Τελικα, γινεται να εχεις σκυλο και παιδια;


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Καποιος "καλος ανθρωπος" εχει ριξει ανα διαστηματα φολες τα τελευταια χρονια :sick:
Με αποτελεσμα η γειτονια να εχει αδειασει απο αρκετα αδεσποτα. Χασαμε και 2 γατια ετσι που αν και δεν ηταν δικα μας, ηταν απο τα πολλα που ταιζαμε, τα πηγαιναμε στον κτηνιατρο αν τα βλεπαμε αρρωστα κλπ και ειδικα ο αντρας μου κοντεψε να πεθανει απο τη στεναχωρια.
Τελος παντων, απο τοτε, οσα σκυλια εμφανιζονται συνηθως και πλησιαζουν ανθρωπους τα μαζευει καποιος (απο το δημο, περιφερια η κατι τετοιο ) και μας μενουν τα "κατοικιδια" που βολταρουν μονα τους και 2-3 σκυλια που δεν τα πλησιαζεις ευκολα και σιγουρα οχι με παιδια.
Μπορείς να κοιτάξεις για έναν μεγαλύτερο σκύλο που ειναι σε φιλοξενία σε οικογένεια με παιδιά ;) συνήθως θα μπορέσουν να σε ενημερώσουν πιο σωστά για τον χαρακτηρα του. Εμένα η "διαφωνία"μου ήταν πιο πολύ για το κουτάβι , θυμάμαι ακόμα με 1 παιδί τα δεκάδες παιχνίδια στο πάτωμα και ο συνδυασμός με ένα τρελο κούταβο κάνει την ζωή πολύ δύσκολη εκτός και αν έχεις υπομονή να το παλέψεις :).
Το μικρό που ασχολήθηκε με τον σκύλο τι ηλικία έχει ?
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Ok, καταλαβαινω τι λες. Αλλα χωρις πλακα, τοτε 9 στα 10 σκυλια θα επρεπε να ειναι για ευθανασια. Ο μεσος ιδιοσκτητης σκυλου, και μπορει το 9 στα 10 να ειναι κα λιγο, δεν εχει τρελα με τα ζωα. Μπορει να του αρεσουν, να περνα καλα μαζι τους, αλλα τρελα οπως την εννοεις, την εχουν λιγοι. Προφανως ξερω κοσμο με αυτη την τρελα, αλλα ειναι ουτε ενας στους 10 απο οσους ξερω με σκυλο. Οποτε, αν θεωρησουμε οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες σκυλων δεν μπορυν να δεθουν με το σκυλο οπως πρεπει, σε εναν ιδανικο κοσμο που γινοταν να παρεις ολους αυτους τους σκυλους απο ολους αυτους τους ιδιοκτητες, μετα τι; Πολλα αδεσποτα; Πολλα σκυλια θανατωμενα;
Πραγματικα με προβληματιζει πολυ το θεμα, γιατι νιωθω οτι ενα σκυλι ιδανικα θα ηθελε αλλη οικογενεια και για αυτο το εδωσα πισω. Αλλα αν ολοι σκεφτονταν σαν και εμενα, αυτο σημαινει οτι πολλα σκυλια θα πρεπει να ζησουν και να πεθανουν στο δρομο η στη φιλοζωικη, γιατι τοσοι ανθρωποι με τρελα για σκυλο δεν υπαρχου. Οποτε με πιανουν οι τυψεις, γιατι μπορει το σκυλακι αντι για τις μη ιδανικες δικες μας συνθηκες να καταληξει πεταμενο τελικα.
Να μην σε πιάνουν οι τύψεις, γιατί δεν είναι πολλοί οι πολύτεκνοι!!!
Έχεις προσφέρει πολύ σημαντικότερα στην κοινωνία μας (χωρίς να θέλω να μειώσω τα ζώα)
 


Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ολα ειναι θεμα συσχετισμών και πάντα πρεπει να κανουμε το καλύτερο που μπορούμε. Τελειο δεν υπάρχει. Καποια φορά θα εισαι πτώμα και δεν θα μπορεις να το βγαλεις μια σοβαρη βολτα αλλα αν το αγαπας πραγματικα, την επομενη που θα σαι ξεκουραστος, θα το βγαλεις την διπλάσια ώρα και θα το γεμισεις χαδια. Στο τέλος γινεται το ταμειο.
 


linak

Well-Known Member
11 Μαϊου 2016
58
66
49
Μπορείς να κοιτάξεις για έναν μεγαλύτερο σκύλο που ειναι σε φιλοξενία σε οικογένεια με παιδιά ;) συνήθως θα μπορέσουν να σε ενημερώσουν πιο σωστά για τον χαρακτηρα του. Εμένα η "διαφωνία"μου ήταν πιο πολύ για το κουτάβι , θυμάμαι ακόμα με 1 παιδί τα δεκάδες παιχνίδια στο πάτωμα και ο συνδυασμός με ένα τρελο κούταβο κάνει την ζωή πολύ δύσκολη εκτός και αν έχεις υπομονή να το παλέψεις :).
Το μικρό που ασχολήθηκε με τον σκύλο τι ηλικία έχει ?
10 χρονων. Αρκετα μεγαλο για να παιξει και να απασχολησει ενα μικροσωμο η εμπιστο ζωο, αρκετα μεγαλο για να καταλαβει απλες οδηγιες, αλλα προφανως οχι για να γινει ο ιδιοκτητης του σκυλου και να αναλαβει ευθυνη περα απο π.χ. το πρωινο ταισμα.
 
  • Like
Reactions: Kodagoshe and vek


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
10 χρονων. Αρκετα μεγαλο για να παιξει και να απασχολησει ενα μικροσωμο η εμπιστο ζωο, αρκετα μεγαλο για να καταλαβει απλες οδηγιες, αλλα προφανως οχι για να γινει ο ιδιοκτητης του σκυλου και να αναλαβει ευθυνη περα απο π.χ. το πρωινο ταισμα.
ναι αρκετά μεγάλο για να αναλάβει κάποια πράγματα αλλά σίγουρα όχι χωρίς την δική σας πλάτη , και βέβαια δεν ξέρω τι χρόνο έχει για να μπορέσει να ειναι συνεπής.
 


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
@linak
Καλώς ήρθες αρχικά!

Ας πω και εγώ τη γνώμη μου επί του θέματος με την ελπίδα ότι θα σε βοηθήσω:
Καταρχάς, θα τείνω και εγώ να συμφωνήσω με τα υπόλοιπα μέλη ότι σε αυτή τη φάση της ζωής σου προφανώς δεν είσαι έτοιμη να αναλάβεις αυτή την ευθύνη. Ίσως ήταν μια παρορμητική απόφαση και δεν είχες μπει στη διαδικασία να συλλογιστείς ορισμένα πράγματα; Διότι η απόκτηση σκύλου είναι μια απόφαση στην οποία πρέπει να συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας και με βάση τα δεδομένα τους, την οικονομική κατάσταση, τον χρόνο που μπορούν να διαθέσουν, την όρεξη & καλή διάθεση να ασχοληθούν, τους ρυθμούς ζωής, τις υποχρεώσεις τους κλπ. ενεργούν ανάλογα.
Μερικά σημεία στα οποία κατά τη γνώμη μου πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία πριν αποφασίσεις να πάρεις σκύλο:
  • Αρχικά, τι σε κάνει να θες σκύλο; Τον θες για συντροφιά; Γιατί πέθανε το προηγούμενο σκυλί σου και θες να το αντικαταστήσεις; Για φύλακα; Για παιχνίδι για τα παιδιά; Γιατί έχεις γενικότερα μεγάλη αγάπη για τα ζώα και θες έναν τετράποδο που θα φροντίζεις; Σου αρέσει κάποια ράτσα; Λυπάσαι τα αδέσποτα και θες να σώσεις ένα; Πάντα ήθελες αλλά δεν μπόρεσες ποτέ να έχεις άρα τώρα θεωρείς πως ήρθε η στιγμή; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που απασχολούν διάφορους wannabe ανεξαρτήτως από το αν είναι σοβαρά κριτήρια ή όχι...κάποια προσωπικά δεν τα θεωρώ ΚΑΝ κριτήρια αλλά σκέψεις της στιγμής ή ιδέες που μπαίνουν σε διαφόρων τα μυαλά από ότι ακούν δεξιά και αριστερά ή ακόμη και άγνοια για το τι πραγματικά σημαίνει ''αναλαμβάνω την ευθύνη ενός σκύλου'' κλπ.


  • Τον θέλουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας; Δυστυχώς ή ευτυχώς, όταν συμβιώνεις με άλλους ανθρώπους οφείλεις να συζητήσεις μαζί τους ώστε να φτάσετε σε μια απόφαση ακόμη και αν ορισμένα απ'τα μέλη διαφωνούν κάθετα με τα ''θέλω'' τα δικά σου. Ποιοι είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν νέες υποχρεώσεις; Πόσοι είναι αυτοί; Επαρκούν ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις του σκύλου; Τι υποχρεώσεις μπορεί να αναλάβει ο καθένας; Τα παιδιά της οικογένειες αντιμετωπίζουν το θέμα με ωριμότητα κα όντως θα αναλάβουν την ευθύνη ή για αυτά είναι ένας απλός, προσωρινός ενθουσιασμός που εντός μικρού χρονικού διαστήματος θα ξεθωριάσει; Αν κάποια μέλη δεν έχουν πρόβλημα με το να ''υπάρχει μέσα στο σπίτι'' αρκεί να μην έχουν καμία ευθύνη, είσαι διατεθειμένη να αναλάβεις το φορτίο εξ ολοκλήρου; Σκέψου τα καλά αυτά!

  • Τα οικονομικά της οικογένειας το επιτρέπουν; Είναι αυτονόητο πως αν η οικονομική σας κατάσταση δεν είναι αρκετά καλή ώστε να μπορέσει να συντηρηθεί ένα επιπλέον (τετράποδο) μέλος, τότε είναι καλύτερα να το αφήσετε για μια περίοδο που θα σταθεροποιηθείτε οικονομικά. Λάβετε υπόψη ότι σκύλος= τροφές, αποπαρασιτικά εσω και εξω, κτηνίατρος +( ότι απρόοπτο μπορεί να συμβεί, έξω και μακριά).

  • Έχετε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο; Αν δουλεύετε όλη μέρα και τα παιδιά έχουν πολλές δραστηριότητες, τότε είναι κρίμα και άδικο για το ζώο να βιώνει την μοναξιά και να μην ικανοποιούνται οι ανάγκες του (ανθρώπινη επαφή, βόλτες, χάδια κλπ.). Αν και πιστεύω πως είναι όλα θέμα καλού συνδυασμού και προγραμματισμού. Αρχικά, μην δίνεις βάση στις τρελοκυρίες των φιλοζωικών που δυστυχώς είναι πολλές! Δεν υπάρχει ο ιδανικός ιδιοκτήτης που δεν θα δουλεύει καθόλου και θα περνάει όλη τη μέρα του στο σπίτι με το σκυλί αλλά παράλληλα θα έχει και μπόλικο χρήμα για να ξοδέψει. Αυτά δυστυχώς δεν υπάρχουν...ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει και να δουλέψει πολύ για ν βγάλει τα προς το ζην ο ίδιος και να συντηρήσει και το σκυλί και ανάγκη από ξεκούραση έχει και όλα. Βέβαια όταν μιλάμε για οικογένεια ίσως & να γίνεται να μοιράζονται οι ευθύνες ή να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα π.χ. βότλα νωρίς το πρωί μισή ώρα και άλλη μισή το βράδυ λόγω έλλειψης αρκετού χρόνου. Το ΣΚ όμως τρέξιμο στο βουνό για 2 - 2,5 ώρες για να εκτονωθεί ο σκύλος.



Αυτά είναι τα βασικά πιστεύω που πρέπει να σκεφτείτε ώστε να σιγουρέψετε πως η απόφαση πάρθηκε μετά από σοβαρή σκέψη και δεν αποτελεί παρορμητική ενέργεια. Επίσης, όπως ειπώθηκε και νωρίτερα, σκεφτείτε καλύτερα για ένα ενήλικο σκυλί που έχει ήδη διαμορφώση τον χαρακτήρα του και θα είναι πιο ήρεμο και ανεκτικό μετα παιδιά από ένα κουτάβι. Και προς αποφυγή κινδύνων αυτό ;) Ίσως βρείτε και καποιον σε φιλοξενεία με παιδιά!

Καλή τύχη! ;)
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Πρώτα πρέπει να σπαταλήσετε μπόλικα λεπτά (ώρες, μέρες) σκέψης για το αν πραγματικά θέλετε ένα σκύλο (μαζί με τις ευθύνες του μιας και πάνε πακέτο) και μετά να προχωρήσετε ή μη στην απόκτησή του. Και εγώ πιστεύω ότι το ιδανικό για εσάς και όπως το περιγράφεις και για να γλυτώσεις την επιπλέον κούραση ενός κουταβιού θα ήταν ένας νεαρός ενήλικος σκύλος που θα έχει ηρεμήσει σχετικά, σίγουρα θα έχει πιο μειωμένες απαιτήσεις από ένα κουτάβι και που θα 'εχει κατασταλαγμένο χαρακτήρα. Υπάρχουν πολλοί σκύλοι που φιλοξενούνται εδώ και καιρό σε σπίτια οπότε και οι προσωρινοί κηδεμόνες του θα μπορούν να σας ενημερώσουν υπεύθυνα για τις ανάγκες του, τις συνήθειές του, το χαρακτήρα του κλπ ώστε να βρείτε αυτό που θα ταιριάξει σε εσάς και που θα μπορέσει να βοηθήσει και το παιδάκι να ξεπεράσει αυτή του τη φοβία. ;)
 


Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Θα σου πω και εγώ την εμπειρία μου ως μάνα 5 παιδιών και πρόσφατα του πρώτου μας κουταβιού. Χρόνια ο σύζυγος ήθελε σκυλο βλέπεις ζούμε και σε σπίτι με αυλή και εμείς και στεναχωριιταν που την έβλεπε άδεια. Παρολαυτα τα παιδιά ήταν Μικρά και δεν θα μπορούσα να έχω το μυαλό μου και εκεί αλλά και σε έναν μικρό κουταβο. Αποφασίσαμε λοιπόν Να πάρουμε ένα κουνελάκι, το οποίο θα το είχαμε ελεύθερο στην αυλή μας θα το ταιζαμε και θα μαθαίναμε και στα παιδιά μας τι σημαίνει να έχεις την ευθύνη ενός ζωντανου πλάσματος. Τα παιδιά παρόλο που το αγάπησαν παρά πολύ το κουνελάκι δεν μπορούσαν ούτε καν να φροντίζουν να έχει φαΐ και νερό κάθε μέρα. Αλλά επειδή δεν ειχε πολύ δουλειά το κάναμε εμείς. Φέτος τον Νοέμβρη έφυγε από την ζωή το κουνελάκι που μας χάρισε 7 χαρουμενα χρόνια ζωής και μετα απο πολύ κλάμα και "κηδεια" του κουνελιου συζητήσαμε με τον σύζυγο μήπως έφτασε η στιγμή να φέρουμε αυτόν τον πολυπόθητο σκύλο στο σπίτι. Αφού καταλήξαμε ότι Ναι τα παιδιά είναι σε ηλικίες που μπορούν να βοηθήσουν (17 14,9,4x2) τους το ανακοινωσαμε. Διάβασα με όλοι μαζί συζητήσαμε και κάναμε πολλές πρόβες. Στις 9 Απριλίου λοιπόν μας ήρθε ο μικρός κάπτεν χουκ. Τρέξιμο; ασταμάτητο. Αγχος; άπειρο. Αλλά στις ηλικίες που είναι τώρα τα παιδιά και ειδικά τα μεγαλύτερα μπορούν να βοηθήσουν πολύ παραπάνω και να συμμετέχουν οπωτε δεν πέφτει όλο το βάρος πάνω μου. Πχ μαγειρεύω και η μεγάλη επιβλεπει τα μικρα που παιζουν με τον σκυλο. Αλλα σχεδον πάντα ειμαι παρούσα. Τα παιδιά τα έχει αναλάβει σε ότι αφορά τα εξωσχολικά ο σύζυγος έτσι ώστε νά μην αφήνουμε μόνο τον μικρό. Θα ήθελα Ν καταλήξω στο ότι σκύλος και ειδικά κουτάβι με παιδιά Ναι ειναι δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.152
10.125
Athens
@linak θα συμφωνήσω κι εγώ με άλλους: περίμενε καμια βδομάδα να αποφορτιστείς για να το δείτε όλοι μαζί πιο ψύχραιμα. Να πω επίσης το εκτιμώ πολύ το ότι γράφεις με ειλικρίνεια και χωρίς περιστροφές τους προβληματισμούς σου και όσα έγιναν.

Δεν μπορείς να δεσμευτείς σε αυτό που θεωρούμε εδώ μέσα "ο ιδανικός ιδιοκτήτης". Από την άλλη θεωρώ ότι θα είσασταν μια χαρά για αρκετές περιπτώσεις σκύλων. Βέβαια σοβαρό πρόβλημα θεωρώ το ότι το ένα παιδί δεν θέλει καθόλου σκύλο.

Σε ένα ρομαντικό σενάριο θα έβλεπα έναν αδέσποτο να συχνάζει έξω από το σπίτι σας, να γνωρίζεται με τα παιδιά, να το φέρνουν στη ζούλα μέσα, να αρχίζετε να τον ταίζετε/ποτίζετε και τελικά να σας κατσικώνεται και να γίνεται δικός σας...

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για ενήλικο ήσυχο σκύλο που του αρέσουν τα παιδιά - και όχι κουτάβι. Υπάρχουν περιπτώσεις σκύλων που φιλοξενούνται σε οικογένειες με παιδιά και άρα ξέρουμε ότι είναι μια χαρά με τα παιδιά. Υπάρχουν και περιπτώσεις αυτοδίδακτων αδέσποτων όπως ο "Αλήτης" που είχαμε στη γειτονιά πριν λίγα χρόνια, που κάθε πρωί "πήγαινε" τα πιτσιρίκια στο σχολείο και κάθε απόγευμα τα περίμενε στο φροντιστήριο.

Μια τέτοια αυτοδίδακτη σκύλα είδα πριν καμια βδομάδα σε κοντινή γειτονιά μου. Πολύ φιλική και χαρούμενη, αρχικά μας πήρε από πίσω στη βόλτα και μόλις είδε γνώριμά της πιτσιρίκια μας έφτυσε και έτρεξε κοντά τους κοντεύοντας να ξεβιδώσει την ουρά της από τη χαρά. Μένοντας λίγο να χαζέψω την κατάσταση κατάλαβα ότι η σκυλίτσα αυτή "ζει" για τα πιτσιρίκια.

Μία τετοια περίπτωση που είναι καταδικασμένη έτσι κι αλλιώς στο δρόμο, γιατί όχι?
 


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Τον τελευταίο χρόνο δουλεύω baby sitter σε δίδυμα. Δικά μου παιδιά δεν έχω, άρα θεωρητικά οι ευθύνες μου είναι μειωμένες και οι ανέσεις μου σχετικά αρκετές (λέμε τώρα).
Στην αρχή ξεκίνησα 4ωρη. Όλα ωραία και καλά. Κάποια στιγμή έγινα 8ωρη. Λιγότερη ώρα με τα σκυλιά, λιγότερη ώρα βόλτα, λιγότερα χάδια.
Κάποιες φορές (αρκετές θα έλεγα) η δουλειά μου απαιτεί να μείνω παραπάνω από 8 ώρες. Έχω φτάσει και τις 13 και τις 14 ώρες σερί. Οι τύψεις μου άπειρες και η μόνη μου σκέψη για να ηρεμώ είναι οτι έχω τον άντρα μου στο σπίτι να τα αναλαμβάνει, όπως και τον πατέρα μου.

Όταν ο άντρας μου χρειάστηκε να φύγει για μία βδομάδα, τώρα για το Πάσχα και εγώ δούλευα 12ωρα (αργίες;; ποιες αργίες; ), τα σκυλιά κατασκήνωναν κανονικά και με το νόμο στο πατρικό μου. Να είναι καλά ο μπαμπάς μου που τα φρόντιζε και αναλάμβανε τις βόλτες τους μέχρι να γυρίσω το βράδυ σπίτι.

Αν λοιπόν δεν είχα τον άντρα μου και τους γονείς μου, στην παρούσα φάση της ζωής μου, με τη συγκεκριμένη εργασία, όχι, δε θα μπορούσα να έχω σκύλο. Ούτε καν για συντροφιά. Θα ήμουν ανίκανη να φροντίσω έστω και στο ελάχιστο τις βασικές του ανάγκες.
Πολλές φορές απλά επιστρέφω σπίτι, τρώω και κοιμάμαι μέχρι τις 23.00 για να σηκωθώ και να τα βγάλω βόλτα. Να χαλαρώσω και να τα χαρώ έστω αυτό το μισάωρο.

Δεν είναι όλες οι φάσεις της ζωής μας κατάλληλες για ένα ζώο. Νομίζω πως στη δική σου περίπτωση καλό είναι να δώσεις προτεραιότητα στα μικρά σου, ίσως να δουλέψετε και στις φοβίες του και αργότερα, αν με το καλό λυθούν και το έδαφος είναι πιο πρόσφορο για την απόκτηση σκύλου, το ξανασυζητάτε. Δε χάθηκαν τα σκυλιά, ούτε σας πήραν τα χρόνια. :)

Υ.Γ.: Είμαι η παλαβή που τα θέλω πάνω στο κρεβάτι μου, τους κάνω όσα χατίρια μπορώ, οι καναπέδες είναι δικοί τους και αν κάποιος δε θέλει τις τρίχες τους, απλά δεν επιτρέπεται να έρθει στο σπίτι μου.
 


linak

Well-Known Member
11 Μαϊου 2016
58
66
49
Χμμ, και τωρα βλεπω οτι συν τοις αλλοις η φιλοζωικη μας ειπαν και ψεματα :( Διοτι υποτιθεται οτι ηρθαν να παρουν το σκυλακι με αρκετη βιασυνη γιατι ειχε βρεθει πιο καταλληλο σπιτι και ηταν κριμα να χαθει η ευκαιρια και το ζωακι θα πηγαινε κατευθειαν εκει. Αλλα βλεπω σε site με υιοθεσιες αγγελια που μπηκε κυριολεκτικα ενω μιλαγαμε στο τηλεφωνο, αν κρινω απο την ωρα δημοσιευσης, και που συνεχιζει να ανανεωνεται με τα γνωστα σχολια-παρακλησεις του κοιταχτε το τι γλυκο που ειναι και δεν το θελει κανεις. Που σημαινει οτι κακως εγινε επι τοπου η αλλαγη σπιτιου και δεν προλαβαν να προτετοιμαστουν και τα παιδια πιο καλα. Και αν ηταν τοσο κρισιμη η κοινωνικοποιηση του σκυλου αυτες τις λιγες βδομαδες και το σκυλι θα γινοταν φοβικο αν εμενε στην αυλη, τωρα που το ταλαιπωρο ειναι στο κλουβι, δεν εχει προβλημα η κοινωνικοποιηση του; Δεν ξερω αν ειμαι πιο συγχυσμενη με τον εαυτο μου η με τη φιλοζωικη, και δεν ξερω αν νιωθω πιο πολλες τυψεις η θυμο αυτη τη στιγμη!
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.669
7.785
Χμμ, και τωρα βλεπω οτι συν τοις αλλοις η φιλοζωικη μας ειπαν και ψεματα :( Διοτι υποτιθεται οτι ηρθαν να παρουν το σκυλακι με αρκετη βιασυνη γιατι ειχε βρεθει πιο καταλληλο σπιτι και ηταν κριμα να χαθει η ευκαιρια και το ζωακι θα πηγαινε κατευθειαν εκει. Αλλα βλεπω σε site με υιοθεσιες αγγελια που μπηκε κυριολεκτικα ενω μιλαγαμε στο τηλεφωνο, αν κρινω απο την ωρα δημοσιευσης, και που συνεχιζει να ανανεωνεται με τα γνωστα σχολια-παρακλησεις του κοιταχτε το τι γλυκο που ειναι και δεν το θελει κανεις. Που σημαινει οτι κακως εγινε επι τοπου η αλλαγη σπιτιου και δεν προλαβαν να προτετοιμαστουν και τα παιδια πιο καλα. Και αν ηταν τοσο κρισιμη η κοινωνικοποιηση του σκυλου αυτες τις λιγες βδομαδες και το σκυλι θα γινοταν φοβικο αν εμενε στην αυλη, τωρα που το ταλαιπωρο ειναι στο κλουβι, δεν εχει προβλημα η κοινωνικοποιηση του; Δεν ξερω αν ειμαι πιο συγχυσμενη με τον εαυτο μου η με τη φιλοζωικη, και δεν ξερω αν νιωθω πιο πολλες τυψεις η θυμο αυτη τη στιγμη!
Για ποιά φιλοζωική πρόκειται..συγνώμη αλλά αυτό είναι απαράδεκτο. θα το καταλάβαινα να σας το έπαιρναν άρον άρον αν το κακοποιούσατε...αλλά επειδή δεν πληρούσατε τις ελιτίστικες προϋποθέσεις που αυτές έθεσαν να σας το πάρουν και να επιστρέψουν σε κλουβί αυτό είναι απάνθρωπο.
Το έχω πει πολλές φορές και έχω γίνει ίσως κουραστική. Ελλείψη κράτους και σοβαρης πολιτικής για το θέμα των αδέσποτων η κάθε και ο κάθε πικραμένος αποκτά εξουσία απόλυτη και κάνει ότι γουστάρει. Υπάρχουν και οι σωστοί εθελοντές. Και είναι πολλοί. Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά της "φιλοζωίας".
 




linak

Well-Known Member
11 Μαϊου 2016
58
66
49
Επειδη ειλικρινα μου μπαινει η σκεψη να ζητησω το σκυλι πισω αν παραμεινει και αλλο εκει, δεν λεω τιποτα, μην διαβαζουν και το φορουμ και δεν μπορεσουμε να βγαλουμε ακρη. Προς θεου δεν εννοω οτι παω τωρα να το παρω πισω! Αλλα να ξαναμιλησω με το μεγαλο παιδι αν δω και το σκυλι δεν υιοθετειται, γιατι απο τη μια το φοβαται απο την αλλη λεει οτι κριμα που δεν το κρατησαμε, και μηπως ξαναμιλησω μαζι τους. Οχι να με φανε οι τυψεις οτι το σκυλακι δεν εχει σπιτι μας ολη μερα παρεα, και απο εκει να καταληξει εκει που κατεληξε για κατι μηνες!
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Το σκυλακι δεν προκειται να σας το δωσουν πισω....
Για μερικους "φιλοζωους" αυτα τα πλασματα αποτελουν μια καλη πηγη εσοδων.
Υπαρχουν βλεπετε αυτοι που πληρωνουν απο το υστερημα τους για να διατηρηθουν τα αδεσποτα.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.669
7.785
Το σκυλακι δεν προκειται να σας το δωσουν πισω....
Για μερικους "φιλοζωους" αυτα τα πλασματα αποτελουν μια καλη πηγη εσοδων.
Υπαρχουν βλεπετε αυτοι που πληρωνουν απο το υστερημα τους για να διατηρηθουν τα αδεσποτα.
Να αγιάσει το στομα σου.
 


linak

Well-Known Member
11 Μαϊου 2016
58
66
49
Το σκυλακι δεν προκειται να σας το δωσουν πισω....
Για μερικους "φιλοζωους" αυτα τα πλασματα αποτελουν μια καλη πηγη εσοδων.
Υπαρχουν βλεπετε αυτοι που πληρωνουν απο το υστερημα τους για να διατηρηθουν τα αδεσποτα.
H πρωτη μου σκεψη ηταν "πλακα κανεις". Αλλα εδω υπαρχουν ανθρωποι που εκμεταλλευονται παιδια, σκυλια δεν θα εκμεταλλευονταν, που φανταζομαι θα ειναι και πολυ πιο ευκολο να αποφυγεις τις συνεπειες;
Τελος παντων, μην τους βγαλω και αλητες τους ανθρωπους, θελω να πιστευω οτι θα δω εντος των ημερων οτι βρεθηκε σπιτι. Η μονη μου προσωπικη εμπειρια με φιλη εθελοντρια σε φιλοζωικες οργανωσεις ηταν οτι η γυναικα πραγματικα ζουσε για τα ζωα. Μεχρι αρκετης υπερβολης, αλλα σιγουρα με πολλη αγαπη.
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.669
7.785
Σκέψου το σοβαρά και συζητησέτο με την οικογενεια. και αν το θέλετε πίσω διεκδίκησε το . Και δημοσια γράψε την ιστορία στο fb. Aπό την δική σου σκοπιά...εγώ αυτό θα έκανα.
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
Η κυρια της φιλοζωικης εξαλλου ειπε και στα ιδια οτι το σκυλι θα τρελαθει μαζι μας, και θα γινει αγριο και τελικα θα παει για ευθανασια (ομολογω οτι εκει μου ηρθε να τη χαστουκισω και να κρατησω το σκυλο).
μήπως είχε δει τον Τιτανικό πρόσφατα ? :giggle:
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.151
Μηνύματα
896.325
Μέλη
19.956
Νεότερο μέλος
gpc