Καλημέρα από ένα καινούργιο μέλος


cateyes

New Member
30 Ιουνίου 2014
1
0
56
Καλημέρα σας. Είμαι νέο μέλος στο forum, αν και δεν έχουμε ακόμη σκύλο. Θα ήθελα τη βοήθειά σας ως προς αυτό. Είμαστε μια τριμελής οικογένεια μ' ένα αγοράκι 8 ετών, το οποίο επιθυμεί διακαώς τη συντροφιά ενός σκύλου. Ο άντρας μου κι εγώ αγαπούμε πολύ τα σκυλιά, αλλά δεν έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά. Ο γιος μας περνά πολύ χρόνο με την οικογένεια του αδελφού μου (στην εξοχή), ο οποίος έχει 4 σκυλιά: 1 μολοσσό, 1 ποιμενικό, 1 golden retriever και 1 κανίς και όλη την ημέρα την περνά μαζί τους κι εκείνα, ακόμη και τα πολύ μεγάλα είναι μαζί του για πολλές ώρες. Εκείνος τους μιλά, τα περιποιείται και φαίνεται πόσο τα αγαπάει. Εμείς, που δεν μένουμε στην εξοχή, αλλά σε διαμέρισμα στην Αθήνα θέλουμε πολύ ένα μικρόσωμο σκύλο για να ζει μαζί μας μέσα στο σπίτι μας (όχι σε μπαλκόνι), σαν το τέταρτο μέλος της οικογένειάς μας. Ο γιος μας συμφωνεί για το μικρόσωμο σκυλάκι, αλλά είναι βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε πριν επιλέξουμε, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε αυτά που άλλοι κάνουν, δηλαδή που απερίσκεπτα παίρνουν σκύλο και μετά τον γυρίζουν πίσω γιατί δεν είναι αυτό που περίμεναν. Εμείς θέλουμε να δεσμευτούμε εφ' όρου ζωής μαζί του κι έτσι πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς κάποια πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι εμείς λείπουμε από το σπίτι γύρω στις 10 ώρες καθημερινά (όχι το Σαββ/κο). Αυτό και μόνο θα ήταν αρνητικό για να αποκτήσουμε σκύλο, αλλά το θέλουμε πολύ! Πιστεύετε ότι υπάρχει σκύλος που μπορεί να μείνει μόνος του τόσες ώρες χωρίς να πάθει κατάθλιψη, χωρίς να στενοχωριέται και χωρίς να κάνει ζημιές; Ποια ράτσα είναι αυτή; Ποιας ηλικίας; Σκεφτόμαστε μαλτεζ ή κανίς, αλλά δεν ξέρουμε και περισσότερα. Είμαστε πρωτάρηδες και χρειαζόμαστε βοήθεια σε κάποια πράγματα. Να πάρουμε από εκτροφείο, pet shop, ή να υιοθετήσουμε από φιλοζωική. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα μας ήταν εξαιρετικά χρήσιμη. Σας ευχαριστώ.
 


D

Deleted member 14614

Guest
Καταρχάς καλώς ήλθες στο forum!

Ένα σκυλάκι θα κάνει πολύ καλό στο παιδί σας, ιδιαίτερα σε συναισθηματικό επίπεδο! Θα μάθει να αγαπάει ανιδιοτελώς, να προσφέρει, αλλά και να είναι υπεύθυνος απέναντι σε μια άλλη ύπαρξη!
Καταρχάς, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ από pet shop ή ιδιώτες! Οι λόγοι πάμπολλοι, μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση στο forum. Επιγραμματικά να πω ότι τα σκυλιά των pet shops προέρχονται από παντελώς ανήθικες διαδικασίες και συχνά έχουν ασθένειες. Παρομοίως, οι ιδιώτες συμβάλλουν στη μεγέθυνση των αδεσπότων με το να γεμίζουν τον κόσμο κουτάβια, πάλι με συχνά προβλήματα υγείας.
Οπότε, παίρνουμε αποκλειστικά είτε από φιλοζωική είτε από νόμιμο εκτροφέα. Οι 10 ώρες είναι αρκετές, οπότε καλύτερα να πάρετε ενήλικο σκυλί. Άρα νομίζω ότι η λύση της φιλοζωικής είναι καλύτερη. Εφόσον όταν γυρνάτε θα ασχολείστε μαζί του και γενικά θα το βγάζετε τις βόλτες του όπως πρέπει, δεν βλέπω κανένα λόγο να μην μεγαλώσετε την οικογένειά σας! :)
 


LoukSky

Member
30 Ιουνίου 2014
18
30
35
Καλος ηρθες και απο μενα και εγω συμφωνω στο οτι το σκυλι θα κανει καλα στο παιδι σας, γιατι ετσι θα αρχισει να αναλαμβανει καποιες ευυνες, π.χ. συγκεκριμενη ωρα φαγητου κλπ.

Λοιπον πρωτα πρεπει να μαθετε πως σκυλο παιρνουμε μονο απο εκτροφεις αναγνωρισμενουε απο ΚΟΕ με χαρτια η απο φιλοζωικες. Θα πρεπει λοιπον αφου καταληξετε στην φυλη να ψαξετε πολυ καλα για εκτροφεια. ΜΗΝ κοιταξετε σε αγγελιες γιατι μπορει να λενε οτι δινουν χαρτια αλλα ειναι πλαστα θα απευθυνθειτε σε συγκεκριμενα αναγνωρισμενα εκτροφεια που θα σας υποδειξουμε εμεις απο το φορουμ.

Τωρα, οσον αφορα τις ωρες δεν νομιζω οτι ειναι πολλες. Υπαρχουν αρκετες φυλες που μπορουν να ανταπεξελθουν. Θεωρω πως αφου αποφασισατε οτι θελετε σκτλο εχετε αναλογιστει ποσο μεγαλη ευθυνη ειναι και ξερετε περιπου οτι για τα πρωτα του εξοδα θα σας στοιχίζει περιπου 500 και ευρω χωρις να βαζω μεσα την αγορα σκυλου.

Επισης να ξερετε πως δεν παιζει ρολο το μεγεθος του σκυλου αλλα το ποσο δραστηριος ειναι και κατα ποσο εσεις μπορειτε να καληψετε τις αναγκες του. Εγω μενω σε ενα διαμερισμα με 3 μεγαλοσωμα σκυλια 2 ροτβαιλερ και ενα γερμανικο και δεν μου εχουν δημιουργησει προβλημα. Οποτε μπορειτε να επιλεξετε και καποιο πιο μεγαλο σκυλο οπως λαμπραντορ η γκολντεν που θεωρουνται τα καταλληλα σκυλια για οικογενεια.

Οποιαδηποτε ερωτηση εχετε θα χαρουμε να σας απαντησουμε!
 


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Συμφωνώ και εγώ πως για τις ώρες που θα λείπετε, είναι καλύτερα να υιοθετήσετε κάποιο ενήλικο σκυλί που θα ξέρει ήδη να κάνει τις ανάγκες του έξω και θα ξέρει βασικά πράγματα.
Η κουταβοπερίοδος είναι απαιτητική, παρ'ολη τη γλύκα της και μπορεί να ακολουθηθεί και από αρκετές ζημιές μιας και τα κουτάβια βιώνουν τον κόσμο μέσα από το στόμα τους..!

Επίσης, διαφωνώ με το οτι το μικρό μέγεθος είναι για μέσα στο σπίτι, ενώ το μεγάλο μέγεθος σκύλου θα έχει θέμα..
Πολλά μικρόσωμα λόγω έλλειψης εκτόνωσης, έκαναν περισσότερες ζημιές και από μεγαλόσωμα..
Η εκτόνωση τους μετράει και όχι τα τετραγωνικά!

Από κει και πέρα, αν έχετε αποφασίσει για μικρόσωμο σκυλάκια και ειδικά για συγκεκριμένη ράτσα (μαλτέζ η κανίς) μπορείτε να απευθυνθείτε σε εγκεκριμένα εκτροφεία (τηλέφωνα και στοιχεία των οποίων θα σας δώσει ο Κ.Ο.Ε [Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας] http://www.koe.gr/

Μακριά από πετ σοπ και ιδιώτες!!!

http://www.dogforum.gr/community/threads/Εμπειρίες-από-pet-shops-bybs.4953/

Eδώ μπορείτε να διαβάσετε γιατί πρέπει να αποφεύγουμε δια ροπάλου τα πετ σοπ και τους ιδιώτες!!! (θέλει γερό στομάχι για να το διαβάσεις όλο το θέμα)

Μακάρι να βρείτε τον κατάλληλο σκύλο για εσάς και για το παιδί σας :)
 
Last edited:


kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Μακριά από πετ σοπ και ιδιώτες!!!

http://www.dogforum.gr/community/threads/Εμπειρίες-από-pet-shops-bybs.4953/

Eδώ μπορείτε να διαβάσετε γιατί πρέπει να αποφεύγουμε δια ροπάλου τα πετ σοπ και τους ιδιώτες!!! (θέλει γερό στομάχι για να το διαβάσεις όλο το θέμα)
Θα έπρεπε να το ποστάρουμε παντού αυτό το λινκ...Συγκλονιστικές ιστορίες όλες...
 
  • Like
Reactions: Lavernne