιλιοστου εχει και τα καλα του,τον δικο μου σκυλο δεν θα του πει κανενας "ξουτ κοπροσκυλο"και αλλα κοσμιτικα επιθετα,τον σεβονται ακομη και αυτοι που δεν τους αρεσουν τα σκυλια,και αυτο του δινει δικαιωματα.
Οι καλες ρατσες ειναι πολλες οι κακοι ιδιοκτητες πολλοι περισσοτεροι,εγω πιστευω οτι δεν ειναι θεμα ρατσας αλλα ιδιοκτητη,η το εχεις η δεν το εχεις μεσα σου το να εισαι πραγματικα σκυλοφιλος,οι περισσοτεροι ιδιοκτητες σκυλων δεν ξερουν γιατι τα εχουν,του βαζουν μια αλυσιδα και χωρις τυψεις κοιμουνται και οποτε γινει συζητηση λενε α και εγω εχω εναν σκυλο(αιχμαλωτο).
Οπως ειπε η Chloe για το κανις,πολλες ειναι η παρεξηγημενες ρατσες,πανεξυπνο σκυλι αλλα επεσε σε ανθρωπους που επειδη ειναι πολυ εξυπνο προσπαθουν να το κανουν να μοιασει σε ανθρωπο,επειτα πηγε στα τσιρκο και εγινε ακροβατης,η εκτροφεις το παρουσιαζουν ακομη και σημερα σαν παιχνιδι,κριμα.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Γιατί Omarock δεν θα πούνε ξουτ παλιόσκυλο στον δικό σου και θα πούνε σε κάποιο άλλο;:confused::confused:
Τουναντίον, θεωρώ ότι σε ένα αντικοινωνικό σκυλί είναι πολύ πιο πιθανό να πουν ξουτ παλιόσκυλο παρά σε ένα φιλικό!:rolleyes:
Και βασικά τι θα κερδίσεις αν δεν το πούνε;;;
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
η εκτροφεις το παρουσιαζουν ακομη και σημερα σαν παιχνιδι,κριμα.
Αν το κανουν αυτο ωραιοι ειναι...:mad::mad:


Εγώ νομίζω ότι μπορεί στα κανις να έκανε κακο και η σειρά με την madam σουσού για την Ελλάδα..
Συνδυάστηκαν τα κανις με τέτοιες κυριες.

Νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με τον κομπλεξισμό και την αντίληψη του κάθε ατόμου.
Ολα σκυλιά ειναι.., το αν είναι λιγότερα σκυλιά η περισσότερα έχει να κάνει οπως και με το ύψος στους άντρες αν είναι λιγότερο η περισσότερο αντρες.
και με λίγα λόγια τις ετικέτες του άγριου, χαζού, κλπ..
Οπως όλα τα πιτμπουλ είναι δολοφόνοι, όλα τα κανισακια είναι για γεροντοκόρες η για madam, όλα τα πεκινουά κομπλεξικά, ολα τα λαμπραντορ καλοσυνατα και πάει λέγοντας..

Είναι δεισιδαιμονίες και μικροαστικές αντιλήψεις..
(γνώμη μου).:)
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Γιατι οποιος του επιτεθει με τετοιες προθεσεις θα πρεπει να ειναι τρελλος και ο σκυλος θα τον δανγκωσει(εννοω με πετρες,ξυλα,και λογια του τυπου ξουτ),τα σκυλια ειναι κοινωνικα απο την φυση τους,το προβλημα ειναι οι αντικοινωνικη συμπεριφορα ανθρωπων,οταν ο σκυλος δεν ενοχλει κανεναν γιατι να ειναι ντε και καλα κατωτερος απο τον μακακα,και τι θα εκανε ο καθενας αν καποιος του ελεγε ξουτ χωρις λογο,και να μην παρεξηγουμε το "κοινωνικος σκυλος" εννοεις μηπως υπομονετικος?
Σωστη η γνωμη σου Kango1,αλλα το φαινομενο με τα κανις ειναι λιγο πιο πισω γυρω στο 70.
 
Last edited:


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Η ερώτηση ποιά είναι ακριβώς ?

Αν είναι αυτό που διαβάζω σαν τίτλο, ναι, αισθάνομαι υπεύθυνος.

Δεν αποτρέπω πολλούς από το να πάρουν rottweiler (μόνο ακραίες περιπτώσεις) - θα πώ όμως σε οποιονδήποτε κάνει σοβαρά λάθη τί λάθη κάνει - ακόμα και αν δεν έχει rottweiler και έχει γάτα ...
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Όχι, δεν εννοώ υπομονετικός, από αδιάφορος μέχρι να κάμει χαρές!
Αν περπατάς στον δρόμο κι ακούσεις έναν σκύλο να γρυλίζει κοντά σου σίγουρα θα αντιδράσεις για να διώξεις τον "κίνδυνο"!Αν ο σκύλος κάθεται αδιάφορος απλά πιο πέρα είναι πολύ πιθανό να μην ασχοληθείς μαζί του!;)
Είμαι off topic...
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να κάνω μια ερώτηση?
Τι γίνετε αν υπερεκτιμήσουμε τις δυνάμεις μας?
π.χ. εδώ έχουμε έναν παππου με ένα labrador που τον τραβάει..
και μια γιαγιά (κυριολεκτικά) με ντόπερμαν.

Αν τους δείτε είναι εντελώς γελοία εικόνα..
η γιαγιά με το φλεξι και το ντόπερμαν.

Το ντόπερμαν δεν κάθεται και στα αυγά του και γαυγίζει στα σκυλιά και η γιαγιά ξαφνικά μεταμορφώνεται σε σούπερ γιαγια από θέμα αντανακλαστικών και δύναμης.

Δεν είναι καλύτερα να είμαστε πιο αυστηροί σε τέτοιες κατηγοριες που αν και νομίζουν οι ίδιοι ότι θα τα καταφέρουν το μέλλον φαίνεται χλομό..
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Ασχολούμαι με τα σκυλιά από όσο μπορώ να θυμηθώ. Από μικρούλα τα λάτρευα κ ήθελα να κάνω μία φάρμα με ζώα!! χαχα
έτσι, με τον καιρό διάβαζα πολλά πράγματα για τα σκυλιά, μια κ είναι η αδυναμία μου κ χωράνε στο σπίτι, όχι σαν το άλογο που θέλει στάβλο... :p:p

Τάιζα από πάντα σκύλους στο δρόμο, πήγαινα χτυπημένα γατιά σε κτηνιάτρους, μέχρι που 'μεγάλωσα' κ κατάφερα να πάρω τον 1ο ΔΙΚΟ μου σκύλο. Στην αρχή δεν το πίστευα, αφού κάθε μέρα χαιρόμουν με το να χαϊδεύω κ να φροντίζω όλα τα υπόλοιπα (φίλων ή αδέσποτα).
Εννοείται ότι κ ύστερα συνέχισα την ενεργώ δράση, αλλά προτεραιότητά μου ήταν η λίζα, την οποία βρήκα κ στον δρόμο.
Αφού την έχασα μετά από 10 χρόνια συμβίωσης από γηρατειά, απέκτησα τη λώρα, με την οποία ζω έκτοτε (1,5 χρόνο τώρα).

Έχω γνωστούς κ φίλους εκπαιδευτές κ γενικά όσο ζω μαθαίνω, που λέμε.

Όποιος ζητάει τη γνώμη μου, ευχαρίστως τη λέω κ βοηθάω όσο μπορώ. Αν θεωρώ ότι ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται για ένα Χ σκύλο, άλλος τύπος είναι κ άλλα θέλει κ αλλιώς θα του βγει τελικά με την απόκτηση του συγκεκριμένου, θα μιλήσω, θα του πω για τη ράτσα, θα τον προετοιμάσω στην τελική, ώστε να μην πει μετά 'δεν ήξερα'.

Αυτό. Από εκεί κ πέρα δεν θα πείσω κάποιον, απλά λέω τη γνώμη μου -πολλές φορές επιμένω κιόλας- κ όποιος θέλει την λαμβάνει υπ'όψιν του.
 
Last edited:


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Α εγω εννοω τους τυπους που ειναι του στυλ "δεν γουσταρω ουτε να τα βλεπω τα σκυλια γιατι ειναι βρωμικα τα σιχαινομαι κ.τ.λ".
Η ακομα και αυτους που εχουν κανει τα βασανιστηρια παιχνιδι,σε στυλ αστο παιδι να παιξει με τον σκυλο να τον καβαλησει,να του τραβαει την ουρα,να τον χτυπαει.
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και τελικα να απαντησω και εγω στο θεμα,αυτο τον καιρο περιμενουμε κουταβια,πολλοι φιλοι ξαδερφια κ.τ.λ. μου προτεινουν αγοραστες,ευτυχως πολλοι παραιτουνται εθελοντικα μολις τα δουν, πολλοι αλλοι θελουν τα σκυλια σαν Status Symbol και καλα εχω αγριο και δυνατο σκυλι,σε αυτους λεω μονο τα μειονεκτηματα σαν πλεονεκτηματα και αντιθετως,και τους κανω να μην θελουν ουτε να τα δουν.
Δεν θελω και να τους προσβαλω,εχω ομως και σοβαρους ανθρωπους οικογενειαρχες με δουλεια και χωρο και χρονο και οικονομικα ανετους ωστε να μπορεσουν να συντηρησουν ενα σκυλο για ολη του την ζωη και να τον αγαπουν.
Και τελος πιστευω οτι πρεπει να αισθανομαστε υπευθινοι ολοι οσοι πουλαμε η προτεινουμε σκυλους η χαριζουμε(εχω βγαλει και δωσει ως τωρα 4 κουταβια απο τον σκουπιδοτοπο Δραμας τα οποια πανε μια χαρα στα καινουρια σπιτια τους).
Και το καλο ειναι οτι εχω ωριμασει αρκετα για να βλεπω οσο αυτο ειναι δυνατο, ποτε πραγματικα ενας θελει εναν σκυλο σαν φιλο για να του χαρισει τις πιο ομορφες στιγμες της ζωης του.
 


BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Εγώ παιδιά τ΄ομολογώ...Αποτρέπω όλους που συναντάμε στο δρόμο και τους αρέσει ο Dante ν΄αγοράσουν τσιόρνι γιατί πιστεύω πως λίγοι μπορούν ν΄ασχοληθούν με τον καλλωπισμό του...
Οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν μπορούν ούτε ένα μαλτέζικο και ένα κανίς να συντηρήσουν, πάνε και τα ξυρίζουν όλα για να μην κάνουν κόμπους, πόσο μάλλον μ΄ένα 50-60κιλο σκύλο:(
 


cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
εγω εχω το κοκερακι μου,και πραγματικα το αγαπω πολυ,αλλα οταν με ρωτανε πως ειναι και αν ειναι καλο για να το αποκτησουν τους λεω και εγω τα αρνητικα του,γιατι δεν ειναι απο τα ευκολα σκυλια.εγω τον εχω τωρα 1χρονο και 5μηνες,ειναι πολυ εξυπνο,αγαπησιαρικο,ζωηρο,αλλα πανω απο ολα εχει πολυ πεισμα,ναι μεν ακουει και μαθαινει γρηγορα οταν θελει κατι γινεται πονηρος και κανει το παν για να το αποκτησει,θελει αρκετη ασκηση,παιχνιδι και συντροφια,θελει να ειναι συνεχεια το επικεντρο,οποτε γι'αυτους που δεν εχουν χρονο και ειναι τεμπεληδες δεν ειναι ιδανικο,αλλα γενικα για τετοιους τυπους δεν ειναι κανενας σκυλος.απο πολυ μικρη ειχαμε σκυλια,τωρα πηρα και εγω το δικο μου και ειδα το λουκι,οποτε οποιος θελει σκυλο πρεπει να κοιταξει με πολυ λεπτομερεια τις φυλες και τα δικα του στανταρτ,αγαπω ολα τα σκυλακια,αλλα εχω τρομερη αδυναμια στα κοκερακια,στα λαμπραντορ και στα λυκοσκυλα,αλλα ολα εχουν τη χαρη τους και ειναι ολα ψυχουλες:p:p:p
 


cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
και ναι νιωθω υπευθυνη,γιατι οσοι ειναι γυρω μου,η βλεπουν το σκυλο μου αρα κατα συνεπεια κοκερ,εαν το δικο μου δεν ειναι το τελειο σκυλι και δεν το εχω εκπαιδευσει σωστα και ειναι μαγκακος τοτε αυτοι που θα τον βλεπουν θα νομιζουν οτι τα περισσοτερα ειναι ετσι και ειδικα αν δεν εχουν ιδεα απο σκυλια ειναι ακομη χειροτερο γιατι οποως λενε η πρωτη εντυπωση ειναι αυτη που μετραει,ή αν παρω σαν παραδειγμα το λαμπραντορ μας ειναι το πιο τελειο σκυλι,ησυχο,υπακουο,ομορφο(μορφολογικα) ολοι θελουν ενα κουταβι της αν την βαλουμε να ζευγαρωσει(ειπα αν γιατι εχω διαβασει το θεμα για την αναπαραγωγη)ε δεν σημαινει οτι ολα τα κουταβια θα γινουν ετσι ειναι αναλογα πως θα το μαθεις,αρα εχουμε ευθυνη για τα σκυλακια μας:rolleyes:
 


pepes

Active Member
1 Νοεμβρίου 2008
34
0
δεν μπορώ να σταματήσω να νιώθω υπευθυνος ακόμα και για τα παιδιά της πρώην γιουγκοσλαβίας που παίζουν στα κουφάρια των βομβαρδισμένων με απεμπλουτισμένο ουράνιο τανκς.

ο γιατρός λέει ότι τα παίρνω όλα πολύ στα σοβαρά και αυτό με βαραίνει αλλά τι να ξέρει κι αυτός?μια χαρά μανιοκαταθλιπτικός είμαι

Γενικα είμαστε υπευθυνοι για το περιβάλλον μας.
είμαστε υπευθυνοι για την βοήθεια που δεν προσφέραμε ενώ μπορούσαμε
και ειδικά σε όντα απροστάτευτα
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU