Mondioring με μικρόσωμο...παίζει??




valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
εσυ γιατι θελεις να κανεις μοντιο? το σκυλι δε νομιζω να το ζητησε παντως, στυλ μαμα μαμα γραψε με καρατε χαχαχα.
Περα απο την πλακα, οτι και να κανεις φροντισε να κανεις κατι που εσυ θα ευχαριστιεσαι, και θα βλεπεις οτι χτιζεται η σχεση σου με το σκυλο. Βασικη υπακοη στυλ να περπαταει μαζι σου, να καθεται οταν του λες κατσε η κατω και να ξαπλωνει, η ελα, πραγματα που μαθαινουν οι εκπαιδευτες σε ενα μηνα και μετα σου λενε ελα παρτο, εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ με την Βασικη υπακοη που υπαρχει στα ΣΠΟΡ, τουλαχιστον στο IPO και στα Rings(γαλλικο/ ολλανδικο/ mondio). πανω απο ολα, ομως σημασια εχει να φερνεις το σκυλι εκει που θελεις μεσα απο την δικη σας σχεση, παιχνιδι / λιχουδιες.
τα βιντεο με τα μικροσωμα σκυλια που κανουν σπορ καθηκοντων ασφαλειας, εχουν πλακα, αλλα ειναι μειονοτητα. ποσο μαλλον σε ενα σπορ οπως το μοντιο που υπαρχουν αποφυγες και ο ερεθιστης κερδιζει ποντους οταν αποφευγει το δαγκωμα του σκυλου.

ποσο χρονων ειναι ο σκυλος σου? τι εχει κανει απο υπακοη? εχεις ασχοληθει εσυ, το χεις κανει με εκπαιδευτη? ενα σκυλι με φοβιες παντως ξεκιναει με μεγαλο desadvantage, γιατι πρωτα δουλευεις για να εντοπισεις απο που προκυπτουν οι αντιδρασεις του, μπορει να λυνονται γρηγορα μπορει και οχι.
Αυτα τα αθληματα αν τα ξεκινας δεν τα παρατας ετσι ξαφνικα, γιατι το σκυλι αρχιζει και ανεβαζει αυτοπεποιθηση, πραγμα που ενθαρρυνουμε, και προσθετουμε και την υπακοη, αλλα το θεμα ειναι, οτι αν σταματησεις χωρις να εχεις ισσοροπια σε αυτα τα δυο θα εχεις εναν ανεξελενγκτο σκυλο, ανεξαρτητως μεγεθους...
Στη ΜΟΥΧΟΥ που ειναι στα καλυβια, ειναι μια φορα την εβδομαδα, και βασικη προυποθεση για εκεινη ειναι οταν το σκυλι κρινει οτι ειναι ετοιμο να κατεβειτε σε αγωνες.
 


Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Επισης, θα πρεπει, το σκυλι να πληρει τις προδιαγραφες για να κανει modio.
π.χ. Να μπορει να πηδηξει καποια εμποδια οχι και τοσο χαμηλα αν κρινουμε απο το 1.10 η 1.40(δεν θυμαμαι καλα) που ξεκιναει στο modio1...
 




Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά οκ το εμπέδωσα ο μικρός δεν κάνει για μοντιο για πολλούς λόγους:pλογικά θα ξεκινήσουμε agility και ελπίζω να ανέβει λίγο το ενδιαφέρον του και αυτοπεποίθησή του:)
 




Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
Ευχαριστούμε!:)μόλις βρούμε χρόνο και χρήμα θα ξεκινήσουμε και βλέπουμε:p