Κλαίει μετα απο τον κτηνίατρο


Spank

Member
17 Φεβρουαρίου 2018
9
5
43
Πειραιάς
Καλησπέρα

Πήγα για πρώτη φορά σήμερα το σκυλάκι μου περίπου 2 μηνώς στον κτηνίατρο όπως μας ειχε πει για το πρώτο εμβόλιο , ο κτηνίατρος του εξέτασε τα αυτιά ( του τα καθάρισε κιόλας ) όπως επίσης ειδε τα δοντάκια του του έβαλε εμβόλιο και ολα τα σχετικά.

Δυστηχώς μιας και ειναι μωρό ακόμα στην διαδρομή προς τον κτηνίατρο έτρεμε απο τον φόβο του ( ενω στο σπίτι ηταν μια χαρά δραστήριο έπαιζε τα έκανε ολα πανικό ( με την καλή ένοια ) , για να μην τα πολυλογώ του έκανε το εμβόλιο έκλαψε λιγάκι γιατι μάλλον πόνεσε και το πήραμε σπίτι.

Σπίτι λοιπόν απο το απόγευμα με το που το φέραμε έπεσε για υπνο καμια ώρα αλλα απο εκείνη την ώρα και μετά δεν εχει όρεξη για τίποτα ουτε τρώει ουτε θέλει νερό μόνο αγκαλιά και πάλι όμως οταν το πιάνουμε για να το βάλουμε επάνω μας ή το χαιδεύουμε στην πλάτη αρχίζει και κλαίει σαν να έχει πάθει δηλαδή ψυχολογικό σόκ ..... :(

Μέχρι τώρα δεν εχει καθόλου όρεξη κλαίει να έρθει στο κρεβάτι , το εχω πάρει το χαιδεύω αλλα ειναι πολυ επιφυλακτικό ειναι σαν λυπημένο σαν να έχει έρθει πρώτη μέρα ουτε γλύφει τιποτα....

Είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτη ;

Το μόνο που σκέφτομαι ειναι οτι εχει φοβηθεί απο τον γιατρό και με την ένεση και με την όλη εξέταση και δεν ξέρω τι να κάνω τώρα
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Να μην του φερεσαι διαφορετικα απο τις αλλες μερες γιατι του ενισχύεις το φοβο...

Μπορει να επεσε λιγο λογω εμβολιου, το παρακολουθεις. Αλλα μην το παραχαιδευεις θα εχεις αντίθετα αποτελεσματα.
Ο κτηνιατρος ειναι καλη ευκαιρια για εκπαιδευση. Στο σπίτι θα το μαθεις να ειναι δεκτικό σε πειράγματα κ αγγίγματα σε ολο το κορμι του, κ στο γιατρό θα παιρνεις μαζι λιχουδιες κ παιχνιδι να το παρει θετικά..
 
  • Like
Reactions: vasgial and Spank


Spank

Member
17 Φεβρουαρίου 2018
9
5
43
Πειραιάς
Να μην του φερεσαι διαφορετικα απο τις αλλες μερες γιατι του ενισχύεις το φοβο...

Μπορει να επεσε λιγο λογω εμβολιου, το παρακολουθεις. Αλλα μην το παραχαιδευεις θα εχεις αντίθετα αποτελεσματα.
Ο κτηνιατρος ειναι καλη ευκαιρια για εκπαιδευση. Στο σπίτι θα το μαθεις να ειναι δεκτικό σε πειράγματα κ αγγίγματα σε ολο το κορμι του, κ στο γιατρό θα παιρνεις μαζι λιχουδιες κ παιχνιδι να το παρει θετικά..
Τόσες ημέρες που το έχουμε έχει προσαρμοστεί θαρώ παίζει τρέχει ειναι ολα μια χαρά απλα απο το απόγευμα και μετα μετα το εμβόλιο και τον γιατρό ειναι στατικό δεν θέλει να κάνει τιποτα , το πιάνω δηλαδή να το βάλω πχ στην δίπλα καρέκλα και βγάζει μια τσιρίδα σαν να πονάει σαν να κλαίει που αυτο δεν το έκανε πριν τον κτηνίατρο αισθάνεται δηλαδή νομίζω φόβο , το μόνο που θέλει πηγαίνει και ξαπλώνει με τους γονείς μου στο κρεβάτι το βράδυ , και τώρα εκει πήγε και εχει ηρεμήσει λίγο
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Αστο να ησυχασει κ τα λετε το πρωι. Μακροπροθεσμα δες την φοβια αυτην κ αντιμετωπίσετε την,μπορείς να δεις μεγαλη βελτιωση αν το δουλεψετε.
 
  • Like
Reactions: Akardos and Spank


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ειναι φυσιολογικο να εχει "πεσει" απο το εμβολιο. Θα επανελθει. Αν και μετα απο 48 ωρες δεν βλεπεις διαφορα μιλα με το γιατρο αλλα λογικα δεν θα εχεις θεμα. Επισης, ο φοβος του ειναι απολυτα φυσιολογικος γιατι ηρθε πρωτη φορα αντιμετωπο με τοσα νεα ερεθισματα βγαινοντας εκτος σπιτιου. Οι φοβια αυτη θα εξαλειφθει γιγα σιγα καθως μεγαλωνει και αποκτα εμπειριες καθως θα ερχεται σε επαφη με τον εξω κοσμο.

Οταν με το καλο ολοκληρωσετε τα εμβολια και αρχισετε βολτες θα βγαινετε παντα με λουρι.
 
  • Like
Reactions: Eroe and l.Kyveli


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.947
20.366
@Spank αν έτρεμε από τον φόβο του, στην διαδρομή ΠΡΟΣ τον κτηνίατρο, τότε σίγουρα, δεν έτρεμε για τον κτηνίατρο, αλλά κάτι άλλο.

Επίσης, αν κλαίει και τσιρίζει όταν το χαιδεύεις και το ακουμπάς, ειδικά στην πλάτη, ίσως να πονάει λίγο, στο σημείο που τρυπήθηκε για το εμβόλιο. Οπότε απλώς, δεν χαιδεύετε εκεί.

Κατά τα λοιπά, παρακολουθείς και ενημερώνεις τον γιατρό σου, αν κάτι που δεν σου φαίνεται σωστό, επιμένει.
 


Spank

Member
17 Φεβρουαρίου 2018
9
5
43
Πειραιάς
Σήμερα συνήλθε απο το πρωί που ξύπνησε σαν να το ξέχασα το χθεσινό και ειναι πάλι μεσα στην ενέργεια , τώρα όμως θα πάμε παλι για το επαναληπτικό μεγάλη δευτέρα ... για να δούμε αν θα έχουμε τα ίδια παλι
 
  • Like
Reactions: Eroe


Spank

Member
17 Φεβρουαρίου 2018
9
5
43
Πειραιάς
@Spank αν έτρεμε από τον φόβο του, στην διαδρομή ΠΡΟΣ τον κτηνίατρο, τότε σίγουρα, δεν έτρεμε για τον κτηνίατρο, αλλά κάτι άλλο.
Επειδή το πήγαμε με το αμάξι μπορεί να έτρεμε για αυτον τον λόγο μιας και δεν είχε ξανα βγεί έξω ποτε
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.448
8.468
Πιθανα φοβηθηκε επειδη το πηρες ξαφνικα απο το σπιτι που αισθανοταν ασφαλεια σε τοσες νεες αγνωστες καταστασεις.
Καλο ειναι και αυτο το διαστημα που δε βγαινει να το εισαγεις με ασφαλεια σταδιακα στον εξω κοσμο, ειναι μια ηλικια κρισιμη για τα μαθηματα που περνει για τη ζωη. Ακομα και αν δεν ειναι ωρα να βγει με λουρι παρτο αγκαλιτσα και πηγαινε το μικρες βολτες , αρχικα λιγο εξω απο το σπιτι, μετα λιγο παραπερα, μια μικρη βολτα με το αμαξι πριν παει στο κτηνιατρο, ολα αυτα με λιχουδιτσες και με ηρεμια κ.τ.λ Να δει νεα αντικειμενα,ανθρωπους, οχηματα, ζωα κ.τ.λ Να αρχισει λιγο να γνωριζει τον κόσμο γενικα.

Εχουμε διαφορα θεματα σχετικα π.χ αυτο

Κοινωνικοποιηση κουταβιου
 
  • Like
Reactions: Elrandir


Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Επίσης μέχρι μεγάλη δευτέρα μπορείς να πας καμία-δυό βόλτες απο κτηνίατρο, να του δώσεις λιχουδιά όσο είστε εκεί, να του δώσει και ο κτηνίατρος. Να το πάρει με καλό μάτι.
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Μια συμβουλή απο εμένα. Μέχρι να ξαναπάτε στο επόμενο ραντεβού με τον κτηνίατρο ξανακάνε το μερικές σύντομες βόλτες με το αυτοκίνητο ώστε να μην συνδυάσει το αυτοκίνητο με τον κτηνίατρο όπως έκανε το δικό μου σκυλί όταν ήταν κουτάβι. Και ξεκίνησε να κάνει εμετό απο το άγχος της.