Κουταβι και γαστρεντεριτιδα!


janis

Member
25 Σεπτεμβρίου 2013
5
0
Καλησπερα σε ολους!
Ειχα παρει πριν ενα μηνα περιπου ενα κουταβακι γερμανικο ποιμενικο 2 μηνων το οποιο κολλησε μαλλον τυφο.Εκανε πολλους εμετους και διαρροια και στο τελος πεθανε.Το ειχα παει σε ενα νοσοκομειο ζωων κοντα στην περιοχη μου οπου οι ανθρωποι προσπαθησαν να το σωσουν.Δυστυχως δεν αντεξε.Να σημειωσω οτι του ειχα κανει τα εμβολια της πρωτης δοσης που κανουν στα κουταβια.Μετα απο μια βδομαδα αφου αποχωριστηκα με πολυ λυπη το κουταβακι ,πηρα ενα λαμπραντορακι 2 μηνων το οποιο ειχε κανει και αυτο τα εμβολια της πρωτης δοσης.Αφου το ειχα μια βδομαδα και ηταν πολυ πολυ ζωηρο ,ενα πρωι αρχισε να κανει ασταματητα εμετους και ετρεχε η μυτουλα του.Το πηγα αμεσως στο νοσοκομειο ζωων στο Πικερμι.Η πρωτη διαγνωση ηταν μορβα.Το κουταβι ομως δεν εκανε εμετο καθολου την πρωτη μερα που ηταν εκει,καναν εξετασεις και δεν ηταν μορβα.Την επομενη μερα εκανε εμετους και διαρροια και μας ειπαν οτι ισως ειναι τυφος.Σημερα ειναι τεταρτη μερα στο νοσοκομειο κανει αιμορραγικη διαρροια.Εχει σταματησει τους εμετους και η εξεταση για τυφο βγηκε αρνητικη.Ειναι αρκετα κακοκεφο.Τι αλλο θα μπορουσε να ειναι??Διαβασα οτι ο φονιας των κουταβιων ειναι η μορβα και ο τυφος.Οι γιατροι λενε οτι ισως και να τη γλιτωσει.Τι να κανω δεν ξερω...τι μπορει να ειναι?????εχω στεναχωρηθει παρα παρα πολυ!!!
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Αυτό μόνοι οι γιατροί και οι εξετάσεις μπορούν να στο πουν, όχι κάποιοι που δεν είναι κτηνίατροι μέσα σε ένα φόρουμ. Να το πας και αλλού αν μπορεί να μετακινηθεί. Πάντως έτσι πως τα περιγράφεις, δυσοίωνα τα βλέπω για τον εξής λόγο [μετά από κουτάβι που έχει ήδη νοσήσει/πεθάνει από τύφο]:
δεν πρέπει για πολλούς μήνες μετά, πάνω από 6-7 και περισσότερους, να μην ξαναμπεί ανεμβολίαστο κουτάβι, στον ίδιο χώρο. Θα νοσήσει επίσης.
Και αν για αυτό δε σε είχε ενημερώσει ο κτηνίατρος που κοίταξε το πρώτο σκυλί, τότε η αμέλειά του ήταν εγκληματική.

Έχοντας κάνει την πρώτη δόση εμβολίων μόνο αμφιβάλλω εώς και είμαι σίγουρη ότι δεν είναι καλυμμένο. Γι'αυτό και μέχρι να τελειώσουν όλο τον κύκλο των εμβολίων τους τα κουτάβια πρέπει πολύ συντηρητικά (αγκαλιά, χωρίς άμεσες επαφές με άλλα) να βγαίνουν εκτός σπιτιού - εώς και καθόλου να μη βγαίνουν προτείνουν κάποιοι.

Καλή τύχη στο κουταβάκι σου, ελπίζω να γίνει καλά. :(
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Στην δική σου περίπτωση, ο φονιάς των κουταβιών, δυστυχώς είσαι εσύ.
Σίγουρα του δεύτερου, πιθανότατα και του πρώτου :(

Τα οποία κουτάβια έχεις σίγουρα πάρει, είτε από pet shop, είτε από αγγελία. Και πιθανόν στην δεύτερη περίπτωση, να τα πλήρωσες κιόλας.

Το πρώτο κουτάβι, το έβγαζες έξω βόλτες;

Στο νοσοκομείο, δεν σου είπαν, ότι ο τύφος μολύνει το περιβάλλον του κουταβιού και έτσι μεταδίδεται και σε όποιο ανεμβολίαστο κουτάβι, μπει στον ίδιο χώρο, χωρίς να γίνει πρώτα απολύμανση, ακόμη και πολλούς μήνες μετά; Μην ξαναβάλεις κουτάβι στο σπίτι, αν δεν περάσουν 6-7 μήνες οπωσδήποτε.

Και βέβαια, φρόντισε πλέον να ενημερωθείς, πως αποκτούμε κουτάβι.

Εύχομαι, να τα καταφέρει το λαμπραντοράκι :(
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Την προσευχη σου μονο! Δεν νομιζω να γινεται και τιποτα αλλο!

Τα στελεχη του τυφου ( Παρβοιο) παραμενουν για πολυ καιρο ενεργα στο περιβαλλον, οπου ζουσε σκυλου που νοσσει! Και ετσι κολλησε το δευτερο κουταβι απο το πρωτο, χωρις να ερθουν καν σε επαφη!

Εαν δεν αντεξει και αυτο, μην ξαναβαλεις κουταβι σπιτι σου που δεν εχει ολοκληρωσει τον πρωτο κυκλο εμβολιων, εαν θες να δεις ασπρη μερα.
Η περιμενε αρκετους μηνες, μεχρι να ξαναπαρεις, και στο εντομεταξι να κανεις συνεχος σχολαστικες απολυμανσεις.
 


janis

Member
25 Σεπτεμβρίου 2013
5
0
Παιδια ειχα και πριν ενα σκυλακι το οποιο εζησε μεχρι τα 12 και πεθανε δυστυχως απο γεραματα.Το θεμα ειναι οτι το πρωτο κουταβακι μου ειχε τυφο,ενω στο δευτερο που νοσει τωρα η εξεταση για τυφο βγηκε αρνητικη.Τα πηρα και τα δυο απο καταφυγια ζωων ,απο το δημο.
Δυστυχως εγω δεν γνωριζα οτι δεν επρεπε να μπει αλλο κουταβι στο σπιτι σε μικρο χρονικο διαστημα μετα το πρωτο.Ολοι οι κτηνιατροι μου το παν κατοπιν εορτης...
Τι να πω..
Ευχομαι να γινει καλα το μικρο μου!!Παρ ολα αυτα απορω τι ιος μπορει να ειναι καποιος που σκοτωνει ενα κουταβι και δεν ειναι τυφος ή μορβα!!!Γιατι αυτο που νοσηλευεται τωρα δεν εχει τιποτα απο τα δυο!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Ούτε από το καταφύγειο σε ενημέρωσαν, να μην βάλεις σπίτι σου, άλλο κουτάβι; :confused:
Στο ίδιο καταφύγειο πήγες και τις δύο φορές;
 


janis

Member
25 Σεπτεμβρίου 2013
5
0
Oχι το πρωτο το πηρα απο καταφυγιο στο Περαμα και το δευτερο απο το Πικερμι!!Αφου αρρωστησε το δευτερο μου ειπαν, οχι ατο καταφυγιο αλλα στο νοσοκομειο οτι δεν επρεπε να επαιρνα αλλο.Το θεμα ειναι οτι κατανοω οτι εγω εκανα προφανως τη βλακεια και δε ρωτησα.Αλλα αναρωτιεμαι εφοσον δεν εχει τυφο τι αλλο μπορει να ειναι!!!Μηπως ειναι κατι θεραπευσιμο...Ρωταω τους γιατρους και μου λενε να περιμενω μεχρι την Κυριακη..Μηπως να το παω αλλου??Αλλα και παλι δεν θελω να το ρισκαρω!!!
 


Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Ελπίζω να είναι περαστικά!! Μήπως να ρώταγες και κανέναν άλλο κτηνίατρο; Ακόμα και να μην μπορεί να μετακινηθεί ίσως να μπορούσε να πει κάποια γνώμη. Από το καταφύγιο τι είπαν;
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Σε παλιότερη συζήτηση που έκανα με γιατρό, αναφέρθηκε ότι το τεστ του τύφου δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο. Δεν θυμάμαι αρκετές λεπτομέρειες, αλλά ειδικά έχοντας αυτό στο μυαλό μου, θα ζητούσα να νοσηλευτεί κανονικά σα να είχε τύφο, με ορούς και ότι άλλο χρειάζεται.
 


janis

Member
25 Σεπτεμβρίου 2013
5
0
Oι ανθρωποι απο το καταφυγιο πανε και το βλεπουν και εκεινοι συνεχεια!!ειπαν οτι εμπιστευονται το συγκεκριμενο νοσοκομειο!Κατι το οποιο δεν ειναι τυφος αλλα ουτε και μορβα ειναι δυνατον να ειναι τοσο επικινδυνο για ενα κουταβακι???Διαβασα αντιστοιχες περιπτωσεις οπου τα κουταβια με παρομοια συμπτωματα γαστρεντεριτιδας πανε σπιτι και αναρρωνουν κανονικα με φροντιδα των αφεντικων τους και συγκεκριμενη φαρμακευτικη αγωγη!!Εδω δεν ξερω τι γινεται...μακαρι να ειναι ολα για καλο και να γυρισει γερο στο σπιτακι μας που τοσο το αγαπαμε!!!
 


janis

Member
25 Σεπτεμβρίου 2013
5
0
Σε παλιότερη συζήτηση που έκανα με γιατρό, αναφέρθηκε ότι το τεστ του τύφου δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο. Δεν θυμάμαι αρκετές λεπτομέρειες, αλλά ειδικά έχοντας αυτό στο μυαλό μου, θα ζητούσα να νοσηλευτεί κανονικά σα να είχε τύφο, με ορούς και ότι άλλο χρειάζεται.
Τετοια νοσηλεια κανει γιατι μας ειπαν οτι για ολες τις γαστρεντεριτιδες ειναι ιδια η νοσηλεια με του τυφου!|flagyl αντιβιωση primperan για τον εμετο και ringer διαλυμα σε ορο που σκοτωνει κατα καποιο τροπο τον ιο!!Ας ελπισουμε να πανε ολα καλα!!!
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3