Ερώτηση για κονσέρβες


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
εγω αφηνω το περειχομενο κατ'ευθειαν κατω.......το θεμα με το ''πιατακι'' ποτε δεν το καταλαβα...ουτε χρειαζεται ,ουτε αφηνεις και σκουπιδια...
Το λέω επειδή η κονσέρβα δεν είναι το ίδιο με άλλα φαγητά. Αφήνει τα ζουμιά της, ειδικά δε αν δεν είναι από το ψυγείο, και άμα δεν είναι άμεσα σκυλί εκεί να τη φάει είναι θέμα (το χω κάνει το χύμα και μου την έχουν πει, και όντως δεν είναι και ότι καλύτερο ειδικά τους θερμούς μήνες). Συνήθως έτσι κι αλλιώς σε κάποια συσκευασία την κουβαλάς οπότε.. Την αφήνεις σε 'πιατάκι' και εν ανάγκη πέρνας αργότερα ή την επόμενη μέρα να το πετάξεις.

Άσε που για να πω τη μαύρη μου αλήθεια φοβάμαι ότι με την κονσέρβα σε πεζοδρόμιο-δεντράκι που χρειάζεται να γλύψει και το δάπεδο μπορεί να καταπιεί κανά σκουπίδι του τύπου τρίμμα γυαλιού που δε φαίνεται.
 
Last edited:


jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
να προσθέσω οτι εγώ της Κέλλυ φτιάχνω μια φορά το μήνα ζωμο απο κρέας και λαχανικά με τον κλασσικό τρόπο (χωρις αλάτι κ κρεμμυδι) και τον βαζω στις πλαστικες θηκες για τα παγάκια, με εχει βολέψει πολυ
 


Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Το λέω επειδή η κονσέρβα δεν είναι το ίδιο με άλλα φαγητά. Αφήνει τα ζουμιά της, ειδικά δε αν δεν είναι από το ψυγείο, και άμα δεν είναι άμεσα σκυλί εκεί να τη φάει είναι θέμα (το χω κάνει το χύμα και μου την έχουν πει, και όντως δεν είναι και ότι καλύτερο ειδικά τους θερμούς μήνες).

μα με το να αφησεις τη συσκευασια ,αυτο διορθωνεται???
..

λιιιιιιιιιιιιιιγο υπερβολη τα υπολοιπα...


αλλα αμα τα μαζευεις οκ...αλλα οι περισσοτεροι δεν τα μαζευουν...οπως και τα κακα...
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
Ναι ρε συ, ούτε ζουμιά κάνεις που, το καλοκαίρι ειδικά, σε 1 ώρα θα έχει βρωμίσει ο τόπος και δε θα φεύγουν από κάτω με τίποτα και ποτίζουν και μετά θα σε κυνηγάνε με το δίκανο να φέρεις κουβά με σφουγγαρίστρα, ενώ άμα το αφήσεις σε πιατάκι ούτε ποτίζει πουθενά, ούτε μυρίζει τόσο πολύ και σε 2-3 ώρες περνάς, βλέπεις ότι το περιεχόμενο έχει φαγωθεί, το πετάς και όλοι είναι χαρούμενοι!

@jac και η ψύξη είπαμε όχι από κατάψυξη ψυγείου, αλλά ο οικιακός καταψύκτης αρκει?
 




jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
@jac και η ψύξη είπαμε όχι από κατάψυξη ψυγείου, αλλά ο οικιακός καταψύκτης αρκει?
εαν είναι απο εκείνους που φτάνουν μέχρι μείον 20 μείον 30 ναι.

Οι καταψυχτες (μικροι) που είναι μέσα στο ψυγείο όπως και αυτοί πάνω απο το ψυγείο δεν είναι για βαθιά ψύξη και οχι μονο ο ζωμός αλλά και τα οικιακά τρόφιμα δεν θα πρέπει να μένουν μέσα για πάνω απο 1 -2 μήνες....

Θέλετε και συνταγή για τον ζωμό?!! εδειξαν και στο μαστερσεφ προχθες πως γίνεται! Τον ζωμο αυτο τον χρησιμοποιώ και για μένα δεν έχει τίποτα που να με εμποδίζει! Απλά δεν έχει αλάτι:D;)
και εαν κρίνω απο τον σκύλο μου είναι κάτι σαν το ζωμό του πανοραμιξ!
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
Θέλετε και συνταγή για τον ζωμό?!! εδειξαν και στο μαστερσεφ προχθες πως γίνεται! Τον ζωμο αυτο τον χρησιμοποιώ και για μένα δεν έχει τίποτα που να με εμποδίζει! Απλά δεν έχει αλάτι:D;)
και εαν κρίνω απο τον σκύλο μου είναι κάτι σαν το ζωμό του πανοραμιξ!
Θέλουμε, θέλουμε!!

Α, να σε ρωτήσω, στην κατάψυξη ψυγείου τη χαμηλή δε διατηρείται καμιά βδομάδα?
 




jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Εμένα ο χαμηλός καταψύχτης στο σπίτι μου φτάνει τους μείον 30, απο μέσα πρέπει να γράφει και ο δικός σου.

Θα γράψω την συνταγή που κάνω για ζωμό μόνο για τον σκύλο μου όταν βρίσκω χρόνο και υλικά(για να ειμαστε και στα πλαισια του φορουμ)!!

Βάζω σε μια κατσαρόλα κόκκαλα (φρέσκα βοδινά) χώρις να τα καθαρίσω με 2 ποτήρια νερό και λίγο ξύδι μήλου. Τα αφήνω λίγο κανένα μισάωρο ή και παραπάνω χωρις να το έχω βάλει στην φωτιά.
Βράζω σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει (στην κουζίνα γκαζιού παίρνει 10 λεπτά) και μετά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κόκκαλα (2 ώρες ανάλογα με τα κόκαλα, στην κουζίνα γκαζιού)...Σουρώνω και το βάζω στις παγοθήκες η σε σακουλάκια (5-6 μηνες με άνεση στην κατάψυξη) ή 5 μέρες στο ψυγείο.

Με ανάλογο τρόπο φτιάχνω ζωμό κοτόπουλο (απο πλατάρια κοκκαλα πετσες) και του βάζω κανέλα και μέντα.

Για λαχανικά βάζω καρότα, μπρόκολο και οτι εχω γενικά (εκτος πατάτας, κρεμμυδιού κτλ που δεν κάνουν)

@supeman θεώρησα οτι εννοούταν οτι ξεπαγώνουμε τον ζωμό.....

 
Last edited:


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
Ο ζωμός μωρέεεε.. αφού σου λέει η κοπέλα θέλει βαθιά ψύξη αλλιώς χαλάει και ως παγάκι.
 




jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Ο ζωμός μωρέεεε.. αφού σου λέει η κοπέλα θέλει βαθιά ψύξη αλλιώς χαλάει και ως παγάκι.

΄Άντρες! Αμα ψηθεί να το φτιάξεις ψάξε λίγο σε αμερικάνικα σαιτ είναι πολύ διαδεδομένος τρόπος (και εγω ετσι κάποτε διαβασα την συνταγή για ανθρώπους και αργότερα για σκύλους!
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
΄Άντρες! Αμα ψηθεί να το φτιάξεις ψάξε λίγο σε αμερικάνικα σαιτ είναι πολύ διαδεδομένος τρόπος (και εγω ετσι κάποτε διαβασα την συνταγή για ανθρώπους και αργότερα για σκύλους!
Δε με χαλάει να βρω και τη συνταγή για ανθρώπους! Θα το ψάξω, θενξ!!
 


jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Είναι τρομερά βολική μέθοδος!


Να σημειώσω οτι εαν βρείτε ζωμό χωρίς αλάτι κ κρεμύδι στην υπεραγορά (ανθρώπινο) κάνει μια χαρά και δεν έχετε τον κόπο να βράζεται με τις ώρες,στην Ιταλία κυκλοφορούν λογικά και εδώ


η μαμά μου λέει οτι στην ηλεκτρική κουζίνα θα θέλει παραπάνω ώρες να βράσουν τα κόκαλα....
 


Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Βρε μην πετάς τις κονσέρβες βρεε! Αν δε δεις σκυλί άστες κάπου που ξέρεις ότι περνάνε πολλά αδέσποτα (ένα παρκάκι) ή στο δρόμο κάπου απομονωμένα (πίσω από ένα δεντράκι), κάποιο θα περάσει! Αν δε μπορείς να τις βάλεις με τη συσκευασία τους βάλε από κάτω ένα χαρτάκι, ένα φύλλο εφημερίδας, ένα σακουλάκι, ένα ταπεράκι από delivery, δεν θα λερώσεις και δεν είναι φοβερό σκουπίδι - χαρτί προτιμάται για οικολογικούς λόγους (α εγώ για να μην αφήνω σκουπίδια συχνά τα αφήνω δίπλα σε κάδους αν δεν πάω στο πάρκο - την ίδια μέρα θα μαζευτεί άπαξ και φαγωθεί η τροφή).

Έχω την εντύπωση ότι οι γατοκονσέρβες (τις οποίες παρεμπιπτόντως μου ρχεται να τις φάω όποτε τις ανοίγω - αν και έχω καιρό να μπω σε τέτοιο πειρασμό :p) δεν είναι καλές για το σκύλο σε μακροπρόθεσμη κατανάλωση, λόγω ορισμένων συστατικών. Για ιδιαίτερα μικρή ποσότητα όπως αυτή που λέμε δεν ξέρω.

Μ'άρεσε ο long-term σπιτικός "κύβος", εγώ μόνο όσο μένει στο ψυγείο τον κρατούσα το ζωμό. Τώρα μένει να βρω deep freeze :p
Σ' ευχαριστώ για την παρατήρηση, δεν το είχα σκεφτεί εφόσον θεωρούσα το υπόλοιπο που έμενε (συνήθως 1-2/4 της κονσέρβας) επικίνδυνο να φαγωθεί και ως εκ τούτου για πέταμα.
Εχω κάνει προσπάθειες να ανακατέψω ζωμό κρέατος ή κότας και δεν τον γουστάρει καθόλου.
 


Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Αυτές οι κονσέρβες της schesir πραγματικά με πείθουν οτι έχουν μέσα κρέας! Εκείνα τα φιλετάκια κοτόπουλο που έχει σου έρχεται να τα φας....

Την μικρή κονσέρβα σε πόσες μερίδες την χωρίζεις??? Για τον δικο μου σκύλο (5κιλα) είναι ένα γεύμα....



Δεν την χωρίζω σε μερίδες γιατί, αν πρόσεξες αυτό που έγραψα πιο πάνω, βάζω μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού και την ανακατεύω με την ξηρά.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
Σ' ευχαριστώ για την παρατήρηση, δεν το είχα σκεφτεί εφόσον θεωρούσα το υπόλοιπο που έμενε (συνήθως 1-2/4 της κονσέρβας) επικίνδυνο να φαγωθεί και ως εκ τούτου για πέταμα.
Εχω κάνει προσπάθειες να ανακατέψω ζωμό κρέατος ή κότας και δεν τον γουστάρει καθόλου.
Καλά, όχι, παρεξήγηση! Χαλάνε οι κονσέρβες αλλά αν είναι από το ψυγείο μια-δυο μέρες μετά από την τελευταία φορά που την έδωσες στο δικό σου τα αδέσποτα που έχουν πιο κομμάντο στομάχια μια χαρά λουκουμάκι θα τη βλέπουν και χωρίς γαστρεντερικά προβλήματα. Εξάλλου εσύ την πετάς γιατί θα σου πάρει καμιά βδομάδα ακόμα να την τελειώσεις οπότε μέχρι τότε ναι πιθανόν να έχει μουχλιάσει, ενώ το αδέσποτο θα τη φάει όλη μια κι έξω ;)
 


Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Καλά, όχι, παρεξήγηση! Χαλάνε οι κονσέρβες αλλά αν είναι από το ψυγείο μια-δυο μέρες μετά από την τελευταία φορά που την έδωσες στο δικό σου τα αδέσποτα που έχουν πιο κομμάντο στομάχια μια χαρά λουκουμάκι θα τη βλέπουν και χωρίς γαστρεντερικά προβλήματα. Εξάλλου εσύ την πετάς γιατί θα σου πάρει καμιά βδομάδα ακόμα να την τελειώσεις οπότε μέχρι τότε ναι πιθανόν να έχει μουχλιάσει, ενώ το αδέσποτο θα τη φάει όλη μια κι έξω ;)
Καλέ τι παρεξήγηση?? Λοιπόν απο δω και πέρα αυτό θα κάνω. Σ' ένα χαρτί κουζίνας και έξω. Κοντά στο σπίτι μας έχουμε ένα παράπηγμα όπου όμως κατοικούν γατούλες. Θα το βάζω εκεί γιατί βάζουν κι άλλοι φαγητά. Πειράζει να το βάζω στις γατούλες?
 




rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Καλή η σκέψη να αφήνετε τις κονσέρβες για τα αδεσποτάκια, αλλά αν περάσει κανείς "φιλόζωος" και ρίξει φόλα πάνω της?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.819
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf