Super easy handmade dogtreats!


ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
Xρειαζονται κι αυτα για την εκπαιδευση και την επιβραβευση των σκυλων μας ..

Βρηκα αυτη την απιθανη συνταγουλα για dog treats , cookies και σκεφτηκα να τη μοιραστω μαζι σας γιατι τα petshops το εχουν παρακανει με τις τιμες στα cookies και γιατι οταν τα φτιαξουμε με τα χερακια μας και ξερουμε τι βαλαμε μεσα και δεν εχουν σιγουρα και συντηρητικα..
Στο παιδι σας δίνετε γαριδακια απο το περιπτερο ή κουλουρακια απο το φουρνο της κουζινας σας?





Eιναι στα αγγλικα αλλα βαριεμαι να καθισω επιμελως να σας τη μεταφρασω .. Αλλωστε ειναι τοσο απλη που αμα εχει κανεις τη λιστα με τα υλικα το μονο που χρειαζεται ειναι να κοιταξει τις φωτογραφιες και να τα φτιαξει

Τα υλικα ειναι : 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
6 κουταλιές της σούπας ομαλή φυστικοβούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη βρώμη και το μπέικιν πάουντερ . Προσθέστε το φυστικο βούτυρο, το γάλα και το μέλι και ανακατεύουμε καλά Ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Ανοίγετε φύλο με πάχος περίπου 1 εκ και χρησιμοποιήστε φορμάκια για να δώσετε το επιθυμητο σχήμα στα μπισκότα

Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν
Αφήστε να κρυώσουν πλήρως και τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο (μπορείτε να τα κρατήσετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν θέλετε)
Μοιραστείτε τα με το αγαπημένο σας υπερ-ταλαντούχο σκύλο!


Η πρωτοτυπη συνταγουλα βρισκεται εδω:

Super Easy Dog Treats

Στην ιδια σελιδα μπορει κανεις να βρει πολλά "καλουδια" ! Απο οδηγιες εκπαιδευσης ως πως να φτιαξει παιχνιδια για το σκυλο του...

Η κουζινα μα ς ήδη μοσχομυριζει .. η Φατσα εχει ξετρελαθει κι εγω ετοιμαζομαι να την βγαλω εξω για λιγο παιχνιδι και βασικη εκπαιδευση .. Περνω 5-6 απο αυτα και φυγαμε! :cool:
 


maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
ειναι η δευτερη δοση που εψησα σημερα(την ειχα στη καταψυξη )
δεν ακολουθω ποτε συνταγες κατα γραμμα ,εχει αλευρι ,συκωτι αλεσμενο ,καροτα ξυσμενα ,γιαουρτι ,ζαμπον ,λιγο ηλιελαιο και λιναροσπορο,ο δουκας εχει ξετρελαθει καθως και ο γατος.
ειναι πανευκολα ,στο μιξερ,απλωμα με πλαστη και κοψιμο με οτι φορμα θελουμε,ψησιμο στον αερα γιατι βγαινουν αρκετα ταψια .

 




maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
ωμο στο μουλτι ,δεν υπαρχει προβλημα και εγω νομιζα οτι θα ηταν φρικη αλλα ηταν οκ.
 


KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Και πόση ώρα το ψηνεις περίπου , στους πόσους βαθμούς;
με το τσιγκελι στις βγάζω τις οδηγίες...:ρ
 
Last edited:


maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
500γρ αλεύρι ολικής αλέσεως, 200γρ. φρέσκο μοσχαρίσιο συκώτι,
500γρ γιαούρτι
2 μεγάλα καρότα
2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (π.χ .Άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, σέλινο )
μια κουταλιά της σούπας τριμμένο τσόφλι από αυγό




Πολτοποιούμε το συκώτι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολύ μαλακό και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
Ανακατεύουμε με το αλεύρι, γιαούρτι, λάδι , τριμμένα καρότα, μυρωδικά και τσόφλια σε μια σφιχτή ζύμη.
Απλώνουμε/ ανοίγουμε το ζυμάρι και το κόβουμε σε κομμάτια. Στους 200 βαθμούς ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και αφήνουμε τα μπισκότα για 2 ώρες να στεγνώσουν.Μετά τα αφήνουμε όλη νύχτα να κρυώσουν. Όταν την άλλη μέρα δεν είναι ακόμα τελείως σκληρά και στεγνά μέχρι μέσα, τα ψήνουμε για άλλη μια με δυο ώρες στους 100 βαθμούς.

Η αυθεντικη συνταγη,εγω δε τα ψησα τοσο οσο λεει ,τα εβαλα στους 180 αερα κανα μισαωρο.γινονται πιο μαστιχωτα αλλα αν θελεις την αλλη μερα τα στεγνωνεις στο φουρνο στους 100 για κανα μισαωρο.βλεποντας και κανοντας.καλη επιτυχια!!
 




Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Αμ να σου πω τι καλυτερο? ναι οκ εχει χιλιες δυο λιχουδιες στα πετ σοπ που τρελενονται να τρωνε τα σκυλια αλλα πρωτον κ κοστιζουν κ δεν ξερεις τι εχουν μεσα...
 


natal

Member
19 Οκτωβρίου 2013
10
0
ειναι η δευτερη δοση που εψησα σημερα(την ειχα στη καταψυξη )
δεν ακολουθω ποτε συνταγες κατα γραμμα ,εχει αλευρι ,συκωτι αλεσμενο ,καροτα ξυσμενα ,γιαουρτι ,ζαμπον ,λιγο ηλιελαιο και λιναροσπορο,ο δουκας εχει ξετρελαθει καθως και ο γατος.
ειναι πανευκολα ,στο μιξερ,απλωμα με πλαστη και κοψιμο με οτι φορμα θελουμε,ψησιμο στον αερα γιατι βγαινουν αρκετα ταψια .

500γρ αλεύρι ολικής αλέσεως, 200γρ. φρέσκο μοσχαρίσιο συκώτι,
500γρ γιαούρτι
2 μεγάλα καρότα
2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (π.χ .Άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, σέλινο )
μια κουταλιά της σούπας τριμμένο τσόφλι από αυγό




Πολτοποιούμε το συκώτι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολύ μαλακό και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
Ανακατεύουμε με το αλεύρι, γιαούρτι, λάδι , τριμμένα καρότα, μυρωδικά και τσόφλια σε μια σφιχτή ζύμη.
Απλώνουμε/ ανοίγουμε το ζυμάρι και το κόβουμε σε κομμάτια. Στους 200 βαθμούς ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και αφήνουμε τα μπισκότα για 2 ώρες να στεγνώσουν.Μετά τα αφήνουμε όλη νύχτα να κρυώσουν. Όταν την άλλη μέρα δεν είναι ακόμα τελείως σκληρά και στεγνά μέχρι μέσα, τα ψήνουμε για άλλη μια με δυο ώρες στους 100 βαθμούς.

Η αυθεντικη συνταγη,εγω δε τα ψησα τοσο οσο λεει ,τα εβαλα στους 180 αερα κανα μισαωρο.γινονται πιο μαστιχωτα αλλα αν θελεις την αλλη μερα τα στεγνωνεις στο φουρνο στους 100 για κανα μισαωρο.βλεποντας και κανοντας.καλη επιτυχια!!
Πολυ ωραια συνταγη ακουγεται θα τα φτιαξω για τη τσουπριτσα μου! Αυτα συντηρουνται στη καταψυξη; Εξω τα αφηνεις η ψυγειο;

Στάλθηκε από το CW-V88S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 


maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Αντεχουν κανα μηνα εκτος ψυγειου σε μεταλλικο η γυαλινο δοχείο φυλαξης. Εμας πιο πανω απο δυο βδομαδες δε μας πανε ,τα καταβροχθιζει .
Τελευταια του εφτιαξα μοτι ειχα .αλευρι ,κανα δυο ζωμους κοτοπουλου ψυγειου,συκωτακια κοτοπουλου ,λιναροσπορο και λιγο αρακα .
επαθε παρακρουση,τα φυσουσα να κρυωσουν ,τοση λαχταρα ειχε.
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Πολυ ωραια ιδεα. Λεω να τη δοκιμασω κι εγω για τη Χανουλα (ο κουλης ειναι σε διαιτα). Τι λέτε, κανουν ή δεν επιτρεπεται λογω ηλικιας (4 μηνων); Και μια αλλη ερωτηση, σιγουρα αντεχουν τόσο; Ρωτω λογω συκωτιου.
 


maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
μια χαρα ειναι για τη μπεμπα. ειναι στεγνα τα μπισκοτα ,τουλαχιστον τωρα το χειμωνα δεν υπαρχει θεμα.αλλα αν θελεις βαλε στο ψυγειο τα μισα.
 


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
wow! Ακούγονται όλα πολύ απλά! Δε φανταζόμουν ότι τα συστατικά ενός μπισκότου για σκύλο ή γάτα είναι τόσο απλά και μπορεί να βρίσκονται στην κουζίνα μας.. Συγχαρητήρια..! Δηλαδή αν εξαιρέσουμε το αλεσμένο τσόφλι αυγού, θα μπορούσαν να καταναλωθούν κι από άνθρωπο! Που και το τσόφλι αυγού, που αλεσμένο δεν το λες και πρόβλημα.. ίσα ίσα.. μπόμπα ασβεστίου θα είναι!
Όχι ότι σκοπεύω να τα φάω εγώ.. απλά απορώ για κάτι τόσο απλό έχει καταλήξει να μοιάζει αποκλειστικά και μόνο εργαστηριακό-βιομηχανικό κατασκέυασμα, σε βαθμό που μας παραξενεύει στην πιο σπιτική και υγειινή εκδοχή του!
 




Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
maxinikol εκανα αυτες τις λιχουδιες πριν λιγες μερες και η ζυμη δεν εγινε ποτε σφιχτη. Τι εκανα λαθος? Φαντασου εβαλα κι αλλο αλευρι και δεν γινοταν τιποτα. Ειχε γινει μαστιχωτη και κολλαγε στα χερια. Τα εκανα μπαλιτσες με τη βοηθεια 2 κουταλιων και τα εψησα στο φουρνο, οσα σκυλια τις δοκιμασαν ξετρελαθηκαν!
 


Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Hlianna κ εγω το ιδιο "επαθα" ουτε εμενα εγιναν σφιχτα παρολο που εβαλα ενα σωρο αλευρι...κ η δικια μου ξετρελαθηκε αλλα δεν το σηκωνει να φαει παραπανω απο ενα απο οτι καταλαβα,κανει τουρτιτσες μαλλον λογο συκωτιου..
 








ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
[
Τη δοκιμασω! Oχι για χόρταση! Χρειαζομαστε tips για εκπαιδευση !
θενκς !

[/QUOTE]