ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ


Status
Κλειδωμένο θέμα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Δηλαδή κακώς άρχισα να ψάχνω να πάρω ψαροντόυφεκο μήπω και συναντήσω καμια φάλαινα το καλοκαιρί εκει που θα κολυμπάω, ε;:p:p:p:p
Η αλήθει είναι ότι κι εμένα μου κακοφάνηκε το κυνήγι ενός είδους υπο εξαφάνιση!Για την ακρίβεια εξοργίστηκα όταν το άκουσα!Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αν εξαφανιστεί το συγκεκριμένο είδος από τους ωκεανούς μας δεν θα φταίνε αυτοί οι άνθρωποι που σκοτώνουν 2 φάλαινες τον χρόνο αλλά όλοι οι υπόλοιποι που για αιώνες τις κυνήγησαν με τα μεγάλα τους φαλαινοθηρικά, για να κάνουν πετρέλαιο από το λίπος τους:eek::eek:, οδηγώντας τες σε αυτή το σημείο!:(
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Όλα αυτά εννοώ. Όλα για την επιβίωσή μας δεν γίνονται? ;)
Όχι δεν γίνονται για την επιβίωση μας!Αν ακολουθούσαμε ένα υγιέστερο μοντέλο διατροφής,όχι αυτό με τις φάλαινες:p, καταναλώνοντας περισσότερο φυτικής προέλευσης τροφές και όχι την απόλυτα κρεατοφαγηκή διατροφή που κάναμε δεν θα χρειαζόταν αυτές οι συνθήκες γιατί δεν θα είχαμε ανάγκη τόσο μεγάλη παραγωγή!!!;)
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
"Κακή" υγεία μπορείς να έχεις χωρίς να τρώς κρέας , πολύ άνετα.

Επίσης πολύ μεγάλο κακό στο οικοσύστημα κάνουν οι απέραντοι σιτοβολώνες και οι καλλιέργειες.
Κατ'επέκταση ότι και να τρώμε , μόνο και μόνο επειδή κάτι πρέπει να φάμε καταστρέφουμε τον πλανήτη αφού εξαπλωνόμαστε και πολλαπλασιαζόμαστε χωρίς περιορισμούς.
Επίσης απώτερος σκοπός μας είναι να ζούμε και όσο το δυνατόν περισσότερο.

Άρα? :confused:

...και αυτό που αρχικά έθεσα ως προβληματισμό είναι γιατί η διακοπή της ζωής του μπρόκολου είναι περισσότερο αποδεκτή από την διακοπή της ζωής του χοίρου?...Πάντα για λόγους διατροφής.

Και γιατί ο ψεκασμός των καλλιεργειών και η μαζική αφαίρεση της ζωής εντόμων είναι πιο αποδεκτή από την αφαίρεση ζωής των κοτόπουλων?

Κάπως έτσι...
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
o όρος επιβίωση κατ' εμέ σε σχέση με τη τροφή δεν τίθεται για εμάς. Όλα υπάρχου έτοιμα στις λαϊκές αγορές κ τα κρεοπωλεία.
Γι' αυτό είμαι ενάντια του κυνηγιού, ψαροντούφεκου κ.ο.κ. τα οποία αποκαλούνται 'χομπι'.

Στις τρίτες χώρες που δεν έχουν ψωμί να φάνε κ σε φυλές ιθαγενών που υπάρχουν ακόμη από επιλογή, μακριά από τον πολιτισμό... εκεί το δέχομαι απόλυτα το κυνήγι κ τη θανάτωση ζώων, γιατί τίθεται θέμα επιβίωσης.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Είδα πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ για μία φυλή στη Ρωσία, μογγολικό φύλο, που ή φυσική της κατοικία είναι απέναντι από τις ακτές της Αλάσκας. Στη φυλή αυτή επιτρέπεται από τη Ρώσικη κυβέρνηση η θανάτωση θαλάσσιων ελεφάντων και γαλάζιων φαλαινών επειδή τρεφονται από το κρέας και το λίπος τους.
Έτσι κι αλλιώς είναι θέμα χρόνου να πάψουν να υπάρχουν φάλαινες και θαλάσσιοι ελέφαντες οπότε υποθέτω πως θα αναγκαστούν να αλλάξουν δίαιτα και να βρουν κάτι άλλο να φάνε, οι συμπαθείς κατά τα άλλα, ιθαγενείς (ίσως βρύα και λειχήνες) διότι θεωρώ μάλλον απίθανο θα φάνε τα νύχια τους ή τα λυσσακά τους ή ο ένας τον άλλο!

Κατά τα άλλα, όποιος έχει πρόβλημα επιβίωσης, να πάψει να υφίσταται. Απλή φυσική επιλογή! Η μεγαλύτερη πληγή του πλανήτη είναι ο υπερπληθυσμός! Δεν θα κινδυνέψει το ανθρώπινο είδος εάν λιγοστέψει κατά μερικά εκατομμύρια!

Σχετικά με τις γούνες:
Συγνώμη αλλά δεν θεωρώ ισχυρό επιχείρημα υπέρ της γούνας το γεγονός ότι ο θεός έραψε από γούνες ζωών τα ρούχα των πρωτόπλαστων αφ’ ενός διότι οι ιστοριουλες της Π. Διαθήκης και η μυθολογία των Εβραίων είναι αποδεδειγμένα παραμυθάκια της Χαλιμας και αφ’ ετέρου διότι εάν όντως υφίσταται ο ύψιστος δημιουργός του συμπαντος είναι μάλλον απίθανο να ασχολήθηκε ως άλλη κοπτοραπτού με πατρον, ράψιμο και κέντημα!

Ο άνθρωπος από τη στιγμή που κυριάρχησε στη Γη, υποδούλωσε τα πάντα και τα χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος κατά το δοκούν. Χιλιετηρίδες μας φιλοξενεί αυτός ο πλανήτης και εμείς όχι μόνο δεν σεβαστήκαμε την φιλοξενία του, αλλά τον απομυζήσαμε άπληστα.

Λίγα έχουν απομείνει ακόμα και όσο νωρίτερα το καταλάβουμε και προσπαθήσουμε να τα περισώσουμε, τόσο καλύτερα θα ζήσουμε τα χρόνια που μας απομένουν. Ήδη οι κλιματικές αλλαγές, ο αφανισμός των ειδών, η διατάραξη του οικοσυστήματος, η μόλυνση και η καταστροφή έχουν κάνει τη ζωή μας δύσκολη και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από την κόλαση που μας περιμένει και που τίποτα δεν θα μπορεί να μας γλιτώσει (είτε φοράμε γούνες είτε όχι, είτε τρώμε κρέας είτε όχι, είτε ζούμε στην Ευρώπη, είτε στην Αφρική, ειτε στις ακτές της Αλάσκας).
 


tifi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2008
247
0
Αθηνα
Ειναι αληθεια πως στο σημειο που εχουμε καταντησει τον πλανητη,ειμαστε υποχρεωμενοι να περισωσουμε οτι μπορουμε (ακομη και μια φαλαινα..).
Οι βλαβες που εχουμε προκαλεσει δεν ειναι αναστρεψιμες σε παρα πολλους τομεις.Δεν εχουμε την πολυτελεια να αναλωνομαστε σε θεωρητικες τοποθετησεις για το αν καποτε τα τομαρια των ζωων ηταν τα ρουχα μας...τωρα δεν ΠΡΕΠΕΙ να ειναι,δεν εχουμε τοσα πολλα ζωα!!!!
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Τα μπρόκολα δεν τα σκοτώνουμε κόβοντας τον ανθό τους απλά δεν τα αφήνουμε να πολλαπλασιαστούν με την βούλησή τους!!!:p:p:p:p
Κατα τα άλλα για εμένα ο θάνατος του κοτόπουλου, ο θάνατος του εντόμου ο θάνατος του φυτού, είναι ακριβώς το ίδιο!

Οταν ήμουν μικρός ψάρευα, σε κάποια φάση σκεπτόμενος ακριβώς αυτό για τις λαικές και τα κρεοπωλεία κι έχοντας τεράστιες τύψεις, σταμάτησα ενώ ήταν κάτι που το λάτρευα!Τελικά συνειδητοποίησα ότι είναι υποκριτικό από μέρους μου αυτό γιατι σκέφτηκα ότι στην μια περίπτωση είμαι ηθικός αυτουργός γιατί αν δεν το έτρωγα εγώ αυτό το ζώο δεν θα πέθαινε.Απλά αν το ψάρευα θα βίωνα και τον θάνατο του μπροστά μου κι δεν θα το έβρισκα έτοιμο, νεκρό σε έναν πάγκο, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, ο θάνατος ενός ζωντανού οργανισμού!Έτσι τελικά ξαναάρχισα το ψάρεμα, χωρίς να το έχω μετανιώσει, προς το παρόν τουλάχιστον:p,κάνοντας το με τον μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον!

Σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι ο υπερπληθισμός, οι ανάγκες για διατροφή αυτόυ ρτου συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού, καθώς και η πλεονεξία που μας χαρακτηρίζει σαν είδος!
Η καταστροφή που έχουμε προκαλέσει τα τελευταία 200-250 χρόνια, από την βιομηχανική επανάσταση και μετά, είναι 1000πλάσιες από αυτή που είχε προκληθεί όλους τους προηγούμενους αιώνες που αυτό το είδος περπατάει σε αυτή τη γη όχι για κανένα λόγω απλά από τότε αποκτήσαμε την δυνατότητα να το κάνουμε!!!!!:eek::eek::eek:
Σίγουρα πρέπει να αντιληφθούμε την κατάσταση και να δράσουμε γιατί αλλιώς όπως είπε κι η Rottie η συνέχεια δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα...:(
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
Κατά τα άλλα, όποιος έχει πρόβλημα επιβίωσης, να πάψει να υφίσταται. Απλή φυσική επιλογή! Η μεγαλύτερη πληγή του πλανήτη είναι ο υπερπληθυσμός! Δεν θα κινδυνέψει το ανθρώπινο είδος εάν λιγοστέψει κατά μερικά εκατομμύρια!
:eek:
ε ναι αφου δεν εχουν να φανε δεν ψοφανε να ησυχασουμε και εμεις??πες οτι εσενα στη ζωη σου δεν σου πανε ολα καλα και καποια στιγμη αποκτησεις προβλημα επιβιωσης??θα αυτοκτονησεις??ε να μην γινεσαι βαρος και στους υπολοιπους!!

και ποιοι ειμαστε εμεις δηλαδη να το αποφασισουμε αυτο??
επειδη ειχαμε το προνομιο να γεννηθουμε σε μια κοινωνια που προς το παρον ακομα δεν τιθεται αμεσο θεμα επιβιωσης(εννοω σε σημειο που να πεθαινουν μωρα απο πεινα αβοηθητα)

και τα σκυλια αν πεθανουν μερικα εκατομμυρια δεν θα παθει τιποτα ο πληθυσμος τους..10 10 τα γεννανε!!στειρωσεις,υιοθεσιες,φιλοζωικες και βλακειες..οποιο μπορει ας επιβιωσει τα αλλα ας ψοφησουν
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
natassa επειδη τα βρισκεις ετοιμα στα super maret δεν σημαινει οτι δεν τα σκοτωνει καποιος και αυτα..η διαφορα με το ελευθερο κυνηγι ειναι οτι εκει τα ζωα στοιβαζονται χιλιαδες σε κλουβια μεσα στις ακαθαρσιες του δεν βγαινουν ποτε απο αυτα παρα μονο γαι να σφαχτουνε και παιρνουν με τις χουφτες αναβολικα για να μεγαλωσουν γρηγορα ωστε να μη σταματαει η παραγωγη!!
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Πάντως, έτσι για την ιστορία, τα ζώα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και εμπορία ρούχων -γούνες, δεν είναι ζώα που τα μαζέψανε από την φύση και τα σκότωσαν για την γούνα τους. Είναι εκθρεφόμενα μόνο γι αυτόν τον σκοπό, ώστε να μην τραυματίζεται η γούνα τους, να μην έχει φθορές κλπ. Δεν διαφέρουν σε τίποτα με τα εκθρεφόμενα κοτόπουλα εκτός του ότι θρέφονται καλύτερα, και ζούνε σε πιο προσεγμένο περιβάλλον, για τους προφανής σκοπούς της καλής ποιότητας της γούνας τους.

Είναι σαν να κλαίμε, για τα ειδικά καλιεργημένα χριστουγενιάτικα έλατα. Δεν αποψιλώνουν τα βουνά.

Σε ηθικό επίπεδο, δεν διαφωνώ πως το θέμα είναι μεγάλο. Απλώς, δεν βλέπω την διαφορά να εκθέφονται κοτόπουλα, αρνιά, μοσχάρια κλπ για να τα εκμεταλλευτούμε εμπορικά (να τα φάμε), και να μην εκθρέφονται τσιντσιλά ή αλεπούδες για εμπορικό σκοπό (να τα φορέσουμε). Όποιος νομίζει πως εαν σταματήσει η εμπορία αυτή, τα ζωάκια αυτά θα καταλήξουν στα δάση, κάνει λάθος.

Πολύ παλιά, όντως τα κυνηγουσαν, αλλά αυτό δεν παίζει εδώ και αρκετές δεκαετίες.
 




tifi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2008
247
0
Αθηνα
Εν τελει,
εκτος απο ηθικο-οικολογικο-πολιτικο και ζωοφιλικο, το θεμα με τις γουνες ειναι και αισθητικο.
Οι γουνες ειναι απιστευτα ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΕΣ!!
κατα την ταπεινη μου αποψη...
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Ένα άλλο παράδοξο είναι και το γεγονός ότι οικολόγος , vegeterian , vegan , ακτιβιστής είναι αυτό που λέμε...ο δυτικός άνθρωπος , ο πολιτισμένος.

Ο ίδιος επίσης είναι και αυτός που μολύνει περισσότερο το περιβάλλον , διαλύει οικοσυστήματα , καταναλώνει αλόγιστα...αλλά μάλλον έχει την πολυτέλεια να φιλοσοφεί (όπως ο υποφαινόμενος).

Ο "άξεστος" , "απολίτιστος" , "πειναλέων" δεν επιβαρύνει σχεδόν καθόλου το περιβάλλον , δεν μπορεί να καταναλώσει αλλά ταυτόχρονα δεν γνωρίζει τι σημαίνει οικολογική συνείδηση ή vegeterian.

@ mathousalix

Εγώ κι εσύ απόφασίζουμε ποιός θα ζήσει και πως...Οι έχοντες και κατέχοντες , οι δυτικοί.
Εμείς που μπορούμε να αγοράσουμε βιολογικά προϊόντα , που είμαστε χορτοφάγοι από υπερβάλλον , παρεξηγημένο πολιτισμό , που μπορούμε και θεωρούμε απαραίτητο να συνομιλούμε μέσω διαδυκτίου.

Η φυσική επιλογή έχει πάρει άλλη μορφή για το ανθρώπινο είδος.

Και ναί , είμαστε το δυνατότερο είδος , είμαστε οι κυρίαρχοι της Γης , κάνουμε ότι γουστάρουμε , είμαστε Θεοί...γιατί μπορούμε!

Κάθε είδος που θα είχε την δυνατότητα να κάνει κάτι παρόμοιο θα το έκανε.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο "άξεστος" , "απολίτιστος" , "πειναλέων" δεν επιβαρύνει σχεδόν καθόλου το περιβάλλον , δεν μπορεί να καταναλώσει αλλά ταυτόχρονα δεν γνωρίζει τι σημαίνει οικολογική συνείδηση ή vegeterian.
Και βέβαια το επιβαρύνει! Τρώει, πίνει, πέρδεται (άρα συμβάλει με την εκπομπή μεθανίου στην αύξηση του φαινόμενου του θερμοκηπίου), πετάει τα απορρίμματα του, σκοτώνει και εμπορεύεται άγρια προστατευομενα είδη κτλ
ΟΛΟΙ επιβαρύνουμε το περιβάλλον, μολύνουμε και καταστρεφουμε και κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, είτε ειναι δυτικός, ειτε ανατολικός, είτε νότιος είτε βόρειος. Κατ' επεκταση ΟΛΟΙ ανεξαιρετως θα αντιμετωπισουμε και τις συνεπειες.


@Mathousalix, έχεις ένα θέμα με τις απόψεις μου ή μου φαίνεται?

Mathousalix said:
επειδη ειχαμε το προνομιο να γεννηθουμε σε μια κοινωνια που προς το παρον ακομα δεν τιθεται αμεσο θεμα επιβιωσης(εννοω σε σημειο που να πεθαινουν μωρα απο πεινα αβοηθητα).
Εδώ δεν ενδιαφέρει αυτούς που τα έφεραν στον κόσμο, εμένα θα ενδιαφέρει?

Αν κάποιοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης να μην αναπαράγονται! Την λογική δεν έχω να φάω, πεθαίνω από aids αλλά γεννοβολάω ακατάπαυτα άρρωστα παιδιά που είναι καταδικασμένα να πεθάνουν από πείνα και τα φορτώνω στις ανθρωπιστικές οργανώσεις (οι οποίες κακώς υπάρχουν κατά τη γνώμη μου), εγώ προσωπικά ούτε την καταλαβαίνω, ούτε τη δέχομαι. Πειράζει?

Έχω το προνόμιο να μπορώ να επιβιώνω σε σχέση με κάποιους άλλους και να έχω την δυνατότητα να φιλοσοφώ κιόλας όπως ο φίλτατος djdoctor. Και λοιπόν?
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
φυσικα και εχω προβλημα με τις αποψεις σου οταν λες οτι και τι εγινε αν πεθανουν μερικα εκατομμυρια ανθρωποι.σε ρωτησα κατι συγκεκριμενο..αν σε σενα αυριο μεθαυριο δεν πανε καλα τα πραγματα στη ζωη σου και αντιμετωπισεις θεμα επιβιωσης θα αυτοκτονησεις??γιατι αν δεν εχεις να φας καλυτερα να μην ζεις!!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν θα αυτοκτονήσω αγαπητή φίλη! Θα έρθω να με ταΐσεις εσύ, που είσαι καλός άνθρωπος! :p
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Και βέβαια το επιβαρύνει! Τρώει, πίνει, πέρδεται (άρα συμβάλει με την εκπομπή μεθανίου στην αύξηση του φαινόμενου του θερμοκηπίου), πετάει τα απορρίμματα του, σκοτώνει και εμπορεύεται άγρια προστατευομενα είδη κτλ
Απλά αναλογικά με την αφεντιά μας , αυτά είναι πταίσματα. :)

και τι εγινε αν πεθανουν μερικα εκατομμυρια ανθρωποι
Μια διόρθωση...Όχι αν , πεθαίνουν.

Και μια παρατήρηση...Δεν είπε κανένας ότι πρέπει να αυτοκτονήσουν.
Ας κάνουν ότι νομίζουν...Μήπως και κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους? :rolleyes:
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Αν προσέξεις και την φύση θα δείς πως κανένα λιοντάρι δεν λυπήθηκε που η αντιλόπη δεν βρήκε να φάει και έτσι αδύναμη , ήταν εύκολη λεία.

Και αν κοιτάξεις προσεκτικότερα θα δείς πως καμία αντιλόπη που βρήκε να φάει και ξέφυγε δεν λυπήθηκε για αυτήν που φαγώθηκε από το λιοντάρι. ;)
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ας κάνουν ότι νομίζουν...Μήπως και κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους? :rolleyes:
Έλα ντε! Εδώ ακόμα και όταν πήραν την τυχη στα χερια τους, επελεξαν να φαγώθουν μεταξύ τους (βλ. Τουτσι και Χούτου) :shake:
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
djdoctor εγω το ξερω οτι πεθαινουν.. αλλος ειπε ΝΑ παψουν να υπαρχουν

rottie ριχνεις το επιπεδο εγω δεν σε ειρωνευτηκα..αν δεν εχεις τι να απαντησεις μπορεις απλα να μην απαντησεις απο το να ειρωνευεσαι δεν θα παθεις κατι..μπορει να θελεις να εχεις τον τελευταιο λογο αλλα οταν δεν εχεις κατι σοβαρο να πεις απλα κατεβαζεις την συζητηση.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα