ΣΠΑΖ - Πρόγραμμα φτηνών στειρώσεων


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Είμαι μακριά από κει, αλλά αυτά δεν γίνονται μόνο εκεί. Γίνονται κι εδώ, κι αλλού...:(
Πίστεψέ με, ξέρω τι μερίδιο ευθύνης έχουν "αυτοί" και τι μερίδιο "εμείς".
Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Μπορεί όχι εσύ κι εγώ, αλλά πιστεύω ότι καταλαβαίνεις, τι θέλω να πω.
Ξέρω, ότι ακούγεται απαισιόδοξη διαπίστωση, αλλά φίλε μου έτσι είμαστε. Κακά τα ψέμματα.
Ως λαός, μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο και το χειρότερο. Δεν έχουμε μέσο όρο :-|
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.046
patra
grdane.blogspot.com
να μην μιλησουμε για ... τους εθελοντες κτηνιατρους..
στειρωσεις που μετα η σκυλιτσα μενει εγγυος... εχουν ακουστει κι αυτα... :(
και καλα να ειναι σε αδεσποτο.. να ειναι σε αυτα που εχεις μαζεψει και πληρωσει κιολας.... τεσπα...
απλα βλεπεις την διαφορα και τρελαινεσαι.. και τελικα απεχεις απο οποιαδηποτε προσπαθεια...

αλλη μια φορα συγχαρητηρια στο ΣΠΑΖ
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Πρόσφατα με πήρε τηλέφωνο μια κοπέλα από την περιοχή και μου είπε πως βρήκε ένα αρσενικό κόλευ ενήλικο σε κακά χάλια και δεν έχει καθόλου λεφτά να το πάει στον κτηνίατρο και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να το φιλοξενήσει μέχρι να του βρούμε σπίτι.
Με τα πολλά προσφέρθηκα να πληρώσω τις εξετάσεις ερλιχίας-καλαζάρ για να μπορέσουμε να το προωθήσουμε (πώς να δώσεις ζώο που ίσως είναι άρρωστο?). Πήγε το σκύλο του έκανε τις εξετάσεις και ευτυχώς είναι υγειής.

Ε, αμέσως μετά αποφάσισε πως θέλει να τον κρατήσει. :cool: Έχει και θηλυκό σκυλί αστείρωτο. Της είπα τουλάχιστον να στειρώσει το ένα από τα δύο αλλά δεν έχει λεφτά λέει. Πφφφφ

Πώς λέτε να αντιμετωπίσω τον επόμενο που θα μου παρουσιάσει αντίστοιχο ζήτημα?

Από την άλλη θεωρώ υπερβολικό όλο αυτό που περιγράφετε για την μέριμνα στην Πάτρα. Άκου δεν θεωρούνται πια αδέσποτα τα κουτάβια και η μαμά που βρήκε ο kotsidas!:eek:
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.046
patra
grdane.blogspot.com
λαρα... δεν δεχονται ως αδεσποτα σκυλια που βρισκονται ηδη σε σπιτια..
πρεπει να τα περισυλλεξουν οι ιδιοι απο τον δρομο... ( για να τα αντιμετωπισουν ωσ αδεσποτα...)
την περιπτωση του κοτσιδα... την αντιμετωπιζουν ως μπυμπ... με πληρη καχυποψια...
( που ξερουν οτι ειναι αδεσποτα κι οχι δικο του σκυλι που γεννησε και προσπαθει να ξεφορτωθει τα κουταβια...)
εκτος αν δεν τα ειχε περιθαλψει και τους ειχε παρει πρωτα τηλεφωνο...
ωστε οταν βρουν χρονο να τα μαζεψουν οι ιδιοι!

γι αυτο μιλω για τραγελαφικες καταστασεις...
 


rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
Tο 1986 η Sammy, ένα αδέσποτο σκυλάκι, εμφανίστηκε στο St.Lawrence College στο Ελληνικό και υιοθέτησε το σχολείο. Τα παιδιά την λάτρευαν και οι δασκάλες έπεισαν τη διεύθυνση να επιτρέψουν στο σκύλο να μείνει. Η Sammy έμενε μέσα στο σχολείο, είχε μαξιλάρι σε κάθε τάξη. Τα παιδιά της έφερναν κόκκαλα και μπισκοτάκια και ανέπτυξαν μία υπέροχη σχέση μαζί της. Η Sammy χτυπήθηκε από αυτοκίνητο μπροστά στα μάτια των παιδιών. Περπάτησε μέχρι το σχολείο, μπήκε στον κήπο και έχασε τις αισθήσεις της. Οι δασκάλες την έτρεξαν στον κτηνίατρο αλλά ήταν αργά. Η Sammy πέθανε αλλά είχε προσφέρει σε εκατοντάδες παιδιά αλλά και σε πολλούς ενήλικες απεριόριστη αγάπη. Ο θάνατος της Sammy ήταν η αφορμή μερικές δασκάλες του σχολείου να ιδρύσουν τον ΣΠΑΖ.
Πρώτο μέλημα του σωματείου ήταν η δημιουργία ενός πρότυπου προγράμματος στειρώσεων. Σκοπός του, ο έλεγχος του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, δίνοντας παράλληλα στα μέλη του τη δυνατότητα, να το επιτύχουν με προνομιακές τιμές. To GAWF μας σύστησε τον 1ο συνεργαζόμενο κτηνίατρο τον Κο Δημήτρη Χατζόγλου στην Αθήνα. Τα μέλη πήγαιναν τα ζώα εκεί για στείρωση. Το Gawf πλήρωνε τα μισά χρήματα και ο ΣΠΑΖ τα υπόλοιπα. Τα μέλη έκαναν δωρεά ένα συμβολικό ποσό στο σωματείο.

Στην πορεία αυτών των 25 ετών, το δίκτυο συμβεβλημένων κτηνιάτρων αναπτύχθηκε και
το πρόγραμμα στειρώσεων άλλαξε μορφή αρκετές φορές. Για πολλά χρόνια, ο ΣΠΑΖ πλήρωνε
το σύνολο του ποσού και δεν υπήρχε όριο στειρώσεων για τα μέλη. Αργότερα το μέλος
πλήρωνε ένα μέρος και ο ΣΠΑΖ το υπόλοιπο. Τα τελευταία 2 χρόνια, αναγκαστικά, θεσπίστηκε
όριο στειρώσεων ανά μέλος ετησίως. Ο λόγος… προφανής, ο ΣΠΑΖ δεν μπορούσε πια
να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Σε ένα σωματείο, γίνεται κάποιος μέλος για να βοηθήσει το έργο του, να βοηθήσει να επιτευχθεί ο σκοπός, που στην προκειμένη περίπτωση του ΣΠΑΖ είναι η βοήθεια στα αδέσποτα ζώα, και όχι για να επωφεληθεί το ίδιο το μέλος. Τα περισσότερα άλλωστε σωματεία διεθνώς δεν προσφέρουν κάποιο «αντάλλαγμα». Στην περίπτωση όμως του ΣΠΑΖ, πολλοί έγιναν μέλη απλά για να έχουν πρόσβαση στις επιδοτούμενες στειρώσεις που προσφέραμε μέχρι σήμερα, χωρίς να νοιαστούν πως θα καταφέρουμε να συγκεντρωσουμε τα απαιτούμενα χρήματα. Με αυτό ασχολούνται, σε καθημερινή βάση, τα μέλη του ΔΣ και ελάχιστοι ακόμη πολύτιμοι εθελοντές που μαζί σχηματίζουν αυτό που τιμητικά ονομάζουμε πλέον την «Ομάδα του ΣΠΑΖ».

Ακόμα ένας χρόνος έφτασε στο τέλος του. Για τον ΣΠΑΖ το 2011 δεν ήταν απλά ένας ακόμα χρόνος. Ήταν ο 25ος χρόνος λειτουργίας του σωματείου. Το 2011 ήταν μία πολύ δραστήρια χρονιά για τον ΣΠΑΖ! Δουλέψαμε πολύ, εισπράξαμε και ξοδέψαμε περισσότερα από άλλες χρονιές. Όμως, πολλοί από εμάς φτάσαμε στα όριά μας. Δώσαμε προτεραιότητα στη δράση μας για το σωματείο εις βάρος της ζωής μας και της δουλειάς μας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν γίνεται να δουλεύουμε μια χούφτα άνθρωποι για να μπορεί το μισό λεκανοπέδιο να στειρώνει πληρώνοντας μέρος του κόστους στις ήδη ειδικές τιμές που έχουμε συμφωνήσει με τους κτηνίατρους. Έτσι λοιπόν, αναγκαζόμαστε για άλλη μια φορά να προχωρήσουμε σε αλλαγές.


Από 1/1/2012 τα μέλη του ΣΠΑΖ έχουν δύο τρόπους να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα στειρώσεων του σωματείου.
Ο πρώτος τρόπος είναι να βοηθούν στην ανεύρεση πόρων για το σωματείο ΜΑΣ και να συνεχίσουν να πληρώνουν μέρος του κόστους των στειρώσεων και ο ΣΠΑΖ να πληρώνει το υπόλοιπο, όπως μέχρι σήμερα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
1. Τοποθέτηση κουμπαρά του ΣΠΑΖ σε κατάστημα. Το μέλος μετά από συνεννόηση με τον αρμόδιο του καταστήματος και το σωματείο μπορεί να αναλάβει την τοποθέτηση και την παρακολούθηση του κουμπαρά. Κάθε φορά που ο κουμπαράς θα μαζεύει 50€ το μέλος θα κερδίζει μία επιδοτούμενη στείρωση.
2. Συγκέντρωση χρημάτων. Το μέλος μπορεί να συγκεντρώσει από φίλους και γνωστούς 50€ για τον ΣΠΑΖ (είτε σαν δωρεά είτε σαν οικονομική ενίσχυση με κουπόνια που θα υπάρχουν διαθέσιμα) κερδίζοντας μία επιδοτούμενη στείρωση.
3. Προσφορά εργασίας σε μία εκδήλωση του ΣΠΑΖ
4. Συμμετοχή στο πρόγραμμα φιλοξενίας ζώων του ΣΠΑΖ. Φιλοξενώντας ένα από τα υπό την προστασία του σωματείου ζώα στο σπίτι σας μέχρι την υιοθεσία του, για κάθε 2 εβδομάδες, το μέλος θα κερδίζει μία επιδοτούμενη στείρωση.
5. Πώληση ειδών ΣΠΑΖ. Για πώληση ειδών αξίας 50 € το μέλος θα κερδίζει μία επιδοτούμενη στείρωση.
6. Αν κάποιο μέλος έχει να προτείνει άλλο τρόπο ανεύρεσης πόρων για να κερδίσει επιδότηση στείρωσης, η Ομάδα του ΣΠΑΖ θα χαρεί να το συζητήσει μαζί του.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες προσφοράς προς το σωματείο μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν αυτονόητες για τα μέλη του ΣΠΑΖ. Τα μέλη του ΣΠΑΖ φιλοξενούσαν ζώα σπίτι τους, έφερναν δωρεές από τους φίλους τους, βοηθούσαν στις εκδηλώσεις, πουλούσαν είδη ΣΠΑΖ. Ήταν ευθύνη αλλά και χαρά του κάθε ένα από εμάς. " Μεγαλώνοντας" όμως κάτι πήγε στραβά. Πολλά μέλη αντί να στηρίζουν το σωματείο, το «χρησιμοποιούν». Τα μέλη μιας οικογένειας, ενός σωματείου, ενός οργανισμού δεν έχουν μόνο δικαιώματα φίλοι μου, έχουν και υποχρεώσεις. Πολλοί μάλλον το ξεχνούν αυτό.

Ο δεύτερος τρόπος είναι το μέλος να πληρώνει στον συνεργαζόμενο κτηνίατρο όλο το ποσό της στείρωσης (ΘΣ 95€, ΑΣ 65€, ΘΓ 60€, ΑΓ 40€). Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, η τιμή είναι προνομιακή.

Ξέρουμε ότι ο αριθμός των στειρώσεων που θα γίνουν μέσω του ΣΠΑΖ θα μειωθεί σε σχέση με άλλες χρονιές. Δεν πειράζει. Ευτυχώς τώρα πια υπάρχουν πολλά σωματεία και η δουλειά μπορεί να μοιραστεί. ‘Ολοι από λίγο αντί όλα από λίγους ! Ο ΣΠΑΖ θα συνεχίσει να στηρίζει τα μέλη του που βοηθούν τα αδέσποτα. Επειδή όμως δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να βοηθάμε όλους, πρέπει να περιοριστούμε στα ενεργά μέλη που βοηθούν έμπρακτα το σωματείο.

Όσοι αποφασίσετε να συνεχίσετε να είστε μέλη του ΣΠΑΖ, σας περιμένουμε με χαρά στη Γενική Συνέλευση στις 29 Ιανουαρίου 2012 στις 11 πμ στη Πνευματική Εστία της Βούλας. Φέτος είναι χρονιά εκλογών οπότε αν έχετε διάθεση να βοηθήσετε το σωματείο ΜΑΣ να συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στα αδέσποτα ζώα και συγχρόνως αποφασίσετε να διαθέσετε χρόνο για αυτό, δηλώστε υποψηφιότητα έως την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στο [email protected] (θέμα: υποψηφιότητα στις εκλογές 2012) ή στο τηλέφωνο 6937177088.

Αν πάλι αποφασίσετε να μην ανανεώσετε τη συνδρομή σας στον ΣΠΑΖ, ευχόμαστε να συνεχίσετε να βοηθάτε τα αδέσποτα μέσα από κάποιο άλλο σωματείο.

Ότι και αν αποφασίσετε, εμείς η ομάδα του ΣΠΑΖ, σας ευχόμαστε Υγεία, Αγάπη, Πίστη και Ελπίδα για το 2012 !


Log In | Facebook
 


Ευαγγελία1987

Well-Known Member
20 Απριλίου 2018
77
33
δυστυχώς μόλις που πάει να δημιουργηθεί ένα σωματείο εδώ (τι να πρωτο κάνουν? ) και η μόνη άκρη που φαίνεται να υπάρχει είναι η αθήνα, και ο σπαζ, αν και είναι μεγάλη ταλαιπωρία για το ζώο (που θα φιλοξενηθεί πριν και μετά την επέμβαση? , ειδικά αν δεν έχει ξαναμπεί σε αυτοκίνητο θα ταλαιπωρηθεί πολύ. )Υπάρχουν ενας δύο γείτονες που θέλανε να συμβάλλουν. Εντωμεταξύ άκουσα και το θεικό. Ότι ένας τύπος που έχει μια ποιμενικιά (φοβερό πλάσμα) και τη γυρίζει στο βουνό με το κοπάδι του , επειδή είναι σε οίστρο η σκυλίτσα και την έχει φέρει σπίτι θέλει να κάνει κακό στον Μαυρούκο τον Αζούρ που τον περιποιούμαστε 3 άτομα εδώ. Γιατί λέει μπαίνει μέσα από την αυλόπόρτα του σπιτιού (η οποία είναι μονίμως ανοικτη...) και στηνπροηγούμενη γέννα η τσοπανούλα έβγαλε τα κουτάβια όλα μαύρα!!!!!!!!!!!!!! Δηλ. τι να πω ο άνθρωπος πλέον??????Είναι δυνατόν να υπάρχουν Τόσοοοοο Ανισόρροποι άνθρωποι? Και μιλάμε για 28 -29 χρονών παιδί. Τον οποίο είχα ενημερώσει παλιότερα να προσέχει το σκύλο του γιατί είχα βρεί φόλα και με είχε παρακαλέσει να περνάω όταν βγαίνω βόλτα να ρίχνω μια ματιά στη σκυλίτσα και τα κουτάβια που είχε το καλοκαίρι...Τέλοσπάντων. Είπα ότι οποιος πειράξει το σκυλί πάει φυλακή,ότι είναι κακούργημα και ότι θα τον στειρώσω εγώ (ούτως ή άλλως θα το έκανα) και δεν θα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα . Κυρίως για αυτό αναζήτησα λύση στο φόρουμ για φθηνές στειρώσεις.
Ο Αζούρ μας περιμένει για τις βόλτες, όπου τον παίρνω και αυτόν με δεύτερο οδηγό και έρχεται και τον ταίζω και πηδάει μέσα από τα κάγκελα όπου του είχα φτιάξει ένα πρόχειρο σπίτι για να προστατεύεται από το κρύο και τη βροχή. Αλλά δεν μένει μέσα. Κοιμάται μόνο το βράδυ ή όταν βρέχει. Έχει ήδη διορθωθεί αρκετά από παλιότερα που κυνηγούσε αυτοκίνητα. Τώρα μοιάζει να έχει ηρεμήσει πάρα πολύ. Αν και είναι φοβερά φοβικός με τα βαρελότα. Δηλ. τρέμει σαν το ψάρι και θέλει να εξαφανιστεί. Αφού σκέφτομαι μήπως είχαν προσπαθήσει να τον πυροβολήσουν. Τι να πω? Πάντως ο σκύλος είναι μαθημένος να περπατάει σαν οδηγός τυφλών. Δηλ. καθόλου τράβηγμα, είναι λες και περπατάς μόνος σου. Ενώ αντίθετα ο δικός μου (αν και έχει βελτιωθεί πολύ) μπορεί να γίνει πολύ μουλαράκι. Εντάξει, δεν θέλω να σας μαυρίζω χριστουγεννιάτικα, απλά ψάχνω να βρω λύση. Αν δεν μπορέσω να βρω κάτι όπως ο σπαζ τότε αναγκαστικά θα πάω σε κάποιον από τους κτηνίατρους εδώ γύρω (50 - 60 χλμ ) . Απλά σκέφτομαι ότι με τα ίδια χρήματα θα μπορούσα να στειρώσω και μια θηλυκιά.....................

28 χρονών, παιδί????? Οι γράμματοι είναι σε βαθειά πνευματικά γεράματα όταν φτάσουν στα 28.
 










Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.595
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3