Καλώς σας βρήκα!


frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη!
Πριν κάνω αυτό το post για να σας συστηθώ έκανα μια μικρή περιήγηση στο forum και διαπίστωσα ότι έχετε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά :). Μπράβο στους moderators αλλά και στα υπόλοιπα μέλη!

Είμαι νέα "μαμά" καθώς πριν 5 μέρες απέκτησα ένα απίθανο rottweiler 50 ημερών, τη μικρή μου Ήρα (σύντομα θα έχετε και photo!).
Δεν είναι το πρώτο μου σκυλάκι (τα πιο πρόσφατα είναι 2 pomeranian τα οποία έχουν μείνει με τους γονείς μου, ένα κόκερ κτλ..) αλλά όσο να 'ναι είναι τελείως διαφορετική ράτσα και χρειάζεται άλλου είδους μεταχείριση.

Είχα πολλές ερωτήσεις αλλά αρκετές από αυτές απαντήθηκαν ήδη σε μεγάλο βαθμό μέσα από προηγούμενά σας posts. Παρόλ' αυτά έχω λίγο άγχος με κάποια θέματα, όπως π.χ. για την εκπαίδευσή της μέσα στο σπίτι και για συμπεριφορά προς τρίτους, υπακοή και φύλαξη κτλ.
Προς το παρόν θα ξεσκονίσω όλες τις συζητήσεις μέχρι τώρα, για να σχηματίσω μια καλύτερη εικόνα, ειδικά από ιδιοκτήτες της ίδιας ράτσας και θα πάρω να διαβάσω κάποια βιβλία για τα rottweilers για να αντιμετωπίζω το σκυλάκι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μια απορία έχω μόνο... διάβασα το post για τα crates και διαπίστωσα πόσο θετικοί είστε όλοι σ' αυτή τη λύση και συμφωνώ ως προς τη χρηστικότητά του για την εκπαίδευση του σκύλου. Δεν είναι όμως λίγο... "βάρβαρο" για το σκυλάκι να είναι σε κλουβί? Μη με παρεξηγήσετε, ίσως εγώ το βλέπω κάπως υπερβολικά συναισθηματικά, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και δεν είμαι συνηθισμένη. Εσείς που το έχετε χρησιμοποιήσει, τι αντιδράσεις είχατε από το ζωάκι σας?

Καλώς σας βρήκα και πάλι και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! :)
 








Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλώς ήρθες (έχουμε και subforum) :D
Να σου ζήσει το μωρό είναι κουκλί!
'Οχι το crate δεν είναι κάτι "βάρβαρο". Αν χρησιμοποιείται όπως πρέπει είναι τέλειο για το ζωάκι (προσφέρει ασφάλεια) και θα διαπιστώσεις ότι και το ίδιο όταν θα θέλει την ησυχία του, θα προτιμά να χώνεται εκεί μέσα...
Διάβασε αυτή τη συζήτηση:
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=757
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Καλωσήρθες. Βάρβαρο δεν είναι γιατί μαθαίνουμε το σκυλάκι να το βλέπει σα φωλίτσα του, έναν χώρο όπου είναι ασφαλές και όχι σα κλουβί. Το σκυλί δε γνωρίζει τι είναι κλουβί. Εγώ προτιμώ τα πάρκα (pen) από τα κλουβιά (crate) γιατί έχουν περισσότερο χώρο ώστε να μπορούν και να παίξουν/μασουλήσουν τα παιχνίδια τους, αλλάξουν θέση κλπ. Και με τους δύο τρόπους τα σκυλιά μαθαίνουν στον περιορισμό, να μένουν ήρεμα και να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ζημιές.
Το ένα μου σκυλί αντέδρασε πολύ θετικά από τη πρώτη στιγμή. Το άλλο μου σκυλί δεν αντέχει κανενός είδους περιορισμό και στρεσσάρεται. Πιστεύω όμως ότι έχει κλειστοφοβία οπότε δεν είναι τυπικό δείγμα.
 


frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Καλώς ήρθες (έχουμε και subforum) :D
Να σου ζήσει το μωρό είναι κουκλί!
'Οχι το crate δεν είναι κάτι "βάρβαρο". Αν χρησιμοποιείται όπως πρέπει είναι τέλειο για το ζωάκι (προσφέρει ασφάλεια) και θα διαπιστώσεις ότι και το ίδιο όταν θα θέλει την ησυχία του, θα προτιμά να χώνεται εκεί μέσα...
Διάβασε αυτή τη συζήτηση:
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=757
Ευχαριστώ όλους!
Chloe έχεις δίκιο για το subforum, έπρεπε να το γράψω εκεί αλλά εδώ και 3 μέρες κυκλοφορώ στο σπίτι με ρολό κουζίνας και σφουγγαρίστρα γιατί ανά 10 λεπτά κάτι θα "αφήσει" στο πάτωμα, στο πουφ, στο χαλάκι, στα πλακάκια... Ενθουσιάστηκα (με επιφυλακτικότητα!) για το σύστημα του crate και δεν κρατήθηκα να μην το αναφέρω! :p
Βλέπεις έφαγε την πρώτη μέρα κατά λάθος από το φαγητό της γάτας και το κακόμοιρο για μια μέρα μας πέθανε στη διάρροια :(. Ευτυχώς είχαμε προγραμματίσει ήδη την πρώτη επίσκεψη στον κτηνίατρο την ίδια μέρα και με τις συμβουλές του σε μισή μέρα είχε συνέλθει και αυτό και εμείς! Οι φυσιολογικές ανάγκες όμως παραμένουν και πρέπει να μάθει που πρέπει να τα κάνει.
Ευχαριστώ και πάλι! :)
Τα υπόλοιπα στα ανάλογα subforums! ;)
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν κατάλαβες

μπορείς να γραφτείς αν θες στο subforum και να μιλάς πιο εξειδικευμένα για την φυλή εκεί

όχι οτι ηταν λάθος που εγραψες εδώ
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Chloe έχεις δίκιο για το subforum, έπρεπε να το γράψω εκεί
Όχι δεν κατάλαβες!
Απλά στο είπα για να γραφτείς ;)
Αν έχεις απορία για θέμα εκπαίδευσης, θα γράψεις στην "εκπαίδευση και συμπεριφορά", για θέμα υγείας στην "υγεία και ασθένειες" κ.ο.κ. Το subforum είναι εξειδικευμένο και υπάρχει για να κουβεντιάζουν οι λάτρεις της φυλής για τη φυλή :)
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ναι

εκει θα γράψεις από που (οχι από ποιόν) το πήρες

γιατί

πως αποφάσισες να σχοληθείς με την φυλή κλπ
 


frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Ααααα!! Οκ! Τώρα κατάλαβα! Χαχα! Αργώ καμιά φορά κι ελπίζω να μην πάρει από μένα η Ήρα! :p
 








rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Γεια σου κι απο μενα, να το χαιρεσε το κουταβι, ζηλευω πολυ!!!



Υ.Γ.Chloe, δεν ξερω γιατι, αλλα σε βλεπω σε λιγο καιρο με ροτ!!!!:):):):)
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
όχι όχι:)
κοκόνι θέλει η mod:D:D:D
μην τις βάζετε ιδέες με μεγαλόσωμα σκούρα σκυλιά τώρα...

σε 20-25 χρόνια που θα θέλει άλλο σκύλο γιατι νισάφι ο Παιδί θα είναι πολύ γέρος για παιχνιδάκια

θα πάρει κοκόνι και θα γίνει κοκονομάνα:D:D:D


frankel μου σόρυ
σου μολύνω το τόπικ με κοκονοχιούμορ:)
δεν το ξανακάνω

Καλώσήρθες και πάλι:):):)
 


giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
(τα πιο πρόσφατα είναι 2 pomeranian τα οποία έχουν μείνει με τους γονείς μου, ένα κόκερ κτλ..)
Καλως ηρθες!!!

Εχω μια απορια.... οταν λες... : "ένα κόκερ κτλ.."

Θελεις να πεις( οτι μαζι με το κοκερ πανε καποιες αλλες φυλες "σετ" και πρεπει να το ξερουμε?) για αυτο λες "και τα λοιπα"??? :D:maria::rolleyes::cool:;)



:D:D:D:D:D:D:D:D:D