Scalibor,advantix,frontline


kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Last edited:


Phantom11

Active Member
10 Μαρτίου 2014
29
3
εγω βαζω advantix-scalibor-σπρευ σιτρονελας, που δε τη παει με τιποτα ο δικος μου τη τελευταια μολις τη βλεπει απομακρυνεται. Ειδα και το πρωτο κουνουπι σημερα οποτε...:mad: τα γκριζα τα απομακρυνει αλλα τα μαυρα με ασπρες ριγες ειναι λυσσασμενα...:mad:
 


D

Deleted member 14614

Guest
Κακά τα ψέμματα, όλα είναι θέμα τύχης. Ας βάζεις και όλα τα χημικά που υπάρχουν, ας λούζεις τα σκυλιά σου σε λεκάνη με σιτρονέλλα καθημερινά, κανείς δεν σου εγγυάται ότι δεν θα τσιμπηθούν. Γνωρίζω περίπτωση που έβαζαν αμπούλα, κολλάρο και σπρέυ καθημερινά και στο ένα από τα δύο σκυλιά, παρ'όλα αυτά, τσουπ να το καλαζάρ. Άλλος βάζει σκέτη αμπούλα χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα ο σκύλος του.
Εγώ χρησιμοποιώ όλο τον χρόνο το Frontline combo και όπου να'ναι θα αρχίσω τους ψεκασμούς και ο Θεός βοηθός.
 


deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
40
ελληνορωσων
advantix,frontline(εναλλαξ),beaphar αμπουλες οταν μενουμε πανι με πανι,κολλαρο επισης beaphar γιατι εχει αλλεργια στο σκαλιμπορ(οχι βεβαια παντα αλλα μερικες φορες την ερεθιζει στο λαιμο την κιρκη)ο μορφεας σκαλιμπορ εκεινος (85 κιλα σκυλος ο ενας,83-84 ο αλλος σκυλος και ενα μικρο σκατουλι εεε και βρυση να μασταν θα χε στερεψει... :p),eukacid μια σταγονα κατω απο καθε πατουσα,citronella καθε μερα σουρουπο και κατα τις 6 το πρωι που τα παμε βολτα,φιδακια φουλ στο μπαλκονι(ηδη εχω αρχισει και βαζω φιδακια)frontline spray παντα βρισκεται σπιτι και ψεκασα και τον μικρο τις προαλες μουσκιδι...και ωρα σιτρονελιτσα και αυτος καθε μερα
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Κακά τα ψέμματα, όλα είναι θέμα τύχης. Ας βάζεις και όλα τα χημικά που υπάρχουν, ας λούζεις τα σκυλιά σου σε λεκάνη με σιτρονέλλα καθημερινά, κανείς δεν σου εγγυάται ότι δεν θα τσιμπηθούν. Γνωρίζω περίπτωση που έβαζαν αμπούλα, κολλάρο και σπρέυ καθημερινά και στο ένα από τα δύο σκυλιά, παρ'όλα αυτά, τσουπ να το καλαζάρ. Άλλος βάζει σκέτη αμπούλα χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα ο σκύλος του.
Ακριβώς έτσι είναι.
Αλλά επειδή δεν μου αρέσει να παίζω με την τύχη μου, προσέχω τα στοιχειώδη τουλάχιστον όσον αφορά τις σκνίπες. Αυτό σημαίνει όχι βόλτες την ώρα που δύει ο ήλιος και ειδικότερα μέρες που οι συνθήκες τις ευνοούν (αυξημένη υγρασία πχ) και φυσικά ποτέ μα ΠΟΤΕ ο σκύλος να μείνει εκτεθειμένος τις επίμαχες ώρες. Σκυλιά πχ που μένουν έξω τα βράδια ή τις επίμαχες ώρες, έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να τσιμπηθούν.

Ενα χρήσιμο άρθρο για τοις συνήθειες του "εχθρού" έχει γράψει η Κατερίνα Πλασσαρά

http://www.evonymos.org/greek/viewarticle.asp?id=2835#

Εντύπωση μου έκανε αυτό το σημείο

Σύμφωνα με τις έρευνες του Κου Χανιώτη, οι οποίες σχετίζονται και με έρευνες που έγιναν στο Ισραήλ, η σκνίπα Φλεβοτόμος προτιμάει να τσιμπήσει σκύλο παρά άνθρωπο – ίσως αυτό εξηγεί και την πολύ μεγαλύτερη διάδοση της αρρώστιας στο σκύλο. Γιατί τον προτιμάει; Γιατί ο σκύλος έχει φυσιολογική θερμοκρασία 38.5 βαθμούς, ενώ ο άνθρωπος 37. Ακόμα, η σκνίπα προτιμάει να τσιμπήσει τα πουλερικά (κότες, γαλοπούλες κλπ) παρά το σκύλο. Γιατί; Γιατί τα πουλερικά έχουν φυσιολογική θερμοκρασία 40 βαθμούς και ο σκύλος 38.5! Που σημαίνει ότι η σκνίπα αρέσκεται στο θερμότερο αίμα.

Τα όντα λοιπόν με υψηλότερη θερμοκρασία, λειτουργούν «προστατευτικά» ως προς εκείνα που έχουν χαμηλότερη. Το πράγμα δεν σταματάει εδώ. Όπως είναι φυσικό, τα περισσότερα τσιμπήματα θα τα δεχτούν τα πουλερικά, τα οποία όχι μόνο δεν νοσούν, αλλά διαθέτουν μια σπουδαία ιδιότητα: Τα ερυθροκύτταρα των πουλερικών διαφοροποιούνται από εκείνα των θηλαστικών γιατί έχουν πυρήνα. Στον πυρήνα αυτό υπάρχει ένα ειδικό ένζυμο το οποίο καταστρέφει τη Λεϊσμάνια, όταν αυτή υπάρχει μέσα στο έντερο του εντόμου. Που σημαίνει πως όταν μια σκνίπα-φορέας της αρρώστιας, τσιμπήσει την κότα, τη γαλοπούλα κλπ. η σκνίπα αυτή παύει να είναι φορέας. Κατά κάποιο τρόπο «αποστειρώνεται» και δεν μπορεί πια να μεταδώσει τη νόσο!
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
Λοιπόν, επειδή είχα μια σχετική συζήτηση σήμερα στην κτηνίατρο, θα τα αναφέρω, μπορεί και να τα χετε ξαναγράψει.

Αυτά που μου είπε ήταν όλα από ενημερώσεις που κάνουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών στους κτηνιάτρους.

1) Το σκάλιμπορ λέει δεν καλύπτει όσο η αμπούλα (για να βάζουμε μόνο σκάλιμπορ) γιατί πιάνει για ~5 εκατοστά γύρω από το σημείο που βρίσκεται. Πιάνει δηλαδή κεφάλι και μισό σώμα, το πίσω μέρος του σώματος μένει ακάλυπτο.

2) Όσα προϊόντα είναι κατά της σκνίπας έχουν υπερμεθρίνη (αν άκουσα καλά), αυτή είναι που είναι τοξική για τα γατιά, αν τη γλύψουν. Ρώτησα αν γενικά πειράζει ή μόνο όσο είναι το υγρό πάνω, οπότε και ρώτησε η μία γιατρίνα την άλλη (μάλλον η άλλη είχε παρακολουθήσει την παρουσίαση) αν επειδή "εκπέμπεται" η ουσία από το δέρμα για τη σκνίπα υπάρχει θέμα και απάντησε πως εκ της εταιρείας είπαν ότι το θέμα υπάρχει μόνο μέχρι να στεγνώσει (όπως είπε η Αλεξία σε άλλο θρεντ). Τώρα εγώ να πω τη μαύρη μου αλήθεια θα κρατούσα μια πισινή σχετικά.

3) Κυκλοφόρησε μόλις μια νέα αμπούλα μου είπαν (vectra? κάπως έτσι?) που καλύπτει από σκνίπες για ένα μήνα, ενώ για σκνίπες η advantix καλύπτει μέχρι 15 μέρες. Τώρα αν πάλι είναι θέμα μάρκετιγκ των εταιρειών, δεν κατέχω, απλά το λέω μιας που μου αναφέρθηκε πάνω στην κουβέντα.
 


IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Καλά όλα αυτά... Και εγώ τα χρησιμοποιώ αλλά επιπλέον "χρησιμοποιώ" φυτά τα οποία διώχνουν κουνούπια και γενικά έντομα. Δεν αποτελούν λύση απο μόνα τους αλλά πιστεύω οτι αυξάνουν την προστασία και του μικρού μου και τη δική μου....

Δοκιμάστε να βάλετε μερικές γλάστρες απο αυτά στο μπαλκόνι ή την αυλή σας.

Ενδεικτικά (επειδή δεν έχω το χρόνο τώρα για αναλυτικές πληροφορίες) δείτε αυτό.

http://www.green-works.gr/blog/184-ennea-fita-pou-dioxnoun-ta-kounoupia

φιλιά...
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Εγώ θα πω πως από το 86 που έχασα τον πρώτο μου σκύλο από καλαζάρ, έβγαιναν νέα προϊόντα και ακόμα η νόσος θερίζει. Από τότε έχασα και άλλον έναν που του φόραγα ό,τι υπήρχε τότε στην αγορά. Ευτυχώς το πήραμε χαμπάρι νωρίς και έφυγε στα 10 του από άλλο λόγο.
Η καλύτερη άμυνα είναι να μελετήσουμε τον εχθρό και να μην πηγαίνουμε γυρεύοντας. Επίσης να μην επαναπαυόμαστε σε ό,τι καινούριο και δήθεν "αποτελεσματικό" μας πλασάρουν. Ακόμα και με ένα τόνο χημικά πάνω στο σκύλο η μολυσμένη σκνίπα μπορεί να τσιμπήσει.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
Ακόμα και με ένα τόνο χημικά πάνω στο σκύλο η μολυσμένη σκνίπα μπορεί να τσιμπήσει.
Με βρίσκεις σύμφωνη. Δεν τα συμπαθώ, φάρμακα χημικά καθόλου.

Η καλύτερη άμυνα είναι να μελετήσουμε τον εχθρό και να μην πηγαίνουμε γυρεύοντας.
Θα μελετήσω αυτό που έβαλες παραπάνω, θενκς.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Επίσης για να βοηθήσω

Untitled Document
A

Τα βασικά για μένα :

Οι σκνίπες του γένους Phlebotomus είναι μικρά έντομα μεγέθους 1 - 4 χιλ. Είναι μικρότερες από τα κουνούπια, διέρχονται από τις κοινές κουνουπιέρες και το τσίμπημα που προκαλούν είναι επώδυνο. Πετούν σε απόσταση 100 μέτρων και σε ύψος μέχρι 10 μέτρα και δραστηριοποιούνται όταν δύει ο ήλιος ή έχει συννεφιά και όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι μεγαλύτερη από 15 βαθμούς C. Αυτό σημαίνει ότι στην περιοχή μας οι σκνίπες δραστηριοποιούνται περίπου από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο.

Οι σκνίπες ζουν 14-21 μέρες και γεννούν κάθε 3-5 μέρες σε σκοτεινά και υγρά μέρη 40-70 αυγά, για την ωρίμανση των οποίων είναι απαραίτητο το αίμα των θηλαστικών, γι' αυτό και απομυζούν αίμα πριν την κάθε γονιμοποίησή τους. Όταν στο χώρο εναπόθεσης των αυγών επικρατεί σχετική υγρασία 70-80% και θερμοκρασία 18-30 βαθμών C, μετά από 9-13 μέρες εκκολάπτεται μια προνύμφη πρώτου σταδίου, η οποία σε διάστημα 20-70 ημερών, αφού υποστεί διαδοχικές μεταμορφώσεις, μεταπίπτει στο στάδιο της νύμφης. Από τη νύμφη, μετά από 9-21 μέρες, εμφανίζεται το ενήλικο έντομο.
Η πρώτη απομύζηση αίματος γίνεται κατά το πρώτο 24ωρο της ενηλικίωσης των εντόμων και κατά τη διάρκεια της ζωής τους οι σκνίπες απομυζούν αίμα συνολικά 3-7 φορές. Μετά την απομύζηση του μολυσμένου αίματος οι λεϊσμάνιες μετατρέπονται στη μορφή που μπορεί να μολύνει τον άνθρωπο ή τα ζώα (λεπτομονάδα) μετά από 5-10 μέρες.

Επίσης επειδή γράψατε για γλάστρες:

Καταρρίπτοντας μύθους - «Η σκνίπα δεν πετάει πάνω από 1 μέτρο». Η κάθετη διασπορά όπως ονομάζεται της σκνίπας φτάνει τα 12 μέτρα, αλλά μπορεί να αυξηθεί αν στο ύψος αυτό υπάρχουν γλάστρες, οι οποίες αποτελούν πρώτης τάξεως φωλιά. Η οριζόντια διασπορά, φτάνει τα 100 μέτρα.

- «Οι μακρύτριχες φυλές όπως π.χ. τα Setter προσβάλλονται δυσκολότερα ή και καθόλου». 100% λάθος. Ούτως ή άλλως η σκνίπα προτιμάει τις εξ’ ορισμού «άτριχες» περιοχές, οι οποίες δεν βρίσκονται στον κορμό του σώματος, όπου αντίθετα εκεί φυτρώνει το μακρύ τρίχωμα.
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
ο phlebotomos εχει κυκλο αναπτυξης 6 εβδομαδες το καλοκαιρι και 8 το φθινοπωρο,κανουν 40-100 αυγα και γενικα ο κυκλος ξεκιναει οταν η θερμοκρασια ειναι 20 με 26 C,στην ινδια: νοεμ-φεβρ μηνα,στην κεντρικη ασια και μεσογειο : απριλ-νοεμ,στο σουδαν: αυγ-δεκεμ,το βιβλιο που εχω ειναι του 2001,το αρθρο ειναι του 2006 απο οσο καταλαβα.

(μαι-οκτωβ) λει η κ.πλασσαρα η οποια εχει και ενα φανταστικο βιβλιο :τα ελληνικα ζωα χανονται.
(το βλεπω ολο στο ζητρο, και κανω σαν τον: "" το λιμπιζεσαι,το λιγουρευεσαι,το ζαχαρωνεις '' :)
 


rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
Και τα φυτά που έχουν εντομοαπωθητική δράση είναι καλά, για ενημερωτικούς λόγους βάζω άλλο ένα
το λεμονοθύμαρο έχει έντονη και ωραία μυρωδιά όπως λέει το ονομά του.
Φυτεύω βότανα: το ευωδιαστό θυμάρι | Άρθρα | Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά
το άρθρο αναφέρει "μία γλάστρα με θυμάρι μετατρέπεται στο καλύτερο οικολογικό εντομοαπωθητικό, κρατώντας μακριά μύγες και κουνούπια"
Το δοκίμασα με ένα μικρό γλαστράκι μικρού κόστους δεν είχα κουνούπια.
Επιστημονική ονομασία thymus citriodorus
 
Last edited:


IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Άσχετο αλλά θα το πώ..... Αντικαταστήστε το θυμάρι με λεμονοθύμαρο.... Μαγική γεύση
 


kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
(Το γράφω κι εδώ)
Παιδιά βάλαμε σκάλιμπορ στις 8/4.Από 14/4 η μικρή ξεκίνησε να ξύνεται πάαααρα πολύ με τα δόντια της κιόλας ειδικά στα πόδια και κοντά στην κοιλιά.Παίζει να είναι παρενέργεια του σκάλιμπορ?Και αν ήταν θα εμφανιζόταν 6 μέρες μετά?
 


Apozar01

Well-Known Member
17 Απριλίου 2014
53
2
58
Πριν καποιες μερες πήγα να αγοράσω scalibor απο τον κτηνίατρο και επειδη δεν ειχε πηρα kiltix. Ειδα ομως οτι δεν προστατεύει απο τη σκνιπα. Να βαλω scalibor άμεσα ή να περιμενω να τελειώσει η δράση του kiltix
 


kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
(Το γράφω κι εδώ)
Παιδιά βάλαμε σκάλιμπορ στις 8/4.Από 14/4 η μικρή ξεκίνησε να ξύνεται πάαααρα πολύ με τα δόντια της κιόλας ειδικά στα πόδια και κοντά στην κοιλιά.Παίζει να είναι παρενέργεια του σκάλιμπορ?Και αν ήταν θα εμφανιζόταν 6 μέρες μετά?
Λοιπόν την ημέρα που την έπιασε η φαγούρα κάποιες ώρες πριν είχε ξαπλώσει στο γρασίδι που έχει στην Νέα Παραλία.Έκανα πατάτα που την άφησα ε?Τώρα το συνδύασα ότι μπορεί να είναι από αυτό !!
 


deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
40
ελληνορωσων
ειναι θεμα τυχης παιδια καθαρα...δλδ το πιστευω..βλεπεις ζωα που ζουν μεσα σε βαλτους και ποτε δεν εχουν φορεσει τιποτα απολυτως και τους κανεις εξετασεις και ειναι υγιεστατα και βλεπεις αλλα με οτι υπαρχει επανω τους και καπακι καλαζαρ....τι να πεις...ειναι να μη σου τυχει...
 




milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
Επίσης για να βοηθήσω

Untitled Document
A
Μια εκπληκτική ανακάλυψη
Σύμφωνα με τις έρευνες του Κου Χανιώτη, οι οποίες σχετίζονται και με έρευνες που έγιναν στο Ισραήλ, η σκνίπα Φλεβοτόμος προτιμάει να τσιμπήσει σκύλο παρά άνθρωπο – ίσως αυτό εξηγεί και την πολύ μεγαλύτερη διάδοση της αρρώστιας στο σκύλο. Γιατί τον προτιμάει; Γιατί ο σκύλος έχει φυσιολογική θερμοκρασία 38.5 βαθμούς, ενώ ο άνθρωπος 37. Ακόμα, η σκνίπα προτιμάει να τσιμπήσει τα πουλερικά (κότες, γαλοπούλες κλπ) παρά το σκύλο. Γιατί; Γιατί τα πουλερικά έχουν φυσιολογική θερμοκρασία 40 βαθμούς και ο σκύλος 38.5! Που σημαίνει ότι η σκνίπα αρέσκεται στο θερμότερο αίμα.

Τα όντα λοιπόν με υψηλότερη θερμοκρασία, λειτουργούν «προστατευτικά» ως προς εκείνα που έχουν χαμηλότερη. Το πράγμα δεν σταματάει εδώ. Όπως είναι φυσικό, τα περισσότερα τσιμπήματα θα τα δεχτούν τα πουλερικά, τα οποία όχι μόνο δεν νοσούν, αλλά διαθέτουν μια σπουδαία ιδιότητα: Τα ερυθροκύτταρα των πουλερικών διαφοροποιούνται από εκείνα των θηλαστικών γιατί έχουν πυρήνα. Στον πυρήνα αυτό υπάρχει ένα ειδικό ένζυμο το οποίο καταστρέφει τη Λεϊσμάνια, όταν αυτή υπάρχει μέσα στο έντερο του εντόμου. Που σημαίνει πως όταν μια σκνίπα-φορέας της αρρώστιας, τσιμπήσει την κότα, τη γαλοπούλα κλπ. η σκνίπα αυτή παύει να είναι φορέας. Κατά κάποιο τρόπο «αποστειρώνεται» και δεν μπορεί πια να μεταδώσει τη νόσο!
θα παρω κοτες αν ισχυει αυτο... μονο και μονο για το καλαζαρ. τις αντιπαθω, βρωμανε αλλα κατι θα σκεφτω... :D
θα βαλω σε μια κοτα λουρι και να το ενωσω με το σκυλο. να την εχει απο κοντα... με τις κουτσουλιες κατι πρεπει να κανω. θα την ντυσω λες και ειναι σκυλα σε οιστρο.:ROFLMAO:
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
πλακα πλακα φιλος το εχει κανει (για να τρωει και κανενα αυγο βεβαιως) και ο σκυλος του ειναι αποστειρωμενος !! δεν τον πλησιαζει τιποτα λεμε.