Η ιστορία μου δεν τελείωνει χωρίς εσάς!!!


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εύχομαι δύναμη ώστε να αντιμετωπίσετε, μαζί με το παιδί, την απώλειά σας.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σας βοηθήσω ιδιαίτερα στην αναζήτηση που κάνετε καθώς τον ιδανικό χαρακτήρα σκύλου για εσάς μπορείτε να τον ξέρετε μόνο εσείς. Αυτό που μπορώ όμως να σας πω είναι ότι τα σκυλιά που μαδάνε δεν κουρεύονται και τα σκυλιά που δεν μαδάνε κουρεύονται. Σκύλο που να μην μαδάει και να μην κουρεύεται ακόμα δεν έχω πετύχει. Αν αποφασίσετε τελικά να προχωρήσετε σε απόκτηση, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με κάτι από τα δύο.

Αν καταλήξετε σε καθαρόαιμο, ο μόνος σωστός τρόπος απόκτησης είναι ο σωστός εκτροφέας. Κάτι που σημαίνει επένδυση σε χρόνο αρχικά (ώστε να διαπιστώσετε ποιος είναι όντως σωστός εκτροφέας και ποιος απλά δηλώνει τέτοιος χωρίς να είναι) και σε χρήμα κατόπιν καθώς η απόκτηση καθαρόαιμου στοιχίζει οικονομικά. Όχι εισαγωγέας, όχι pet shop, όχι ιδιώτης που ψάχνει να δώσει κουτάβια μέσω χρυσής ευκαιρίας, πετφλερτ κλπ.

Αν καταλήξετε σε ημίαιμο [ημίαιμο χαρακτηρίζεται όποιο σκυλί δεν έχει γνήσιο πεντιγκρί, ασχέτως αν είναι φτυστό κάποιας ράτσας (φυλής, ορθότερα) ή δεν μοιάζει με κανένα άλλο σκύλο που έχετε δει ποτέ ], οι σωστοί τρόποι απόκτησης είναι
-Απευθείας από το δρόμο: το είδα, το ερωτεύτηκα, το πήρα
-Από κάποιο καταφύγιο
-Από φιλοξενία εθελοντή.

Ημίαιμο κυκλοφορούν σε όλα τα σχεδιάκια, μεγέθη, και ηλικίες, και δεν υστερούν σε κάτι από τα καθαρόαιμα, από τη στιγμή που η εργασία για την οποία προορίζεται είναι η συντροφιά. Όλα τα σκυλιά είναι, εν δυνάμει, καλοί σύντροφοι.
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
1.Κοντολογις το σκυλί βγάζει στις 10 μέρες τη νόσο των κυνοτροφείων . Αφού πέρασα από 2 κτηνιάτρους (μου ζητούσαν απίστευτα λεφτά), το έδωσα πίσω στον πωλητή να το κάνει καλά με δικά του έξοδα. Όταν τον πήρα 7 ημέρες μετά (έχει πεθάνει ο μπαμπάς και μαζεύω πράγματα) ο σκύλος εμφανίζει demodex και παραμορφώνεται εντελώς μέσα σε 2-3 ημέρες. Το γύρισα πίσω και απέτησα τα λεφτά μου

2.Τώρα τι κάνω? θέλω ράτσα με χαρακτηριστικά εύκολα για μένα αφού τελικά θα το φροντίζω: να είναι μικρόσωμο, να είναι ήσυχο, να μην μαδάει πολύ, να μην χρειάζεται κουράματα, να μην προέρχεται από κυνηγητική ράτσα που θέλουν πολλές και8 μεγάλες βόλτες. Μπορείτε να με συμβουλέψετε? Σας ευχαριστώ από καρδιάς, θα με απαλύνεται από ένα τεράστιο αγχος, ευχαριστώ πολύ όλους σας!!!
1. Μα δεν έχεις την οικονομικη δυνατότητα να φροντίσεις σκύλο.Μια ''απλή'' λεισμάνια να κολλήσει ο σκύλος πού θα βρείτε τα χιλιάρικα που χρειάζεται για να σωθεί ; Γιατί η λεισμάνια δεν κοιτάει ούτε ράτσα ούτε ηλικία (ούτε προλήψεις και εμβόλια...). Αυτό που προσπαθώ να πώ είναι οτι είναι ζωντανό πλάσμα και είναι φυσιολογικό να αρρωσταίνει. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για κάθε περίπτωση. Ε και δεν είσαι.
2. Κανένας σκύλος ράτσας δεν τηρεί τις προυποθέσεις σου: ''να είναι ήσυχο, να μην μαδάει πολύ, να μην χρειάζεται κουρέματα''. (αν πάς σε φιλοζωική και τους αναφέρεις τα παραπάνω θα σου απαντήσουν με απόλυτη ειλικρίνεια οτι μόνο λούτρινο από τα jumbo μπορείς να υιοθετήσεις. )

Απλώς θα δημιουργήσεις πρόβλημα στον εαυτό σου και θα βασανίσεις και το ζώο.
Σκεψου ίσως κάποιο άλλο ζωάκι. Αν έπρεπε να σου προτείνω αντικαταστάτη σκύλου , νομίζω ένα ζευγάρι θηλυκών αρουραίων θα ήταν οκ, αλλά και σε αυτή την περίπτωση πρεπει να ζητήσεις πρώτα τη γνώμη από άλλους ''ειδικούς'' : https://www.facebook.com/Greek-Rodent-Club-395340397211656/?fref=ts

Κάτι άλλο που λένε συχνά σε όσους θέλουν σκυλάκι αλλά δεν μπορούν να υιοθετήσουν είναι να ασχοληθούν εθελοντικά με κάποια φιλοζωική.
 
  • Like
Reactions: d-friend


Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Συλλυπητήρια και μπράβο σου που προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα μόνη σου.
Δεν θα πάρεις σκύλο γιατί απλά δεν μπορείτε να έχετε σκύλο για πολλούς λόγους, κοίτα να είσαι εσύ το παιχνίδι της κόρης σου ώστε να δεθείτε ακόμη πιο πολύ, μην ξεχνάς σαν την ΜΑΝΑ δεν έχει!
Ο σκύλος θέλει πολλά πάρα πολλά που ένα άτομο(εσύ) τώρα που τρέχεις για τα πάντα δεν θα μπορέσεις να τα καταφέρεις, θα γονατίσεις θες δεν θες.

Εύχομαι ότι το καλύτερο και να είστε πάντα καλά.
 
  • Like
Reactions: Miniature Schnauzer


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Συλλυπητήρια και καλή δύναμη καταρχήν.
Συμφωνώ με όσα επιχειρήματα αναφέρθηκαν από τους προηγούμενους και θα πρότεινα στην παρούσα φάση να ασχοληθείτε με την εθελοντική προσφορά σε κάποια φιλοζωική ή το πολύ πολύ με την φιλοξενία αδέσποτων. Περίμενε να βρείτε τις ισορροπίες σας πρώτα και κάποια στιγμή στο μέλλον, αφού έχεις την ψυχική ηρεμία, τον χρόνο και το χρήμα, ξανασκέψου αν χωράει ένα νέο μόνιμο μέλος στο σπίτι σας. Ξέχνα γενικά τους ιδιώτες, τον γείτονα, τον γνωστό του γνωστού, το Pet Shop και τα σκυλιά που πουλάνε όλες αυτές οι κατηγορίες και πάρε τον χρόνο σου να διαβάσεις για τον σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου σε βάθος χρόνου.
 


Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
51
Συλληπητήρια για την απώλεια.
Δεν μπορώ να σου πω πάρε ή μην πάρεις σκύλο.Μόνο εσυ ξέρεις τις ανάγκες σας και τις δυνατότητες (οικονομικές και ευθύνες).

Παρόλα αυτά, θα μείνω εκεί που είπες οτι απαγορεύεται σκύλος στο διαμέρισμα.
Εκ του νόμου ΔΕΝ απαγορεύεται (ακόμα κι αν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας) κι ούτε μπορούν να σας κάνουν κάτι αν πάρετε.
Δεν σας κάνουν χάρη δηλαδή, που σας επιτρέπουν "λόγω της κατάστασης"
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
Μηπως είσαι λιγάκι σκληρή μαζί μου? Δεν πειράζει το δέχομαι..ευχαριστώ
Έχεις δίκιο και με συγχωρείς. Άσε λίγο καιρό να περάσει και μετά σκέφτεσαι ξανά για σκύλο. Έχει και ο σκύλος τις ανάγκες του οι οποίες δεν είναι απλές. Μπορεί δηλαδή στο τέλος να καταλήξεις με ένα επιπλέον πρόβλημα.
 


9 Σεπτεμβρίου 2016
12
3
56
Δε συμφωνώ απόλυτα ότι η απόκτηση σκύλου είναι εντελώς λάθος.Με γνώμονα το ιδανικό σενάριο μάλλον είναι,θα μπορούσε όμως υπό προυποθέσεις κ να μην είναι.

Ως εκ τούτου,θεωρώ πως μια υιοθεσία κάποιας ταλαίπωρης ψυχής από φιλοζωική,στην παρούσα φάση θα ήταν η πιο σωστή επιλογή.

Μετατρέπεις τη θλίψη σου σε στήριγμα για ένα άλλο πλάσμα,που επίσης έχει ανάγκη από πολύ περισσότερα πράγματα εκτός του ψυχολογικού(έχει ανάγκη ακόμα κ για τα εντελώς απτά).Θα ενώσετε τις στεναγχώριες σας κ σου μένουν κ λεφτά :).

Θα κάνεις κάποιες παραχωρήσεις (μπορεί να βρεις κ κοντά σε αυτά που ψάχνεις)αλλά η ηθική ανταμοιβή θα είναι μεγάλη.

H επιλογή καθαρόαιμου σκύλου θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την αρνητική κατάσταση που βιώνετε,αφού δεν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος και η μελέτη (ίσως και το χρηματικό)που απαιτείται για μια τέτοια απόκτηση.
Ευχαριστώ θερμά από καρδιάς!!
 
  • Like
Reactions: Captain hook


9 Σεπτεμβρίου 2016
12
3
56
Συλληπητήρια για την απώλεια.
Δεν μπορώ να σου πω πάρε ή μην πάρεις σκύλο.Μόνο εσυ ξέρεις τις ανάγκες σας και τις δυνατότητες (οικονομικές και ευθύνες).

Παρόλα αυτά, θα μείνω εκεί που είπες οτι απαγορεύεται σκύλος στο διαμέρισμα.
Εκ του νόμου ΔΕΝ απαγορεύεται (ακόμα κι αν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας) κι ούτε μπορούν να σας κάνουν κάτι αν πάρετε.
Δεν σας κάνουν χάρη δηλαδή, που σας επιτρέπουν "λόγω της κατάστασης"
Ευχαριστώ πολύ από καρδιάς
 


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Συλληπητηρια για την απωλεια σας και ευχομαι υγεια σε εσας και το παιδι σας!

Καταρχας, μην αγχωνεσαι και μη βιαζεσαι. Σε διαβεβαιω πως η παρουσα φαση ειναι ακρως ακαταλληλη για μια τοσο σχολαστικη ερευνα οσο η ευρεση της φυλης που σου ταιριαζει, καταλληλου εκτροφεα κλπ. Ειναι μια απιστευτα χρονοβορα διαδικασια (πολλες φορες και ψυχοφθορα γιατι ισως απογοητευτεις απο μια πιθανη επιλογη που θεωρουσες καλη, ισως μπερδευτεις και αρχισεις παλι εκ νεου κλπ) και αναμφιβολως δεν θα γινει σωστα λογω της τωρινης ψυχολογικης σου καταστασης. Δεν πιστευω να θες να πεσεις πανω σε κανεναν byb και να τραβηξεις παλι το ιδιο βασανο με αρρωστο σκυλι γιατι θα ειναι κριμα και για την τετραποδη ψυχη, για εσενα και για το παιδακι σου!

Θα σου προτεινω και εγω αδεσποτο για τους λογους που εγραψε η nfeel ! Να ξερεις, ο πονος και το μαρτυριο που ζει ενα αδεσποτο που τριγυρναει στους δρομους ή ενα αδεσποτο κλεισμενο σε καταφυγιο ή ενα αδεσποτο που καθε λιγο και λιγακι τρεχει στον κτηνιατρο για αντιβιωσεις, θα εξαλειφθει οταν επιτελους φθασει στα χερια ενος ανθρωπου που το αγαπει και το φροντιζει. Και το καλο θα ειναι διπλο για εσενα: Πρωτον, θα σωσεις μια ταλαιπωρημενη ψυχη, κατι το οποιο θα τονωσει το ηθικο σου και σιγουρα θα σε ''ανεβασει'' ψυχικα και δευτερον, το παιδακι σου ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ εχεις κρινει πως ειναι ετοιμο για ενα νεο 4ποδο μελος, θα ευτυχησει μεσα απο τις τοσες αξιες και εμπειριες που εχει να του προσφερει η συμβιωση με εναν σκυλακο ;)
Υπαρχουν ποικιλλοι τροποι για να βρεις το ημιαιμακι που σου ταιριαζει, αφου αναζητας καποια χαρακτηριστικα. Ευκολοτερα μεσω φιλοζωικου σωματειου... θα απαλυνθεις και εσυ συναισθηματικα και θα χαρεις την ανταποδωση του σκυλου εις διπλουν για την ζωη που του προσφερες ;)

Καλη τυχη και παλι συλλυπητηρια!
 




sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δεν πρόκειται να βρεις καθαρόαιμο με λιγότερα από 5 κατοστάρικα και όσο πιο exotic είναι η φυλή, τόσο πιο πάνω απ τα 500 θα είσαι.
Αν βρεις κάτι φθηνότερο, πιθανότατα θα είναι κακής εκτροφής αυξάνοντας τις πιθανότητες να αποχωριστείτε άλλο ένα μέλος από προβλήματα υγείας και το κοριτσάκι σου να πάθει ψυχολογικό τραμπάκουλο. Η φτήνια τρώει τον παρά έλεγε ο σοφός λαός όταν ακόμα ήταν και σοφός και λαός. Στα γράφω αυτά γιατί μου φάνηκε αστεία η ατάκα για τους πανάκριβους γιατρούς.
Καλή συνέχεια.
 


genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Καταρχήν συλλυπητήρια. Κατά δεύτερον, επειδή αντιλαμβάνομαι ότι και το οικονομικό είναι θέμα και οι ψυχικές αντοχές μειωμένες αυτή τη στιγμή, προσωπικά θα περίμενα. Δυστυχώς οποιοδήποτε σκυλί μπορεί και να αρρωστήσει και να πεθάνει, και δεν είναι κάτι στο οποίο προσωπικά θα ήθελα να υποβάλλω το παιδί μου. Και μόνο η ταλαιπωρία με το σκυλάκι που πήρατε και επιστρέψατε, θα ήταν για μένα απαγορτευτική για την άμεση απόκτηση ενός νέου κατοικίδιου (από τη σκοπιά του παιδιου) πόσο μάλλον και μετά την απώλεια του πατέρα.
Δεν αντέχει το παιδί να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι και να το χάσετε στο χρόνο γιατί π.χ. ήταν απαγορευτικά ακριβή η θεραπεία του καλαζάρ. Και δεν σε βλέπω να αντέχεις ένα κουτάβι ψυχολογικά, που θα φάει και κατουρήσει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στο σπίτι, θα κλαίει τις πιο ακατάλληλες ώρες, και θα πρέπει να πηγαίνει βόλτες τακτικά καταρχήν για να κοινωνικοποιηθεί.
Περιμένετε, δείτε αν συνεχίζεις εσυ (που θα το φροντίζεις, όχι το παιδι) να θέλεις ένα κατοικίδιο, κάντε το λογαριασμό και αν θελετε να προχωρήσετε, ψάξτε για υιοθεσία ενός ενήλικου
 
  • Like
Reactions: d-friend


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
πρώτα από όλα συλλυπητήρια για την απώλεια σας,
τώρα για τον σκύλο εγώ πιστεύω ότι μόνο καλό θα κάνει στην μικρή, φτάνει να αντέχεις εσυ της ευθύνες και τον χρόνο-χρήμα που χρειάζεται ένα σκυλί.
Θα βοηθούσε να μας ελεγες την ηλικία της μικρής γιατιί αλλιώς είναι ενα 5χρονο παιδί και αλλιώς ένα 10χρονο κλπ.
Η αλήθεια είναι ότι όλη την ευθύνη και το τρέξιμο θα το αναλάβεις εσυ και θα πρέπει να το αντέχεις και να σου αρέσει.
και εγώ συμφωνώ με την επιλογή ενος ημίαιμου , και σε μεγαλύτερη ηλικία θα σε γλιτώσει απο πολλα , κουταβολερώματα , κουταβοζημιες.
Τώρα αν θες ένα καθαρόαιμο μια καλή λύση είναι τα αγαπημένα μου κανις , έξυπνα , δεν μαδάνε και κουρεύονται. Αλλά εκεί θα πρέπει να πας σε ένα σοβαρό εκτροφέα (ευτυχώς έχουμε ) και το κοστος ειναι κοντα στο χιλιάρικο νομίζω.
 


rastakos

Active Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
27
126
38
Λυπαμαι πολυ και ευχομαι δυναμη και στις δυο.
Καμμια φορα το σοκ της απωλειας μας ωθει σε σπασμωδικες και παρορμητικες κινησεις και η αποκτηση ενος σκυλου δεν ειναι καλο να ειναι μια απο αυτες.Ειναι συνειδητη αποφαση που προυποθετει πολυ σκεψη(και ψαξιμο απ'οτι φαινεται)
Ναι ενα σκυλακι θα ειναι αντιπερισπασμος και για σενα και για τη μικρη σου,αλλα το πενθος και το πως θα διαχειριστειτε τη θλιψη σας ειναι μια διαδικασια που θελει χρονο και περναει απο πολλα σταδια.Δεν πιστευεις κι εσυ οτι θα ηταν καλυτερα να αναλαβετε ενα σκυλι(το οποιο εξαρτιεται απολυτα απο εσας),οταν θα ειστε σε μια πιο σταθερη ψυχολογικη κατασταση?(Συγνωμη για το θαρρος,σου τα μεταφερω βαση δικης μου εμπειριας).
 
  • Like
Reactions: d-friend






Lefty!

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2016
51
48
33
Διαφωνώ με τα παιδιά είδα διάφορες περιπτώσεις δουλεύοντας εθελοντικά σε κυνοκομεία στο εξωτερικό που τα σκυλιά βοήθησαν οικογένειες σε παρόμοιες καταστάσεις . Εκτός από ημίαιμα φιλοζωικής κοιτά και αγγελίες στο i-pet.gr αλλά προσοχή , πολύ λένε ψέματα πχ ειναι ήσυχο, μικρό πρώτα να τα δεις πριν επιλέξεις . Συλλυπητήρια