Προβλήμα με γάτα και σκύλο


aside

New Member
28 Ιουλίου 2020
1
0
29
Καλησπέρα σας ,

εχώ ενα σκύλο 1 χρόνου,τις τελευταιες μέρες όταν βγαίνουμε βολτά υπάρχει μια γάτα η οποία επιτεθεται στο σκύλι μου.Βασικα,σε όλα τα σκυλιά που περνάνε εξώ απο το δρόμο.Το κακό της υποθέσης είναι οτί ειναι ακριβως εξώ απο το σπίτι μου και δεν μπορώ να την αποφύγω.

Να φανταστείτε προσφάτα με πήρε στο κυνηγί μαζί με τον σκυλο μου.
ΓΕνικότερα,ο σκυλος μου δεν επιθετικός με κανενά ζωό και αγαπαέι τους παντες δεν θέλω να τον τραυματίσει η γατα και να γίνει επιθετικός.

και είμαι σε απογνώση....
 


Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Πιθανότατα κάπου εκεί υπάρχουν μικρά γατάκια και για αυτό επιτίθεται. Το όλο της μέλημα πιθανόν είναι να σας απομακρύνει, αλλά μπορεί να συμβεί ατύχημα αν αφήσεις το σκύλο να επιχειρήσει να παίξει ή να χαζολογησει όσο η γάτα επιτίθεται. Δες μήπως της βάλεις λίγη τροφή χωρίς να έχεις το σκύλο μαζί. Να εξοικειωθεί πρώτα με τη δική σου παρουσία ότι δεν αποτελείς απειλή.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Αμα της βάλει και τροφή, είναι που δεν θα φύγει ποτέ από εκεί.
@aside νεροπίστολο έχεις;
Να πάρεις!
 
  • Like
Reactions: irma


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Αμα της βάλει και τροφή, είναι που δεν θα φύγει ποτέ από εκεί.
Έτσι κι αλλιώς δεν θα φευγε, αφού έχει βρει εκεί ένα περιβάλλον που της έχει εμπνεύσει κάποια ασφάλεια για να γεννήσει κ να πρωτομεγαλώσει τα μικρά της.

Κι εγώ θα δοκίμαζα την τακτική που λέει η @Elrandir, την ακολουθώ άλλωστε με όλα τα ζωντανά, ειδικά τα "προβληματικά" αδέσποτα. Πιάνει (σχεδόν) πάντα, γιατί με ανάγουν σε πηγή τροφής (ύψιστο αγαθό) και για'αυτό υπομένουν τους πάντες (που δεν τα απειλούν άμεσα) όταν με συνοδεύουν. Το "σχεδόν" το έβαλα γιατί η γατομάνα είναι μια πιο ειδική περίπτωση, πιο δύσκολη, στην οποία δεν έχει τύχει να εφαρμόσω την τακτική.

Κατά τ'άλλα, η αποτελεσματικότητά της είναι θεαματική και σε δύσκολες περιπτώσεις.-

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, πιο μεγάλη πιθανότητα δίνω να πιάσει σε σχέση με κάτι άλλο. Το φαί αυτή τη στιγμή που μάλλον θηλάζει είναι 5 φορές πιο σημαντικό, το νερο (-πίστολο) από την άλλη, αν δεν είναι πολύ φοβιτσιάρα, υπάρχει πιθανότητα να το γράψει στα @@ της μπροστά στο να "σώσει" τα παιδιά της.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3