Oστεοαρθρίτιδα σε 3 σπονδύλους!!!


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Αυτο που ειπεη Σαρα,καλα κοκκαλα αγελαδας δεν εχεις δει?ας πουμε γονατο,δεξια αριστερα συνδεσμοι και πανω κατω χονδροι,εκει αναμεσα πρεπει να υπαρχει λιπαντικο,αυτο ειναι η ζελατινη(οχι μονο).
Γιατρέ μου μην μας ξύνετε πληγές... Κάποιοι από εμάς, αναρρώνουμε από κοντοχωριανές σε αυτές καταστάσεις και δεν τα καταφέρνουμε κιόλας. Αφήστε τις συζητήσεις για γόνατα, χόνδρους κλπ γιατί πονάνε, κυριολεκτικά και μεταφορικά :) Πάντως το επίπεδο γνώσεων του φόρουμ μας είναι αξιοζήλευτο !!!
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Λοιπον κουγκλαρισα στα Γερμανικα,και βρηκα οτι για τα αρθριτικα η ζελατινη ειναι οτι καλυτερο,χρησημοποιητε,στην σκυλογεριατρικη,θεραπειες δυσπλασιας,φαγωμενες κλειδωσεις,και αναγεννηση χονδρων(τελικα),εχω βρει ενα προιον το οποιο μπαινει στην τροφη 10γρμ. ανα 10 κιλα σκυλου,περιεχει 78-80% πρωτεινη!!!Μαγνησιο1,1% κ.τ.λ,δεν ειναι κολαγονο,ειναι συνθετικο κολαγονο,απο φυτικα και ζωικα προιοντα,οπως και απο στρειδια(λοιπον το παρακατω λινκ ειναι της εταιριας και φυσικα ειναι διαφημηση του προιοντος,το αν τα κανει ολα αυτα που λεει δεν γνωριζω,αλλα η ζελατινη που ειχα δοκιμασει εγω ηταν για ανθρωπους και εκανε δουλεια).

http://www.tiershop.de/bewegungsapparat_astoral_gelatinat_forte,pid,772,rid,188,kd.html
 


cpnm

Active Member
27 Δεκεμβρίου 2009
41
0
Ierapetra
www.aquahobby.gr
Ποσα prezolon σου ειπαν την ημερα???

Σεμιας φιλης μου το σκυλο που ειχε παρομοιο προβλημα του δινανε 8 την ημερα και μετα σιγα σιγα το μειωσανε ωσπου το κοψανε. Τωρα ο σκυλακος ειναι καλα!

Ευχομαι και o Gucci να παει καλυτερα με την θεραπεια!!
1 πρωι και 1 το βράδυ
είναι 5 κιλα
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Γιατρέ μου μην μας ξύνετε πληγές... Κάποιοι από εμάς, αναρρώνουμε από κοντοχωριανές σε αυτές καταστάσεις και δεν τα καταφέρνουμε κιόλας. Αφήστε τις συζητήσεις για γόνατα, χόνδρους κλπ γιατί πονάνε, κυριολεκτικά και μεταφορικά :) Πάντως το επίπεδο γνώσεων του φόρουμ μας είναι αξιοζήλευτο !!!
Αααααχ και βαααααχ...!! :(:(:(
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ο ορθοπεδικός μου αυτοαποκαλείται πουρό και είναι σαραντάρης, τρομάρα του! Το ζελατινοειδές πάντως μειώνεται με την ηλικία, αλλά τώρα έχει προχωρήσει κάπως η ιατρική και μπορούν να σου κάνουν ενέσεις με τεχνητό. Το θέμα είναι να μην βγουν οι δίσκοι από τη θέση τους. :( Αφήστε τα, κάθε βράδυ με βάζει να κρεμάω το λαιμό μου από ένα βαρούλκο που κρέμεται από την πόρτα! Το Μουφ το θεωρεί τόσο γραφικό που κάθεται και με κοιτάζει με απορία για 15 λεπτά κάθε φορά χωρίς να βγάζει άχνα....

Για να γυρίσουμε στους σκύλους, όχι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με δαύτους αν πρώτον δεν είναι σοβαρό γενετικό ζήτημα από πίσω και αν το πιάσετε νωρίς και του κάνετε θεραπεία. Το μασσάζ βοηθάει αν δεν κάνετε τρέλλες. Ακόμα και στους ανθρώπους δηλαδή, έχω άδεια να πάω σε όποιον μασσατζή θέλω να μου κάνει ακόμα και deep-tissue. Ρωτάτε όμως πάντα και έναν κτηνίατρο καλού-κακού.
 




foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Αφού είστε τοσο σίγουροι θα ήθελα και την ονομασία του ζελατινώδους περιέχομένου των αρθρώσεων!
Όχι των μεσοσπονδύλιων δίσκων....των υπόλοιπων αρθρώσεων...
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Foibo θα με αναγκασεις να σε βρισω πραγματικα,το κανεις επιτηδες η γεννηθηκες σπασικλας?
Τι ειμαστε σιγουροι? στο λινκ που εβαλα λες να πουλανε την ζελατινη για τις αρθρωσεις για πλακα?τα βρασμενα κοκκαλα που σου ειπα που κανουν ζελε δηλαδη ζελατινη στα γ@μημενα τα απλα ελληνικα,λες να γινετε η ζελατινη εκει απο το νερο?
Εχω την εντυπωση οτι αλλουνου ειναι η ερωτησεις,σαν εχεις καποιον διπλα σου και σου λεει τι θα ρωτησεις.
Να παρε και το λινκ και αν δεν ξερεις Γερμανικα,πατα μια μεταφραση στο google,δεν μπορω να μεταφρασω ολοκληρη σελιδα,εσυ θα εχεις παλι ερωτησεις αν το κανω.

http://de.wikipedia.org/wiki/Gelatine
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Βρίσε με όσο θες κι όπως θες....αλλά απάντησέ μου και σε αυτό που ρωτάω!:rolleyes:
 




omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ελα παρε και αυτο,εδω λεει οτι σε καθε αρθρωση υπαρχει υγρο το οποιο παραγεται απο την επιδερμιδα του κοκκαλου(και απο εκει παιρνουμε ζελατινη)και ειναι 5 φορες πιο γλυστερο απο τον παγο,προτεινη θεραπειες αρθριτιδας και αναφερει και την ζελατινη σαν θεραπεια,αυτο το υγρο δεν ειναι συνδεδεμενο με το κυκλοφοριακο,κ.α πολλα,οπως θα δεις χρειζομαι ενα μηνα για μεταφραση.

http://images.google.de/imgres?imgu...+menschen+gelenke&hl=de&sa=N&um=1&newwindow=1
 


bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Οχι ζελατινη ζαχαροπλαστικης,αυτη που ειχα παρει στην Γερμανια ειναι σε ραφι με βιταμινες και τετοια πραγματα.
Αυτή της Knox που λέω (ζαχαροπλαστικής) είναι ακριβώς το ίδιο, δεν έχει καμία διαφορά, μη νομίζεις ότι αυτά που βρίσκεις στα καταστήματα με βιταμίνες είναι πιο "ειδικά"...;)
σε χαπια ομως αποροφατε απο τον οργανισμο καλυτερα.
Μάλλον έχεις λάθος εδώ, οι έρευνες λένε ακριβώς το αντίθετο, η υγρή μορφή απορροφάται καλύτερα.
 




foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
cpnm, πως είναι σήμερα το σκυλάκι;
Καταφέρνετε να τον έχετε να μένει ακίνητος;
Περιμένουμε τις εξελίξεις!:)




Off topic
"Η εσωτερική επιφάνεια του θυλακου των διαρθρώσεων(οι διαρθρώσεις είναι το είδος τον αρθρώσεων στις οποίες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα μεταξύ των οστών στην περιοχή των αρθρικών επιφανειών) και των τενόντιων ελύτρων επενδύεται απο έναν εξειδικευμένο κολλαγονώδη ιστό, τον αρθρικό υμένα, ο οποίος ευθύνεται για την απελευθέρωση του αρθρικού υγρού που λιπαίνει τις αρθρικές επιφάνειες, διευκολύνοντας την κινητικότητά τους.
Στην φυσιολογική άρθρωση το υγρό αυτό είναι λίγο περισσότερο από ένα λεπτό φιλμ που καλύπτει τις αρθρικές επιφάνειες
Τα βασικά συστατικά του αρθρικού υγρού είναι το υαλουρονικό οξύ και οι συνδεδεμένες με αυτό γλυκοπρωτείνες που εκκρίνονται από τα αρθρικά κύτταρα τύπου Β, ενω το υγρό συστατικό είναι ένα διίδρωμα από τα τριχoείδή του αρθρικού υμένα.

Βιβλιογραφία:Wheather's Λειτουργική ιστολογία, Ι.Εκδόσεις Π.Χ. Πασχαλίδης

Το κολλαγόνο συνιστά το 90% του οργανικού στοιχείου του οστού και αντιπροσωπεύει το μισό περίπου του συνολικού κολλαγόνου του οργανισμού.ΕΠίσης κολλαγόνο υπάρχει στους χόνδρους σε μεγάλο ποσοστό, αλλά και σε σχεδόν όλους τους ιστούς.
Από αυτό το κολλαγόνο προκύπτει η ζελατίνη που κάνει την σούπα ζελέ όταν κρυώσει....
Περισσότερες προσβάσιμες πληροφορίες για το ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ, την ΖΕΛΑΤΙΝΗ, τις ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ, το ΕΝΔΑΡΘΡΙΚΟ ΥΓΡΟ.


 


cpnm

Active Member
27 Δεκεμβρίου 2009
41
0
Ierapetra
www.aquahobby.gr
Ναι.

Και να ήθελε με παράλυτα τα πίσω πόδια δεν μπορεί να κάνει και πολλά.
Έχουμε αρχίσει από εχθές το prezolon και αναμένουμε.

PS Μαύρες γιορτές.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Μακάρι να πάνε όλα καλά!
Εκεί που πρέπει να προσέξετε, είναι όταν θα αρχίσει να βελτιώνεται και να αποκτάει λίγο δύναμη και κινητικότητα!Τότε είναι που θα πρέπει να προσέξετε να μένει ακίνητος για να μην πάει στράφη όλη ηπροσπάθειά σας!:)
 




cpnm

Active Member
27 Δεκεμβρίου 2009
41
0
Ierapetra
www.aquahobby.gr
Διάβασα την περίπτωση της xritaki, και θα ήθελα αν κάποιοι από εδώ έχουν τα στοιχεία τις ομάδας στην Νέα Σμύρνη να μου τα στείλουν με ένα pm.

Εδώ και 2 μέρες παρατήρησα κάποια καλά σημάδια στον Gucci μου. Ενώ από την πρώτη μέρα που έχασε τον έλεγχο των πίσω ποδιών (σαν να παράλυσε) το μόνο που μπορούσε να κάνει με αυτά ήταν να τα τεντώσει, ειδικά όταν πονάει ή πηγαίνει για την ανάγκη του, εχθές παρατήρησα ότι όντας ξαπλωμένος στο κρεβατάκι του λύγησε το δεξί του πόδι. Επίσης στην σημερινή βόλτα ενώ στην αρχή έσερνα τα πίσω πόδια του, όταν χρειάστηκε να κάνει το ¨χοντρό¨ του αντί για να τα έχει τεντωμένα τα λύγησε και σερνόταν στην ουσία γονατιστός.
Συνεχίζουμε κανονικά την θεραπεία και μετά τα φώτα θα κάνουμε μία μυελογραφία να δούμε τη συμβαίνει.
Έχει κάνει κάποιος μυελογραφία στον σκύλο του;