Απροκλητη επιθεση.


Status
Κλειδωμένο θέμα

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αν το σκυλι δεν εκανε για οικογενεια, ο εκτροφεας και οι ΕΙΔΙΚΟΙ που μιλησε ο ιδιοκτητης, θα του ελεγαν να το απομακρυνει. Απ οσα λεει ο ιδιοκτητης, δε μιλα για κανενα σκυλο επιθετικο προς τους ανθρωπους, "απλα" κυριαρχικο. Ε αρσενικο μπουλμαστιφ ειναι σορυ κιολας αν δεν ειναι αυτο κυριαρχικο ποιο θα ναι;; Το οτι ειναι πολυ απροβλεπτο, και χωρις γερα νευρα και και και , τα γραφουμε εμεις που δεν εχουμε καμια σχεση με την υποθεση και δε ξερουμε και καλα τον σκυλο.

Επαναλαμβανω, εγινε κατι που δεν επρεπε να γινει αλλα μη κανουμε και τη τριχα τριχια.


Sent from my new iPad using Tapatalk HD
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Πολλες απο τις ανησυχιες που γραφετε ειναι στο μυαλο μου.
Τις τελευταιες μερες εχουν περασει δεκαδες ''σεναρια'' στο μυαλο μου.
Πως θα γινει, θα αλλαξει, θα φυγει, θα ειναι σε αλλο χωρο, θα το κανει και η Αντιοπη, φτιαω εγω, φταει ο σκυλος, φταει η κακια ωρα κλπ κλπ.

Καταρχην το Πολυνακι καθε μερα που περναει επουλωνει τα τραυματα της.Εκτος απο το ψυχολογικο κομματι που ειχαμε την ανησυχια και μας εχει κουφανει καθως θελει η ιδια επαφη με τον σκυλο, τα σωματικα τραυματα δειχνουν οτι θα περασουν γρηγορα.Ηδη εχει αρχιζει να ξεπριζεται το προσωπο της και η διαθεση της ειναι παρα πολυ καλη.

Ο Φιντελ κραταει μια αποσταση, σαν να θελει να μεινει μονος, θα ερθει θα το χαιδεψουμε θα κατσουμε παρεα με την γυναικα μου και μετα θα προτιμησει να αποτραβηχτει.Μαλιστα σημερα πατησε και πονεσε την Αντιοπη και εκεινη του τραβηξε μια γερη δαγκωνια στα μουτρα.\\:D/

Ηδη ακολουθω καποιες οδηγιες εκ τηλεφωνου απο εναν επαγγελματια και θα ερθω το συντομοτερο Αθηνα να τον δει και αλλος ενας απο κοντα και να δουμε τι θα κανουμε.Παντως απο τις περιγραφες μεχρι τωρα, ολοι πιστευουν οτι ειναι κατι που μπορουμε να διορθωσουμε.Αν λοιπον αποφασιστει να μεινει και να τον ''φτιαξουμε'' δεν θα ειμαι αφελης οτι ''α τωρα ειμαστε οκ, παιδια εξω μονα σας''.

Μας βοηθαει ο χωρος στο σπιτι μας ετσι ωστε να μπορουμε να συμβιωσουμε κατα την διαρκεια και μετα την επαναφορα του σκυλου, χωρις να χασει την επαφη με μας και χωρις να διατρεχουν τα παιδια κινδυνο.

Η νοοτροπια ειναι το παν.Αλλο να λες ''γινεται αλλα ειναι δυσκολο'' και αλλο ''ειναι δυσκολο αλλα γινεται''.

Δεν θεωρω σωστο να μιλαμε για φυλη , π.χ τα ταδε ειναι αγρια τα αλλα δαγκανιαρικα τα παραλα τρελλα.
Ουτε μπορω να πω οτι η Αντιοπη δεν θα κανει ποτε κατι στα παιδια.Και τα παιδια μου μεγαλωνουν και με ηλιο και με συννεφια.Μελιμα μου ειναι να διασφαλισω την σωματικη τους και ψυχικη τους ακεραιοτητα και παραμενει ο σημαντικοτερος λογος.Μην αφοριζετε ομως τον φιντελ καποιοι χωρις να τον εχετε ζησει.
Ναι εχει θεματα το γνωριζουμε.Και θα κανουμε οτι μπορει να γινει για να μην εχουμε αλλα περιστατικα.
Το πρασινο η κοκκινο φως θα το δωσουν ανθρωποι που γνωριζουν πως να χειριστουν μια τετοια κατασταση.Και αναλογα θα κινηθουμε.

Αν πεσεις εχει 2 επιλογες.Να κατσεις κατω και να κλαιγεσαι η να σηκωθεις και να πολεμησεις απο την αρχη, για οσο χρειαστει μεχρι να τα καταφερεις...
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μην αφοριζετε ομως τον φιντελ καποιοι χωρις να τον εχετε ζησει.
θα συμφωνησω απολυτα με την παραπανω προταση.
Νομιζω στην κατασταση σας θα σας βοηθησει αρκετα ο συμπεριφεριολογος και θεωρω
οτι πρεπει να επικεντρωθειτε εκει!

Το κοριτσακι σου ειναι αξιο συγχαρητηριων αλλα στην συμπεριφορα της συμβαλλουν
οι γονεις οποτε Μπραβο βρε παιδια. Ειμαι σιγουρη οτι θα την βρειτε την ακρη και
θα συμβιωσετε ολοι αρμονικα αρκει να το θελετε γιατι ξερω οτι θα το παλεψετε ολοι!

Περιμενω τα νεα σας με αγωνια καθημερινα.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Ωραία όλα αυτά, ο καθένας λέει ότι νομίζει.
Το ερώτημα του dj θα το απαντήσει κανένας???????????????????

Αξίζει να ρισκάρεις τα παιδιά σου μπας και ''γινεί καλά'' ο σκύλος?

Ο σκύλος μπορεί και να εκπαιδευτεί, και να βγάλει το master στα οικονομικά, και να γίνει πρόεδρος στην παγκόσμια τράπεζα στην θέση του Dallara, και να λύσει και το οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας, ΑΛΛΑ αμά δεν γίνουν όλα αυτά....................................... τι θα είναι το επόμενο? κανά τρυφερό παιδικό μπουτάκι?
Μα βρε Πούφ μου
εσύ διαφωνείς ότι έτσι κι αλλιώς ρισκάρεις τα παιδιά σου αν δεν φροντίζεις να μην ρισκάρεις με τα παιδιά σου,ότι σκύλο κι αν έχεις και ότι ιστορικό κι αν έχει?
 




harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μαλιστα σημερα πατησε και πονεσε την Αντιοπη και εκεινη του τραβηξε μια γερη δαγκωνια στα μουτρα.\\:D/
Κι αλλο κρουσμα δαγκωματος στα μουτρα μεσα σε λιγες μερες στο ιδιο σπιτι.

Αν πατουσε την Αντιοπη η μικρη, τι θα γινοταν?

Η υπογραφη σου Νασο καταρρεει φιλε.

Οχι, δεν προσπαθω τοσες μερες να σε εκνευρισω :)
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Πολλά τα ερωτήματα σ' αυτό το θέμα για εμένα τουλάχιστον που έχω ένα πολύ φιλικό σκυλί, άριστα κοινωνικοποιημένο, αλλά θα το ήθελα φύλακα. Με αυτά που διαβάζω στο συγκεκριμένο θέμα προβληματίζομαι σοβαρά, καθ' όσο έχω ταβέρνα και μπαινει κόσμος.
Όσον αφορά το θέμα με τον πρόεδρο, μάλλον από λάθος εκτίμηση του σκύλου έγινε (πολύ κακό αυτό), αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ζω με αυτό, αν και δύσκολα θα έδιωχνα το σκυλί.

έχεις ταβέρνα και έχεις το σκυλί ελεύθερο να κυκλοφορεί με τους πελάτες?
είτε είναι επιθετικός και κυριαρχικός είτε δεν σου φαίνεται για επιθετικός και κυριαρχικός ,αν και οι πιθανότητες δεν είναι ίδιες να δαγκώσει κάποιον εσύ και πάλι ρισκάρεις....

δεν νομίζω δηλαδή ότι το έχεις έτσι,απλά σχήμα λόγου κάνω...
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αυτά τα ψευτοτσιμπήματα στα μούτρα είναι συνηθισμένα στα σκυλιά....

γενικά
προσέχουμε
απ την μία δεν είναι σωστό να επικρατεί πανικός "πρόσεχε μην σε δαγκώσει το σκυλί"
απ την άλλη όμως δεν είναι δυνατόν να χοροπηδάει ένα πιτσιρίκι δίπλα σε ένα σκυλί,ακόμα κι αν είναι γαλλικό μπουλντόγκ.ένα μπουτάκι θα το δαγκώσει το γαλλάκι,κι αν πάει λίγο πιο δώ λίγο πιο εκεί το δάγκωμα μπορεί να δαγκώσει και τίποτα πιο πολύτιμο για τα αγοράκια....
έτσι είναι παιδιά
εγώ χόρευα με το τσιγάρο στο χέρι και "εκεί απάνω στις στροφές" πέρναγε ένας φίλος και του κάρφωσα το τσιγάρο ευτυχώς δίπλα στο μάτι.....
δεν υπάρχουν ασφαλή σκυλιά....
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
αυτά τα ψευτοτσιμπήματα στα μούτρα είναι συνηθισμένα στα σκυλιά....
Βαγγελη, υποβαθμιζεις συνεχως καθε περιστατικο, φιλε.
Ο Νασος μιλησε για
γερη δαγκωνια στα μουτρα
Εγω κρινω ο,τι διαβαζω και οχι ο,τι φανταζομαι.
 
Last edited by a moderator:


fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Ίσως λιγότερο ιδανικοί από ότι πιστευτούμε. Στην έρευνα που έγινε εδώ τα περισσότερα δαγκώματα σε παιδιά ήταν από ΓΠ, ροτ νούμερο 2 και γκολντεν νούμερο 3
Επιτρεψε μου να αμφισβητησω την ερευνα.
Σιγουρα αυτα τα τρια που αναφερεις θα ειναι η
πλειοψηφια εκει.
Για παραδειγμα,
ποσα ΓΠ υπαρχουν εκει,
και ποσα μπουλ μαστιφ;
Το δευτερο το αναφερω τυχαια
 


fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ειναι οτι το εκανε και οχι γιατι το εκανε.
Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ του Νασου(θα) πρεπει να ειναι οχι να παιξει ζαρια και να περιμενει να φανει τυχερος, αλλα να βρει πως θα διασφαλισει οτι δεν θα το ξανακανει. Ο σκυλος ομως εκανε κατι που(δεν) ειχε ξανακανει! Και που λογικα δεν αναμενοταν να κανει... Κατανοουμε οτι αυτο το ''κατι'' μπορει να το βρει μπροστα του απο τον συγκεκριμενο σκυλο σε ΧΧ μελλοντικες-διαφορετικες καταστασεις;

Ο σκυλος, ο συγκεκριμενος σκυλος, εν δυναμει θα το ξανακανει οταν θα συντεξουν παλι καποιοι ΧΧ λογοι και συνθηκες(επαναλαμβανουμε ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ σε μελος της οικογενειας), ο Νασος θα μπορεσει να το ''ακυρωσει'' ως ενδεχομενο;

Ειμαστε ολοι μαζι του και ολοι θελουμε να πετυχει, απλα πρεπει να δει ρεαλιστικα το θεμα του και οχι ρομαντικα οπως το βλεπουν καποιοι εκ του μακρωθεν.

Συγνωμη αν φαινεται απολυτος ο τροπος που γραφω, αλλα εδω εχουμε μια ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ενεργεια και δεν ειμαι απο αυτους που σε κατι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ θα ψαξουν να βρουν δικαιολογιες. Λυσεις και διαχειριση του προβληματος, ναι.

+10000000
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Χαρη το τι εκανε η Αντιοπη στον Φιντελ ειναι εντελως ασχετο δεν νομιζεις?
Την πατησε δυνατα, εκεινη πονεσε και του την εχωσε.
Δεν το βρισκεις φυσιολογικο?
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Η αντιοπη δαγκωσε τον προεδρο!

Καλα τι παθατε ξαφνικα? πρεπει να βγει το σκυλι κακο οπωσδηποτε;; Δε καταλαβαινω , ειλικρινα


Sent from my new iPad using Tapatalk HD
 




harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χαρη το τι εκανε η Αντιοπη στον Φιντελ ειναι εντελως ασχετο δεν νομιζεις?
Την πατησε δυνατα, εκεινη πονεσε και του την εχωσε.
Δεν το βρισκεις φυσιολογικο?
Φυσιολογικοτατο. Αν πατουσε δυνατα καποιος ανθρωπος του σπιτιου την σκυλα και η σκυλα πονουσε, πώς θα αντιδρουσε η σκυλα? Δεν την εχει πατησει ποτέ κανείς? Ας πουμε ότι ρωταω από καθαρη περιεργεια.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.650
7.758
Tόση ώρα σας διαβάζω κι αναρωτιέμαι αν θα ικανοποιηθείτε μόνο αν έγραφε ο Νάσος πάω τον Φιντέλ για ευθανασία. Θα σας ενοχλήσει αυτό που θα πω ίσως αλλά δεν θα το κρατήσω άλλο μέσα μου, μου θυμίζετε ανθρώπους σε αρένα που ψοφάνε για αίμα..
Ο Νάσος ο ίδιος σας λέει μην αφορίζετε τον Φιντέλ αλλά συνεχίζετε, δεν έχετε καμία εμπιστοσύνη στην κρίση του;
Αισθάνομαι την ανάγκη να πω, και με συγχωρείς Νάσο που παρεμβαίνω, αφήστε τον άνθρωπο στην ησυχία του και σταματήστε να καταδικάζετε έναν σκύλο που δεν γνωρίζετε σε βάθος.
Στο συμβάν με την Αντιόπη και τον Φιντέλ , αν γυρνούσε ο Φιντέλ και της ανταπέδιδε το δάγκωμα μαύρο φίδι που τον έφαγε...η καταδίκη θα ήταν ομόφωνη.
Εντάξει συζήτηση κάνουμε, και όλες οι απόψεις δεκτές και σεβαστές, αλλά πραγματικά εκπλήσσομαι με την επιμονή σας ότι ο Φιντέλ ακόμη και με όλα τα μέτρα που πρόκειται να πάρει ο Νάσος θα είναι επικίνδυνος..Ένας σκύλος που μέχρι προχθές ήταν απλά κυριαρχικός με τους αρσενικούς και τους γαιδάρους..
Φτάσαμε στο σημείο όσοι έχουμε αντίθετη άποψη να μας ρωτάτε αν έχουμε παιδιά; Δηλαδή όποιος δεν έχει παιδιά δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας; Δεν νοιάζεται για την ασφάλεια των παιδιών και προτιμά την ευζωία των σκύλων ; Αυτό νομίζετε ότι λέμε; Έλα μωρέ, ένα δαγκωματάκι ήταν, σιγά, μην το κάνουμε και θέμα;
Δεν λέμε καθόλου αυτό, λέμε απλά και για να μιλήσω για μένα λέω, ότι με την υπευθυνότητα και την σύνεση που ο Νάσος δείχνει απέναντι στο περιστατικό πιστεύω ότι όποια απόφαση και να πάρει θα την υποστηρίξει με νύχια και με δόντια και θα είναι επιτυχημένη. Γιατί δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη, μιλάει με εκπαιδευτές και γιατρούς και θα το παλέψει.
Και αν αύριο βγει και πει ότι αποφάσισα τελικά ότι θα κοιμήσω τον πρόεδρο, εγώ μαζί του , γιατί θα ξέρω ότι δεν είναι εν βρασμώ και από εμπάθεια αλλά γιατί πραγματικά έβγαλε το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Αλλά ο Νάσος...για τον σκύλο του...όχι το κάθε μέλος του φόρουμ για τον σκύλο του Νάσου..
 


mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Δεν απαντηθηκε ομως η ερωτηση μου. Αν δεν ηταν η κορη και ηταν καποιος ξενος ενηλικος, θα ηταν επιτρεπτο να αντιδρασει ετσι σε ενα αγγιγμα? Αντιδραει ετσι ενας ισορροπημενος σκυλος με γερα νευρα?
Συμφωνώ μαζί σου στη θέση που έχεις πάρει ως τώρα για το θέμα. Στην ερώτησή σου όμως αυτή, γνώμη μου είναι ότι ναι, αν ήταν κάποιος ξένος ενήλικος η αντίδραση θα ήταν επιτρεπτή. Δεν γουστάρει ο σκύλος να τον ακουμπανε ξένοι, το επιτρέπει μόνο σε μέλη της οικογένειας/αγέλης του, για μένα αυτό είναι αποδεκτό, απλά ο ιδιοκτήτης οφείλει να το ξέρει ώστε να προλαμβάνει καταστάσεις (π.χ. να μην επιτρέπει σε αγνώστους να τον χαϊδεύουν). Δεν νομίζω ότι δείχνει απαραίτητα σκύλο με αδύναμα νεύρα.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Tόση ώρα σας διαβάζω κι αναρωτιέμαι αν θα ικανοποιηθείτε μόνο αν έγραφε ο Νάσος πάω τον Φιντέλ για ευθανασία. Θα σας ενοχλήσει αυτό που θα πω ίσως αλλά δεν θα το κρατήσω άλλο μέσα μου, μου θυμίζετε ανθρώπους σε αρένα που ψοφάνε για αίμα..
Ο Νάσος ο ίδιος σας λέει μην αφορίζετε τον Φιντέλ αλλά συνεχίζετε, δεν έχετε καμία εμπιστοσύνη στην κρίση του;
Αισθάνομαι την ανάγκη να πω, και με συγχωρείς Νάσο που παρεμβαίνω, αφήστε τον άνθρωπο στην ησυχία του και σταματήστε να καταδικάζετε έναν σκύλο που δεν γνωρίζετε σε βάθος.
Στο συμβάν με την Αντιόπη και τον Φιντέλ , αν γυρνούσε ο Φιντέλ και της ανταπέδιδε το δάγκωμα μαύρο φίδι που τον έφαγε...η καταδίκη θα ήταν ομόφωνη.
Εντάξει συζήτηση κάνουμε, και όλες οι απόψεις δεκτές και σεβαστές, αλλά πραγματικά εκπλήσσομαι με την επιμονή σας ότι ο Φιντέλ ακόμη και με όλα τα μέτρα που πρόκειται να πάρει ο Νάσος θα είναι επικίνδυνος..Ένας σκύλος που μέχρι προχθές ήταν απλά κυριαρχικός με τους αρσενικούς και τους γαιδάρους..
Φτάσαμε στο σημείο όσοι έχουμε αντίθετη άποψη να μας ρωτάτε αν έχουμε παιδιά; Δηλαδή όποιος δεν έχει παιδιά δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας; Δεν νοιάζεται για την ασφάλεια των παιδιών και προτιμά την ευζωία των σκύλων ; Αυτό νομίζετε ότι λέμε; Έλα μωρέ, ένα δαγκωματάκι ήταν, σιγά, μην το κάνουμε και θέμα;
Δεν λέμε καθόλου αυτό, λέμε απλά και για να μιλήσω για μένα λέω, ότι με την υπευθυνότητα και την σύνεση που ο Νάσος δείχνει απέναντι στο περιστατικό πιστεύω ότι όποια απόφαση και να πάρει θα την υποστηρίξει με νύχια και με δόντια και θα είναι επιτυχημένη. Γιατί δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη, μιλάει με εκπαιδευτές και γιατρούς και θα το παλέψει.
Και αν αύριο βγει και πει ότι αποφάσισα τελικά ότι θα κοιμήσω τον πρόεδρο, εγώ μαζί του , γιατί θα ξέρω ότι δεν είναι εν βρασμώ και από εμπάθεια αλλά γιατί πραγματικά έβγαλε το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Αλλά ο Νάσος...για τον σκύλο του...όχι το κάθε μέλος του φόρουμ για τον σκύλο του Νάσου..
πόσα θενκς χωράνε εδώ.....;:)
έλεος πια....:mad:
 


Xenofon

Active Member
24 Αυγούστου 2012
25
0
Θέλω να πώ περαστικά στην κόρη σας σωματικά και ψυχικά. Συγχαρητήρια επίσης που έχετε το θάρρος να εκφράσετε ένα τέτοιο περιστατικό και να "εκτεθείτε" δημόσια. Λίγοι θα το κάνανε και είναι δείγμα του πόσο ισσοροπημένος άνθρωπος είστε και κατα πάσα πιθανότητα ο λόγος που η μικρή σας αντιμετωπίζει το συμβάν τόσο καλά. Τα γραφόμενα εδώ θα μείνουν ως παρακαταθήκη για μελλοντικούς αναγνώστες.

Ταπεινή μου άποψη, όσα ξέρει ο νοικοκοίρης δε τα ξέρει ο κόσμος όλος.. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας για το τι θα κάνετε μιας και τα μέτρα που πήρατε δείχνουν λογική και ψυχραιμία.

Μια ερώτηση να κάνω μόνο, ίσως άτοπη λόγο άγνοιας στη φυλή ή και γενικότερα συμπεριφοράς. Η χρήση φίμωτρου είναι εφικτή? Για τις ώρες που ο σκύλος θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τα παιδιά σας το σκέφτηκα.

Όπως και να έχει καλή δύναμη!
 


Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Θέλω να πώ περαστικά στην κόρη σας σωματικά και ψυχικά. Συγχαρητήρια επίσης που έχετε το θάρρος να εκφράσετε ένα τέτοιο περιστατικό και να "εκτεθείτε" δημόσια. Λίγοι θα το κάνανε και είναι δείγμα του πόσο ισσοροπημένος άνθρωπος είστε και κατα πάσα πιθανότητα ο λόγος που η μικρή σας αντιμετωπίζει το συμβάν τόσο καλά. Τα γραφόμενα εδώ θα μείνουν ως παρακαταθήκη για μελλοντικούς αναγνώστες.

Ταπεινή μου άποψη, όσα ξέρει ο νοικοκοίρης δε τα ξέρει ο κόσμος όλος.. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας για το τι θα κάνετε μιας και τα μέτρα που πήρατε δείχνουν λογική και ψυχραιμία.

Μια ερώτηση να κάνω μόνο, ίσως άτοπη λόγο άγνοιας στη φυλή ή και γενικότερα συμπεριφοράς. Η χρήση φίμωτρου είναι εφικτή? Για τις ώρες που ο σκύλος θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τα παιδιά σας το σκέφτηκα.

Όπως και να έχει καλή δύναμη!
Post - υποδειγμα! Ειλικρινά.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα