.."Παιδιά είναι"..


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
εξομοιωνεις τη λεκτικη "βια" με την κτηνωδια γιατι εξυπηρετει τα λεγομενα σου. δεν ειναι ομως καθολου ετσι.
εξομοιωνεις την (λεκτικη, ας μην το ξεχναμε) αντιδραση με τη δραση γιατι εξυπηρετει τα λεγομενα σου. δεν ειναι ομως καθολου ετσι.
spyv, σου χρειαζεται ενας εξομοιωτης εξυπναδας μου φαινεται.

εξισωνεις ειναι η λεξη.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
η zerom0 γραφει οτι μαλλον δεν εννοεις εμας του φορουμ οταν λες "εδω μεσα", εσυ απαντας "ετσι ειναι" (που σημαινει οτι δεν εννοεις το φορουμ) και παρακατω λες οτι το εκανες εχοντας "οχι αποκλειστικα" το φορουμ στο μυαλο σου.
που σημαινει οτι εννοουσες και το φορουμ. οχι αποκλειστικα ομως.
στην αρχη γραφεις οτι δεν εννοουσες το φορουμ.

βγαζεις ακρη τωρα απο αυτο;
Βρε Σπύρο με βάζεις τωρα να ψάχνω τι έγραψα, τι έγραψες, τι γράψαμε για να παίζουμε με τις λέξεις; ποιό το νόημα; πραγματικά δεν καταλαβαίνω.
Στην zerom0 δεν απάντησα έτσι είναι σκέτο. Απάντησα αυτό

Έτσι ειναι. Σχολιάζοντας στο παρόν θέμα, το έκανα έχοντας στο μυαλό μου όλη την παπαρολογια που διάβασα στο ίντερνετ γενικότερα. Και όχι αποκλειστικά στο φόρουμ.
Ξαναλέω θα παίζουμε με τις λέξεις;


ας παμε και στα μηνυματα που βαζω εγω.

στο 15ο μηνυμα του θεματος γραφεις για "Μηνύματα του στυλ, θα γίνουν σίγουρα εγκληματίες, κακοί άνθρωποι, να πάθουνε καρκίνο, να ψοφήσει η κατσίκα τους, έπεσα από τα σύννεφα, τις βλέπω υπερβολικές."
Νομίζω πως και σε αυτό απάντησα με ότι έγραψα παραπάνω.
Μην ξαναγράφω τα ίδια.


μετα λες οτι "διαφώνησα με κάποιους που τους ρίχνουν κατάρες η λένε να τους κάνουν τα ίδια, δεν σημαίνει πως θεωρώ πως πρέπει να την βγάλουν καθαρή."
Εδώ το έχασες εντελώς το νόημα.
Το ότι διαφώνησα με αυτούς που ρίχνουν καταρες, δηλαδή με τον τρόπο αντίδρασης τους, δεν σημαίνει πως δίνω δίκιο στους πιτσιρικάδες και πρέπει να την βγάλουν καθαρή. Κάνανε μαλακια και φυσικά πρέπει να τιμωρηθούν. Με αυτούς όμως που θέλουν να γίνουν ψυχοπαθείς στην θέση του ψυχοπαθή διαφωνώ. Το βρίσκεις παράλογο;


μετα το χοντραινεις κι αλλο και μιλας για "κάτι Ταλιμπάν εδώ μέσα αλλά και γενικοτερα, διαφωνώ (κάφροι, πιο κάφροι από τους πιτσιρικάδες) οριζοντίως και καθέτως. Βγαίνουν να κραξουν τους πιτσιρικάδες και από τα γραφόμενά τους (και καλα για να δείξουν την οργή τους) βγάζουν χειρότερο χαρακτηρα από τους πιτσιρικάδες."
Ναι και επιμένω σε αυτό.
Και ξέρεις γιατί; Γιατί αντιθέτως με αυτό που μου καταλογιζεις

εξομοιωνεις τη λεκτικη "βια" με την κτηνωδια γιατι εξυπηρετει τα λεγομενα σου. δεν ειναι ομως καθολου ετσι.
εξομοιωνεις την (λεκτικη, ας μην το ξεχναμε) αντιδραση με τη δραση γιατι εξυπηρετει τα λεγομενα σου. δεν ειναι ομως καθολου ετσι.
Εγώ φίλε Σπύρο δεν εξομοιώνω τίποτα όπως με κατηγορείς.
Το ότι κράζω τους κάφρους δεν ζητάω την τιμωρία τους για αυτά που είπαν (θα ήταν παράλογο το αντίθετο) ενώ αντίθετα έχω γράψει πολλές φορές ότι οι πιτσιρικάδες πρέπει να τιμωρηθούν λογο πραξης. Που την βλέπεις την εξομοίωση;;;
Αντίθετα Εσύ που με κατηγορείς για εξομοίωση κάνεις ακριβώς το ίδιο. Βάζεις στην ζυγαριά ενηλίκους κάφρους με 10χρόνια παιδάκια. Είναι λογικό αυτό; Με τον ίδιο τρόπο αντιδράς σε έναν ενήλικο και με τον ίδιο τρόπο σε ένα 10χρόνο;;;;;

Εγώ λοιπόν φίλε Σπύρο αν ήμουν μπροστά στο σκηνικο, αν αυτό το έκαναν 10χρονα παιδιά θα τα βουτάγα από το αυτί να τα πάω στους γονείς τους. Η θα φώναζα την αστυνομία.
Αν στο ίδιο σκηνικό αντί για παιδιά έβλεπα ενηλίκους θα τους άρχιζα στα κλωτσιδια μέχρι να να κουραστώ να τους βαράω.

Έτσι το βλέπω εγώ. Σωστό ή λάθος ότι νομίζει ο καθένας.

Πάντως νομίζω πως το κούρασαμε με το θέμα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Το μήνυμα του epial με καλύπτει απόλυτα.
 


paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Πάντως νομίζω πως το κούρασαμε με το θέμα
Αναθεμα αν θυμαται κανενας τις ερωτησεις του αρχικου μηνυματος..

Άνθρωπος ενήλικος που αποδίδει το περιστατικό στην φράση «παιδιά είναι» είναι ψυχικά ασθενής...

Υ.Γ.: Θα ήθελα επιλεκτικά και στιγμιαία να γίνω ψυχικά ασθενής να κατέβω στο νοητικό επίπεδο του πατέρα και να κάνω τα καθέκαστα...που απαιτούνται για διόρθωση/επίπληψη ενός τέτοιου νου.
Απο οσο με βοηθουν τα ελληνικα μου στον ενηλικο πατερα απευθυνεται αυτο το μηνυμα, που να σημειωσω ενω εχει προηγηθει κι αλλο περιστατικο ακρωτιριασμου γατας απανταει απλα παιδια ειναι..

αν ήμουν μπροστά στο σκηνικο, αν αυτό το έκαναν 10χρονα παιδιά θα τα βουτάγα από το αυτί να τα πάω στους γονείς τους
Αν σου απανταγαν οι γονεις παιδια ειναι?

Αν στο ίδιο σκηνικό αντί για παιδιά έβλεπα ενηλίκους θα τους άρχιζα στα κλωτσιδια μέχρι να να κουραστώ να τους βαράω.
Μαλλον θα τους αρχιζες τους γονεις στα κλωτσιδια τα οποια φανταζομαι ειναι πιο πολιτισμενα απο αυτα που θα θελε να ριξει ο stelios και καθε στελιος στον πατερα τους..

Το βιντεο ειναι τοσο ακραιο και σκληρο που (ισως επειδη εχω τυφλη γατα και ζω την αγωνια της καμια φορα που δεν καταλαβαινει τη γινεται γυρω της) δευτερη φορα δεν αντεξα να το δω...ε λοιπον στη θεα και μονο κατι τετοιου ακραιου μπορει να ειπωθει και μια κουβεντα παραπανω..και δεν το λεω για να δικαιολογισω κανεναν στελιο και κανεναν που ευχηθηκε καρκινους κτλ κτλ
Απλα θελω να καταληξω στο οτι τι θα βγει "βριζοντας αυτους που βριζουν" ?

Μια κουβεντα με πολυ ψωμι..τελικα κατεληξε μια αντιπαραθεση παντελως ανουσια..για μενα που ανοιξα αυτη τη συζητηση ευτυχως γραφτηκαν και 5-6 μηνυματα που με βοηθησαν στον προβληματισμο μου,το εψαξα και αλλου και πηρα τις απαντησεις μου..
 
Last edited:


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Όντως ανούσια κουβέντα και ξέφυγε. Πάντως χαίρομαι που πήρες τις απαντήσεις σου.

Αν θέλεις λύσε μου μια απορία μόνο.
Αυτά εδώ
Μαλλον θα τους αρχιζες κλωτσιδια τα οποια φανταζομαι ειναι πιο πολιτισμενα απο αυτα που θα θελε να ριξει ο stelios και καθε στελιος στον πατερα τους.
Δεν τα γράφεις στα σοβαρά.εεεε;
Φαντάζομαι πλάκα κάνεις.
Γιατί αν τα γράφεις στα σοβαρά εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.
 


paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Όντως ανούσια κουβέντα και ξέφυγε. Πάντως χαίρομαι που πήρες τις απαντήσεις σου.

Αν θέλεις λύσε μου μια απορία μόνο.
Αυτά εδώ

Δεν τα γράφεις στα σοβαρά.εεεε;
Φαντάζομαι πλάκα κάνεις.
Γιατί αν τα γράφεις στα σοβαρά εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Συμπληρωσα το γονεις με εντιτ..αν βοηθαει στη διαμορφωση του τι εχεις καταλαβει..και ναι το λεω σοβαρα..
 






manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Σε ευχαριστουμε που συμμετειχες...:)
Κοίτα. Δεν μου αρέσει να απαντάω έτσι και πολύ περισσότερο να προσβάλω τον συνομιλητή μου.
Αλλά αν εσύ μου βάζεις αυτό που έγραψα δίπλα σε αυτό που έγραψε ο Στέλιος και τα βλέπεις ιδια, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω περισσότερο. Αν θες ξαναδιαβασε προσεκτικά τα μηνύματά και το συζητάμεε. Το να κάθομαι να εξηγώ τα αυτονόητα δεν έχει νόημα.

Ζητάω συγνωμη. Δεν ήταν σκοπός μου να σε θίξω ούτε να σε προσβάλω.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Θα ηθελα να προσθεσω (χωρις να ειμαι νομικος), οτι ο ποινικος κωδικας, με την διαταξη περι "παραμελησης εποπτειας ανηλικου" παραπεμπει για πιθανη τιμωρια (εως ενα χρονο) τον γονεα γιατι παρελειψε να παρεμποδισει τον ανηλικο (κατω των 15 ετων) να πραγματοποιησει την (οποια) παρανομη πραξη!
Ορθοτατα παλι, ο ποινικος κωδικας δεν συνδεει την ιδια την παρανομη πραξη του ανηλικου με την πιθανη ποινη του γονιου.

Αλλα καποιοι διαδικτυακοι (τρια σε ενα) "εισαγγελεις - δικαστες - εκτελεστες ποινης" τα εχουν μελετησει εμβριθως και ως εκ τουτου, ξερουν καλυτερα...
Ετσι στις διαδικτυακες δικες που διαβαζουμε ενθεν κακειθεν, "καταδικαζουν" αυστηροτατα χωρις ελαφρυντικα και "τιμωρουν" ή ζητουν την τιμωρια του γονιου, για την ιδια την πραξη του ανηλικου.
 
Last edited:


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Τωρα μου θυμιζετε κατι παπουδια που με σταματανε στο δρομο για να μου την πουν για το σκυλο οτι λερωνει. Τους λεω, τον εχετε δει να λερωνει και να μην τα μαζευω.
"Οχι, εσυ! Αλλοι!"
"Τοτε πιαστε εκεινους να τα πειτε, εγω τι φταιω;"
:LOL:
 
  • Like
Reactions: paliotspos


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
O οβολός μου σε αυτό το ενδιαφέρον θέμα.

Κατ' αρχήν το περιστατικό είναι αδιαμφισβήτητο . Μια παρέα παιδιών κακοποίησε μια γάτα.

Από εκεί και μετά αρχίζει ο χορός των ερμηνειών, ανάλογα με την οπτική γωνία, το περιβάλλον και τα βιώματα του καθενός.

Κατά την άποψή μου, δεν πρέπει να γενικεύουμε. Έχω την πεποίθηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών, δεν κακοποιούν ζώα. Αυτό που οφείλει λοιπόν κάποιος αν ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο συμβάν, είναι να 'σκύψει' πάνω από τα συγκεκριμένα παιδιά και να προσπαθήσει να εξηγήσει την συμπεριφορά τους. Κανείς από τους θεατές αυτού του video δεν μπορεί. αν δεν έχει μαντικές ικανότητες, να ξέρει γιατί αυτά τα παιδιά έπραξαν, όπως έπραξαν. Μπορεί να ήταν αποτέλεσμα ενός σκληρού παιχνιδιού, μπορεί να ήταν απότοκος σαδιστικής συμπεριφοράς, μπορεί το ένα παιδί απλά να παρασύρθηκε από το άλλο (βλ. peer pressure) κλπ. κλπ. Ό,τι εξήγηση όμως και να δώσει κανείς για την αιτία, δεν αλλάζει το αντικειμενικό γεγονός ότι μια γάτα κακοποιήθηκε από κάποια παιδιά. Ταυτοχρόνως όμως είναι παρακινδυνευμένο και αντιεπιστημονικό, να προσπαθήσει κάποιος να βγάλει συμπέρασμα για την πορεία ενός παιδιού από ένα μεμονωμένο περιστατικό, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτό έπραξε.

Νομίζω λοιπόν ότι το βάρος πέφτει και καλώς πέφτει στους γονείς γιατί αυτοί έχουν την ευθύνη των παιδιών τους μέχρι την ενηλικίωση τους. Ευθύνη αρχικά ολοκληρωτική η οποία σιγά σιγά απομειούται, όσο μεγαλώνουν τα παδιά. Αν λοιπόν η συμπεριφορά των παιδιών είναι τέτοια που εκτρέπεται από τα νόμιμα όρια, τότε θα πρέπει να παρεμβαίνει ο νόμος και να αποδίδεται στους γονείς η ευθύνη μέσω παράλειψης τους, για τις πράξεις των παιδιών τους. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε λοιπόν αν ο ίδιος γονέας που δήλωσε 'παιδιά είναι', θα ξαναδηλώσει δημόσια το ίδιο, όταν θα πληρώσει το όποιο πρόστιμο. Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Βρίσκω όμως πιο ενδιαφέρον το γενικότερο ερώτημα του νηματοθέτη. Ποιος ο ρόλος γενικά των γονιών, στη σχέση που αναπτύσσουν τα παιδιά με τα ζώα. Δυστυχώς, στη ζωή, παρά τις εναγώνιες προσπάθειες του δυτικού πολιτισμού, να δημοιυργήσει έναν ασφαλή οδηγό καλής ανατροφής παιδιών, τέτοιος οδηγός δεν υπάρχει. Ο κάθε γονιός θα κάνει αυτό που νομίζει καλύτερα για τα παιδιά του και ο θεός να βάλει το χέρι του. Παρά τα textbook, που μπορεί κανείς να βρει διάσπαρτα στο διαδίκτυο για τον "καλό" γονέα, πολύ φοβούμαι ότι η διάδραση των γονέων με τα παιδιά τους είναι πολύ πιο περίπλοκη, αν λάβει κανείς υπ' όψιν του ότι γονεις και παιδιά διαβιούν στην ίδια κοινωνία και όχι σε διαφορετική. Η όποια κοινωνική παθογένεια είναι κοινή στους γονείς και τα παιδιά, συχνά μεταφέρεται από τους μεν στα δε, οι γονείς δεν είναι στο απυρόβλητο, μόνο και μόνο λόγω του γονεΪκού τους ρόλου και θα έρθουν να διδάξουν το ορθό και αγαθό στα παιδιά τους. Θα έλεγα ότι στην καλύτερη περίπτωση, ο γονιός θα εμφυσήσει, αν τα καταφέρει, στο παιδί του την καλή και λειτουργική συνύπαρξη με τους άλλους, όπου άλλοι είναι οι άνθρωποι και τα ζώα. Πώς θα το κάνει αυτό; Νομίζω με τη ζωή που ο ίδιος διάγει, με τον τρόπο που ο ίδιος συνδέεται με τον κόσμο γύρω του και με τα παιδιά του.
 
Last edited:


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Χθες το απόγευμα ήμουν σε ένα άδειο μπασκετάκι (αυλή σχολείου) με τον σκύλο μου και κάναμε εκπαίδευση.
Απέναντι υπάρχει μια μάντρα που έχει έναν πολύ χαδιάρη αρσενικό ημίαιμο.
Ξαφνικά ακούω τον σκύλο της μάντρας να γαβγίζει, κοιτάω και είναι 2 πιτσιρίκια που ερχόντουσαν στο μπασκετάκι να παίξουν, κάνανε μια στάση να πετάξουν ξύλα, πέτρες στον σκύλο (έως τώρα δεν με έχουν δει). Κάνουν να μπουν μέσα, βλέπουν εμένα κ στα 3m τον σκύλο λυτό στο κάτσε και παγώνουν. Τους κάνω νόημα να μπουν και τους λέω οτι θα φύγω αμέσως μόλις μου πείτε για πιο λόγο ενοχλούσατε τον σκύλο.
Μην τα πολυλογώ, μου είπαν (ψιλοφοβισμένα) οτι δεν πετάγαμε αντικείμενα πάνω στον σκύλο αλλά γύρω του (είναι αλήθεια αυτό) και σκοπό δεν είχαν να τον χτυπήσουν αλλά να δουν πως θα αντιδράσει ο σκύλος, καθώς είναι θέαμα ο άγριος σκύλος. Τους ρώτησα τι θα γινόταν αν ο σκύλος πήδαγε τη μάντρα.... και μου είπαν απο μόνα τους οτι ήταν λάθος κ δεν θα επαναληφθεί (η Θάλεια εξακολουθεί να είναι στο κάτσε στα 3m και να τους κοιτάζει ζόρικα). Μετά αφού κατάλαβαν οτι δεν είχα σκοπό να τα μαλώσω, έδειξαν ενδιαφέρον για τη Θάλεια. Τα έστησα στο γηπεδάκι και τα κύκλωνα με το σκυλί δίπλα μου (φους νομίζω το λένε) και κείνα καθόντουσαν ακίνητα. Ούτε ανάσα, ούτε καν χαμήλωναν το βλέμμα να κοιτάξουν το σκύλο όταν πλησίαζα.

Νομίζω πως σχεδόν πάντα η παιδική περιέργεια καθώς και η τάση για εξερεύνηση, ωθούν τα πιτσιρίκια προς τις λάθος πράξεις, το πόσο μακριά θα το πάνε θα το φρενάρει ή θα το ενισχύσει η γραμμή που έχουν πάρει απο το σπίτι.
 
  • Like
Reactions: paliotspos and Zodi


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3