Και ύστερα αναρωτιόμαστε....!!




Xenofon

Active Member
24 Αυγούστου 2012
25
0
Υπο το πρίσμα του "υποψήφιου νεόκοπου" λοιπόν χαίρομαι που ανοίχτηκε ένα τέτοιο τόπικ.. θα αρχίσω με μια μικρή ιστορία λοιπόν.

Λίγες βδομάδες πρίν, αποφάσισα οτι ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα σκυλάκι στην καθημερινότητα μας. Η όποια κυνοφιλική παιδεία μας ως εκείνη τη στιγμή επιδερμική. Η εμπειρία μου ως τώρα λίγη, παρά μόνο με το οικογενειακό ημιαιμάκι σε νεαρή ηλικία..

Είμαι απο αυτούς που όταν κάνουν κάτι θέλω να το κάνω σωστά, αλλιώς προτιμώ να μη το κάνω καθόλου. Έτσι αφου μελέτησα τις φυλές έκανα την επιλογή μου με γνώμωνα τα θέλω μου αλλά ταυτόχρονα την δικιά μου δυνατότητα να ανταποκριθώ στις ανάγκες του σκύλου.

Μέχρι να φτάσω σε αυτό το fora οι πρώτες αναζητήσεις στο google ήταν παντελώς λαθεμένες που παρέπεμπαν σε pet shops ή ψευδο-εκτροφείς.. αν ήμουν και βιαστικός το πιο πιθανό είναι αυτή τη στιγμή να είχα καταλήξει με κουτάβι με το λάθος τρόπο.

Για καλή μου τύχη λοιπόν -με κάποιο τρόπο- ανακάλυψα το dogforum! Το ομολογώ.. η ροή της πληροφόρησης τις πρώτες δύο εβδομάδες τολμώ να πώ ήταν too much. Λέξεις όπως puppy mills,byb, pedigree, εκτροφέας μου πέσανε.. βαριές στην αφομίωση! Χρειάστηκα ΧΡΟΝΟ για να πεισθώ μιας και ξεκινούσα απο το μηδέν ουσιαστικά όπως αναφέρω πιο πάνω.

Σιγά σιγά το φόρουμ απορροφούσε όλο και περισσότερες ώρες απο την καθημερινότητα μου, πλέον παρακολουθώ όλα τα νέα θέματα αλλά πολύ περισσότερο τα παλαιά. Ήθελα/θέλω όσο το δυνατών περισσότερες πληροφορίες για το πώς να αποκτήσω το νέο μου φιλαράκι, να είναι υγιές, να συμβιώνουμε όπως πρέπει.

Οι απόψεις πολλές. διατυπωμένες σε όλους τους τόνους, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Προσωπικά νίωθω τυχερός που βρέθηκα εδώ. Κάθε μέρα μαθαίνω όλο και περισσότερα πράματα κυνοφίλικα και μή τα θεωρώ πολύτιμα.

Ούφ.. είστε ακόμα εδω? Α ωράια.. συνεχίζω ! :p

Στην.. ταμπακιέρα λοιπόν ! Που είχαμε μείνει ? α ναι.. μπήκα και εγώ σιγά σιγά στη διαδικασία να ψάχνω τον εκτροφέα. Διάβασα πολύ τις διαφορές ηθικού και μή. Μάζεψα τις λίστες του ΚΟΕ, πήρα τα τηλέφωνα μου έκανα και μια επίσκεψη. Ομολογώ οτι είναι η πιο δύσκολη διαδικασία "αγοράς" (ακούγεται λίγο άσχημα το ξέρω) που έχω μπεί στη ζωή μου. Δε θέλω να πλατιάσω πάνω σε αυτό ίσως το κάνω σε καταλληλότερο topic πάντως ίσως θα είναι απο τις λίγες φορές που θα πρέπει να βάλω νερό στο κρασί μου όσων αφορά την τελική μου επιλογή.

φτού.. ακόμα off topic είμαι..

Στο θέμα μας λοιπόν παραθέτω δύο παλιά links που βρήκα στις αναζητήσεις μου του '07 και του '09.

http://www.dogforum.gr/v3/rottweiler.subforum-40/ο.φι.ρ.ε…-883/

http://www.dogforum.gr/v3/rottweiler.subforum-40/%CE%BF.%CF%86%CE%B9.%CF%81.%CE%B5.%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82.%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-6505/

Λίγο πολύ έχουνε ξαναειπωθεί οι απόψεις και προβληματισμοί του παρόν θέματος. Είμαι και εγώ απο τους ρομαντικούς με το ρόζ συννεφάκι και προσπαθώ να είμαι έτσι σε όσο περισσότερες πτυχές της ζωής μου μπορώ. Κάνω τη διαφορά για εμένα προσωπικά και αν που και πού τα καταφέρω και την κάνω και για κάποιον άλλο τότε είμαι διπλά ευτυχής.

Είναι δύσκολο να αλλάξεις τη ροή του συστήματος. Ειδικά όταν αυτό τρέφει εγωισμούς, οικονομικά συμφέροντα και αποκτά και πολυφωνία μέσω των πολλών με μικρότερα η μεγαλύτερα κίνητρα. Μιλάμε για συνδικάτα. Αυτά καμμιά φορά ούτε το κράτος δε μπορεί να τα γαλουχήσει όπως επανειλλημένα έχουμε διαπιστώσει.

Δεν αρκεί η πρωτοβουλία του ενός ή των λίγων. Ακόμα και αν αυτή είναι αγνή και ισχυρή οικονομικά. Άσε που καμμιά φορά αν προσπαθείς να αλλάξεις κάτι κινδυνεύεις να κατηγορηθείς οτι έχεις σκοτεινούς σκοπούς με κίνδυνο να στιγματιστείς και να αποξενωθείς.. Πάντως μου αρέσει να ελπίζω.. ίσως ο χρόνος και οι συγκυρίες αλλάξουν κάποια στιγμή κάνοντας ένα τέτοιο εγχείρημα βατό.

Μα γιατί πράμα μιλάω τόση ώρα ??? Το θεωρώ απαράδεκτο ο επίσημος φορέας να διατηρεί ως αιχμή του δόρατος άτομα που προσβάλλουν την κυνοφιλία και κατ' επέκταση αυτών που την εκπροσωπούν. Την ίδια την αξιοπιστία του έργου σας εδώ στο dogforum. Τι θα σκεφτεί κάποιος που ενημερώνεται και είναι σε καλό δρόμο όταν διαπιστώσει την ιδιότητα του ... κουταβέμπορα alpha στον ΚΟΕ ?

Τελικά άλλο κυνολογία άλλο κυνοφιλία. Ο "νεόκοπος" θα συνεχίσει να διαβάζει και να προωθεί τις απόψεις του και στους λιγότερο τυχερούς που δεν είχανε την τύχη να γραφτούν εδώ.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ωραία εξελίσσεται το thread.
Βέβαια μέχρι στιγμής από εκτροφείς έχει τοποθετηθεί προς τιμήν της μόνο η Αλεξία, αλλά κάποια στιγμή θα το δούνε και άλλοι.
Ας ελπίσουμε να διατηρηθεί σε νηφάλιο κλίμα...να μην γίνει χώρος για να πει ο καθένας το παράπονό του...ή να κατηγορήσει την εκτροφή, γιατί τότε θα μπουν και οι επίσημοι κυνόφιλοι να γράψουν τα κλασικά "έχεις αποδείξεις για αυτό που λες?"..."μην σπιλώνετε την εκτροφή"...και λοιπά χαριτωμένα του συναφιού....
Ας μείνουμε στο γεγονός ότι ένας ΕΠΙΣΗΜΟΣ κουταβέμπορας, είναι πρόεδρος ενός ΕΠΙΣΗΜΟΥ ομίλου, οπότε... "Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;" (είναι εβδομάδα χωρίων...)
Ας μας πει την γνώμη του σαν άνθρωπος έστω και όχι σαν εκτροφέας...κριτής...κλπ...όποιος νομίζει...
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Διαβάζοντας αυτό το θέμα...η 1η απορία που μου γεννήθηκε είναι ποιοί από εδώ ...και φυσικά γνώστες της φυλής απέκτησαν κουτάβι από εκεί, αν το κουτάβι που απέκτησαν είναι από εκτροφείο ή από τα άλλα :-k , πόσοι συνέστησαν σε άλλους να πάνε εκεί...κ.ο.κ. Και αναφέρω πόσοι από εδώ...γιατί έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα. εννοείται ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει ....
Φυσικά και μπορεί να μπαίνει μέσα από τις εκδηλώσεις ...αλλά η διαφήμιση και οι πωλήσεις πιθανώς τα φέρνουν πίσω.
Πρόεδρος ε???? ωραίαααααααα.....
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Από τη στιγμή που μπαίνει το χρήμα στη μέση...δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ένας χώρος καθαρός. Πουθενά στο κόσμο θα τολμούσα να πω...
Στηνν Ελλάδα, απλά είναι ίσως πολύ χειρότερα και αυτό γιατί η κυνοφιλική παιδεία...το κράτος...η γενική παιδεία κλπ, κλπ είναι ανύπαρκτα...(και το χρημα είναι γλυκό!!!)
Εκτροφείς που βάζουν στην αναπαραγωγή σκυλιά με βαρβάτα μορφολογικά ελαττώματα...επειδή το έχουν φέρει από το εξωτερικό και πρέπει να βγάλουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν...
Εκτροφείς που υπερεκτιμούν τα κουτάβια τους μόνο και μόνο επειδη έχουν όνομα στο χώρο...
Κριτές που μοιράζουν πρωτιές για να μη στεναχωρήσουν κανέναν...κριτές που δίνουν τη πρωτιά σε έναν σκύλο που δεν αξίζει για πρώτος μόνο και μόνο επειδή ανήκει σε γνωστό εκτροφέα η γνωστό handler...(αυτό γίνεται και στο εξωτερικό).
Δεν θα μιλήσω για τις Φιλοζωικές....για έναν λόγο μόνο. Παρόλες τις υστερίες...τις υπερβολές...τα "σφαξίματα"...τα μαχαιρώματα...αν μη τι άλλο σώζουν σκυλιά...όσα μπορούν...όπως μπορούν. Αν μη τι άλλο δεν πλουτίζουν...Οπότε δεν έχω δικαίωμα να πω τίποτα παραπάνω.

Και μετά είναι και ..ο ΚΟΕ...που έχει περάσει τόσα και τόσα...μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του...Οι πιο παλιοί θυμούνται πολύ καλά..Δικαστήρια, μηνύσεις...οικονομικές ατασθαλίες....καυγάδες...ακόμα και μπουνιές σε γενικές συνελεύσεις...Ζητάμε επόπτες γένας...Σε ποιές περιοχές όμως? Στην Αττική είναι το εύκολο...Μετά? Και πάλι καταλήγουμε στα 'χρήματα"...Ποιον θα πετάξει έξω ο ΚΟΕ? Τον εκτροφέα που κάνει 20 γένες τον χρόνο? Τον εκτροφέα που δηλώνει και πληρώνει για 100 και 150 κουτάβια τον χρόνο? Τον μεγαλοεσαγωγέα που φέρνει άλλα τόσα σκυλιά και πληρώνει για να τα γράψει στον ΚΟΕ?
Και μέσα σε όλα αυτά...εμείς. Οι ιδιώτες...οι χομπίστες....οι απλοί ιδιοκτήτες...οι άνθρωποι που απλά θέλουν ένα υγιές καθαρόαιμο σκύλο...Που όσο και να πληροφορηθούν...όσο και να διαβάσουν...όσο και να προσπαθήσουν να το "ψάξουν"...όσο υποψιασμένοι και αν είναι...στο τέλος της ημέρας 50% από τύχη θα καταφέρουν να αποκτήσουν αυτό που θέλουν...
 


panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Ακριβως το ιδιο συμβαινει και σε αλλους ομιλους. Και επειδη ειμαι σε θεση να γνωριζω γιατι ειμαι και εγω μελος ενος διακεκριμενου κατα τα αλλα ομιλου πτηνων ρατσας συντροφιας (δεν θελω να αναφερω ονομα) τα ιδια σκατα συμβαινουν. Μια κλικα κανει κουμαντο εδω και πολλα χρονια αλληλοψηφιζονται και γενικα... αλλαξοκωλιες. Οσοι προσπαθησαν να κανουν κατι πολυ απλα στις εκθεσεις καταποντιστηκαν, στης ομοσπονδιας φυσικα γιατι στο παγκοσμιο και το πανευρωπαικο σαρωσαν.
Επειδη ειμαι και οφ τοπικ αυτο που θελω να πω ειναι πως απο
τη στιγμη που εχει στηθει ενα κερδοφορο νταλαβερι στο χωρο του σκυλου η ηθικη και η αγνες
προθεσεις πανε περιπατο.
Βλεπετε να βγαινει καποιος απο τον ομιλο αυτο να πει κατι για το θεμα που ανοιξε η Κατερινα?
Μην μου πειτε οτι δεν ξερετε γιατι η οτι καποια στιγμη θα παρουν θεση!
Ακριβως ειναι.... πολλα τα λεφτα Αρη!!!
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
υπάρχει και η επιλογή, τα παρατάω όλα και τέλος.
την έχουν επιλέξει αρκετοί... είναι σωστή όμως?

Μόλις πριν λίγες ημέρες γνώρισα κάποιον που είχε ξεκινήσει εκτροφή Γερμανικών Μολοσσών που προσπάθησε να τα κάνει όλα σωστά, με καλό μέντορα με συμμετοχές σε εκθέσεις κλπ. Βλέποντας όλα αυτά που περιγράφει η κατερίνα τα σταμάτησε όλα... τώρα δεν εχει καν σκύλο.

τον άκουσα με ενδιαφέρον, αλλά μου προξένησε και κάποια λύπηση...
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.662
19.893
Μήπως τελικά, μαζεύονται πολλοί οι λόγοι, που θα ήταν καλύτερα να...σταματήσουν όλα;
Γιατί όχι;
Εφόσον δεν είναι εφικτό να γίνουν σωστά;


Εεεε...Ιάκωβε; :cool:
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Θεωρητικά πάντα...σε όλους τους χώρους οι <σωστοί> επαγγελματίες είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά και αναγκάζουν τους <κακούς> επαγγελματίες ή να αλλάξουν ή να αποχωρήσουν. Τώρα αν οι <καλοί> επαγγελματίες είναι πολύ λίγοι...οκ χάνεται η μπάλα και αυτοί οι ίδιοι. Λυπηρά φαινόμενα.
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Στιγμιότυπο...

Σε πρόσφατη (σχετικά) έκθεση μορφολογίας συμμετείχε με περίπτερο και φιλοζωικό σωματείο. Το φιλοζωικό σωματείο έκανε και μια λαχειοφόρο αγορά για να μαζέψει κάποια λεφτά για την περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Την μεγαλύτερη συνεισφορά την έκανε εισαγωγέας κουταβιών αγοράζοντας ένα ή δύο ολόκληρα μπλοκάκια...Η κυρία από την φιλοζωική που του πούλησε τα μπλοκάκια ήταν χαρούμενη και τον ευχαρίστησε θερμά.

Μας λέει κάτι αυτό;...Μπορεί και όχι, αλλά είναι γεγονός. Τα πράγματα είναι αλληλένδετα, συγκοινωνούντα δοχεία...μια περίεργη σχέση.

Πολλές φορές ακόμα και οι "θερμοί κατήγοροι" γίνονται "καλοί συνεταίροι"...

Μας χωράει όλους το αυγό;...Έξω είναι δύσκολα...

[video=youtube;Seau8Jbvs9U]http://www.youtube.com/watch?v=Seau8Jbvs9U[/video]
 








vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.079
Athens
Στιγμιότυπο...

Σε πρόσφατη (σχετικά) έκθεση μορφολογίας συμμετείχε με περίπτερο και φιλοζωικό σωματείο. Το φιλοζωικό σωματείο έκανε και μια λαχειοφόρο αγορά για να μαζέψει κάποια λεφτά για την περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Την μεγαλύτερη συνεισφορά την έκανε εισαγωγέας κουταβιών αγοράζοντας ένα ή δύο ολόκληρα μπλοκάκια...Η κυρία από την φιλοζωική που του πούλησε τα μπλοκάκια ήταν χαρούμενη και τον ευχαρίστησε θερμά.

Μας λέει κάτι αυτό;...Μπορεί και όχι, αλλά είναι γεγονός. Τα πράγματα είναι αλληλένδετα, συγκοινωνούντα δοχεία...μια περίεργη σχέση.

Πολλές φορές ακόμα και οι "θερμοί κατήγοροι" γίνονται "καλοί συνεταίροι"...

Μας χωράει όλους το αυγό;...Έξω είναι δύσκολα...
DJsoukis δεν μου λέει κάτι αυτό.
Άλλωστε ο "χορηγός" εισαγωγέας φρόντισε να το δουν και να μαθευτεί η φιλοζωική του κίνηση. Την οποία άλλωστε μπορεί να την κάνει κανείς ανετότατα μεταφέροντας χρήματα σε ένα τραπεζικό λογαριασμό από το pc του... ;-) αν δεν κόφτεται για τη δημοσιότητα.
Άλλωστε και οι χορηγίες που βλέπουμε σε εταιρείες δεν είναι "για την ψυχή της μάνας τους". Την εικόνα τους "φτιάχνουν"...
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Την μεγαλύτερη συνεισφορά την έκανε εισαγωγέας κουταβιών αγοράζοντας ένα ή δύο ολόκληρα μπλοκάκια...Η κυρία από την φιλοζωική που του πούλησε τα μπλοκάκια ήταν χαρούμενη και τον ευχαρίστησε θερμά.

Μας λέει κάτι αυτό;...Μπορεί και όχι, αλλά είναι γεγονός. Τα πράγματα είναι αλληλένδετα, συγκοινωνούντα δοχεία...μια περίεργη σχέση.

Πολλές φορές ακόμα και οι "θερμοί κατήγοροι" γίνονται "καλοί συνεταίροι"...
Ο ένας καλύπτει την ανάγκη του άλλου....το θέμα είναι ποιός έχει την μεγαλύτερη ανάγκη....και τι κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι γιαυτό κατά την άποψή μου :)
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
DJsoukis δεν μου λέει κάτι αυτό.
Άλλωστε ο "χορηγός" εισαγωγέας φρόντισε να το δουν και να μαθευτεί η φιλοζωική του κίνηση. Την οποία άλλωστε μπορεί να την κάνει κανείς ανετότατα μεταφέροντας χρήματα σε ένα τραπεζικό λογαριασμό από το pc του... ;-) αν δεν κόφτεται για τη δημοσιότητα.
Άλλωστε και οι χορηγίες που βλέπουμε σε εταιρείες δεν είναι "για την ψυχή της μάνας τους". Την εικόνα τους "φτιάχνουν"...
Μα το θέμα δεν είναι τι έκανε ο εν λόγω κύριος... το ερώτημα είναι αν θα έπρεπε/μπορούσε να αρνηθεί η φιλοζωική τη χορηγία, σπάζοντας το αυγό και μάλιστα με κόστος...
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εδω δεν φταίει ο εισαγωγέας...αν η Φιλοζωική είχε "αρχ...." έπρεπε να αρνηθεί τα χρήματα...κατά τη γνώμη μου...
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Εδω δεν φταίει ο εισαγωγέας...αν η Φιλοζωική είχε "αρχ...." έπρεπε να αρνηθεί τα χρήματα...κατά τη γνώμη μου...
Kαι ποιος σας ειπε οτι οι εθελοντες της καθε φιλοζωικης γνωριζουν ποιος ειναι ποιος?
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Εδω δεν φταίει ο εισαγωγέας...αν η Φιλοζωική είχε "αρχ...." έπρεπε να αρνηθεί τα χρήματα...κατά τη γνώμη μου...
Παρόλο που γράψαμε τα ίδια, ο δικός σου τρόπος Κατερίνα μου αρέσει περισσότερο:):)
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ vrmode

Δε θα διαφωνήσω με αυτά που γράφεις, αλλά να εστιάσουμε λίγο στην "αποδοχή", την "χαρά", τα "θερμά ευχαριστώ" και το "χειροκρότημα" που γράφτηκε και πιο πάνω...

@ stamatia

Ο ένας δημιουργεί το πρόβλημα που ο άλλος προσπαθεί και αδυνατεί να λύσει...και ο άλλος αποδέχεται, ευχαριστεί και προβάλει την βοήθεια του "θύτη".

Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;...Τι κερδίζεις και με τι τίμημα;

Δεν είναι εύκολο να μείνεις έξω από το "αυγό"...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.135
Μηνύματα
896.077
Μέλη
19.947
Νεότερο μέλος
Isabelmysa