Νέο μέλος - vasgial (Βασίλης)- Ερώτηση


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καλά βέβαια σε μιά "προς σταθεροποίηση φυλή" σίγουρα θα υπάρχουν και μικροσκοπικότερα του επιτρεπτού.....
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
συνεχίστε ακάθεκτοι-είναι φιλικότατος απο ότι φαίνεται!!!!

άλλωστε μπορεί να τον ενδιαφέρει τελικά η περίπτωση του Ελληνικού Ποιμενικού....έστω και σε μέγεθος toy......

(μου γλύτωσε απο το club...ας πάρει άλλον εκπρόσωπο των Ελληνικών φυλών τουλάχιστον.:lol: )
 


sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ελληνικος Ποιμενικος Βοοειδων & ελληνικος ανουρος ποιμενικος

O μικροτερος και σπανιοτερος ελληνικος μολοσσοειδης, ο Ελληνικος Ποιμενικος Βοοειδων ηταν αρκετα συνηθης σκυλος αγροκτηματος και συντροφος σε περιοχες της υπαιθρου και σε μερικα νησια. Μερικες φορες αποκαλειται Ελληνικος ανουρος ποιμενικος αλλα η ονομασια αυτη ειναι παραπλανητικη, αφου προκαλει συγχυση με αλλες ποιμενικες φυλες της Ελλαδας που εχουν κομμενες ή εκ φυσεως κοντες / ανυπαρκτες ουρες, οπως και με τον πληθυσμο σκυλων εργασιας διαφορετικου τυπου, που ειναι πολυ περισσοτερο λυκοειδη / τυπου κολλι σε χαρακτηριστικα. Αυτη η συγκεκριμενη ποικιλλια που περιγραφουμε εδω ειναι πολυ διαφορετικη και συνανταται σε μικρους αριθμους, φανερωνοντας μεγαλο βαθμο αξιοπιστιας (ομοιομορφιας) οσον αφορα την εμφανιση, με αναμενομενη ποικιλοτητα οσον αφορα το ειδος του τριχωματος. Αν και δεν ειναι αναγνωρισμενος ουτε καν στην Ελλαδα, αυτος ο ζωηρος, υψηλης ενεργειας σκυλος επαγρυπνησης και προειδοποιησης εκτρεφεται με ομοιμορφο τυπο και πιστευεται οτι διαμορφωθηκε κατα το 19ο αιωνα απο διασταυρωσεις μικροτερων σε διαστασεις τσοπανοσκυλων με Αλωπεκιδες & Μελιταια Κυνιδια, καθως και εισαχθεισες φυλες κυνηγετικων τερριερ & ρητρηβερ. Η φυλη μπορει καλυτερα να περιγραφει ειτε ως τυπος πινσερ με ισχυρα χαρακτηριστικα ποιμενικου ή ως ενα λιγο ως πολυ τυπικο βαλκανικο τσοπανοσκυλο εργασιας με εμφανιση & εργασιακα χαρακτηριστικα (χαρακτηρα) τυπου πινσερ.

Ελληνικος ανουρος ποιμενικος βοοειδων

Ο ελληνικος ανουρος ποιμενικος βοοειδων ειναι ενας ακουραστος και ανθεκτικος εργατης. Αντιθετα με την πλειοψηφια των σκυλων του κτηνοτροφου στην πατριδα του, αυτο ειναι κυριως τσοπανοσκυλο συνοδειας που χρησιμοποιειται για να οδηγει, να ελεγχει και να φυλαττει βοοειδη. Παιχνιδιαρικη και εκπαιδευσιμη, αυτη η τραχια / σκληροτραχηλη φυλη γινεται πολυ καλος σκυλος οικογενειας αλλα με εντονη ταση προστασιας απεναντι σε αγνωστους (ανθρωπους και σκυλους). Τα κουταβια γενιουνται ανουρα, αν και υπαρχει μικρος αριθμος δειγματων με φυσιολογικες ουρες. Ειναι σκυλος με τετραγωνη κατασκευη, ισια πλατη, στιβαρα σκελη και βαθυ στηθος. Αναλογα με τη γενεαλογικη γραμμη μπορει να εχει στενο ή φαρδυ ρυγχος, οπως και (ιδανικα) ενδιαμεσο μεταξυ των δυο (μεσου ευρους). Μονο μονοχρωμα δειγματα διατηρουνται και εκτρεφονται, με προτιμηση για τις υποξανθες αποχρωσεις, αν και σκυλοι με λευκα σημαδια και αλλα χρωματα συναντωνται σε μερικες περιοχες. Το μεσου μηκους, σκληρο τριχωμα με πυκνο υπομανδυα συνανταται σε αποχρωσεις του άχυρου, υποξανθου, κοκκινωπου και καστανου, κατα προτιμηση με μαυρη μασκα. Η μαυρη σελλα στη ραχη οπως και το ραβδωτο, μαυρο-πυρινο ή γκριζωπο χρωμα ειναι σπανια, ανεπιθυμητα και απο ορισμενους θεωρουνται ως ενδειξη επιμειξιας. Σκληροτριχα (συρματοτριχα) δειγματα με υπογενειο ειναι συχνα, οπως και σκυλοι με πολυ κοντο και λειο μανδυα. Το μεσο υψος ειναι γυρω στις 20 ιντσες (50-51 εκ.) αλλα υπαρχουν και μικροτερα.
Αυτό μπόρεσα να βρω πρόχειρα από θέμα του forum
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εντάξει τώρα.....αυτά μακάρι να υπήρχαν !!!

μπορεί να κυκλοφορούν κάποια δείγματα που τείνουν προς την περιγραφή αλλά σίγουρα απέχει πολύ αυτό απο το να βρείς ένα κουτάβι που να μπορείς να πείς με βεβαιότητα ότι ανήκει σε αυτήν την φυλή.........

εδώ με τόσο αγώνα που γίνεται για τον Ε.Π και ακόμα δεν έχουμε την σταθερότητα που τελικά ξεχωρίζει τον "τύπο σκύλου" απο την "φυλή"

μακάρι να διασωθούν και αυτά
αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι δυνατό κάτι τέτοιο :)
 


sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Δεν προσπαθούμε να κάνουμε διάσωση σε αυτό το θέμα. Μια πρόταση για κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις έκανα.:)Δεν είμαι ο Πάπας και δεν διεκδικώ το αλάθητο:)
 




marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Λοιπόν εάν έχεις σκοπό να εκαπαιδεύσεις το σκύλο σε φύλαξη, νομίζω μια καλή λύση είναι να βρεις τον κατάλληλο εκπαιδευτή πρώτα και κατόπιν βασιζόμενος στις συμβουλές του να επιλέξεις ράτσα.

Εάν τώρα θέλεις απλά ένα σκύλο με ένστικτα φύλαξης, το μπόξερ κατά τη γνώμη μου είναι μια καλή επιλογή, έχει πολύ καλό χαρακτήρα και καλό μέγεθος (είναι μεσαίου-μεγάλου μεγέθους). Σε πιο μικρό σκυλί δεν γνωρίζω κάτι αναλόγων προσόντων...υπάρχει ένα θέμα για το αγγλικό Staffordshire bull terrier, ρίξ του μια ματιά μήπως σε καλύπτει.
http://www.dogforum.gr/v3/showthrea...ll-Terrier-amp-Φύλαξη&highlight=staffordshire
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ενώ υπάρχουν κάποιες φυλές Ελληνικές οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στο κλίμα μας και για τις οποίες θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι, με στενοχωρεί που δεν γίνετε καμία σοβαρή προσπάθεια, από όσο γνωρίζω, για να διατηρηθούν και να εξελιχτούν. Ότι γίνετε, γίνετε χάρη στην προσπάθεια κάποιων «αρρώστων». Φωτεινή εξαίρεση είναι η προσπάθεια που γίνετε στον Αρκτούρο που και πάλι δεν είναι και εύκολο από όσο ξέρω να αποκτήσει κάποιος κουτάβι. Αν κάνω λάθος διορθώστε με παρακαλώ.
 


sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ενώ υπάρχουν κάποιες φυλές Ελληνικές οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στο κλίμα μας και για τις οποίες θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι, με στενοχωρεί που δεν γίνετε καμία σοβαρή προσπάθεια, από όσο γνωρίζω, για να διατηρηθούν και να εξελιχτούν. Ότι γίνετε, γίνετε χάρη στην προσπάθεια κάποιων «αρρώστων». Φωτεινή εξαίρεση είναι η προσπάθεια που γίνετε στον Αρκτούρο που και πάλι δεν είναι και εύκολο από όσο ξέρω να αποκτήσει κάποιος κουτάβι. Αν κάνω λάθος διορθώστε με παρακαλώ.
Υπάρχουν μέλη στο forum που έχουν πάρει κουτάβι από εκεί . Δεν είναι και ακατόρθωτο απλά προσέχουν όσο μπορούν και αυτοί που δίνουν κουτάβια.
 




vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μια μέρα ειχε βγάλει η γυναίκα μου έξω τις μικρές. Ξαφνικά ένας άγνωστος σταματάει κοιτάζει την μαύρη την Ίσιδα και της λέει : αυτο είναι Κρητικό λαγωνικό :eek:. Τα γέλια που κάναμε δεν περιγράφονται :D. Αργότερα όταν κοίταξα για τη φυλή αυτή είδα κάποιες ομοιότητες , την μικρή βέβαια την πήραμε από το δρόμο και αυτό εκτός Ελλάδος οπότε χλωμό το κόβω :rolleyes:.



Η Ίσις μικρή

n1353293276_3005423.jpg


και τώρα
DSC00733..JPG
 
Last edited:


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
στον αρκτούρο δεν νομίζω ότι γίνεται σοβαρή δουλειά.....μάλλον προς "ότι νάναι" δουλειά γίνεται
εκτός κι αν άλλαξε κάτι τα τελευταία χρόνια και δεν το έχω μάθει

αναφορικά στον άνουρο ποιμενικό και λοιπές φυλές
Μακάρι να γίνει κάτι και για αυτές-μην παρεξηγηθώ....είμαι πάνω απο θετικός προς διάσωση των ιθαγενών φυλών σκύλου (και άλλων ζώων εν γέννει)
απλά όντας κοντά στην προσπάθεια που γίνεται για το κοκόνι - και βλέποντας τις δυσκολίες στο να βρεθούν σοβαροί άνθρωποι να υιοθετήσουν κουταβάκια (έχει τύχει άνθρωπος να πάρει κουτάβι και όταν το βαρέθηκε το έδωσε σε καταφύγιο όπου στειρώθηκε:eek: και χάθηκαν τα ίχνη του:shock: ενώ υπήρχε ρητή οδηγία ότι το σκυλάκι αν για οποιονδήποτε λόγο δεν γίνεται να μείνει στην οικογένειά του πρέπει να επιστραφεί στην φάρμα της διάσωσης για να μην χαθεί η όποια εκτροφική δουλειά είχε γίνει)
αλλά και την πλήρη αδιαφορία των φορέων του κράτους (όχι ότι περίμενε κανείς το ενδιαφέρον τους)

και ακούγοντας και για την χάβρα που γίνεται με τις άλλες ελληνικές φυλές (όπως το κόλλημα αν ο κρητικός σκύλος είναι λαγωνικός ή ιχνηλάτης......)

αλλά και τις αντιδράσεις των πολλών στο άκουσμα και μόνο της ύπαρξης σουλιώτικου σκύλου (ενώ όλοι οι ξένοι συγγραφείς τον ανανγωρίζουν) ή στην ύπαρξη του ελληνικού Γρύφου

λυπάμαι να το πώ αλλά θα χαθεί κι ο άνουρος ποιμενικός αν δεν γίνει κάτι γρήγορα
ΟΜΩΣ\
τι να γίνει ,πότε και απο ποιούς?
και πώς?
εν μέσω μαλιστα οικονομικής κρίσης
και εν μέσω ενός τεράστιου πληθυσμού αδέσποτων σκύλων που ζητάνε ένα σπίτι κι ευτυχώς πολλοί ευσυνείδητοι κυνόφιλοι κάνουν αυτήν την επιλογή...όταν όμως θα μπορούσαν να κάνουν την επιλογή να βοηθήσουν στην διάσωση των "ντόπιων" φυλών......

υπάρχουν ευκαιρες φωτογραφίες του σκύλου που αναφέρεις sevah? μήπως τελικά βρούμε για τον φίλο μας το σκυλάκι που ψάχνει αλλά και μιά σπίθα ελπίδας για αυτήν την φυλή?

κατα πόσο όμως θα είναι αυτό το οποιοδήποτε κουταβάκι χρήσιμο για τον φίλο μας σε αυτά που ζητάει όταν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την φυλή και κανείς δεν θα μπορεί να τον κατατοπίσει για τις τυχών ιδιαιτερότητές της και κάποιον τρόπο αποτελεσματικότερης εκπαίδευσής της?
τελικά,σαν να παίρνει ένα ημιαιμάκι δεν θα είναι?
_αυτό ήθελα να πώ προηγουμένως....ότι αφού δεν υπάρχει ενεργή προσπάθεια διάσωσης κι εκτροφής της φυλής ,για κάποιον που απλά θέλει έναν σκύλο για φύλακα το να του προτείνεις έναν σκύλο αγνωστων καταβολών και προγόνων είναι σαν να παίρνει ένα αδεσποτάκι και να πηγαίνει γυρευοντας , θα έχει τα χαρίσματα ενός εκπαιδευσιμου φύλακα ή θα είναι ένας φυσικός φύλακας που απλά προστατευει τον χώρο του ? ή μήπως είναι και κανας πατατοκαναπεδούλης που γουστάρει να λιάζεται ολημερίς?
 


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
39
Πεντελη,Αθηνα
να μην παρεις σκυλο,

να βασιστεις στον συναγερμο και μονο!

τι να τον κανεις τον σκυλο?...αφου πλεον δεν μπορει να εξουδετερωσει ληστες και υπαρχουν συναγερμοι?

(δεν μπορω να θυμηθω που ειχα γραψει το ποστ περι "φυλαξης"...:rolleyes:)

ξετυλιγω ενα προσωπικο δραμα μπροστα σου...

στην περιοχη που κατοικω,υπαρχουν αρκετοι securitαδες και ολα τα σπιτια (και το δικο μου) εχουν συστηματα συναγερμου...

που λες φιλε μου,

εγω σαν μαλακας πηγα και αγορασα μια φυλη (δεν μας νοιαζει πια φυλη αυτη την στιγμη) που δημιουργηθηκε για να φυλαει...

οταν τον αγορασα λοιπον τον αρσενικο μου,ηταν ηδη αργα...

επρεπε να ειχα παρει ενα westie το οποιο πραγματικα θαυμαζω και μ'αρεσει για διαφορους λογους...

σιγουρα θα λειτουργουσε σαν συναγερμος,χωρις να εχω δωσει ενα σκασμο χρηματα με τον βουβαλο που εχω στο σπιτι.

βεβαια δεν αποκαλω "λαθος" τον αγαπημενο σκυλο μου,αλλα την σκεψη και την κινηση.

επισης η λαθος αυτη κινηση,εφερε ακομα ενα "κακο-λαθος"...

μπερδεψε τον σκυλο μου ως προς την χρησιμοτητα του τελικα...

σε αυτο βεβαια,παλι φταιω εγω!

καμια φορα κοιταει σιωπηλος το εξωτερικο κουτι του συναγερμου...πρεπει να το μισει θανασιμα...

οχι γιατι του πηρε το φαγητο...

αλλα γιατι του "πηρε" κατι για το οποιο ζει!

του εκλεψε την δουλεια του...

:)

*εαν κρινετε οτι ειμαι offtopic,παρακαλω να με σβησετε.
 
Last edited:


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
off topic όχι
ημίτρελλος ναι
αλλά δεν σε σβήνουμε........γιατί σε αγαπάμε.......κι ο γιατρός έχει πεί να μην σου λέμε ποτέ όχι :lol:

κάνε κάτι να μην φαίνεται το κουτί του συναγερμού......θα πάθει κατάθλιψη ο σκύλος!!!!!!!!!!
 




sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
υπάρχουν ευκαιρες φωτογραφίες του σκύλου που αναφέρεις sevah? μήπως τελικά βρούμε για τον φίλο μας το σκυλάκι που ψάχνει αλλά και μιά σπίθα ελπίδας για αυτήν την φυλή?

κατα πόσο όμως θα είναι αυτό το οποιοδήποτε κουταβάκι χρήσιμο για τον φίλο μας σε αυτά που ζητάει όταν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την φυλή και κανείς δεν θα μπορεί να τον κατατοπίσει για τις τυχών ιδιαιτερότητές της και κάποιον τρόπο αποτελεσματικότερης εκπαίδευσής της?
τελικά,σαν να παίρνει ένα ημιαιμάκι δεν θα είναι?
_αυτό ήθελα να πώ προηγουμένως....ότι αφού δεν υπάρχει ενεργή προσπάθεια διάσωσης κι εκτροφής της φυλής ,για κάποιον που απλά θέλει έναν σκύλο για φύλακα το να του προτείνεις έναν σκύλο αγνωστων καταβολών και προγόνων είναι σαν να παίρνει ένα αδεσποτάκι και να πηγαίνει γυρευοντας , θα έχει τα χαρίσματα ενός εκπαιδευσιμου φύλακα ή θα είναι ένας φυσικός φύλακας που απλά προστατευει τον χώρο του ? ή μήπως είναι και κανας πατατοκαναπεδούλης που γουστάρει να λιάζεται ολημερίς?
Δεν πρότεινα τα συγκεκριμένα που είδα, αυτά έχουν ιδιοκτήτη. Είναι 2 ενήλικα κατάλευκα ένα θηλυκό και ένα αρσενικό που φυλάνε κοπάδι στο χωριό μου. Φωτογραφίες δεν έχω βγάλει.Χαζομάρα μου. Το αρσενικό είναι κάπως ποιο ήρεμο με μένα και τον Δία, το συναντάμε μερικές φορές στις βόλτες μας και μας έχει συνηθίσει . Όταν το ξαναδώ θα προσπαθήσω να το φωτογραφήσω και να την ανεβάσω .Το θηλυκό δύσκολα θα μπορέσω να το φωτογραφίσω δεν πλησιάζετε. Για να πάρεις μια ιδέα με τη βοήθεια λίγο και της φαντασίας σου, δες στη δεύτερη σελίδα από τις φωτογραφίες του ΟΦΕΠ στην πρώτη σειρά την μεσαία φώτο. Είναι κάπως έτσι αλλά ποιο κοντά. Τώρα αν κάνει κάτι τέτοιο η όχι για τον φίλο μας μόνο αυτός μπορεί να το γνωρίζει. Εγώ με βάση αυτά που ζητούσε του έκανα αυτή την πρόταση. Ίσως να μην είναι καλή αλλά εγώ αυτή είχα. Άλλωστε είναι πολύ δύσκολο και να βρεθούν τέτοια σκυλιά. Θα χρειαστεί πολύ ψάξιμο κάποιος που θα θελήσει να αποκτήσει ένα.
 




phili-pakis

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
70
2
καλησπερα.μπορει ο σεβαχ να μην εχει αλλα εγω εχω αυτο που περιεγραψατε παραπάνω.ανουρος και ξανθος, καθωσ και αδερφη του ειναι ανουρη και γκριζο ξανθη.με λευκα μπροστινα ποδια.αυριο το πρωι θα τον φωτογραφησω και θα κανω μια προσπαθεια να τον ανεβασω...ωστωσο στουσ κυκλουσ μασ υπαρχουν πολλα ανουρα και οι προσπαθειεσ που κανουμε εγω και ενας φιλοσ ειναι να διατηρηθει αυτο ακριβωσ το χαρακτηριστικο....κ-ο-λ-ο-β-ο-ς κατα την λαικη.....
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981