Shakira black edition


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Γρυλισε σε ποιόν; Σε κάποια που είχε καλές προθέσεις;
Αυτό το υποθέτουμε.
Εγώ δεν λέω να την βγάζει έξω και όποιον πάρει ο χάρος. Για να διαχωρήσω λίγο τι θεωρώ εγώ επικίνδυνη συμπεριφορά.
Έχω έναν σκύλο που μπορεί να καθίσει στην καφετέρια ήρεμος και επειδή δεν του αρέσει ο σερβιτόρος μόλις πλησιάσει να του ορμήσει. Χωρίς γρύλισμα χωρίς τίποτα. Αυτόν τον σκύλο δεν τον πάω για καφέ και ούτε σκοπεύω. Γιατί δεν είναι σκύλος για να πάει σε καφετέρια , πολύ απλά. Και δεν θέλω και να τον κάνω γιατί προϋποθέτει πολύ στρες από μέρους μου.
Η shakira δεν νομίζω ότι είναι αυτή η περίπτωση. Θεωρώ ότι για να εκπαιδεύτηκε για φύλαξη είναι ένας ισορροπημένος σκύλος που ακούει σε εντολές. Έναν τέτοιο σκύλο θα τον πήγαινα σε μέρος με πολύ κόσμο, χωρίς φίμωτρο, και εννοείται ότι θα ήμουν πολύ προσεχτική όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εχε υπ όψιν σου δε, ότι το δέσιμο σε καρέκλα ενός σκύλου 35 κιλών, όταν αυτός δεν καλοείδε μια γατα προκλητική, απογείωσε και την καρέκλα και αυτόν που καθόταν επάνω!
Πολλώ δε μάλλον ένα σκυλί 40 κιλών.
 


silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Ασχέτως τι πιστεύει ή πως αξιολογεί ο καθένας το περιστατικό και τι τελικά ισχύει, θεωρώ επιεικώς ηλίθιο το να απλώνεις το κουλό σου και να αρχίσεις να... πασπατεύεις στα καλά του καθουμένου. Και ειδικά φυλές που είναι γνωστές για την επιφυλακτικότητά τους. :rolleyes:

Εγώ ποτέ δεν πήγα να χαιδέψω μεγαλόσωμο ζώο, χωρίς να ρωτήσω τον ιδιοκτήτη πρώτα.
Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, η παραπάνω πρόταση δεν είναι ακριβής. Δεν πήγα ποτέ να χαϊδέψω σκύλο, οποιουδήποτε μεγέθους, χωρίς να έχει δείξει πρώτα το ίδιο το σκυλί, ότι το θέλει. Είναι γνωστό ότι κάποια σκυλιά δεν "γουστάρουν" τα χάδια, χωρίς να είναι ντε και καλά επιθετικά. Τι να κάνουμε τώρα? Θα βάλουμε φίμωτρο σε όλα?

ΥΓ: Μα καλά....Αυτοί είναι οι άνθρωποι που προστατεύονται νομικά??:confused: Οι "χούφτωσ' την χούφτωσ' την"??
 
Last edited:


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Φίμωτρο δεν της βάζω χωρίς λόγο. Το σκυλί είχε κρεμάσει γλώσσα έξω κι εγώ θα τη φιμώσω; Πώς θα ελέγξει τη θερμοκρασία του;

Είναι όντως ένα ισορροπημένο σκυλί, δεν δρα βάσει ενστίκτου 100% όπως το σκυλί του epial που αντιλαμβάνεται κίνδυνο. Δρα βάσει εκπαίδευσης που έχει δεχτεί.
Και μάλλον έχει μάθει ότι αν κάποιος πλησιάσει το αφεντικό της ή την ίδια με έναν Α τρόπο, αυτή οφείλει να προειδοποιήσει.

Mareco μην κολλάς στις ειρωνίες που γράφω περί μανικιούρ :)
 


arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Όπως και να έχει η κατάσταση, η σκύλα σου έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της (έτσι κι αλλιώς) και εσένα. Αυτό σίγουρα είναι πολύ καλό............

Θα σου έλεγα όμως να είσαι λίγο πιο προσεκτική, όπως για παράδειγμα :

1. να μην έχεις πλάτη ποτέ στον σκύλο, να βλέπεις πάντα 2 δευτερόλεπτα πρώτη αυτό που θα δει αυτή μετά για να μπορείς να την ελέγχεις, να μην αιφνιδιαστείς και αρπάξει κανέναν και τρέχεις μετά....

2. μην την δένεις ΠΟΤΕ από την καρέκλα.......έπρεπε να μου τύχει και μένα για να το καταλάβω.......ενώ κατάλαβα την κίνηση που θα έκανε ο σκύλος μου, μέχρι να πιάσω το λουρί πετάχτηκε για να κυνηγήσει κάτι και φυσικά μου έφυγε από την καρέκλα, γομάρι 50 κιλά :D......ευτυχώς ήμασταν σε απόμερο μέρος χωρίς κίνηση, αλλιώς δεν θέλω να το φαντάζομαι, από μια απερισκεψία μου να του στοίχιζε τη ζωή.

Υ.Γ. Και φυσικά απλώνουν χέρι και στον δικό μου........αλλά ευτυχώς γλιτώσαμε 2-3 χεράκια :confused: τελευταία στιγμή..........μόνο ο κτηνίατρος δεν την γλίτωσε, αλλά ευτυχώς ήταν διόρθωση και όχι επίθεση.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Eυχομαι ειλικρινά να είναι αυτό.
Δεν ήταν η προθεσή μου να κατηγορήσω το σκυλι σου.
Απλως ήθελα να σε κανω επιφυλακτική και πολύ προσεκτική μεχρι να το καταννοησεις άριστα.
Εκτός των ενηλίκων, να προσέχεις τα παιδάκια, ειδικά αυτά που έχουν σκυλια, διότι τα περισσότερα φέρονται σε κάθε σκυλί, όπως φέρονται στο δικό τους.

Υγ Υπάρχουν φίμωτρα που μια χαρά αναπνέει το σκυλί και με ανοικτό το στόμα.
Αφαιρούνται δε αν χρειαστεί τάχιστα!
Εγώ του έχω πάρει, όχι γιατί φοβάμαι να μην δαγκώσει κάποιον, αλλά για τις όποιες λίγες περιπτώσεις που λόγω συγκεκριμένων συνθηκών, θέλω να νοιώθουν ασφάλεια οι γύρω μου οι οποίοι δεν τον γνωρίζουν.
 




silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Για μένα εξακολουθεί να είναι δηλώνει "θράσος" το απλωμένο χέρι σε άγνωστο σκύλο. Οι γονείς οφείλουν να προσέχουν τα παιδιά τους. Ακόμα και όταν τα παιδιά τους είναι με το δικό τους σκύλο.
 




epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ανεξαρτήτως των άλλων, εμεις με τον σκύλο μας οφείλουμε χίλιες φορές περισσοτερες να προσέχουμε-προβλέπουμε!

Υ.γ. Εχω δει παιδάκι, (με μπαμπα πετσοπά), να απλώνει τον πήχη του σε άγνωστό του μεγαλόσωμο σκύλο και να του φωνάζει «πιάστο»
Παρ όλη την βλακεία του πατρός και του υιού, υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης του σκύλου!
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Οχι, δυστυχώς...

Κι εμείς το έχουμε το θεματάκι αυτό: Τρομοκρατούνται με τη Μόκα (λόγω χρώματος) και "απλώνουν τα κουλά" τους στον Casper (λόγω χρώματος και χαριτωμένης μουρίτσας)...
αυτο με το χρωμα.. που το πας?... δλδ , παμε καλα?
εδω βαζουν χερι μεσα στο αμαξι.. και κυκλοφορω με τα παραθυρα πανω..

Τεσπα... Η Σακιρα.. Να σας ζησει και απο μενα!!
Ειναι 7 χρονων δεν ειναι?.. και "δρομολογημενη"..
Δεν ειναι ευκολο.. ειναι αληθεια, και αφου το θες και εσυ να σε προστατευει.. κρατα το, πρεπει να την μαθεις καλα, να την διαβαζεις σωστα ..
Ειναι οντως "χαζο" να απλωνεις χερι σε ξενο σκυλο χωρις να ρωτησεις... αλλα αν αρπαξει κανενα οι νομικες κυρωσεις ειναι πανω σου.. οποτε θελει προσοχη, πολυ προσοχη . Ενας τετοιος σκυλος ειναι ευθυνη.
Ο δικος μου ειναι σχετικα soft κατασταση και ειμαι στην τσιτα ολη την ωρα.. και λαθη γινονται ευκολα, μπορει ευκολα να σου ξεφυγει ο σκυλος.
Στην θεση σου, δεν ξερω αν θα ελεγα μπραβο, ισως "μη" ,"τερμα", "οχι" οταν ο σκυλος κανει λαθος του το λεμε... γιατι?γιατι οι σκυλοι δεν ειναι αλανθαστοι και γιατι ησουν σε δημοσιο χωρο και οχι σε κινδυνο... βλακωδως μεν, αλλα απλα να την χαιδεψει πηγε...
Οσο για το μπιγκλακι, μαλλον η Σακιρα σου δεν μοιραζεται τα παιχνιδια της, και ο δικος μου αυτο κανει.. αρα εγω δεν αφηνω οταν εχει παιχνιδι του μαζι να τον πλησιαζουν αλλοι σκυλοι... ουε παιδακια για να μαι σιγουρη ;)
 


Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Το φίμωτρο δεν είναι κακή ιδέα, ειδικά όταν στη θέση που κάθεστε δεν μπορείτε να αποφύγετε τα απρόοπτα, όπως τώρα. Γιατί μπορεί η κοπέλα να μην ήξερε πώς να πλησιάσει έναν τέτοιο σκύλο, αλλά η θέση σας της έδωσε πράσινο φως.
 


silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Γιατί μπορεί η κοπέλα να μην ήξερε πώς να πλησιάσει έναν τέτοιο σκύλο, αλλά η θέση σας της έδωσε πράσινο φως.
Να μην τον πλησίαζε καθόλου. Δεν ξέρω αν η αντίδραση του σκύλου ήταν σίγουρα σωστή. Ξέρω όμως ότι η δική της ήταν σίγουρα λάθος
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Βρε silver τι λες;

Εδώ κάνουμε αμάν να συναντούμε ανθρώπους που να μην μας δημιουργούν προβλήματα, όπου μας βλέπουν με τα σκυλιά μας και ειδικά σε δημόσιους χώρους και εσύ έχεις στείλει στο απόσπασμα έναν άνθρωπο, επειδή -πες το πανηλίθια, πες το πανάσχετα, πες το με άγνοια κινδύνου- τόλμησε να πλησιάσει έναν σκύλο.

Καλά...που ζεις; Οταν δηλαδή με το καλό, αποκτήσεις σκύλο, θα τον κυκλοφορείς σε γυάλα, ζωσμένη με φωτεινές ενδείξεις: προσοχή κίνδυνος-θάνατος μην πλησιάζετε;
Πίστεψέ με, δεν θα περνάς καθόλου καλά.
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Όχι ρε Mareco δεν είπαμε να κυκλοφορούμε με νέον πινακίδα "Προσοχή Σκύλος", αλλά όπως και να το κάνεις είναι βλακώδες να απλώνεις το χέρι σου σε σκυλί χωρίς να σε δει ο ιδιοκτήτης και να σου δώσει το οκ.
Η Σακίρα δεν έχει πρόβλημα ούτε με μεγάλους ούτε με παιδάκια ούτε με σκυλιά (εκτός όταν έχει τα παιχνίδια της κοντά!). Έχουν έρθει να τη χαϊδέψουν δύο οχτάχρονα αφου ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ πρώτα. Δε μπορεί το πιτσιρίκι να καταλαβαίνει τον κίνδυνο και ολόκληρη γυναίκα όχι.

Και σχετικά με την επιβράβευση, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να την τραβήξω και να πω το γνωστό "Εντάξει τώρα" κι όταν ηρέμησε της έδωσα χάδι. Δεν την επιβράβευσα δηλαδή πάνω στην τρέλα της. Περισσότερο μέσα μου ένιωσα ηθική ικανοποίηση, παρά της το έδειξα.

Τελοσπάντων, φυσικά και [θα] έχω υπόψη μου τι βλέπει κυρίως όταν είμαστε σε περιβάλλον με κόσμο. Απλά στο όλο περιστατικό με προβλημάτισε περισσότερο η κίνηση της κοπέλας κι όχι του σκυλιού. Θα πρέπει δηλαδή να μαντεύω και την αντίδραση του κόσμου αν θα απλώσει ή δε θα απλώσει χέρι..
Με βλέπω αργά η γρήγορα με καφέ σε πλαστικό και στα γρασίδια ^^
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Συμφωνώ απόλυτα με kasi και arrigo. Ένας τέτοιος σκύλος είναι ευθύνη και θέλει μεγάλη προσοχή.
Εγώ στην καρέκλα δεν δένω τον δικό μου που είναι λαμπ, πάντα τον κρατάω στις καφετέριες. Αν δει κάτι και φύγει, τέλος..και δεν θα δαγκώσει αλλά θα αλλάξει την διακόσμηση της καφετέριας.
Από κει και πέρα δεν συμφωνώ ότι η κοπέλα που άπλωσε χέρι δεν έχει ευθύνες. Αλλά για τον δικό μας σκύλο την τελική ευθύνη την έχουμε εμείς.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Δέσιμο στην καρέκλα ποτέ! Λίγο σηκώθηκα μια φορά και έφυγε η καρέκλα - με γαλλικό μπουλντόγκ, που νά 'ταν ...και κανονικό σκυλί! :D Όταν πάω για καφέ έχω περασμένα τα λουριά (δύο και μάλιστα μπουγιόζικα) στο χέρι μου. Είναι λίγο μπελάς αν θέλεις να κρατάς τσιγάρο και καφέ ταυτόχρονα στα 2 χέρια, αλλά δεν είναι τραγικό (καπνίζεις και λιγότερο!).

Τώρα, όσον αφορά το πόσο ανοιχτά πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανά πάσα στιγμή, ΝΑΙ πρέπει να είμαστε συνεχώς σε alert...
- για την γάτα που μπορεί να πεταχτεί
- για το παιδάκι που τρέχει ολοταχώς και χαρούμενο προς το σκύλο
- για τον παππού που σε κοιτάζει απειλιτικά και κουνάει τη μαγκούρα
- για την αγέλη αδέσποτων που μπορεί να σκάσει μύτη στη γωνία, που εσύ δεν βλέπεις, ενώ ο σκύλος είναι μπροστά από σένα
- για χίλια -δύο!

Αν μην τι άλλο οξύνεται η όραση και η ακοή μας!

Τέλος δεν μπορεί κανείς μας να έχει την απαίτηση από μη-σκυλάδες ειδικότερα, αλλά και από σκυλάδες, να είναι τόσο ενημερωμένοι, διαβασμένοι, έμπειροι σε θέματα συμπεριφοράς σκύλου.

Εγώ π.χ. πέρασα από 3 φάσεις

1η: Φοβόμουν και σιχαινόμουν τους σκύλους (Ω ναι!)
2η: Με το που απέκτησα σκύλο νόμιζα ότι όλοι οι σκύλοι είναι για χάιδεμα, δεκτικοί κλπ.
3η: Έμαθα πλέον να "κόβω", να ρωτάω και να εφαρμόζω κάποιους στοιχειώδεις κανόνες

Όλα αυτά όμως έχοντας πια η ίδια σκύλους, διαβάζοντας, καθώς και από εμπειρία με δικούς μου και άλλους σκύλους.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Διαφωνώ με το μπράβο

Πιστεύω ότι ο σκύλος δεν πρέπει να παίρνει πρωτοβουλίες όταν είναι μαζί με το αφεντικό του και ότι πρέπει να έχεις τις απαραίτητες κοινωνικές ικανότητες για μια ομαλή συμβίωση. Σε κάποιες χώρες είναι μάλιστα υποχρεωτικό το "socialization test"
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Θα πρέπει δηλαδή να μαντεύω και την αντίδραση του κόσμου αν θα απλώσει ή δε θα απλώσει χέρι..
Να μαντεύεις, να ψυχανεμίζεσαι, να προλαβαίνεις.

Join the club :)