Σκύλος Pit Bull επιτέθηκε και τραυμάτισε 9 άτομα;

Παρόμοιοι τίτλοι με τον δικό μας (Pit Bull επιτέθηκε σε 9 άτομα, Πιτ Μπουλ σκόρπισε τον τρόμο σε βενζινάδικο, κ.α.), χωρίς το ερωτηματικό, κοσμούν πολλές σελίδες του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα. Αφορμή ένα περιστατικό σε βενζινάδικο, στην Θεσσαλονίκη, όπου ένας σκύλος Pit Bull φέρεται να τραυμάτισε 9 άτομα, κατά άλλους, 7 άτομα.

Pit Bull επιτέθηκε και τραυμάτισε 9 άτομα
Pit Bull επιτέθηκε και τραυμάτισε 9 άτομα

Η είδηση (αν και δεν αποτελεί είδηση όταν ένας σκύλος δαγκώσει άνθρωπο, όπως έχει πει και διάσημος εκδότης και συμφωνούμε) “έπαιξε” και στα δελτία ειδήσεων με ρεπορτάζ από το σημείο, μαρτυρίες και ένα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του βενζινάδικου.

Διαβάσαμε τα περισσότερα από τα “άρθρα” για το θέμα και δεν είχαν μεγάλες διαφορές. Τα περισσότερα αποτελούσαν απλά αναδημοσιεύσεις και copy/paste ακολουθώντας πιστά τα καινούργια ήθη δημοσιογραφίας και αρθρογραφίας.

Είδαμε και τα περισσότερα δελτία ειδήσεων όπου εκεί, το ρεπορτάζ στο σημείο και οι 2-3 μαρτυρίες καθώς και τα πλάνα από τους τραυματίες (που ποτέ δεν ξεπέρασαν τους 3), έδωσαν περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό.

Σκύλος Pit Bull επιτέθηκε και τραυμάτισε 9 άτομα;

Οι τραυματίες έχουν δαγκωνιές, όχι ιδιαίτερα σοβαρές (δηλαδή δεν λείπει κομμάτι ή δεν έσπασε κάποιο οστό) και γρατσουνιές, ενώ τα πλάνα από το βίντεο του κλειστού κυκλώματος δείχνουν τον σκύλο να κυκλοφορεί νευρικά και με έκδηλο στρες (αν βέβαια μπορεί κανείς να το αναγνωρίσει). Οι άνθρωποι συνεχίζουν να βάζουν βενζίνη και μόνο όταν δαγκώνει την φόρμα του ανθρώπου που βάζει βενζίνη, αυτός δείχνει να τρομοκρατείται (και δεν κατηγορούμε φυσικά τον άνθρωπο που αντιδρά έτσι).

Επιτέθηκε το Pit Bull τελικά;

Επίσης, ακούμε ανθρώπους να μαρτυρούν πως το σκυλί ήταν φιλικό και παίζανε μαζί του, αλλά κάποιες στιγμές γυρνούσε και τους δάγκωνε. Στο βίντεο, πάλι, βλέπουμε τους ανθρώπους που δαγκώθηκαν να προσπαθούν να το κλωτσήσουν για να το απωθήσουν, να τρέχουν πανικόβλητοι, να κουνούν χέρια και πόδια και να το γυρίζουν σβούρες. Αν είχαμε και ήχο σίγουρα θα ακούγαμε και φωνές, στριγκλιές και άλλου τύπου φωνητικές εκφράσεις τρόμου και πανικού.

Για να δικαιολογήσουμε μέρος της παρουσίας του ερωτηματικού στον τίτλο “Σκύλος Pit Bull επιτέθηκε και τραυμάτισε 9 άτομα;”, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε και να “αποσυναρμολογήσουμε” το περιστατικό, σε μικρότερα κομμάτια που θα βοηθήσουν στην κατανόηση του.

Αρχικά, ας δούμε τον σκύλο…

Ο σκύλος φαίνεται να είναι σκυλί τύπου Pit Bull, δεν μπορούμε να πούμε Pit Bull με 100% σιγουριά μια που ούτε έχουμε καλή εικόνα του, αλλά κυρίως δεν έχουμε γνώση του γενεαλογικού του δέντρου. Αυτό, από μόνο του, όχι μόνο δεν δικαιολογεί τον τίτλο, αλλά αντίθετα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια να δώσουμε μια λογική εξήγηση. Αυτό συμβαίνει διότι τα σκυλιά Pit Bull είναι μία από τις πιο ανθρωποκεντρικές φυλές και μία από τις φυλές με την μεγαλύτερη ανοχή και υπομονή σε κάθε λάθος (ακόμα και κακή) μεταχείριση από τον άνθρωπο.

Η απάντηση είναι πιο απλή από όσο νομίζεται. Ο σκύλος δαγκώνει διότι έχει στόμα…

Με λίγα λόγια, δαγκώνουν ανθρώπους πολύ σπανιότερα σχεδόν από οποιαδήποτε άλλη φυλή σκύλου. Θα μου πείτε τώρα “Μα συνέχεια για Pit Bull ακούμε και διαβάζουμε όταν πρόκειται για επιθέσεις σε ανθρώπους”… και δεν θα έχετε άδικο. Για να απαντήσουμε όμως σε αυτό θα πρέπει να αναλύσουμε τον χώρο των Μ.Μ.Ε., τον ρόλο τους, τον στόχο τους καθώς και να δούμε αρκετές στατιστικές και στοιχεία που θα μας βγάλουν από το παρόν θέμα. Απλά να σχολιάσουμε πως σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε. το 2000 θα κατέστρεφε τα πάντα ένας ηλεκτρονικός ιός, αργότερα η γρίπη των χοίρων και η γρίπη των πτηνών θα αφάνιζε την ανθρωπότητα και πρόσφατα εκεί που ο Έμπολα θα μας έστελνε όλους στον τάφο, ξαφνικά εξαφανίστηκε σαν να μην υπήρχε…

Επίθεση Πιτ Μπούλ σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη

Γιατί ένα Pit Bull επιτέθηκε και τραυμάτισε 9 άτομα;

Ξαναγυρνώντας στο θέμα, η φυλή του σκύλου δεν δικαιολογεί το περιστατικό όπως περιγράφεται και οι μαρτυρίες μας λένε πως ο σκύλος ήταν φιλικός και αυτοί έπαιζαν μαζί του. Μέχρι εκεί ταιριάζουν τα πράγματα. Γιατί όμως ξαφνικά ο σκύλος δαγκώνει;

Η απάντηση είναι πιο απλή από όσο νομίζεται. Ο σκύλος δαγκώνει διότι έχει στόμα…

Βασικά, αυτός είναι ο κύριος λόγος και ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν έχει χέρια. Στο παιχνίδι λοιπόν αυτό (όποιο και να είναι) δεν μπορεί να συμμετέχει με κάτι άλλο πέρα από το στόμα του και ναι, έχει δυνατό στόμα και δάγκωμα (εδώ παίζει ρόλο η φυλή ή ο τύπος).

Κατά την διάρκεια, λοιπόν, αυτού του παιχνιδιού ο σκύλος ενθουσιάζεται και ενθουσιάζεται αρκετά μια που η φυλή ή ο τύπος του το δικαιολογούν και αυτό. Πάνω στον ενθουσιασμό του και μην έχοντας μάθει διαφορετικά, βάζει παραπάνω δύναμη στο δάγκωμα.

Επίθεση Pit Bull

Κάποιος με εμπειρία στα σκυλιά ή ακόμα καλύτερα, με εμπειρία στα δυναμικά σκυλιά θα ήξερε να βάλει “φρένο” σε αυτό το σημείο και να ηρεμήσει τα πνεύματα, μια που παίζει με έναν άγνωστο σκύλο και δεν γνωρίζει την εκπαίδευση του ή τις αντιδράσεις του σε ανάλογες καταστάσεις. Ο άπειρος όμως και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις άνθρωπος θα αρχίσει να δυσανασχετεί, να φοβάται και πιθανόν να πανικοβάλλεται… και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα.

Απότομες κινήσεις, προσπάθεια να απωθήσεις τον σκύλο με χέρια και πόδια, κλωτσιές, φωνές, τρέξιμο… Όχι μόνο δεν θα βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά κατά 99% θα την επιδεινώσουν.

Εδώ έχει θέση, ξανά, η φυλή ή ο τύπος. Αυτά τα σκυλιά λατρεύουν το “σκληρό παιχνίδι” (physical game) και δε θα κάνουν πίσω, αλλά θα “ανεβάσουν” και αυτά “στροφές”. Αν τώρα καταλάβουν πως κάτι άλλο συμβαίνει, αν βρεθούν σε μια κατάσταση που πλέον δεν μοιάζει με παιχνίδι αλλά μοιάζει με μικρή ή μεγάλη απειλή και γενικότερα με εκτός ελέγχου κατάσταση, θα προσπαθήσουν να πάρουν τον έλεγχο. Πως θα το κάνουν τώρα αυτό;

Για άλλη μια φορά τιμωρήθηκε το θύμα και όχι ο θύτης και για άλλη μια φορά δεν αναδεικνύονται οι πραγματικοί “φταίχτες”, τα πραγματικά αίτια για να μην επαναλαμβάνονται τέτοια περιστατικά.

Μα με το στόμα (ξανά) κυρίως και με τις κινήσεις τους γύρω από την απειλή ή το ανεξέλεγκτο άτομο. Επίσης, ένα σημείο που η φυλή παίζει ρόλο μια που έχουμε να κάνουμε με σκύλους που “έκαναν καλά” ταύρους και γελάδια ή αγριόχοιρους. Θα δαγκώσουν και θα αφήσουν τα πόδια του ζώου, θα το γυρίζουν γύρω-γύρω, θα πηδήξουν πάνω του, θα γαβγίσουν… θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της κατάστασης και όχι να σκοτώσουν το θήραμα και η διαφορά είναι στον τρόπο που δαγκώνουν και κινούνται.

Ο σκύλος λοιπόν του βίντεο δεν έδειχνε να θέλει να “τελειώσει” το θέμα, αλλά να το ελέγξει και για αυτό δαγκώθηκαν παραπάνω από ένας άνθρωποι και όχι ένας, με σοβαρότερα τραύματα.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το ενδεχόμενο ο σκύλος να είχε χάσει ή να είχε αφεθεί εκεί από τον ιδιοκτήτη του, η δική του νευρικότητα, ανασφάλεια και το άγχος μεγαλώνουν και μετά διογκώνονται από τις αντιδράσεις των υπολοίπων.

Το Pit Bull στο περιστατικό της Θεσσαλονίκης έπαιζε…

Οι άνθρωποι τώρα που ενεπλάκησαν και σύμφωνα με όσα βλέπουμε και από τις εικόνες, δεν ήξεραν (και δεν όφειλαν να γνωρίζουν) πως να αντιδράσουν σε μια τέτοια κατάσταση. Έκαναν τα περισσότερα πράγματα από αυτά που δεν πρέπει κάποιος να κάνει και έφτασαν ένα σκύλο από το παιχνίδι, στην άμυνα και το στρες. Πιθανόν, λίγο νερό, λίγο φαγητό και ένας περιορισμός με δέσιμο εξ’αρχής μέχρι να διαπιστωθεί τίνος είναι και τι σκύλος είναι (από πλευράς συμπεριφοράς) θα είχε αποτρέψει όλο αυτό τον “τζέρτζελο”, διότι περί αυτού πρόκειται και ουδεμία παραπάνω σοβαρότητα είχε (πέρα από τον θάνατο του σκύλου από σφαίρα αστυνομικού).

Στην ίδια θέση βρίσκονται πολλές φορές και ιδιοκτήτες σκύλων που αγνοούν τις συμπεριφορές και τα ένστικτα του σκύλου και βρίσκονται “μπλεγμένοι”, ακόμα και δαγκωμένοι.

Τα Pit Bulls είναι μια καταπληκτική φυλή σκύλων

Για πολλούς, λοιπόν, δεν αποτελεί μυστήριο το τι έγινε σε εκείνο το βενζινάδικο, δεν είναι τόσο παράξενη, ανεξήγητη και “απόκοσμη” η συμπεριφορά αυτού του σκύλου και σίγουρα δεν είναι η δική του παρουσία που προκάλεσε “το κακό”. Αυτό προκλήθηκε από την μόνιμη παρουσία της άγνοιας και την πολύ συχνή παρουσία του πανικού, του φόβου και της ανευθυνότητας.

Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι και το πιο βαρύ τίμημα το πλήρωσε ο σκύλος με την ζωή του. Για άλλη μια φορά τιμωρήθηκε το θύμα και όχι ο θύτης και για άλλη μια φορά δεν αναδεικνύονται οι πραγματικοί “φταίχτες”, τα πραγματικά αίτια για να μην επαναλαμβάνονται τέτοια περιστατικά.

Είναι στο χέρι μας να τα μειώσουμε στο ελάχιστο, αν όχι να τα εξαλείψουμε και το όπλο δεν είναι πυροβόλο, αλλά η σωστή ενημέρωση.

23 σκέψεις για το “Σκύλος Pit Bull επιτέθηκε και τραυμάτισε 9 άτομα;”

  1. Συμφωνω με τον τροπο που αναλυσατε το θεμα ….αυτο ομως που δεν γνωριζετε και μπορειτε να ερθετε να το διαπιστωσετε ειναι πως το μισο προσωπικο ειναι στο νοσοκομειο και φυσικα απο δυο ανθρωπους λειπουν κομματια ….εαν αυτος ειναι ενας λογος σοβαρος ..ενας ακομη λογος σοβαρος εαν ηταν το δικο σου το παιδι με δαγκωματιες πως θα αντιδρουσες διοτι ενα 13χρονος εχει τραυματα και φυσικα μπορω να σου στειλω φωτογραφιες απο τα δυο λαστιχα του τζιπ τυπου landrover που οσο περιεργο να ακουγετε ο συγκεκριμενος σκυλος τα δαγκωσε και εσκισε τα λαστιχα ….μην απορεις …και εγω δεν το πιστευα μεχρι που το ειδα με τα ματια μου…. Εχω σκυλια …τα λατρευω …αλλα αυτο πραγματικα ηταν απιστευτο που ειδαμε

    1. Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε το άρθρο μας και για την διάθεση να μοιραστείτε το σχόλιο σας!

      Θεωρούμε αληθές ότι μας λέτε και δεν είναι αναγκαίο να το ελέγξουμε.

      Το άρθρο εκφράζει μια άποψη, όπως κι εσείς. Σεβόμαστε και τις δύο, όπως και οποιαδήποτε άλλη και ποτέ δεν θα αναγκάζαμε (ακόμα και αν μπορούσαμε) κάποιον να συμφωνήσει με οποιαδήποτε.

      Τέλος, ευχόμαστε περαστικά σε όλους όσους τραυματίστηκαν, την λύπη μας για τον θάνατο του σκύλου και μακάρι να μην χρειαστεί να σχολιάσουμε παρόμοια περιστατικά ξανά!

      Σας ευχαριστούμε και πάλι!

    2. parakalo polu na doume tis fotografies,os idioktitis kai ektrofeas bull terrier ksero meta veveotitas oti lastixo autokinitou den katastrefete me ena dagoma lak thelei pollous mines!!!mirasktite tisk foto na tis doume parakalo………

      1. plaka kaneis poti den mporei na to skasei……..filos mas eixe German Shepherd kai olio feugan me skasmena Lastixa apo tin auli touw kai kanenas den iksere jiati…….mexri pou ton eidan.

    3. κ.Θόδωρε όπως αναφέρετε παραπάνω αν ήταν το δικό μου παιδί μπροστά στο περιστατικό το θέμα του άρθρου δεν θα αναφερόταν στο σκύλο αλλά στον ανίδεο αστυνομικό που έβγαλε γεμάτο όπλο σε ενα χώρο γεμάτο κόσμο και μάλιστα αν είναι δυνατόν σε βενζινάδικο εν ώρα λειτουργίας “έλεος” και πυροβόλησε κιόλας. Αυτό δεν το σκεφτήκατε ε? ο σκύλος σας πείραξε αφού δεν ανατίναξε όλο το τετράγωνο.

      1. Από πότε οι αστυνομικοί πρέπει να είναι στο βουνό σε ερημιά για να βγάλουν όπλο? Και από πότε κυκλοφορούν με άδειο όπλο?
        η ζωή δεν είναι ταινία του Χόλιγουντ, τα καύσιμα δεν αναφλεγονται στα καλά καθούμενα σε ανοιχτό χώρο. Αν βάλεις ένα τσιγάρο δίπλα στην ταπα του αυτοκινήτου ΊΣΩΣ να υπάρξει ανάφλεξη, και πάλι δεν είναι σίγουρο.

        Σειρά μου να πω έλεος

      2. Ο πυροβολισμός δεν έγινε στο βενζινάδικο αλλά μερικά μέτρα πιο πέρα όπου πήγε το σκυλί και τραυμάτισε τον ένα πυροσβέστη και τον εθελοντή πιο σοβαρά ( άγιο είχε ο άνθρωπος που δεν τον έπιασε απο τον λαιμό ο σκύλος ), και σε ασφαλές σημείο.

        1. Κανέναν άγιο δεν είχε…Το σκυλί δεν ήθελε να κάνει ζημιά,αν ήθελε δεν θα την είχαν γλιτώσει έτσι φθηνά όλοι,με απλά δαγκώματα.Ειδικά τον έναν μπορούσε άνετα να τον αρπάξει απ΄το λαιμό. Αν δίνατε λίγη προσοχή στο άρθρο κ ξαναβλέπατε το βίντεο,θα είχατε καταλάβει.

  2. Εμένα πάλι θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω για αυτό που λέει ο θεοδωρος, “απο δυο ανθρωπους λειπουν κομματια”,λίγο υπερβολικό το βρίσκω…Μου θυμίζει έναν απο αυτούς που δαγκώθηκε που μετρούσε τα δαγκώματα του ανάλογα με τα σημάδια από τα δόντια του σκύλου,για κάθε δόντι υπολόγιζε κ ένα δάγκωμα.
    Αν έχετε σκυλιά,Θεόδωρε,τα λατρεύετε κ σας φαίνεται απίστευτο αυτό που συνέβη,τότε καλύτερα να αφιερώσετε χρόνο για να μελετήσετε κάποια πράματα γιατί προφανώς έχετε μεγάλη άγνοια. Θα έπρεπε ως κηδεμόνας σκύλου να γνωρίζετε μερικά βασικά ζητήματα συμπεριφοράς. Καταλαβαίνω ότι η άγνοια,έσπειρε πανικό και δεν ξέρατε πως να αντιδράσετε. Δεν σας κατηγορώ γι’ αυτό.
    Αυτοί που είναι απαράδεκτοι είναι οι αστυνομικοί,με εξαίρεση την κοπέλα που έκανε φιλότιμες προσπάθειες αλλά ήταν μόνη,δεν είχε βοήθεια από κανέναν.Μάλιστα οι συνάδελφοι της κάναν ότι μπορούσαν για να κάνουν τα πράματα χειρότερα,τους είδαμε με κλομπ, με φτυάρι…
    Και φυσικά στο τέλος το σκότωσαν. Και δεν είχαν το θάρρος να πουν την αλήθεια αλλά προσπάθησαν να το κουκουλώσουν λέγοντας ότι τι το πυροβόλησαν μια φορά στο πόδι και μετά πήγε και έπεσε πάνω στο πυροσβεστικό και έτσι τάχα σκοτώθηκε,ενώ η αλήθεια είναι ότι σκοτώθηκε από τις σφαίρες του αστυνομικού.Και το πυροβόλησε,όχι επειδή υπήρχε μία οριακή κατάσταση όπου είχε αρπάξει κάποιον πολίτη και κινδύνευε η ζωή του,αλλά επειδή το είδε να πηγαίνει προς το μέρος του. Θα μου πείτε ότι και αυτοί με τη σειρά τους είχαν άγνοια και δεν ξέραν τι έπρεπε να κάνουν.Να συμφωνήσω ότι φταίνε πρωτίστως αυτοί που δεν έχουν φροντίσει για την κατάλληλη εκπαίδευση των αστυνομικών σε ανάλογα θέματα και δεν τους προμήθευσαν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σημαντικότατη και αναγκαία η εκπαίδευση αλλά υπάρχει και ένας νους ο οποίος αν λειτουργεί στοιχειωδώς μπορεί να δώσει λύσεις. Όταν τους κάλεσαν,φαντάζομαι ότι ξέραν που πηγαίνουν. Όπως ξέραν ότι δεν έχουν την απαιτούμενη πείρα/εκπαίδευση για να χειριστούν τέτοια περιστατικά και ούτε τον ανάλογο εξοπλισμό. Ακούσαμε,ότι το περιστατικό είχε πολύ μεγάλη διάρκεια,μέχρι και 3 ώρες! Ε,σε όλο αυτό το διάστημα,δεν μπόρεσαν να βρούνε έναν κτηνίατρο,έναν υπάλληλο του Δήμου,έναν από φιλοζωικό σωματείο; Τίποτα,κανέναν; Έψαξαν; Υπήρχε η ευκαιρία να του γίνει μία ένεση,να του φορεθεί φίμωτρο,να χρησιμοποιηθεί ένα όργανο περισυλλογής…
    Μακάρι να γίνει μάθημα για όλους αυτό το τραγικό περιστατικό.

  3. Απ οσο μπορεσα να καταλαβω απ το βιντεο εμενα μου φανηκε κουταβι καποιων μηνων και καπου διαβασα οτι δεν ηταν πιτ μπουλ αλλα american staffordshire. Για οσους γνωριζουν απο σκυλια καταλαβαινουν την διαφορα…….. Αυτο που με εχει πραγματικα εξοργισει ομως ειναι τα επιλεκτικα πλανα απο το βιντεο και απο τις συνεντευξεις…. Τι εγινε και η αστυνομικος ενω χαιδευε τον σκυλο της εφυγε .. με ποιον τροπο….???? Που ειναι τα τοσο σοβαρα τραυματα των θυματων….???? Αν ηθελε πραγματικα να δαγκωσει δεν θα ελειπε μονο κομματι κρεας αλλα και κοκκαλο να ειστε σιγουροι……..και δεν θα πηγαινε απ τον εναν στον αλλον να “τσιμπαει”…… Η αγνοια και ο πανικος των ανθρωπων μετεβαλλαν το παιχνιδι του σκυλου σε αρενα με το γνωστο αποτελεσμα

    1. nikos matsablokos

      an ginotan to idio se parko me paidia pou oi antidraseis tous tha htan akribws aytes pou anaferontai oti einai lathos, ti tha ginotan? profanws den eythynetai o skylos alla poly sthn ap eksw ton idiokthth afhnoume pou einai o ftaixths 100% . kai epishs leipei h ekseidikeysh pou einai logiko pragma, eimai sigouros oti polloi apo aytous pou htan st peristatiko eixan genikoterh empeiria apo skylia, ekseidikeysh se (palaistikh)- dynamikh ratsa den eixan. h agnoia ksekina apo thn epilogh ths ratsas gia aytous pou epilegoun na agorasoun zwo, apo to na yiothethsoun kai genikeytetai logw elleipshs nomikou plaisiou afou anekselegta mporei na agorasei o kathenas oti thelei (kai na to ”megalwsei” kai me opoion tropo thelei)

  4. Θεωρω οτι ολο αυτο που συμβαίνει ειναι υπερβολικο. Το σκυλι δεν επρεπε να θανατωθει αλλα καθε μερα ανθρωποι πεθαινουν και αυτοκτονουν, δεν.ανεβαζουμε αρθρα για εκεινους. Οι άνθρωποι στο βενζινάδικο και παλι ψυχραιμους τους ειδα. Τωρα το αν τα τραυματα ηταν 4 η 6 το να το συζητάμε είναι γελοίο. Το θεμα ειναι οτι ο ιδιοκτήτης του το παρατησε και.φοβηθηκε να.αναλάβει τις ευθυνες του ακομη και τωρα που το σκυλί του ειναι νεκρο. Το σκυλι επρεπε να δεθει καπου. Αλλα σε στιγμες πανικού πως να σκεφτείς καθαρά. Μην αναλυουμε περισσοτερο το θεμα σε στιγμες που κοσμος δεν εχει σπιτι να μεινει. Και οι φιλοζωικες το χουν παραχεσει. Λυπάμαι μονο τον ιδιοκτήτη του που αγορασε σκυλι για να βγαλει γουστα και δε θα νοιωσει ποτε την σπουδαια σχεση και αγαπη που εχει ενα ζωντανο με το αφεντικο του.

    1. Εδώ περιμένεις να βρεις άρθρα γι’αυτους που αυτοκτονούν; Εδώ είναι ένα φόρουμ για σκυλιά! Υπάρχουν άρθρα για τα θέματα που αναφέρεις,αν δεν τα έχεις βρει μέχρι σήμερα μάλλον σημαίνει ότι πληροφόρησε από καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης οπότε θα πρέπει να αλλάξεις πηγές.
      Το αναλύουμε κ καλώς κάνουμε,ώστε να βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα κ να μην ξανασυμβεί. Αλλιώς,την επόμενη φορά θα γίνουν πάλι τα ίδια ή κ χειρότερα. Το ίδιο το άρθρο αλλά κ τα σχόλια, είναι εποικοδομητικά,δεν είδα σιχτιρισμούς κ στείρες αντιπαραθέσεις.
      Συμφωνώ ότι σε στιγμές πανικού είναι δύσκολο να υπάρχει καθαρό μυαλό. Όμως τουλάχιστον από τους αστυνομικούς δικαιούμαστε να έχουμε παραπάνω απαιτήσεις. Κ αν για σας δεν είναι σημαντικό το ότι πυροβολήθηκε κ σκοτώθηκε ένα σκυλί,θα είναι φαντάζομαι σημαντικό αν αύριο ο ίδιος αστυνομικός πάνω στον πανικό του πυροβολήσει ένα παιδί.

  5. Χωρις να ειμαι ιδιοκτητης σκυλου , νομιζω οτι το καλυτερο θα ειναι οι ιδιοκτητες καποιων σκυλιων τα οποια σωματικα ειναι σε θεση να τραυματισουν εναν περαστικο , να τα βγαζουν βολτα με ενα φιμωτρο ωστε και οι ιδιοι να ειναι ασφαλεις οσο και οι υπολοιποι

  6. Ωραίο το άρθρο και συμφωνώ σε πολλά σημεία.

    Αν όμως κάνουμε μια αναγωγή σε ανθρώπους, και υποθέσουμε ότι στη θέση του σκύλου ήταν ένας άνθρωπος με ψυχολογικά, ο οποίος είχε ένα μαχαίρι, και μέσα στην αφασία του κυνηγούσε τους περαστικούς νομίζοντας ότι παίζει, και πάνω στο παιχνίδι του τραυμάτισε, έστω και πολύ ελαφρά κάποιους. Ας υποθέσουμε επίσης ότι ήταν γυμνασμένος και δεν μπορούσε να ελεγχθεί.
    και εν τέλει ένας αστυνομικός αναγκαζοταν να τον πυροβολήσει επειδή κινδυνεύει ζωές.
    Θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε τους περαστικούς επειδη δεν είχαν γνώσεις ψυχιάτρου ή ψυχολόγου για να τον ηρεμήσουν, ή επειδή δεν είχαν γνώσεις πολεμικών τεχνών και αφοπλισμου για να τον ακινητοποιησουν?

    1. Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε το άρθρο μας και για την διάθεση να μοιραστείτε το σχόλιο σας!

      Πολλά υποθετικά σενάρια μπορούν να συζητηθούν, με άλλους τύπους σκύλων, αρκούδες, λύκους, ακόμα και ανθρώπους (όπως εσείς αναφέρατε) και όλα να έχουν πολλές και διαφορετικές αναλύσεις.

      Το άρθρο εκφράζει μια άποψη, όπως κι εσείς. Σεβόμαστε και τις δύο, όπως και οποιαδήποτε άλλη και ποτέ δεν θα αναγκάζαμε (ακόμα και αν μπορούσαμε) κάποιον να συμφωνήσει με οποιαδήποτε.

      Τέλος, ευχόμαστε περαστικά σε όλους όσους τραυματίστηκαν, την λύπη μας για τον θάνατο του σκύλου και μακάρι να μην χρειαστεί να σχολιάσουμε παρόμοια περιστατικά ξανά!

      Σας ευχαριστούμε και πάλι!

    2. Νομίζω στην περίπτωση του ανθρώπου δεν θα πυροβολούσαν για να σκοτώσουν αλλά να τραυματίσουν….

  7. Kalispera
    Eimai idioktitis pit bull k pistepste me an kapoios prepei na katigorithei k na krithei einai o “idioktitis” tou skulou. Oute o astynomikos, oute to kathe thyma me ton tropo pou antedrase k fysika oute k to skuli. Ta pit bull einai authormita skulia k tous aresei i entoni kinisi. Pou simainei an se dei gia opoiodipote logo na kinise entona dipla tou, tha kateuthinthei pros to meros s gia paixnidi! To pos megalonei o kathenas ena skuli k ti enstikta to epitrepei na anaptiksei einai kathara sto xeri tou ekastote idioktiti skulou, opoioudipote skulou, OXI mono pit bull. An o kathe anideos pitsirikas pernei k apo ena pit bull k oneireuetai na to metatrepsei se foniki myxani gia efe,i prostasia tis aulis-spitiou tou,i gia na vgalei k kati… (kunomaxies pou AKOMA ufistate!) tote sigoura dn ftaiei to zoo, oxi to tetrapodo toulaxiston! K epeidi opos proeipa eimai idioktitis pit bull k exo uparksei k idioktitis entelos diaforetikon se ratses skulous….epanalamvano pos to skuli einai opos to matheis… Katigorite monimos mia ratsa skulou k i alitheia einai oti k ego imoun arnitiki stin arxi gia na megaloso k na anathrepso ena tetoio skulo….to apotelesma? Einai to pio upakouo k paixnidiariko skuli pou eixa pote stin katoxi m…
    TO SKULI EINAI OPOS TO PAIDI oti erethismata k anatrofi tou doseis autin tha anaptiksei!
    Episis…
    To oti to skuli dagose k eskise ta lastixa simainei oti tou einai kati gnorimo…opos gnorizoume oi perisoteroi enas apo tous tropous ekgymnaseis k eksagrioseis ton pit bull einai na otheis to skuli na ormiksei se lastixo autokinitou i skini kremasmeno apo dentro se megalo kat’auto upsos…me apotelesma to skuli na eksagrionetai….
    Methodo tin opoia fusika xrisimopoiousan kurios osoi lamvanan meros se kunomaxies k kat epektasi o kathe ANIDEOS K ASXETOS idioktitis pit bull, pou prospathei xoris na exei gnosei, dustixos, na anathrepsei ton skulo tou san fulaka alla kat epektasi tou prokiptei foniki mixani….giati arage????
    Stamatiste na katigorite ta zontana k psaxteite ligo sto ti paideia exei o kathenas…k poso mallon an o allos einai ikanos na megalosei k na mathei 5 pragmata se ena tetrapodo pou kserei/katalavainei oti ap auton eksartate i uparksi tou!

  8. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ !!! Πιό σωστά δεν θα μπορούσε να αποδοθεί το συμβάν. Αν μου επιτρέπετε να συμπληρώσω στο κομμάτι που αναφέρεστε ότι απλά ήθελε να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης και όχι να κάνει πραγματικά κακό, ότι τα σκυλιά της συγκεκριμένης φυλής (και όλων το παρόμοιων) δεν είναι snappers (δαγκώνω-αφήνω) όταν “μάχονται”. Θα δαγκώσουν, θα κλειδώσουν το δάγκωμα και μόνο αν αποφασίσουν τα ίδια θα αφήσουν. Αυτά τα ελαφριά – στιγμιαία δαγκώματα (μετά το σημείο του παιχνιδιού) είναι ο κλασσικός τρόπος νουθεσίας των σκυλιών μεταξύ τους…

    Και πάλι μπράβο για την προσέγγιση…

  9. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΙΤΜΠΟΥΛ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Kammenos Captain
    26 May 09:42
    κυριοι,οσον αφορα την επιθεση του σκύλου σε 9 ατομα στην θεσσαλονικη,σας παραθετω την αληθεια….η επιθεση εξελιχθηξε στο βενζιναδικο ακριβως απεναντι απο την δουλεια μου στον δρομο θεσσαλονικη-μηχανιωνα.Προκειται για ενα πιτ μπουλ,κουταβι το οποιο προφανως το πεταξαν,δεν το ηθελαν και το σκυλι βρεθηκε για κακη του τυχη εξω απο το βενζιναδικο….Εκει ο υπαλλήλος του πλυντηριου το θεωρησε αστειο να πεταει με το πιεστικο νερο με μανία στον σκυλο με αποτελεσμα να το νευριασει..το τυρανουσε συνεχεια με το πιεστικο μεχρι που τα καταφερε α το αγριεψει…το σκυλι του επιτεθηκε αλλα επειδη ηταν πολυ μωρο,κουταβι,δεν ηξερε να δαγκωνει και να κλειδωνει τους σιαγωνς του οπως ενας ενηλικος σκυλος…Οι υπολοιποι θεωρησαν σωστο να καλεσουν την αστυνομια,η αστυνομια την αντιτρομοκρατικη και τελος την πυροσβεστικη….

  10. Κάτι παραπάνω ξέρουν οι Σκανδιναβοί που έχουν απαγορεύσει κάποιες ράτσες, από ότι γνωρίζω στην Δανία πχ είναι παράνομο κα ιέχεις στην κατοχή σου πιτ μπουλ, ροτβαιλερ κτλ κτλ , διότι δεν είναι ικανοί όλοι να μεγαλώσουν σωστά τέτοια σκυλιά.

  11. Φίλε cynical ο μάρτυρας που λέει ότι τα είδε ολα ψεύδεται ,και αυτό έχει αποδεχτή ,γιατι απλά εκεί που ειναι το βενζινάδικο δεν έχει χώρους εργασίας ,έχει μονο δυο κατοικίες και εκεί ξερω πολυ καλά ότι μένουν συνταξιούχοι ,το τι έγινε ,υπαρχη σε βίντεο .

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version