2 διεθνείς εκθέσεις 25 & 26.06.2011


theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη, που σε σόκαρα με το απερίγραπτο λεξιλόγιό μου. Και να σκεφτείς ότι έχω αποφοιτήσει από τις καλόγριες...:shake:
αν ησουν μεγαλύτερη αρκετά.... θα σε είχα χορέψει γιατί ειμαι του αντίστοιχου των αγοριών της παλίας εποχής πρίν τα μεικτά
 
Last edited by a moderator:




Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Να ρωτήσω κάτι μάλλον τελείως άκυρο; Δεν ήξερα αν επιτρέπεται να τραβήξω φωτογραφίες ή κι από ηθικής πλευράς αν ήταν σωστό για ιδιοκτήτες που δεν είναι μέλη του φόρουμ να τους βγάλω φόρα παρτίδα σε φωτογραφίες κι έτσι κάθισα στ' αβγά μου με δυο τρεις άσχετες με ένα δαλματικό και κάτι βιντεάκια άσχετα. Εσείς τραβάτε; Επιτρέπεται; Είναι σωστό;

Να πω κι εγώ τη λαλακία μου για τα bobtail. Όπως ήταν το παράπηγμα που φτιάχνανε τους καφέδες στην άκρη του υπήρχε ο φράχτης που χώριζε αυτό το χώρο απ' τον κυρίως της έκθεσης, στο τελευταίο τραπέζι πριν το άνοιγμα που πέρναγε στην έκθεση πάνω στο τραπέζι υπήρχαν δυο bobtail απ' ότι είδα που τα χτενίζανε. Κι ο λόγος που τα πρόσεξα ήταν γιατί ήθελα να τα φωτογραφίσω αλλά τελικά δεν το έκανα. Δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει στη λήξη της αψιμαχίας.

JohnK, δε σου κρύβω (ρώτησα κιόλας αν θυμάσαι) ότι όταν συναντηθήκαμε περίμενα πως και πως να δω τη Μόκα :)
 


theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Ενα O.E.S μπορεί να μην το συμπαθείς, εξάλου το θεμα αυτό ειναι καθαρά προσωπικό, αν το ζήσεις μπορεί και να αλλάξεις απόψεις γνωρίζοντας το χαρακτήρα του ,και το πώς αυτό το ζώο προσαρμόζεται ως κατοικίδιο, μην ξεχνώντας ποτέ το ότι ειναι pastoral, αν το φροντίσεις και το διατηρείς σε κατάσταση εκθεσιακή τουλάχιστον θα καταλάβεις τι σημαίνει ικανοποίηση περι του αποτελέσματος, αν τουλάχιστον παρακολουθήσεις την προσπάθεια των ατόμων που τα αγαπόυν και τα φροντίζουν, τουλάχιστον θα τα σεβαστείς, αυτά τα λέω σαν κάτοχος αυτών των υπέροχων πλασμάτων εδώ και κάπιες δεκαετίες ,έχοντας 3 μέχρι σήμερα πρωταθλητές σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα οποία και ποτέ δεν προσπάθησα να τα ζευγαρόσω λόγω του φόβου αυτών που λόγω της εμφάνισης τους θα θελήσουν να τα αποκτήσουν, και μετά θα τα εγκαταλήψουν , γιατί αυτό που βλέπουμε δεν το κάνει ο Θεός, αλλά η προσπάθεια και η αμοιβαία αγάπη, γιατί δεν νομίζω ότι κάποιος πιστεύει ότι δεν είναι δείγμα αγάπης και εμπιστοσύνης απο και τις 2 πλευρές, η υπομονή και η ηρεμία που χρειάζεται για ατέλειωτες ώρες, ώστε να υπάρχει το οπτικό αποτέλεσμα που εμφανίζεται , και ίσως από κάποιους χλευάζεται
 
Last edited:


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...JohnK, δε σου κρύβω (ρώτησα κιόλας αν θυμάσαι) ότι όταν συναντηθήκαμε περίμενα πως και πως να δω τη Μόκα :)
Φίλε Grifos,

Χάρηκα ιδιαίτερα που σε γνώρισα!:)
Η Μόκα σε ευχαριστεί (μη σου πω ότι έχει κοκκινίσει λιγάκι, τώρα που της το είπα!)...*agapoylas*

Την είχαμε φέρει την Παρασκευή, αλλά δεν την φέραμε και το Σάββατο, μιάς και είχαμε "εξόδου" μετά την έκθεση και θα κουραζόταν, το κορίτσι μου...
Υπόσχομαι, να τη φέρω σε πρώτη ευκαιρία κάποιας συνάντησης και ας μην είναι σε έκθεση!
 


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Σε φυλές με λίγες εώς ελάχιστες συμμετοχές, παρουσιάζεις το σκύλο που είναι ήδη πρωταθλητής για να δώσεις την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει τη φυλή.
Σε φυλές με πολλές συμμετοχές, αν ένας σκύλος συνεχίζει να κερδίζει παρόλο το νέο αίμα, τότε επίσης αξίζει να παρουσιάζεται ακόμα. Το έχει κερδίσει αυτό το δικαίωμα δεν του το χαρίσανε ;)
 




Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Το τι θα δειξει ο καθενας σε μια εκθεση ειναι δικο του θεμα ...πληρωνει και δειχνει.

Απο κει και περα ομως και αναλογα τον εκθετη , τα πραγματα ισως να διαφοροποιουνται ...

Ο ιδιωτης , οτι εχει το δειχνει (πχ ενα σκυλο) ...ο εκτροφεας ομως ισως να κρινεται και απο οσα δε δειχνει :) ...εστω εκτροφεας με 8 εκτροφικα σκυλια που δειχνει συνεχως τα δυο , τα οποια και κερδιζουν τα παντα.Τι συμπερασματα βγαινουν :

1) ο εκτροφεας εχει δυο υπεροχα σκυλια που κερδιζουν
2) ο εκτροφεας εχει αλλα εξι σκυλια στην εκτροφη του που δεν κερδιζουν (το αν μπορουν δεν το ξερουμε - ξερουμε οτι παρουσιαζεται σε μια εκθεση).
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Eπίσης όταν βλέπουμε εκ διαμέτρου αντίθετες κρίσεις των ίδιων σκύλων από δύο διαφορετικούς κριτές αυτό από μόνο του δεν λέει ότι ειναι θεμιτό ο ίδιος σκύλος να κρίνεται και να ξανακρίνεται;
Αναφέρομαι στις εκ διαμέτρου αντίθετες κρίσεις ενός κριτή γιουγκοσλάβου νομίζω ( δεν θυμάμαι το όνομά του)και του Dan Ericsson στα λάμπραντορς στις 25 και 26 .
 
Last edited:


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αν και έχω καιρό να πατήσω σε έκθεση, ευτυχώς που υπάρχουν και τα bobtails στις εκθέσεις, γιατί αν δεν υπήρχαν

Α) πού αλλού θα βλέπαμε bobtails και μάλιστα περιποιημένα? :confused:
B) είναι τόσο χαρωπά και φιλικά που σου φτιάχνουν τη διάθεση - αν πας να τα χαϊδέψεις αυτά χαίρονται αλλά ρώτα πρώτα αν έχουν παίξει για να μην τους χαλάσεις το μαλλί και εκνευρίσεις τον άνθρωπο που τα χτένιζε 40 ώρες.
Γ) Αν δεν ξέρεις 2 πράγματα για τη φυλή τα ξεχωρίζεις μόνο απ' τα κοκαλάκια στο μαλλί, οπότε είτε δείχνουν τον ίδιο σκύλο είτε όχι εμένα το ίδιο μου κάνει.
Δ) Αν όχι σε έκθεση πού αλλού θα είχα αυτή τη μοναδική ευκαιρία?

(πολύ χρήσιμο το post μου, ξέρω... :p)
 


msantas

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
170
0
37
Π.Φάληρο
Παρένθεση και συγνώμη για το offtopic μήπως
υπάρχει καμιά καλή φωτό του Οράτιου γιατί μας
την ζήτησε η εκτροφέα μας και δεν αξιοθήκαμε
να βγάλουμε μια σωστή εμείς από την έκθεση...;;

Ευχαριστώ :)
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Milva :)


την άλλη φορά που θα κατέβω σε έκθεση θα βάψω το μαλλί μου ξανθό-για να μην με βαριέστε
και ίσως και να ξυριστώ επιτέλους...για τον ίδιο λόγο
:D:D:D
Την άλλη φορά που θα κατέβεις σε έκθεση, με ξανθό μαλλί ή χωρίς, ελπίζω επιτέλους να τα πούμε !!! :D
Πάλι χαθήκαμε... :(
 




theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
bobtail είναι τα Ο.Ε.S. old english sheepdogs Παλαιοί Αγγλικοί Ποιμενικοί, (εθνική φυλή της αγγλίας) ειναι τα μόνα με κομένη ή φυσικά γεννημένα χωρίς ουρά σκυλιά που το όνομα τους bobtail, bobed tail = χωρίς ουρά ή κομένη ουρά , γιατί εδω και εκατοντάδες χρόνια δεν είχαν ουρά η γιατί κοβότανε , ή γιατί γεννιόνται έτσι, είναι συννόνυμο του άνουρου, σημερα εχουν ουρά, τουλάχιστον όσα γεννιόνται με ουρά, το νεότερο δικό μου 6 + έχει, η γριά μου 11 + δεν έχει
 






johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ασε που εγώ νόμιζα ότι η Εθνική της Αγγλίας ήταν το Old English Mastiff, με ...αναπληρωματικό το Bullmastiff...
Στο κάτω-κάτω, προστάτευαν και τα βασιλικά κτήματα...
 






Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Και τα Σέττερ και τα Ποϊντερ είναι Αγγλικά!

Οσοι λάβατε μέρος σε εκθεση μορφολογίας εκπαιδεύσατε το σκύλο σας για να στήνεται σωστα στην Εκθεση; Αν ναι, μόνοι σας το κάνατε ή με βοήθεια; Εχω δηλώσει συμμετοχή σε εκθεση 2-3/7 και ο σκύλος αντι να στέκεται κάθετε και μετα ξαπλώνει και με κοιτάει!!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981