Φροντιστήριο βασικής εκπαίδευσης


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Υπότιτλος: Πού Κατάντησα

Λοιπόν, είδα και αποείδα με το Μουφ και την ανυπακοή του, δηλαδή το ότι τον κακομαθαίνω, ναι, έχω το γνώθι σεαυτόν. Επιπλέον διάβαζα σήμερα το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Modern Dog που μας ανακοίνωσε ότι το καλύτερο σκυλί στην πρώην Άγρια και νυν Ήμερη Δύση (Φαρ Ουέστ, που λένε) ανακηρύχτηκε ο Αυστραλέζος Ποιμενικός!! Ο οποίος, λέει το άρθρο, τρελλαίνεται να δουλεύει να τρέχει και γενικώς να υπακούει!!:eek: Η δε προηγούμενη εκπαιδεύτριά του Μουφ έλεγε ότι το καημένο θέλει να με ευχαριστήσει και ντράπηκα αγρίως διότι το Μουφ έχει καταντήσει να τρελλαίνεται να τον υπακούω!

Οπότε τον ζαλώθηκα και τον πήγα σήμερα στη φάρμα νωρίτερα μια και πρέπει να πάω και σε συνέδριο. Η ιδιοκτήτρια είναι εκπαιδεύτρια και μου είπε ότι θα δουλέψει μαζί του και ότι θα τον παίρνει ως demo dog στη σχολή της. Τα προβλήματά του είναι το "μη", "μείνε", "περίμενε", "heel", "Άτταλεεεεεεε, έλα!" και το να μη με τραβοκοπάει όταν βγαίνουμε βόλτα και σπάει πλάκα η γειτονιά γενικώς και ένας συνταξιούχος με κάνει χάζι με τη γυναίκα του και με πλακώνουνε στην καζούρα κάθε φορά που περνάω έξω από το σπίτι τους: "καλέ, κοριτσάκι, πού σε πάει ο σκύλος σου?" Επιπλέον στα σεμινάρια για πρώτες βοήθειες σε σκύλους και την επιθεώρηση μου έχουν κλείσει ραντεβού με μια σπουδαία, λέει, εκπαιδεύτρια να κοιτάξει αν έχω προβλήματα με την υπακοή Μουφ. Που έχω δηλαδή διότι με γράφει στα αποτέτοια του που ΔΕΝ έχει!:p

Τελοσπάντων, ευελπιστώ ότι θα στρώσουμε και οι δυο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού διότι δεν πάει άλλο. Ούτε το ψυγείο δεν μπορώ να ανοίξω διότι με παραμερίζει και χώνει τη μουσούδα του μέσα να ψάξει κι αυτός!! Τώρα, λέτε να μάθει τίποτα με τόσο φροντιστήριο, ή θα τα κάνω όλα θάλασσα και θα τα χαλάσω άμα γυρίσω? Επίσης: τι νομίζετε για τη σφυρίχτρα? Μπορεί να με βοηθήσει σε τίποτα, ή φταίει γενικώς το κακό μου το κεφάλι που πήρα αμερικανικό σκυλί διάσημο για την υπακοή του και το έκανα κακομαθημένο τρίχρονο Ελληνάκι στην πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη?
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
:maria:...η προσωπικοτητα σου φταιει και θεωρω πως οση εκπαιδευση κι αν του κανει εκπαιδευτης, θα παει χαμενη, διοτι εσυ δεν θα μπορεσεις να αλλαξεις;)
(θες και ελληνικο ποιμενικο...:D:p:D:p)
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Κι εγώ πιστεύω ότι ό,τι και να κάνουν οι εκπαιδεύτριες που λες, εσένα γραμμένη θα σε έχει αν δεν αλλάξεις νοοτροπία. Μάλλον θα διασκεδάζετε στο agility και θα πατώνετε στη βασική υπακοή. :rolleyes:
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εξάλλου βρε Sara όλοιοι εκπαιδευτές λένε ότι πρέπει για να έχεις αποτελέσματα, πρέπει να εκπαιδεύσεις εσύ τον σκύλο κι όχι να στον εκπαιδεύσει ένας άλλος...

Βλέπω το Mουφ να κάθεται σούζα στους άλλους κι εσύ να κάθεσαι σούζα στο Μουφ!!!:p:p:p:D:D:D
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Καλά, δε σας λέω!! Πήγε το Μουφ στη φάρμα και κατάφερα επιτέλους να καθαρίσω το ψυγείο χωρίς να έχω ένα κεφάλι να τρυπώνει απ' όπου βρει!:D:D:D:D:D:p:p:p

Σοβαρά όμως, πρέπει όντως να κάνω κάτι διότι μου έχει πάρει τον αέρα....:)
 




harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο γερομπαμπαλής βρήκε να κάνει πλάκα με την κοπέλα τωρα :mad:
Sara, πολύ θα ήθελε να εχει ΚΑΙ τον σκυλο σου ΚΑΙ εσενα!

Εχουμε κι εμεις εναν τετοιο στη γειτονια.
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Τον λυπάσαι είμαι σίγουρη...
Kαι εγω ειμαι σιγουρος...:D

Βασικα πιστευω πως ο Μουφ εχει δυναμικο χαρακτηρα.Η Σαρα ειναι πολυ ανεκτικη και θαυμαζει-χαιρεται τον ιδιαιτερο χαρακτηρα του και μεσα της δεν θελει να τον αλλαξει .
Πχ οταν του λεει ''κατσε'' κ τη γραφει, εκεινη την ωρα τον βλεπει σαν παιδακι που κανει πεισματα αλλα το χαιρεται!Ειναι το Μουφ που κανει Μουφιες...:p
Ε???...

Οσο για το μπαρμπα...''asede''!(emoticon στο msn)!
:mad:
 




sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Noela νομίζω ότι ο Άρης εννοεί ότι έχουν ένα γερο-μπαμπαλή στη γειτονιά, όχι ένα Aussie! :D:D:D:D:D
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οχι Noela, δεν εχω Μουφ :)
Εχω ενα βελγογερμανικο ποιμενικο και μια πινσερινα που την εχουμε οπως η Sara τον Μουφ της και μας κανει ο,τι θελει :(
Απλα επειδη ειναι μίνι, τα καπρίτσια της δεν δημιουργουν σοβαρα προβληματα, ασε που (κακώς) τα απολαμβανουμε κιόλας :p
 






scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Ναι βρε Σάρα πρέπει εσύ να αλλάξεις και μετά θα αλλάξει και το Μουφ!!

Και εγώ κάπως σαν και σένα είμαι (θαυμάζω την προσωπικότητά του και την κρίση του κυρίως:p) αλλά το παλεύω ακόμη γιατί εμένα δεν παίρνει να με κάνει ότι θέλει..!!
Πάντως μπιφτέκια δεν τον ταίζω!!:p:p
 


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Κοίτα πάντως η εκπαίδευση υπο σωστές συνθήκες μόνο αρνητική δεν είναι. Τώρα αν μπορείς και εσύ να είσαι πιο αυστηρή και να του θέσεις νέα όρια τόσο το καλύτερο. Αν και θα του κακοφανεί πιστεύω, εγώ αν ήμουν στη θέση του θα μου κακοφαινόταν να είσαι σίγουρη. :)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Διαμαρτύρομαι! Του είχα κόψει τελείως τα μπιφτέκια, αφού δεν έκανα καν μπιφτέκια για τον εαυτό μου. Όμως ας όψονται οι Κρητικοί και τα κρεμασμένα σκυλιά στη Σητεία (ΔΕΝ κάνω πλάκα τώρα). Με το που τα είδα και τα διάβασα συγχίστηκα και το πρώτο πράμα που έκανα ήτανε μπιφτέκια που έδωσα και στο Μουφ. Στην ψηστιέρα και τους έβαλα και γρομπαλάκια ροκφόρ μάλιστα. Μιλάμε το άθλιο ξερογλυφότανε. Και ναι, έκανα και τη βλακεία να του βγάλω φαΐ πρώτα αυτουνού και μετά εμένα αλλά το έκανα για να το βάλω λίγο στην κατάψυξη να κρυώσει για κανά πεντάλεπτο μην πάει και καεί.

Γενικά τον περιορίζω σπάνια άμα είμαι μέσα στο σπίτι. Όταν λείπω απλώς κλείνω όλες τις πόρτες και τον αφήνω στη σαλοτραπεζαρία που δυστυχώς, ως συνηθίζουν οι Αμερικάνοι έχει ανοιχτή κουζίνα και cathedral ceilings. Όταν μου φέρανε τα πράγματά μου από την Ευρώπη τον έκλεισα στο δωμάτιό μου, του έρριξα κι ένα Κονγκ και μάσες και κόκκαλα και παιχνίδια και το άθλιο καθότανε έκλαιγε πίσω από την πόρτα και μασούλαγε ταυτόχρονα.

Και ναι, ίσως έχει δίκιο ο Νίκος ότι ίσως κάπου δε θέλω να χάσει τον αυθορμητισμό του και να γίνει αυτόματο. Έχω και τύψεις διότι ναι μεν τον βγάζω έξω, αλλά καμιά φορά πάει στον καναπέ (του επιτρέπω διότι τον έχω σκεπασμένο με τα παρτάλια/κουβέρτες του) και κοιτάζει με καημό έξω στο δρόμο. Εκείνη την ώρα σκέφτομαι ότι καλά θα ήταν να του είχα τίποτα πρόβατα, αλλά δεν είμαι για τέτοια....:(:(
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλά η στοιχομυθεία Noela-Harryf3 για τον γερομπαμπαλή είναι από άλλο πλανήτη!!!:D:D:D:p:p:p
 


mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Εκείνη την ώρα σκέφτομαι ότι καλά θα ήταν να του είχα τίποτα πρόβατα, αλλά δεν είμαι για τέτοια....:(:(
Μπορει να το εχασα γιατι ειμαι και απο τον υπνο αλλα μας λες οτι περασε απο το μυαλο σου να του παρεις προβατα;;:eek::shock::D
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δε μου πέρασε απ' το μυαλό να του πάρω πρόβατα ακριβώς, αλλά μένω στην καραβλαχιά, το αμερικανικό Ρεντνεκιστάν που λέει και ο αδερφός μου, στη μέση του πουθενά στο Ιλλινόι, που λέγεται "καλαμποκέρημος" διότι μόνο καλαμπόκια έχει! Έχεις δει εκείνη την ταινία του Χίτσκοκ με τον Κάρυ Γκραντ που τον κυνηγάνε οι κακοί με το αεροπλάνο που ψεκάζει και κρύβεται στα καλαμπόκια διότι δεν έχει πού αλλού να πάει? Έτσι είναι κι εδώ, μόνο που δεν έρχονται οι κακοί να κυνηγήσουν καλούς με ή χωρίς αεροπλάνο. Και προσωπικά δε με νοιάζει διότι ποτέ δε χώνεψα τις μεγάλες πόλεις (π.χ. έχω ζήσει στη Νέα Υόρκη για λίγο και κόντεψα να πάθω παρακρούσεις από την αηδία), άσε που είμαι δυο βήματα από τη Σαμπέιν-Ουρμπάνα, το Σαιντ-Λούις, την Ιντιανάπολη και το Σικάγο και έχω και κουλέρ λοκάλ άμα λάχει να 'ουμ. Σήμερα δε με τα ταξίδια, την τεχνολογία και το ίντερνετ μάλλον καλό είναι να μένει κανείς ανάμεσα στα καλαμπόκια. Το Μουφ όμως μεγάλωσε σε φάρμες με άλογα και πρόβατα και είναι και Αυστραλέζος Ποιμενικός τρομάρα του! Άρα έχει καημό και σεβντά μεγάλο που δεν τον αφήνω ξαμολυτό στα πρόβατα που ΔΕΝ έχω. Διότι εδώ να φανταστείς και καθηγητής πανεπιστημίου να είσαι πρόβατα ή τουλάχιστον άλογα θα έχεις. Π.χ. ο σούπερ διάσημος καθηγητής που διορίσανε πρόσφατα στο πανεπιστήμιο στην έδρα για θέματα περιβάλλοντος, αρνήθηκε θεσάρα στο Σικάγο διότι ήθελαν με τη γυναίκα του να πάρουνε φάρμα να εκτρέφουν και να εκπαιδεύουν άλογα και τα σαββατοκύριακα τα περνάει τσαπίζοντας σκατά που τα πουλάνε για λίπασμα. Άσε το σουξέ τους με τις πωλήσεις σπέρματος!!!!!

Κατάλαβες λοιπόν σε τι περιβάλλον μένω? Και όχι ότι έχω πρόβλημα, κάθε άλλο. Το Μουφ όμως περιμένει ότι θα φερθώ σα νορμάλ άνθρωπος και θα έχω πρόβατα, όχι πώς τον έχω σα μονάκριβο κακομαθημένο Ελληνάκι... Πρέπει να δεις τον καημό του όταν κοιτάζει έξω. Να μην πιάσω το πώς κοιτάζει όταν φεύγω και πώς με περιμένει στο παράθυρο όταν έρχομαι διότι θα με πιάσουνε τα κλάματα....

Τελικά δεν ξέρω αν έκανα καλά που τον έστειλα στη φάρμα για να κάνω δουλειές διότι παίρνω τηλέφωνα στη φάρμα δήθεν να τους πω σε τι πρέπει να επιμείνουν στο Μουφ και δουλειά δεν κάνω. :(:(:(:(:(:( Καθάρισα όμως το ψυγείο...:cool:

Και να φανταστείς ότι έρχεται και το καλοκαίρι και έχω μακρύ ταξίδι για δουλειές, οπότε πάλι φάρμα θα πέσει. Και αυτός μεν θα χαρεί διότι τρελλαίνεται για τη φάρμα, εγώ όμως πάλι θα κλαίω...:(:(:(:(:(:(
 


mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Α ενταξει γιατι για λιγο τρομαξα:p

Παντως δε νομιζω οτι εχει σεβντα που δεν τον αφηνεις να κυνηγησει προβατα:p Ολοι οσοι εχουν ποιμενικους δηλαδη εχουν και φαρμα αλλιως οι σκυλοι τους μελαγχολουν; Και ενταξει τα προβατα αλλα εγω πχ τι να κανω να παρω τη φοραδα μου και να βγω για κυνηγι αλεπους;:p:p

Τωρα για τους αποχωρισμους ολοι οι σκυλοι φανταζομαι οτι στεναχωριουνται αλλα το συνηθιζουν με τον καιρο. Μου φαινεται οτι εσυ υποφερεις περισσοτερο:rolleyes: Α και το καλοκαιρι μια χαρα θα περασει στη φαρμα του, σιγουρα καλυτερα απο την κολαση της Αθηνας:shock:

Δεν ξερω αν θα πιασει αλλα ισως για να μην το κακομαθαινεις μπορεις να σκεφτεις οτι ειναι το παιδι σου και οτι πρεπει να παλεψεις εναντια στις παρορμησεις σου για να μην το κανεις μαμοθρεφτο και για να μην σε κοιτανε με μισο ματι ολοι οταν αυτο τσιριζει στο σουπερ μαρκετ γιατι θελει να του παρεις σοκολατα. Θυμισου ποσο μισεις αυτα τα παιδακια και τους γονεις τους και ποσο θελεις να τα πλακωσεις στις σφαλιαρες και μετα δειξε το αυστηρο σου προσωπο!:D:D (οχι τιποτα αλλο αλλα δεν μπορεις να καθαριζεις το ψυγειο μια φορα το χρονο θα σας φανε οι κατσαριδες..εκτος βεβαια αν τις φαει πρωτο το μουφ...χμ..)