Aφάρμακη ιατρική


dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Και βέβαια είναι επικίνδυνο εάν δεν ξέρεις.Δεν θα έκανα αυτό που είπα από πάνω μόνο και μόνο επειδή το υποθέτω.Εάν είχα κάποιον επιστήμονα που εμπιστεύομαι, όσο το γιατρό μου, τότε αλλάζει το πράγμα...
 


RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
@ dali

μάλλον μέχρι σήμερα δεν έχεις αρρωστήσει για να γράφεις τα παραπάνω
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να βάζεις σε αντπαράθεση την ιατρική με τους κομπογιανιτισμούς.
 


dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Kατ' αρχάς μην κρίνεις χωρίς να ξέρεις, εάν το θεωρείς κομπογιανιτισμό είναι καθαρά δική σου άποψη και δεν μπορείς να το λες τόσο απόλυτα.Μιλάω για μία επιστήμη με πάρα πολλούς που την έχουν ακολουθήσει και έχουν δει πολύ περισσότερα αποτελέσματα και έχουν σωθεί από πολύ σοβαρές αρρώστιες, περιλαμβανομένου και μένα...
Τέλος πάντων κακώς άνοιξα τέτοιο θέμα... θα ήθελα εάν γίνεται να τελειώσει εδώ...
 


RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
κρίνω γιατί ξέρω και γιατί αυτές οι απόψεις είναι επικίνδυνες όταν βρίσκουν δημόσιο βήμα, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να της κρατά ο κάθε προσηλυτισμένος για τον ευατό του όμως.
Η πρόταση "επιστροφή στην φύση μακριά από φάρμακα" είναι μεσαιωνική, η κλασσική ιατρική ακόμα και αυτή που έχουμε στην Ελλάδα με της υπερβολές της είναι άπειρες φορές καλύτερη από τον "φυσικό τρόπο" του "κάθεσαι στο σπίτι με καλό φαγητό και ματζούνια και περιμένεις να πεθάνεις". Αν είναι δυνατόν να αμφισβητούμε το 2008 τα φάρμακα και την κλασσική Ιατρική :shock: αν θες να δεις τον "φυσικό τρόπο" ίασης κοίτα προς την Αφρική που οι άνθρωποι ακόμα και σήμερα πεθαίνουν κατά χιλιάδες από αστείες αρρώστιες όπως την διάρροια
 


dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Στην αφρική οι συνθήκες διαβίωσης είναι τριτοκοσμικές και αν όπως λες ήξερες δεν θα χρεισιμοποιούσες τη λέξη ματζούνια γιατί δεν υπαρχουν ματζούνια στην υγιεινηστική.Eπίσης δεν ισχύει αυτό που λες ότι κάθεσαι στο σπίτι και περιμένεις να πεθάνεις, κάνεις πολύ περισσότερα απο το να παίρνεις φάρμακα και να κάθεσαι αδρανής μέχρι να επιδράσουν.
Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να αλλάξω τα πιστεύω κάποιου με πέντε μηνύματα γι' αυτό και μπορώ να λέω την άποψη μου ελεύθερα.Στο κάτω κάτω γι' αυτό είναι αυτό το forum.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
RozaFan said:
κρίνω γιατί ξέρω και γιατί αυτές οι απόψεις είναι επικίνδυνες όταν βρίσκουν δημόσιο βήμα, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να της κρατά ο κάθε προσηλυτισμένος για τον ευατό του όμως.
Ώπα! Θεμελιώδης αξία της δημοκρατίας είναι η ελευθερία του λόγου. Δημόσιο βήμα πρέπει να βρίσκουν όλες οι απόψεις - όσο επικίνδυνες κι αν τις θεωρούμε. Το "προσηλυστισμένος" το βρίσκω άκρως προσβλητικό...
 


LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
κρίνω γιατί ξέρω και γιατί αυτές οι απόψεις είναι επικίνδυνες όταν βρίσκουν δημόσιο βήμα, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να της κρατά ο κάθε προσηλυτισμένος για τον ευατό του όμως.
Η πρόταση "επιστροφή στην φύση μακριά από φάρμακα" είναι μεσαιωνική, η κλασσική ιατρική ακόμα και αυτή που έχουμε στην Ελλάδα με της υπερβολές της είναι άπειρες φορές καλύτερη από τον "φυσικό τρόπο" του "κάθεσαι στο σπίτι με καλό φαγητό και ματζούνια και περιμένεις να πεθάνεις". Αν είναι δυνατόν να αμφισβητούμε το 2008 τα φάρμακα και την κλασσική Ιατρική Shocked αν θες να δεις τον "φυσικό τρόπο" ίασης κοίτα προς την Αφρική που οι άνθρωποι ακόμα και σήμερα πεθαίνουν κατά χιλιάδες από αστείες αρρώστιες όπως την διάρροια
Οταν θα βρεθεις σε σημειο να ακολουθησεις μια παρομοια περιπτωση τοτε θα μπορεις να "ξερεις" οπως λες.Εκτος του οτι το φαγητο πολλες φορες μας δινει την δυνατοτητα να ενιυσχιουμε την αμυνα του οργανισμου,ποτε δεν σπαει η αλυσιδα του ανοσοποιητικου συστηματος σε αντιθεση με καποιες αντιβιωσεις.
Οσο για την Αφρικη την απαντηση σου την πηρες απο την Dali και συμφωνω απολυτα μαζι της.
Η αποψη μου για την ιατρικη ειναι αρνητικη,το τι και πως ειναι μεγαλη ιστορια.Παντως πιστευω πως η επιστημη αυτη εχει ανοιξει νεους οριζοντες,αλλα και χωρις αυτην θα μπορουσαμε να επιβιωσουμε.
 


spyrodragon

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2007
56
0
Μιία σοβαρή κουβέντα (και έτσι θα ήθελα να πιστεύω πως βλέπουμε όλοι μια κουβέντα που αφορά την υγεία) ποτέ δεν μου άρεσε να κινείτε στα επίπεδα του "Ρε τι είναι αυτά που λέτε?!...Παλιοκομπογιαννίτες!" ή "Τι ξέρεις εσύ από αυτά ρε?!...Άμα δε ξέρεις μή μιλάς!".

Θεωρώ πως μια καλή αρχή για την συζήτηση είναι η παρουσίαση του θέματος,με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και όχι εντυπωσιασμούς,για το τί είναι,που βασίζετε,πως δρά και πια τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου "κλάδου της ιατρικής".

Αυτό που περιγράφετε στον τίτλο του θέματος ως "Αφάρμακη ιατρική" είναι στην ουσία αυτο που είναι κοινός γνωστότερο ως Νατουροπαθητική (αν ενοεί κάτι άλλο ο συγγραφέας του θέματος ας με διορθώσει).

Tον όρο "Νατουροπαθολόγος" εισήγαγε ο Dr. Benedict Lust για να περιγράψει το άτομο που παίρνει βασικές γνώσεις ιατρικής με έμφαση στις "φυσικές" θεραπείες.

Ο Dr. Lust ίδρυσε την Νατουροπαθολογία μαζί με τον Sebastian Kneipp.Ο Kneipp είναι γνωστός και για την "Θεραπεία Kneip",μια μορφή υδροθεραπείας που εμπλέκει την χρήση του νερού με διάφορους τρόπους (... :D ),σε διάφορες θερμοκρασίες και πιέσεις.

Ο Dr. Lust αποφοίτησε από το New York Homeopathic Medical College το 1901,όπου και γελοιοποιήθηκε,παραδόξως,για τα πιστεύω του στις φυσικές θεραπείες.
Αργότερα αγόρασε τα δικαιώματα για τον όρο "Νατουροπαθητική" και ίδρυσε την American Naturopathic Association καθώς και την πρώτη Νατουροπαθητική σχολή,στην Νέα Υόρκη.

Τί είναι λοιπόν η Νατουροπαθητική?

Όσοι την ασκούν την περιγράφουν ώς ένα σύστημα που χρησιμοποιεί την μοντέρνα ιατρική γνώση με παραδοσιακές και φυσικές μορφές θεραπείας.
Ακούγετε ωραίο,"μοδάτο" και "φυσικό" άρα "καλό".

Η Νατουροπαθητική ανήκει στις "συμπληρωματικές" και "εναλλακτικές" μορφές ιατρικής όπως η ομοιοπαθητική,η ρεφλεξολογία,η αγιουρβεδική ιατρική,ο βελλονισμός,η ιριδολογία,η ουροθεραπεία (!),το ρέικι και ένα σωρό άλλες "συμπληρωματικές" και "εναλλακτικές" θεραπείες που όχι μόνο διαφωνούν και "πυροβολούν" την ιατρική ή "κλασική ιατρική",αν προτιμάτε,αλλά διαφωνούν και αλληλοκατηγορούνται και μεταξύ τους για "κομπογιαννιτισμό" και "τσαρλατανισμό"...γεγονός που προξενεί,αν μη τι άλλο,απορίες.

Η Νατουροπαθητική στηρίζεται αποκλειστικά σε φυσικά "φάρμακα" όπως το ηλιακό φως, το νερό, ο αέρας, συμπληρούμενα (όχι πάντα) με δίαιτες και θεραπείες όπως το μασάζ,ο βελονισμός,η υδροθεραπεία,η ομοιπαθητική,κ.ο.κ.

Kάποιοι τώρα Νατουροπαθητικοί έχουν κατά καιρούς συνταγογραφήσει τέτοιες αφύσικες θεραπείες όπως υδροθεραπεία του κόλου (με "ο"...αν και είναι κοντά και στο "ω"... :D ) για ασθένειες όπως το άσθμα και η αρθρίτιδα (!).

Θα σταθούμε όμως λίγο εδώ για να κάνουμε και κάποιες ερωτήσεις παρατηρήσεις.

1. Αφού τα "φάρμακα" της Νατουροπαθητικής είναι ο αέρας,ο ήλιος,το νερό και τα τρόφιμα και με δεδομένο το ότι γνωρίζουμε πόσο "αναξιόπιστα" και αμφιβόλου ποιότητας (επιεικής χαρακτηρισμός και μάλιστα με μαρτυρίες των περισσοτέρων "εναλλακτικών") είναι τα παραπάνω...Τι αποτελέσματα μπορείς να έχεις με "χαλασμένα" ή "αλλοιωμένα" φάρμακα?

2. Τι δουλειά έχει το κόλον με το άσθμα?!... :shock:

Για να μη μακρυγορήσω χωρίς λόγο,γιατί μπορεί να μου απαντήσετε πως δεν αναφέρεστε σε αυτή την "επιστήμη"...απαντήστε μου και αν η απάντηση είναι θετική,απαντήστε και στα παραπάνω εύλογα ερωτήματα.

Θα ακολουθήσουν και άλλα στοιχεία και βέβαια και άλλα ερωτήματα... :D

Ελπίζω να βοηθήσουμε όλοι σε μια αντικειμενική παρουσίαση της Νατουροπαθητικής και όχι να μείνουμε στα "Εμένα η θεία μου είχε φλεβίτη και της πέρασε με λασπόλουτρα" ή "Ο μπατζανάκης της ξαδέρφης μου είχε ένα γνωστό που νίκησε τον καρκίνο με μαρουλοσαλάτες"... :roll: :D
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Λέγοντας «υδροθεραπεία του κόλου» εννοούμε το γνωστό σε όλους μας κλύσμα?
Διότι εάν εννοούμε αυτό, ουδεμία σχέση με την αρθρίτιδα και το άσθμα.

Η Dali εγραψε
dali said:
Η Οικολογική Ιατρική είναι ένα σύστημα φροντίδας σώματος-πνεύματος,
Η οικολογική ιατρική είναι η λεγόμενη «ολιστική ιατρική» στην οποία το άτομο αντιμετωπίζεται ως σώμα και ψυχή?

Ας χρησιμοποιήσω το παραπάνω παράδειγμα:
Εάν κάποιος έχει αρθρίτιδα δεν θα πάρει αντιφλεγμονωδη αλλά με μερικά κλυσματα, με καλή διατροφή και ηρεμία του πνεύματος θα ανακουφιστεί από τους πόνους και θα θεραπεύσει μια χρόνια, φλεγμονώδη και εξελικτική νόσο?
 


dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Κατ' αρχάς να πω ότι άλλο ολιστική ιατρική και άλλο υγιεινηστική.Η νατουροπαθητική δεν έχω ιδέα τι είναι, πρώτη φορά την ακούω αλλά νομίζω ότι διαφέρει... Παρακαλώ διαβάστε τα παρακάτω (έστω μόνο τα σκούρα) τουλάχιστον να καταλάβαιτε τι εννοώ...

Βασική επιδίωξη της Οικολογικής Ιατρικής είναι η ανάκτηση και επαναφορά της υγείας και ισορροπίας του οργανισμού, με φυσικά-φυσιολογικά μέσα, χωρίς φάρμακα και επεμβάσεις — τουλάχιστον στις πλείστες των παθολογικών περιπτώσεων. Δηλαδή δεν στοχεύει στην προσωρινή ανακούφιση και καταστολή των συμπτωμάτων που επιδιώκει κατά κανόνα η κλασσική ιατρική, αλλά ως ένα μεγάλο βαθμό και τα άλλα εναλλακτικά θεραπευτικά συστήματα.

Η ανάκτηση της υγείας επιτυγχάνεται χάρη στις έμφυτες, ενδογενείς, αυτοϊαματικές δυνατότητες και ιδιότητες του ανθρώπινου οργανισμού, οι οποίες για να δράσουν στον μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους απαιτούνται: α. η απομάκρυνση και διόρθωση των βασικών αιτιών της αρρώστιας — κάτι που πραγματοποιείται με αποτοξινωτικές κούρες, με νηστεία και αποτοξινωτικά διαιτολόγια, και με την εγκατάλειψη όλων των κακών διαιτολογικών συνηθειών και άλλων ανθυγιεινών συνηθειών στον τρόπο ζωής και β. με την σωστή ικανοποίηση των τρεχουσών αναγκών του άρρωστου οργανισμού παράλληλα με την υιοθέτηση εφ' εξής υγιεινών συνθηκών διατροφής και διαβίωσης.

Η κλασσική ιατρική καθώς και τα εναλλακτικά θεραπευτικά συστήματα αδιαφορούν βασικά για τις πραγματικές αιτίες της αρρώστιας καθώς και για την ομαλή ικανοποίηση των βασικών αναγκών του άρρωστου οργανισμού.

Επομένως υπάρχει ένα τεράστιο, αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ της οικολογικής ιατρικής και της κλασσικής ιατρικής, που είναι το σύστημα των συνεχών και συστηματικών φαρμακοθεραπειών και των αλλεπάλληλων επιθετικών και διεισδυτικών παρεμβάσεων υψηλής ιατρικής τεχνολογίας. Διαφέρουμε επίσης ριζικά και από τα λοιπά εναλλακτικά θεραπευτικά συστήματα, που με διάφορα ήπια κυρίως μέσα (βότανα, ομοιοπαθητικά χάπια, βελονισμούς, περίτεχνα μασάζ, διευθετήσεις σπονδύλων, κινέζικη ιατρική κλπ.) προσπαθούν να καταστείλουν και ανακουφίσουν πρόσκαιρα τις ενοχλήσεις και τα συμπτώματα της αρρώστιας, αδιαφορώντας σε μεγάλο βαθμό όπως και η κλασσική ιατρική τόσο για τις βασικές αιτίες της αρρώστιας όσο και για την ομαλή ικανοποίηση των βασικών αναγκών του οργανισμού.

Η Οικολογική Ιατρική (Φυσική Υγιεινή) είναι βασικά ένας τρόπος ζωής και χρησιμοποιεί στην κατάσταση της αρρώστιας τα ίδια φυσικά-φυσιολογικά μέσα που χρησιμοποιούνται και στην κατάσταση της υγείας (καθαρό όσο γίνεται αέρα και νερό, φυσική ανεπεξέργαστη τροφή, επαρκή ανάπαυση και ύπνο, επαρκή κίνηση και κατάλληλη άσκηση του σώματος, το φως του ήλιου με μέτρο, ψυχολογική τόνωση και εξασφάλιση ψυχικής γαλήνης και ηρεμίας όσο γίνεται και ενίοτε μια σύντομη αποχή από τροφή και αυστηρή φυτοφαγική διατροφή κλπ.), αλλά όλα αυτά τροποποιημένα σε κάθε ατομική περίπτωση, ώστε να ανταποκριθούν στις τρέχουσες ανάγκες του ενός συγκεκριμένου άρρωστου οργανισμού.

Η οικολογική ιατρική διδάσκει έναν φυσιολογικό-υγιεινό τρόπο ζωής, που εξασφαλίζει καλή υγεία σώματος και πνεύματος και μακροζωία.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πρώτον: Αυτή η "αποτοξίνωση" πολύ ακούγεται. Τι είναι όμως τελικά? Απλά... ο ιδρώτας, η ούρηση και η αφόδευση. Όλες οι ανεπιθύμητες "τοξίνες" αποβάλλονται έτσι και δε χρειαζόμαστε κανέναν ειδικό επιστήμονα για να μας "αποτοξινώσει"! Ειδικά το κλύσμα δεν το χρειαζόμαστε οι περισσότεροι και όσοι το κάνουν συχνά μαθαίνουν στο σώμα τους ότι η "κάθαρση" γίνεται μόνο τεχνικά, με άσχημα αποτελέσματα.

Δεύτερον: Όχι φάρμακα και επεμβάσεις? Δηλαδή ο καρδιοπαθής δε χρειάζεται φάρμακα? Το μπάι πας του είναι άχρηστο? Η έτοιμη να σκάσει σκωληκοειδίτιδα μπορεί να επανέλθει με σωστή διατροφή? Ο κακοήθης όγκος εξαφανίζεται απ' το σώμα με μπρόκολα και αγριόρυζο? Ποια είναι η πλειονότητα λοιπόν των παθολογικών καταστάσεων?

προσωρινή ανακούφιση και καταστολή των συμπτωμάτων που επιδιώκει κατά κανόνα η κλασσική ιατρική
Διαφωνώ κάθετα. Ποιος "κλασικός" ή "συμβατικός" (όπως λένε οι εναλλακτικοί) γιατρός στοχεύει στην ανακούφιση και όχι στη θεραπεία?

Επίσης... ποιος χρειάζεται ειδικό υγιεινολόγο για να του πει ποια είναι η σωστή και υγιεινή διατροφή? Ο παππούς μου που καλλιεργούσε λαχανικά στο κηπάκι του ήξερε πολύ καλά τι είναι! Κι ας μην είχε βγάλει δημοτικό...

υψηλής ιατρικής τεχνολογίας
Ανέκαθεν υπήρχαν άνθρωποι που θεωρούσαν την τεχνολογία ένοχη για τα δεινά της οικουμένης... μέχρι τη στιγμή που τη χρειάστηκαν.
 


dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Πρώτον: Αυτή η "αποτοξίνωση" πολύ ακούγεται. Τι είναι όμως τελικά? Απλά... ο ιδρώτας, η ούρηση και η αφόδευση. Όλες οι ανεπιθύμητες "τοξίνες" αποβάλλονται έτσι και δε χρειαζόμαστε κανέναν ειδικό επιστήμονα για να μας "αποτοξινώσει"! Ειδικά το κλύσμα δεν το χρειαζόμαστε οι περισσότεροι και όσοι το κάνουν συχνά μαθαίνουν στο σώμα τους ότι η "κάθαρση" γίνεται μόνο τεχνικά, με άσχημα αποτελέσματα.
Η αποτοξίνωση δεν είναι μόνο αυτά.Από τον οργανισμό σου πρέπει να αποβάλονται πολύ περισσότερα βλαβερά στοιχεία που δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, ούτε η "αφόδευση", ούτε το κατούρημα αλλά ούτε και ο ιδρώτας αλλά μπορεί να το κάνει ένα ποτήρι καθαρό νερό, ένας φυσικός χυμός πορτοκάλι, ένα πιάτο μπατζάρια και ένας πυρετός που δεν πρέπει να ρίξεις με αντιπυρετικά.

Δεύτερον: Όχι φάρμακα και επεμβάσεις? Δηλαδή ο καρδιοπαθής δε χρειάζεται φάρμακα? Το μπάι πας του είναι άχρηστο? Η έτοιμη να σκάσει σκωληκοειδίτιδα μπορεί να επανέλθει με σωστή διατροφή? Ο κακοήθης όγκος εξαφανίζεται απ' το σώμα με μπρόκολα και αγριόρυζο? Ποια είναι η πλειονότητα λοιπόν των παθολογικών καταστάσεων?
Και όχι ο καρδιοπαθής δεν χρειάζεται απαραίτητα φάρμακα αλλά ούτε και μπαι πας γιατί κυρίως δεν θα έχει προβλήματα με την καρδιά του με αυτό το τρόπο (Βέβαια δεν λέω να ακολουθήσει αυτή τη μέθοδο μία μέρα πριν το νοσοκομείο, δεν είπα ότι γίνονται θαύματα) αλλά υπαρχει τρόπος να το αντιμετωπίσεις και αφού έχει ξεκινήσει το πρόβλημα και αυτό μπορούν να στο αποδείξουν πάρα πολλά άτομα που έχουν σωθεί με αυτό το τρόπο.Εάν θυμηθείς την υγιεινή λίγο πριν το θάνατο δεν μπορεί να σου κάνει πολλά αν και υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις.

Επίσης... ποιος χρειάζεται ειδικό υγιεινολόγο για να του πει ποια είναι η σωστή και υγιεινή διατροφή? Ο παππούς μου που καλλιεργούσε λαχανικά στο κηπάκι του ήξερε πολύ καλά τι είναι! Κι ας μην είχε βγάλει δημοτικό...
Πραγματικά σου λέω...δεν έχει καμία σχέση...
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Η αποτοξίνωση δεν είναι μόνο αυτά.Από τον οργανισμό σου πρέπει να αποβάλονται πολύ περισσότερα βλαβερά στοιχεία που δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, ούτε η "αφόδευση", ούτε το κατούρημα αλλά ούτε και ο ιδρώτας αλλά μπορεί να το κάνει ένα ποτήρι καθαρό νερό, ένας φυσικός χυμός πορτοκάλι, ένα πιάτο μπατζάρια και ένας πυρετός που δεν πρέπει να ρίξεις με αντιπυρετικά.
Οκ... δεκτό. Γιατί να πληρώσω τον ειδικό όμως? Για να μου πει να πιω πορτοκαλάδα στη γρίππη? Κι αν θες πώς ακριβώς θα σε βοηθήσει η πορτοκαλάδα, αν όχι με την ούρηση να αποβάλλεις τα βλαβερά στοιχεία? Τα έλκει το πορτοκάλι? :shock:
Για τον πυρετό συμφωνώ, αλλά μέχρι ενός σημείου. Όταν μπορείς να ξαπλώσεις και να γίνεις καλά, αφήνεις τον πυρετό να σκοτώσει το μικρόβιο. Τον αφήνεις να πάει 38, 39 άντε 40 παρά κάτι. Μετά τι κάνεις? Περιμένεις τον πυρετό να σκοτώσει κι εσένα μαζί με το μικρόβιο? Γιατί ξέρεις ότι μπορεί να το κάνει...

Επίσης: Ο πατέρας μου έτρωγε σουβλάκια πίτσες κλπ. Έπινε μπύρες (πολλές). Κάπνιζε σαν φουγάρο. Δεν έλεγχε ποτέ τη χοληστερίνη του. Έπαθε έμφραγμα κι ευτυχώς το πρόλαβε.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, είναι μια χαρά. Αδύνατος, αθλούμενος, μη καπνιστής και οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής. Αυτά όλα τον συμβούλεψαν να τα κάνει οι γιατροί του (συμβατικοί) και τον έπεισε ο φόβος του και η τρομακτική εμπειρία θανάτου που έζησε... Πόσο παραπάνω θα τον βοηθούσε ο υγιεινολόγος?
 


dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Οκ... δεκτό. Γιατί να πληρώσω τον ειδικό όμως? Για να μου πει να πιω πορτοκαλάδα στη γρίππη? Κι αν θες πώς ακριβώς θα σε βοηθήσει η πορτοκαλάδα, αν όχι με την ούρηση να αποβάλλεις τα βλαβερά στοιχεία? Τα έλκει το πορτοκάλι?
Δεν θα πληρώσεις τον ειδικό για να σου πει αν η πορτοκαλάδα κάνει καλό και σε τι, όπως δεν θα πληρώσεις και έναν γιατρό για να σου πει ότι ένα φάρμακο κάνει καλό.Θα τον πληρώσεις όταν θα έχεις ένα πρόβλημα υγείας και θες να ακολουθήσεις τις οδηγείες θεραπείας του.πολύ απλά...

Για τον πυρετό συμφωνώ, αλλά μέχρι ενός σημείου. Όταν μπορείς να ξαπλώσεις και να γίνεις καλά, αφήνεις τον πυρετό να σκοτώσει το μικρόβιο. Τον αφήνεις να πάει 38, 39 άντε 40 παρά κάτι. Μετά τι κάνεις? Περιμένεις τον πυρετό να σκοτώσει κι εσένα μαζί με το μικρόβιο? Γιατί ξέρεις ότι μπορεί να το κάνει...
Δεν μπορεί ο πυρετός να φτάσει πανω από 39,5 με αυτό τον τρόπο.ούτε εγώ αλλά ούτε και ο αδερφός μου που μεγαλώσαμε έτσι δεν έχουμε ξεπεράσει ποτέ στη ζωή μας το 39,2 και δεν έχουμε πάρει ούτε μισό ντεπόν ποτέ για πυρετό.Δεν είναι τυχαίο

Επίσης: Ο πατέρας μου έτρωγε σουβλάκια πίτσες κλπ. Έπινε μπύρες (πολλές). Κάπνιζε σαν φουγάρο. Δεν έλεγχε ποτέ τη χοληστερίνη του. Έπαθε έμφραγμα κι ευτυχώς το πρόλαβε.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, είναι μια χαρά. Αδύνατος, αθλούμενος, μη καπνιστής και οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής. Αυτά όλα τον συμβούλεψαν να τα κάνει οι γιατροί του (συμβατικοί) και τον έπεισε ο φόβος του και η τρομακτική εμπειρία θανάτου που έζησε... Πόσο παραπάνω θα τον βοηθούσε ο υγιεινολόγος?
Θα βοηθούσε έτσι ώστε να μην ξαναέχει πρόβλημα ποτέ χωρίς την βοήθεια των φαρμάκων και ο γιατρός του να ξέρεις ότι είναι και λίγο περίπτωση.Υπάρχουν άλλοι (και έχω ζωντανό παράδειγμα) που λένε, εντάξει ένα τσιγάρο δεν θα σου κάνει κακό αρκεί να είναι ένα και να παίρνεις τα φάρμακά σου...
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
dali said:
Δεν μπορεί ο πυρετός να φτάσει πανω από 39,5 με αυτό τον τρόπο.ούτε εγώ αλλά ούτε και ο αδερφός μου που μεγαλώσαμε έτσι δεν έχουμε ξεπεράσει ποτέ στη ζωή μας το 39,2 και δεν έχουμε πάρει ούτε μισό ντεπόν ποτέ για πυρετό.Δεν είναι τυχαίο
Αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι ο πυρετός αν ακολουθείς τον υγιεινιστικό τρόπο ζωής δεν φτάνει πάνω από 39,5????
Πώς γίνεται αυτό?
 


spyrodragon

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2007
56
0
Αγαπητέ dali μιλάμε για την ίδια "επιστήμη" με άλλο όνομα (τώρα πιο είναι το σωστό...θα σε γελάσω) αφού και εσύ περιγράφεις πως στηρίζετε...

...φυσικά-φυσιολογικά μέσα που χρησιμοποιούνται και στην κατάσταση της υγείας (καθαρό όσο γίνεται αέρα και νερό, φυσική ανεπεξέργαστη τροφή, επαρκή ανάπαυση και ύπνο, επαρκή κίνηση και κατάλληλη άσκηση του σώματος, το φως του ήλιου με μέτρο, ψυχολογική τόνωση και εξασφάλιση ψυχικής γαλήνης και ηρεμίας όσο γίνεται και ενίοτε μια σύντομη αποχή από τροφή και αυστηρή φυτοφαγική διατροφή κλπ.)...
Οπότε τα ερωτήματα μου παραμένουν...

Ποιοί ή ποιός θεμελίωσε την "Οικολογική Ιατρική (Φυσική Υγιεινή)" (πλήν του Ιπποκράτη,που όλες οι εναλλακτικές μέθοδοι μνημονεύουν)?...

Και θα ήθελα και την γνώμη σου στον παρακάτω συλογισμό....

Όσο πιο παλαιά ανατρέξουμε,τόσο και "πιο φυσική ζωή" θα διαπιστώσουμε ότι είχε ο άνθρωπος.Όχι από επιλογή αλλά από ανάγκη μάλλον.
Η άσκηση του ήταν σαφώς περισσότερη αφού δεν υπήρχε αυτοκίνητο,Μ.Μ.Μ.,κλπ. οι εργασίες ήταν αποκλειστικά χειρονακτικές.Ζούσε σε πιο καθαρό περιβάλλον,έτρωγε πιο αγνές τροφές και σαφώς λιγότερο κρέας και δημητριακά και ξεκουραζόταν/αναπαυόταν φυσιολογικές ώρες,χωρίς να ξενυχτά άσκοπα.

Με τον δικό σου συλογισμό αλλά και της Οικολογικής ιατρικής,αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε να είναι "τέρας" υγείας και να μακροημερεύει... Γιατί γινόταν το αντίθετο όμως?...Γιατί ο μέσος όρος ζωής όσο πάμε παλαιότερα,τόσο και μειώνετε?

Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που άλλαξε και έκανε τον άνθρωπο να ζεί από 40 χρόνια,κατά μέσο όρο,σε 80 χρόνια,μόλις μέσα σε 250-300 χρόνια?
 


dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Δεν νομίζω ότι είμαι το κατάλληλο άτομο για να σου το εξιγήσω αυτό.Δεν θα ήθελα να σε παραπληροφορήσω.Εάν θες μπορώ να το ψάξω λίγο, μην σου πω και αρλούμπες... :oops:

το απο πάνω μήνυμα είναι για την Chloe... :wink:
 


dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Όσο πιο παλαιά ανατρέξουμε,τόσο και "πιο φυσική ζωή" θα διαπιστώσουμε ότι είχε ο άνθρωπος.Όχι από επιλογή αλλά από ανάγκη μάλλον.
Η άσκηση του ήταν σαφώς περισσότερη αφού δεν υπήρχε αυτοκίνητο,Μ.Μ.Μ.,κλπ. οι εργασίες ήταν αποκλειστικά χειρονακτικές.Ζούσε σε πιο καθαρό περιβάλλον,έτρωγε πιο αγνές τροφές και σαφώς λιγότερο κρέας και δημητριακά και ξεκουραζόταν/αναπαυόταν φυσιολογικές ώρες,χωρίς να ξενυχτά άσκοπα.

Με τον δικό σου συλογισμό αλλά και της Οικολογικής ιατρικής,αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε να είναι "τέρας" υγείας και να μακροημερεύει... Γιατί γινόταν το αντίθετο όμως?...Γιατί ο μέσος όρος ζωής όσο πάμε παλαιότερα,τόσο και μειώνετε?
Γιατί η ζωή δεν είχε τις σημερινές ανέσεις.Μπορεί να ήταν πιο φυσική αλλά ήταν και πολύ πιο κουραστική με πολέμους, λιμούς (πανόλη, λέπρα, χολέρα κτλ.) και συνθήκες ζωής όχι και τόσο καλές.Δες το πιο απλό, πώς είναι το στρώμα σου που κοιμάσαι τώρα και που κοιμόντουσαν παλιά?τότε ούτε aircondition είχαν για τη ζέστη αλλά ούτε και καλοριφέρ για το κρύο ούτε όταν ένιωθες κούραση πήγαινες διακοπές και άσε που δούλευαν όλοι από τα 12-14.
 


spyrodragon

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2007
56
0
Aυτά που μου αναφέρεις είναι υπέρ ή κατά?...

Γιατί οι ανέσεις έφεραν παχυσαρκία,ελαχιστοποίηση της άσκησης,καρδιαγγειακά νοσήματα,κλπ...

Πόλεμους και λιμούς έχουμε ακόμα και σήμερα και με περισσότερα θύματα από ότι παλαιότερα λόγο ανεπτυγμένης πολεμικής τεχνολογίας...

Οι ασθένειες που αναφέρεις απλά σήμερα θεραπεύοντε και προλαμβάνοντε από την Ιατρική!... :D

Το στρώμα που κοιμάμε είναι από ανακυκλωμένα σκουπίδια (βλ. Ευαγγελάτο :D ).

Aircondition είναι αναγκαίο κακό γιατί το περιβάλλον που ζώ είναι χειρότερο και το ίδιο το aircondition μάλλον επιβαρύνει την υγεία μου.

Διακοπές χρειάζομαι τώρα για να αναπνεύσω λίγο καθαρό αέρα και να κάνω μπάνιο σε μια καθαρή θάλασσα,πράγμα που τότε ήταν καθημερινότητα.

Και η δουλειά ήταν άσκηση...δεν ήταν σε ρυπογόνες βιομηχανίες,τοξικά απόβλητα και χημικά κατάλυπα όπως σήμερα.

Άρα...Τι άλλαξε?

Μη μείνεις όμως μόνο σε αυτό...Αν θες δώσε μια απάντηση και στα υπόλοιπα ερωτήματα/προβληματισμούς που έθεσα... :)
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
dali said:
Μπορεί να ήταν πιο φυσική αλλά ήταν και πολύ πιο κουραστική με πολέμους, λιμούς (πανόλη, λέπρα, χολέρα κτλ.) .
Ολες αυτές οι ασθένειες που αναφέρεις αντιμετωπίστηκαν μέσω αντιβιοτικών -η wikipedia-ειναι αριστη πηγη πληροφοριών π.χ βάλε wiki leprosy στο google . Συμφωνώ απόλυτα ότι ο θγιεινός τρόπος διαβίωσεις αποτρέπει απο πολλές ασθένειες αλλα αν χτυπα ξύλο ερθει κατι πολύ σοβαρό θα σου συνηστούσα να πας σε ενα γιατρό κλασσικό. Να δεις να μην ειναι κομπογιανίτης αλλα να πας!