Η απατεωνιά σε όλο της το μεγαλείο+ Η άποψή μου για τις επιστροφές σκύλων


manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Για το κερδος δεν εκτρεφονται και ζωα για σφαγη? Αυτοι που τα εκτρεφουν δεν κερδιζουν? Για να κερδισουν πρεπει να πουλανε αρρωστα και κακης ποιοτητας κρεας? Μιλαω παντα για επαγγελματιες και οχι απατεωνες...
Πιστευω λοιπον οτι μπορουν να κερδισουν μεσα σε λογικα πλαισια και με καταλληλη εποπτεια. Αυτο ειναι εφικτο αν το θελησουν τα κρατη στα οποια στεγαζονται αυτα τα puppy mills. Οσο για εμας εδω, πριν το ζωο παει στο καταστημα για πωληση (και οχι στη βιτρινα του καταστηματος), να ειναι ελεγμενο οτι ειναι υγιες απο κτηνιατρους.
Ολο το σκεπτικο μου δεν ειναι πως θα κλεισουν τα puppy mills αλλα πως μια κατασταση που δεν αλλαζει, μπορει να γινει καλυτερη μεσα απο νομικα και θεσμικα πλαισια ωστε οποιος ψωνισει απο εκει να ξερει πως παιρνει ενα υγιες ζωο αλλα κατηγοριας pet με τον κινδυνο μαλιστα να ειναι ημιαιμο.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Για μένα καμία υπερμονάδα παραγωγής ζωντανών οργανισμών δεν στοχεύει στην ποιότητα!Το κόστος είναι αποτρεπτικό!
Εαν τα puppy mills αλλάξουν σύμφωνα με τα δεδομένα που θέτεις, μακάρι να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πάψουν να είναι puppy mills και θα είναι καθόλα νόμιμα και ποιοτικά εκτροφεία!;)

Να σε ρωτήσω, όμως, γιατί το σκυλί να πάει ντε και καλά στο petsop να πουληθεί και να μην πουληθεί κατευθείαν από τον εκτροφέα;:confused:
Πέρα από το κέρδος που θα έχει ο πετσοπάς, ιατρός, εκπαιδευτής, ο οποιοσδήποτε μεσάζων, τι θα προσφέρει αυτό;Γιατί απλά αυτός ο ενδίαμεσος να μην σε παραπέμψει στον εκτροφέα απλά;
(Όπως έχεις καταλάβει δεν συμπαθώ τους μεσάζοντες...:p)
 


BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
zouzounos θα ρωτήσω πιο pet shop στο Γαλάτσι, δεν ξέρω...
Και ναι το πήρε αφού ήταν έτοιμη να καλέσει αστυνομία από το κιν. της και αφού το σκυλάκι την είχε καταλάβει και είχε αφινιάσει...:mad:
 






manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
(Όπως έχεις καταλάβει δεν συμπαθώ τους μεσάζοντες...:p)
Ελαααα..... Αν δεν το ελεγες ουτε που το ειχα φανταστει...:)
Ελα ομως που εδω μονο ετσι λειτουργουμε...:p
Οσο για την ποιοτητα, ας μην τα παραλεμε. Δεν θα ηταν ποιοτικα αφου θα ζευγαρωνε οποιοδηποτε αρσενικο με οποιοδηποτε θυληκο χωρις κριτηρια. Αλλα τουλαχιστον θα ηταν υγειη και θα ζουσαν σε αποδεκτες συνθηκες. Αυτο νομιζω οτι κανει τη διαφορα στον καλο εκτροφεα. Ξερει ποιο αρσενικο ταιριαζει με ποιο θυληκο ωστε να βγει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα ?

Να πουλάς σκύλους δεν είναι παράνομο, ούτε ανήθικο.

Επίσης δεν είναι επιβεβλημένο να είσαι φιλόζωος για να είσαι σωστός επαγγελματίας αν έχεις pet-shop.

Ποιός φταίει που μερικά από τα καταστήματα πώλησης ζώων (ή τα περισσότερα αν θέλετε) κάνουν όλα αυτά για τα οποία κάνουμε chating εδώ και κάποιες σελίδες ?

Γιατί καταστήματα άλλου τύπου δεν παρουσιάζουν τόσο μεγάλο ποσοστό άγνοιας και αδιαφορίας των υπαλλήλων ?

Γιατί καταστήματα άλλου τύπου ΚΛΕΙΝΟΥΝ για υγειονομικούς λόγους ή τουλάχιστον υφίστανται περισσότερο έλεγχο ?

Γιατί άλλα καταστήματα προσπαθούν να κρατήσουν σε καλό επίπεδο το ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ και να γίνουν ανταγωνιστικά ?

Γιατί καταστήματα ή ακόμα και super market του εξωτερικού έχουν 100 φορές καλύτερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών αλλά και 100 φορές καλύτερα και "εξυπνότερα" προιόντα ?

Να απαντήσω ή είναι ευνόητο ?

Οταν στην Ελλάδα σταματήσουν οι 9 στους 10 να λένε "εγώ από χαρτιά και διαβατήρια δεν ξέρω ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ και το έχω ερωτευτεί ...

Οταν στην Ελλάδα σταματήσουν οι 9 στους 10 να λένε ΣΑΚΑΚΙ είναι να το επιστρέψω ? ... και αρχίσουν να τρέχουν στο δικαστήριο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ απατεώνα εκτροφέα ή ιδιοκτήτη πετ-σοπ ...

Οταν οι 9 στους 10 ξεπεράσουν τα κατοχικά σύνδρομα την ξενομανία και τα κομπλεξ που τους κάνουν με την λέξη ΕΙΣΑΓΩΓΗ να παθαίνουν καταναλωτικό ντελίριο ...

Οταν ΟΛΟΙ κάνουν ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία μόλις δούν ένα ζώονα κρατιέται σε άθλιες συνθήκες ή να πωλείται άρρωστο, αντί να τα λένε στην παρέα τους και τώρα στα forum ...

Οταν κάποιοι διαβάσουν και ενδιαφερθούν και καταλάβουν ότι ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ έναν εργάτη, έναν φύλακα, έναν ΣΥΝΤΡΟΦΟ το κυριότερο καισταματήσουν τα ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ εξυπναδίστικα του τύπου "εγώ για συντροφιά το θέλω τί με νοιάζει για τα υπόλοιπα"

... και όταν το κράτος ΕΠΙΣΗΣ αναλάβει σοβαρά τις ευθύνες του ... ΜΑΣ αναλάβει όλους και καθαρίσει τους μισούς ή τα 3/4 από εμάς MINIMUM ...

... ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ θα μπορούμε να ψάξουμε και ποιός πετσοπάς δεν ξέρει από σκύλους ή κακοποιεί ή πουλάει ημίαιμα για καθαρόαιμα ;)
 




kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
..."εγώ για συντροφιά το θέλω τί με νοιάζει για τα υπόλοιπα" ...
Μα ακόμα και τότε (μην πω ακόμα περισσότερο) χρειάζεσαι ένα σκυλί με σωστό χαρακτήρα, που έχει κοινωνικοποιηθεί (ως ένα βαθμό) από κουτάβι, μόνο και μόνο για να μη σου βγάλει την πίστη ανάποδα στην καθημερινή σου ζωή.

Για τα θέματα υγείας δε χρειάζεται να αναφερθούμε πάλι.
 




foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Κι εγώ συμφωνώ!Όσο δικαιολογούμε καταστάσεις τόσο δεν μπορούμε να περιμένουμε να γίνει κάτι!
Είμαστε σαν την διαφήμηση με εκείνον που ρωτάει που είναι οι υπεύθυνοι για το περιβαλλον χωρίς να κάνει τίποτα όμως ο ίδιος!:rolleyes:

Από την άλλη όμως εμείς που είμαστε εδώ και τα συζητάμε, σε ενα σεβαστό ποσοστό δεν θα πάρουμε το καθαρόαιμο χωρίς χαρτιά, δεν θα πάρουμε από πετσοπ, θα αναζητήσουμε ένα καθαρόαιμο όχι μόνο για την εικόνα του αλλά και τον χαρακτήρα του, θα φροντίσουμε να μην αναπαραχθεί, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, θα προσπαθήσουμε, δηλαδή, να κάνουμε αυτά που θεωρούμε σωστά, τι μπορούμε να κάνουμε πέρα από το να το συζητάμε και να προσπαθούμε να κάνουμε άλλους να το καταλάβουν και να μην πράξουν άλογα;:confused:
 


manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Ελα ντε ??? :confused::confused::confused:
Που ειναι οι υπευθυνοι ???? :confused::confused::confused:
Ισως μεσω ΚΟΕ ή καποιου αλλου επισημου οργανου, να μπορουσε να γινει ενα εγγραφο με συγγεκριμενες προτασεις προς καποιο υπουργειο ή νομαρχιες ωστε να υπαρξει καποιος ελεγχος...
Υπαρχει αλλη διαδικασια? Εχει γινει ποτε τιποτα προς αυτη την κατευθυνση?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ας μην αποποιούμαστε και εμείς οι καταναλωτές τις ευθύνες μας! Νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται ακόμα και από μας που δηλώνουμε κυνοφιλοι/φιλόζωοι! ;)
Ρίξτε μια ματιά εδώ Νομοθεσία-Αποφάσεις για να τους δείτε μαζεμένους και αναρωτηθείτε:

- Πόσοι από μας έχουμε τσιπαρει τα σκυλιά μας?
- Πόσοι από μας δεν τα παρατάμε στους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών, σε μπαλκονια, ταρατσες, πυλωτες?
- Πόσοι από μας τα έχουμε πάντα στο λουρί στη βόλτα?
- Πόσοι από μας έχουν άδεια εκτροφείου?
- Πόσοι από μας φροντίζουν για το άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου μας?
- Πόσοι από εμάς έχουν τα ζώα που ο Νόμος προβλέπει στα σπίτια τους και όχι παραπάνω?
- Πόσοι από μας έχουμε κόψει τα αφτιά και τις ουρες των σκύλων μας για καλλωπιστικούς λογούς?

Ελα ντε ??? :confused::confused::confused:
Που ειναι οι υπευθυνοι ???? :confused::confused::confused:
Ισως μεσω ΚΟΕ ή καποιου αλλου επισημου οργανου, να μπορουσε να γινει ενα εγγραφο με συγγεκριμενες προτασεις προς καποιο υπουργειο ή νομαρχιες ωστε να υπαρξει καποιος ελεγχος...
Υπαρχει αλλη διαδικασια? Εχει γινει ποτε τιποτα προς αυτη την κατευθυνση?
Ρωτάς τι μπορεί να γίνει! Μια έρευνα αγοράς πριν ψωνίσουμε σκύλο. Διάβασμα και ενημέρωση.

Όταν θέλεις να πάρεις αμάξι, θα πάρεις περιοδικά και θα διαβάσεις τα συγκριτικά των μοντέλων, θα μπεις στο διαδίκτυο για περαιτέρω έρευνα, θα πας μια βόλτα από τις εκθέσεις αυτοκινήτων, θα συγκρίνεις τιμές και ποιότητα, θα μιλήσεις με τους πωλητες, θα κάνεις test drive, θα ρωτήσεις ανθρώπους που αγόρασαν το ίδιο αυτοκίνητο εάν είναι ή όχι ευχαριστημένοι κτλ.

Υπάρχει περίπτωση να δεις ένα αυτοκίνητο σε ένα φυλλάδιο (όπως τις φυλές στην περιβόητη «Βίβλο» του pet city) και να το παραγγείλεις κατευθείαν ή να δεις ένα μοντέλο στην τζαμαρια κάποιας έκθεσης και να το αγοράσεις χωρίς δεύτερη σκέψη (όπως το κουτάβι που θα δεις στη γυάλα του pet shop) ΟΧΙ βέβαια!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί στην περίπτωση του αυτοκινήτου θα κάνεις ερεύνα αγοράς και στην περίπτωση του σκύλου θα πάρεις στο σπίτι σου το πρώτο κουτάβι που νομίζεις ότι σε κοιτάζει λυπημένα? Ο βασικός λόγος είναι ότι το αυτοκίνητο το θεωρούν αντικείμενο και οι πωλητες και οι αγοραστές και το σκύλο τον θεωρούν αντικείμενο οι πωλητες ΜΟΝΟ.
Οι αγοραστές/καταναλωτές βλέπουν την "ψυχούλα μέσα από το τζάμι".

- ΚΑΚΩΣ, διότι παραμέσα ο πετσοπάς σας βλέπει ως το επόμενο 800ευρω που θα βάλει στην τσέπη (και καλά θα κάνει).
- ΚΑΚΩΣ διότι θα βρεθείτε με ένα τυποις καθαρόαιμο που θα έχετε πληρώσει για καθαρόαιμο (και μετά θα αναρωτιέστε γιατί έχει διάρροια το σκυλάκι, τι είναι η μορβα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων γιατι δεν σηκώνει τα αυτάκια του το westie σας).
- ΚΑΚΩΣ διότι γίνεστε συνένοχοι στην διαιώνιση του εγκλήματος των puppy mills και του ανηθικου σκυλεμποριου.

Με λίγα λόγια: Ωραίοι οι Νόμοι, το Κράτος και οι υπεύθυνοι, αλλά από μόνοι τους δεν σώζουν την κατάσταση. Αν δεν αλλάξουμε εμείς πρώτα την οπτική μας και να μάθουμε να είμαστε υπεύθυνοι καταναλωτές, δεν θα πάψουμε ΠΟΤΕ να είμαστε θύματα. Ούτε εμείς, ούτε τα σκυλιά των pet shops.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου?
Συμφωνώ σε όλα με τον denis και την rottie!!!

Αλλα (υπαρχουν καποιες περιπτωσεις)..

Σε όλες τις χώρες έχουν κάνει προπαγάνδες εναντια των puppy mils..
και ποιος δεν ξέρει?
Eδώ το μοναδικό μέσω πληροφόρησης είναι το internet.
Aκόμα ανυπομονώ να το πουν σε κάποια εκπομπή η έστω στις ειδήσεις..
Mου έκανε τεραστια εντύπωση που επιτέλους ο ΣΚΑΙ ευαισθητοποιήθηκε και έδειξε για πρώτη φορα στην ελληνική τηλεόραση τι γίνετε στην πραγματικότητα..
Ποιοι δίνουν τελικά στα petshop?
και πως είναι τελικά αυτές οι εγκαταστάσεις.

Οι νέοι δεν έχουν καμια δικαιολογία και είναι αυτοί που ίσως σιγά σιγά κάτι αλλάξουν ( που όλο και πιο πολύ βλέπω διαφορα..).
Δεν μπορει όμως να ξέρει η μεσήλικη κυρια, ο παππούς και η γιαγιά και γενικά ένα αδύναμο από θέμα πληροφόρησης target group.

Σε όλα τα υπόλοιπα και να θέλω να βρω κάποια εναλλακτική υπέρ τους, δεν βρίσκω.
Είναι καθαρά υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει και επειδή εδώ ας μην κρυβόμαστε..
Δεν είμαστε ούτε 70 ούτε 80 ετων..
Ας μην γκρινιάζουμε γιατί τα πάθαμε..
Ας μην γκρινιάζουμε γιατί τα παθαίνουμε..
Ας μην χώνουμε τους άλλους αν δεν έχουμε βελτιώσει πρώτα τον εαυτό μας..

Oποτε αν μου πει το γεροντάκι κάτσε που θέλεις να ξερω..
από που να μάθω..?
Θα πω ένταξη γέροντα..

και είναι η μοναδική περίπτωση που θα πω ok..
δεν φταίς..
Για καμια αλλη..

Είμαι γενικά αισιόδοξη για την νέα γενιά..
Είμαι αισιόδοξη που επιτέλους υπάρχει μια ελληνική εκπομπή να ενημερώνει για τα ζώα..
Είμαι αισιόδοξη που ένα κανάλι ευαισθητοποιήθηκε να δείξει την κτηνωδία..

Είμαι αισιόδοξη για το αύριο..
Το σήμερα δεν με απασχολεί.
Γιατί εμείς τα θέλουμε και τα παθαίνουμε..
 
Last edited:


manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Με λίγα λόγια: Ωραίοι οι Νόμοι, το Κράτος και οι υπεύθυνοι, αλλά από μόνοι τους δεν σώζουν την κατάσταση. Αν δεν αλλάξουμε εμείς πρώτα την οπτική μας και να μάθουμε να είμαστε υπεύθυνοι καταναλωτές, δεν θα πάψουμε ΠΟΤΕ να είμαστε θύματα. Ούτε εμείς, ούτε τα σκυλιά των pet shops.
Πιστευω οτι σιγα σιγα οι νεοι ανθρωποι αλλαζουν. Οχι απαραιτητα μονο μεσω ιντερνετ αλλα και μεσω πληροφορησης απο παντου. Η εποχη μας χαρακτηριζεται απο τον καταιγισμο πληροφοριων που δεχομαστε απο παντου. Σωστων ή λαθος πληροφοριων. Εμεις κρινουμε, πραττουμε και δινουμε παραδειγμα στους επομενους.
Εχει δικιο η kango1 οτι η νεα γενια αλλαζει. Ειμαι εκπαιδευτικος και βλεπω-συγκρινω με τη δικια μου εποχη. Αλλα παρ΄ολα αυτα ποσα παραδειγματα εχουμε εδω μεσα απο ανθρωπους (ακομα και νεους) που πρωτα αγορασαν το ζωο και μετα εψαξαν? Αλλη αγορα ειναι το αυτοκινητο και αλλη το ζωο. Το ενα βασιζεται στη λογικη και την οικονομικη ευχερεια ενω το αλλο στο συναισθημα και την παρορμηση.
Κοιτωντας το νομο ειδα οτι οποιοσδηποτε μπορει να διατηρει καταστημα ή να κανει εμποριο ζωων αρκει να ειναι καταρτισμενος εχοντας σπουδασει ή λογω εμπειριας. Επισης καταλαβα οτι επιτρεπεται κανονικοτατα το να διατηρεις κλουβια με "εμπορευμα" στο καταστημα σου. Μαλιστα οι μεγαλες αλυσιδες τηρουν το νομο κατα γραμμα και εχουν και απομονωση για τα αρρωστα και βιβλιο που τα καταγραφουν, τροφη νερο και οτι αλλο ζηταει!
Αρα ειμαστε καλυμενοι? Εμενα ολη η ενσταση μου ειναι πανω στα κλουβια-βιτρινες. Αν παψουν να υπαρχουν, παυει η παρορμηση αρα δεν θα υπαρχει η στιγμιαια λαθος αποφαση που παιρνει η πλειοψηφια ανθρωπων που πανε σε ενα πετσοπ μαζι με το παιδακι τους για παραδειγμα. Εχει δει ποτε κανεις, καποιον να λεει "δωστε μου καταλογο να δω τι σκυλια εχετε"?
Απο την αλλη αν γινεται ουσιαστικος ελεγχος στους εισαγωγεις ζωων συντροφιας τοτε γλυτωνουμε απο τα 30 ημερων σκυλια ή γατια που εισαγουμε επειδη τοτε ειναι "γλυκουλικα". Επισης αν περνανε ουσιαστικο κτηνιατρικο ελεγχο τοτε γλυτωνουμε και απο το γνωστο: "Παιζει? Τρωει? Αρα καλα ειναι".
Με λιγα λογια πιστευω πως οι νομοι ειναι καλοι, αλλα ανεπαρκεις ακομα και αν εφαρμοστουν απολυτα. Η πληροφοριση ειναι αρκετη αλλα τη λαμβανουν κυριως οι νεοι. Ανθρωποι μεγαλυτερης ηλικιας δεν μπορουν ευκολα να την αποκτησουν. Αρα πρεπει καπως να προστατευθουν τα ζωα, αλλα και οι ανθρωποι που δεν γνωριζουν ή μαθαινουν πολυ αργα απο τα λαθη τους.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
manolis68 said:
Αλλη αγορα ειναι το αυτοκινητο και αλλη το ζωο. Το ενα βασιζεται στη λογικη και την οικονομικη ευχερεια ενω το αλλο στο συναισθημα και την παρορμηση.
Ο σκύλος είναι είδος πολυτελείας όπως και το αυτοκίνητο (καλλιστα μπορει να ζησουμε και χωρις αυτα), αλλά δεν χρειάζεται να έχει κάποιος στην τράπεζα τον μισό προϋπολογισμό του κράτους για να αποκτήσει είτε αυτοκίνητο, είτε σκύλο. Από κει και πέρα, κακώς η αγορά/απόκτηση οποιουδήποτε σκύλου βασίζεται στην παρόρμηση και στο συναίσθημα.
Αν βασίζονταν στη λογική:

- Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης, θα ήξερε πολύ καλά γιατί θέλει σκύλο.
- Θα είχε διαβάσει σχετικά με την υπεύθυνη ιδιοκτησία ζώου.
- Θα γνώριζε ποιον σκύλο να πάρει, ποιος ταιριάζει στον τρόπο ζωής του και γιατί.
- Θα γνώριζε πως είναι ο σκύλος που θέλει να πάρει και γι’ αυτό θα ήξερε απ’ έξω και ανακατωτά το πρότυπο της φυλής που τον ενδιαφέρει.
- Θα γνώριζε από πού να τον πάρει και γιατι.
- Θα εγκαταλείπονταν πολύ λιγότερα ζώα είτε στα βουνά, είτε στην μοίρα τους δεμένα και απομονωμένα στις ταράτσες, διότι:

"Ωραίο το κουτάβι στη βιτρινα- ειχε και αυτο το θλιμμενο βλεμμα-, ήταν και Χριστούγεννα μωρε και πώς να πεις «όχι» στα πιτσιρίκια... αλλά μετά από λίγο καιρό (τι κρίμα βρε παιδί μου!) αφοδεύει, ουρεί, μαδαει, εχει σαλια, μας βρωμίζει το σπίτι, γαβγίζει (και οι γείτονες μας απειλούν με μηνύσεις), μασάει παπούτσια, καλώδια, τηλεκοντρόλ, θέλει και βόλτα (και βαριέμαι), ΤΙ???? θέλει και εκπαίδευση? Σιγά! Δεν φτάνει που τον ταΐζω? (ευτυχώς ο συμπέθερος του πρώτου ξαδέρφου της κουνιάδας μου ξέρει από σκυλιά και θα μου δείξει), κουτσαίνει γιατί είναι δυσπλαστικο (και η εγχείρηση κοστίζει -δεν βγαίνω αδελφέ-), έχει κυριαρχική συμπεριφορά και τσακώνεται με τα άλλα σκυλιά, επιτέθηκε στο παιδί μου" κτλ, κτλ, κτλ

manolis68 said:
Επισης καταλαβα οτι επιτρεπεται κανονικοτατα το να διατηρεις κλουβια με "εμπορευμα" στο καταστημα σου. Μαλιστα οι μεγαλες αλυσιδες τηρουν το νομο κατα γραμμα και εχουν και απομονωση για τα αρρωστα και βιβλιο που τα καταγραφουν, τροφη νερο και οτι αλλο ζηταει!
Δεν αμφιβάλω ότι τα άρρωστα τα χώνουν στην απομόνωση. Εξάλλου η εικόνα ενός κουταβιού με σπασμούς λόγω μορβας ή ενος κουταβιου που πνίγεται στον εμετό και αφοδεύει αίμα λόγω τύφου δεν είναι ότι καλύτερο για την μόστρα της «μεγάλης αλυσίδας» (άσε που η αιμορραγικές διάρροιες που οφείλονται σε τύφο βρωμάνε απίστευτα και χαλάνε την ατμόσφαιρα). ;)


manolis68 said:
Με λιγα λογια πιστευω πως οι νομοι ειναι καλοι, αλλα ανεπαρκεις ακομα και αν εφαρμοστουν απολυτα. Η πληροφοριση ειναι αρκετη αλλα τη λαμβανουν κυριως οι νεοι. Ανθρωποι μεγαλυτερης ηλικιας δεν μπορουν ευκολα να την αποκτησουν. Αρα πρεπει καπως να προστατευθουν τα ζωα, αλλα και οι ανθρωποι που δεν γνωριζουν ή μαθαινουν πολυ αργα απο τα λαθη τους.
Οι Νομοι είναι μια χαρά και δεν έχουμε καμιά δικαιολογία είτε μικροί είμαστε σε ηλικία, είτε μεγάλοι. Όσο συνεχίζουμε να έχουμε διαστρεβλωμένη εικόνα σχετικά με το θέμα της απόκτησης σκύλου και να πιπιλάμε την καραμέλα για τις ευθύνες των άλλων ΜΟΝΟ χωρίς να επωμιζόμαστε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, θα συνεχίζουμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, η άγνοια μας θα δίνει τροφή στους αετονυχηδες και εμείς θα εξακολουθούμε να είμαστε θύματα και ακόμα μεγαλύτερα θύματα τα ζώα, θυσία στο βωμό του χρήματος, της άγνοιας και της βλακείας μας.
 


manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Στα δυο πρωτα σημεια δεν εχουμε μεγαλη διαφορα στις αποψεις μας νομιζω. Πανω κατω τα ιδια πιστευουμε. Γι αυτο και θα ηθελα να αλλαξει αυτη η ιστορια και να απαγορευτουν τα κλουβια στις βιτρινες. Για να σταματησει η αγορα λογω παρορμησης.
Στο τριτο κομματι λεω οτι ειναι ανεπαρκεις οι νομοι λογω των βιτρινων.
Δε βλεπω πως μπορει να αλλαξει η νοοτροπια μας και να γινουμε υπευθυνοι ανθρωποι αν δεν εχουμε υποψιαστει καν το τι κρυβεται εκει πισω απο τη φατσα που βλεπουμε στο κλουβι. Επειδη εμεις εδω, μεσω συζητησης αλλα και απο ψαξιμο σε αλλα site και διαβαζοντας ενα βιβλιο μαθαμε 5 πραγματα, πως μπορει να τα ξερει αυτα ενας μεσος ανθρωπος 40-50 χρονων με ενα παιδακι που κλαιει και ζηταει ενα σκυλακι? Αυτος δεν πρεπει να προστατευθει κατα καποιο τροπο απο τους αητονυχιδες οπως τους λες, οπως επισης και το ζωο απο εναν ακαταλληλο ανθρωπο που θα το πεταξει στο δρομο μολις του μασησει το χαλι? Μη ξεχνας πως πολλοι ανθρωποι πιστευουν πως αν παρουν κολευ θα ειναι ιδιο η Λασση και αναρωτιουνται μηπως να παρουν Γ.Π γιατι ο Ρεξ ειναι πιο εξυπνος! Εκει πατανε τα πετσοπ και σε αυτο πρεπει κατι να γινει.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Όπότε εσύ, αγαπητέ manolis68, τι προτείνεις να γίνει;Να περιμένουμε, απλά, να αλλάξουν οι νόμοι;
Η δική μας ευθύνη ποια είναι;
Ο Ευαγγελάτος για τα ψάρια έχει κάνει 50 εκπομπές που σου λέει πως να διαλέξεις φρέσκο ψάρι!Είναι σημαντικό να πάρεις φρέσκο ψάρι, αλλά δεν περιμένεις απλά να βρίσκει η νομαρχία τα σάπια, ελέγχεις ποια είναι φρέσκα!
Εξίσου σημαντικό είναι να επιλέξεις και σωστά σκύλο!Δεν πρέπει να περιμένεις να ελέγχονται από το κράτος αλλά πρέπει να ελέγχεις κι εσύ!

Αυτός που θέλει να πάρει σκύλο δεν πρέπει να πάει στην τύχη!
Δεν πα να κλαίει το παιδί;Εσένα όποτε έκλαιγες οι γονείς σου, σου έπαιρναν ότι ήθελες;
Άς το κι αυτό να κλάψει!
Ας ψάξει το ζήτημα ήρεμα και ψύχραιμα κι όταν αποφασίσει αν μπορεί και θέλει να πάρει σκύλο μπορεί να κάνει και μια πολύ ωραία εκπληξη στο παιδί!;)
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αλλη ερώτηση

Βιτρίνα = παρόρμηση οκ ...

... αν τα σκυλάκια ήταν σε χώρο 5 τμ το καθένα πεντακάθαρο με παιχνίδια πριονίδι φαγητό νερό κλπ κλπ στο ΠΙΣΩ μέρος του καταστήματος ... και τα έβλεπε όχι όποιος ήθελε να χαζέψει (ούτε ο ήλιος όλη μέρα μέσα σε γυαλί) αλλά μόνο όποιος ήθελε να πάρει σκύλο ?

Υπάρχει εκεί

α) κακοποίηση ?

β) παρόρμηση ?
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Για εμένα υπάρχει κι εκεί παρόρμηση...
Όπως τώρα περνά ο κόσμος απ' έξω από το πετσοπ για να χαζέψει τα σκυλάκια έτσι τότε θα μπαίνει μέσα να χαζέψει τα σκυλάκια...Επειδή ένα καφέ, που είναι το στάνταρ σημείο συνάντησης κάθε σάββατο πρωί όλης της παρέας, είναι σχετικά κοντά σε ένα πετσοπ, ακούω πολύ συχνά γονείς να λένε στα παιδία τους, για να σταματήσουν την γκρίνια,θα περάσουμε από το πετσοπ να χαζέψεις τα σκυλάκια!
Ε, αν τα σκυλάκια μπούνε μέσα, απλά θα μπαίνουν κι αυτοί μέσα...:rolleyes:
Το έχω ξαναγράψει και νωρίτερα!Γιατί να φεύγουν τα σκυλιά από τον εκτροφέα, τη μάνα και τα αδέρφια τους και να μην παραπέμπεται ο ενδιαφερόμενος σε εκτροφείς;:confused:
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.151
Μηνύματα
896.325
Μέλη
19.956
Νεότερο μέλος
gpc