Πρόβλημα με εκτροφέα


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Δηλαδή βρε παιδιά συγνώμη, αλλά όταν εγώ έγραφα πως τα εκθεσιακα έχουν άλλη τιμή, αυτή την απατεωνια είχατε στο μυαλό σας;
 


mariunas13

Active Member
6 Ιανουαρίου 2021
37
35
34
Είναι ο ίδιος με τις εξετάσεις ή καμια σχέση.

Πες μου όχι σε παρακαλώ....
Με του που φτάσαμε στο τι θα πάρω σε αυτή την τιμή, μου είπε εμβόλια, τσιπ, τις εξετάσεις, αλλά μόνο αρσενικό, όχι θηλυκό. Όταν ρώτησα για το pedigree μου είπε ότι θα έχω φωτοτυπία αλλά δεν πρέπει να με ενοχλεί γιατί θα έχω αριθμό ΒΕΚ. Επίσης μου είπε αφού δεν ενδιαφέρεσαι για εκτροφή/εκθέσεις δεν σε ενοχλεί. Αλλιώς μου λέει πάμε σε άλλη τιμή, με επιλογή φύλου, συνιδιοκτησία και pedigree στο χέρι. Μου είπε ότι την έχει πάθει και φοβάται... Επίσης μου είπε ότι όλα είναι θέμα συμφωνίας και το τι σκύλο ψάχνω και γενικότερα τι θέλω. (τα έγραψα έτσι όλα μαζί για να φαίνεται συνοπτικά).
 


mariunas13

Active Member
6 Ιανουαρίου 2021
37
35
34
Δηλαδή βρε παιδιά συγνώμη, αλλά όταν εγώ έγραφα πως τα εκθεσιακα έχουν άλλη τιμή, αυτή την απατεωνια είχατε στο μυαλό σας;
Δυστυχώς αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως στην Ελλάδα για αυτή τη φυλή μία είναι ηθική εκτροφέας που σου δίνει ότι συνεπάγεται η αγορά σκύλου. Και φυσικά δεν θέλω να μειώσω το εκτροφικό έργο κανενός, αλλά ίσως τελικά κάποια εκτροφεία απευθύνονται όχι σε ανθρώπους σαν εμένα, που ψάχνουν pet, αλλά σε άλλους εκτροφείς και ανθρώπους που έχουν πάθος με σκυλάκια show quality. Δεν τους κατηγορώ γιατί δεν προστατεύονται, απλά ήθελα να ξέρω το ΄΄σωστό΄΄ και το ΄΄λάθος΄΄.
 
  • Like
Reactions: p__nat






Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ομολογώ πάντως πως η συνιδιοκτησία που συζητάγαμε και στο άλλο θέμα πριν λίγο καιρό, ακούγεται αρκετά καλύτερη ιδέα από το να μην δώσεις πεντιγκρι.
Δεδομένων των συνθηκών.

Παρόλα αυτά πραγματικά με μπερδευει όλο αυτό που περιγράφεις @mariunas13

Εχει κανει δηλαδη όλες αυτές τις εξετάσεις που ανέφερες (ή έτσι ισχυρίζεται τουλάχιστον), που είναι ζήτημα να τις κάνουν 3 στους 10.
Πραγματικά εντυπωσιακό...
Φοβερο όμως ε;
Εντυπωσιαζομαστε από τα βασικά....
Τεσπα.

Αφού το σκυλάκι έχει ΒΕΚ γιατί δεν στο δίνει συνιδιοκτησία με τα ίδια χρήματα;
Αφου ξέρει τι είναι.
Κι έτσι προστατεύεται.

Τι έχει να κερδίσει δηλαδή με όλο αυτό της φωτοτυπίας;
 








p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
ίσως τελικά κάποια εκτροφεία απευθύνονται όχι σε ανθρώπους σαν εμένα, που ψάχνουν pet, αλλά σε άλλους εκτροφείς και ανθρώπους που έχουν πάθος με σκυλάκια show quality.
@Yorkaddict νομίζω πως εδώ, υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια. Θεωρώ δηλαδή, πως αν κάποιος ήθελε να ασχοληθεί με την εκτροφή, θα είχε να συζητήσει πολλά μαζί τους. Έχουν δυνατές συνεργασίες με εκτροφεία του εξωτερικού και νομίζω, πως κάποιες έχουν στόχο και την Crufts. Κάποιες...
Άλλες, απλά σου εξηγούν, το γιατί το toy είναι πιο ακριβό...
 
  • Love
Reactions: mariunas13


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Άρα πρακτικά και επειδή δεν πήρα απάντηση...

όταν εγώ έγραφα πως τα εκθεσιακα έχουν άλλη τιμή, αυτή την απατεωνια είχατε στο μυαλό σας

Αυτά θεωρείτε εκθεσιακα σκυλακια;

Θα ήθελα μια απάντηση, μετά από όλα όσα έχουν γραφτεί.
 
  • Like
Reactions: Εriana


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Αν αναρωτιέσαι, μήπως παρερμηνεύσαμε την άποψη σου και πιστέψαμε πως υποστηρίζεις αυτές τις πρακτικές, προσωπικά εγώ, θα απαντήσω "όχι".
 
  • Like
Reactions: mariunas13


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν καταλαβαίνεις σε τι αναφέρομαι, προς τι το χιούμορ περί "μεγάλης αλήθειας" που ταγκαρει εμενα (και κατεπεκταση όλα όσα γράφω).
Πως μπορεί κάποιος που συναντάει τέτοιες καταστάσεις και δεν γνωρίζει σε τι πραγματικά αναφέρομαι σε όλο αυτό το θέμα, να διαχωρίσει καταστάσεις;;
 
  • Like
Reactions: mareco


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση, αλήθεια...

Εννοείς γιατί σε έκανα tag στο #370?
Επειδή, διαβάζοντας την εξέλιξη της συζήτησης από εκεί που την άφησα χθες βράδυ, θεώρησα ότι μου απηύθυνες το λόγο στο #356, όπου έθεσες και το ερώτημα, αν αυτό είναι εκείνο που εννοούν "εκθεσιακό". Γι'αυτό και μόνο.

Δεν συσχετίζω τη δική σου άποψη/αντίληψη/όραμα με αυτές τις πρακτικές.
Την δική μου συμφωνία εξέφρασα, στο συμπέρασμα της Mariusnas13 (το οποίο και παρέθεσα), γιατί πράγματι θεωρώ πως εκείνος που ενδιαφέρεται για έναν σκύλο show quality δεν θα τύχει ίδιας αντιμετώπισης.
 
  • Like
Reactions: mariunas13


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Δεν ήταν χιούμορ δηλαδή.
Οκ.

Θεωρώ δηλαδή, πως αν κάποιος ήθελε να ασχοληθεί με την εκτροφή, θα είχε να συζητήσει πολλά μαζί τους. Έχουν δυνατές συνεργασίες με εκτροφεία του εξωτερικού και νομίζω, πως κάποιες έχουν στόχο και την Crufts. Κάποιες...
Άλλες, απλά σου εξηγούν, το γιατί το toy είναι πιο ακριβό...
Γράφοντας "μαζί τους", ποιους εννοείς;

Αυτούς που λένε με πεντιγκρι 1000, χωρις πεντιγκρι 500;;;

Κοίτα τώρα εδώ πως ξεκινάει το μπέρδεμα

Γράφω εγώ στο #244

"Άλλο είναι η ΜΗ ύπαρξη πεντιγκρι και άλλο να μην θες να δώσεις ένα υπαρκτό πεντιγκρι.
Όλο αυτό ξεκινάει πρακτικά από τα εκτροφικα δικαιώματα που στην πράξη δίνει η ύπαρξη και μόνο πεντιγκρι στην Ελλάδα.

Εάν λοιπόν δεν θες ο σκυλος που δίνεις να αναπαραχθει και να βλέπεις κουτάβια του σκύλου σου αριστερά και δεξιά, πρέπει μόνος σου να βρεις τρόπους να το εξασφαλίσεις.
Ένας από αυτούς είναι να μην δώσεις αυτά τα δικαιώματα μέσω του πεντιγκρί.
Άλλος πιο δραστικό είναι να δώσεις το σκυλάκι στειρωμενο.
Αλλιώς με την κυνολογικη αρχή που έχουμε, επαφιεσαι στην καλή πίστη.
Κι αν σου κάτσει;;;;"


Περιγράφω τον συλλογισμό που οδηγεί αρκετούς εκτροφεις (δεδομένων των συνθηκών με τον ΚΟΕ) να θέλουν να προστατεύουν και να μη θέλουν να ζευγαρωσει ο σκυλος που δίνουν και κάποιους τρόπους που μπορούν να το πετύχουν. Σε αυτούς τους τρόπους υπάρχει και η συνιδιοκτησία.

Εγώ λοιπόν συμφωνώ απόλυτα με τον συλλογισμό και συζητάω καλόπιστα τους τρόπους.
Το ιδανικό είναι το αυτονόητο, το ότι ένας σκύλος δηλαδή συνοδεύεται από το pedigree του και ο ΚΟΕ θα έπρεπε να έχει δικλείδες ασφαλείας ώστε να αποτρέπει τον κάθε τυχαρπαστο να ζευγαρωνει έναν σκύλο απλά και μόνο επειδή έχει pedigree.
Δεδομένων όμως των συνθηκών, χρειάζεται ένας τρόπος προστασίας.
Δεν φτάνουν τα λόγια και οι υποσχέσεις γιατί πολλοί άνθρωποι αλλα λένε και άλλα κάνουν.

Το "με πεντιγκρι 1000 αν θες εκθέσεις κλπ και χωρις πεντιγκρι 500 αφού δεν σε ενδιαφέρει" δεν έχει σχέση με αυτό που αναφέρω. Και αν από πίσω υπάρχει ο συλλογισμός που αναφέρω, το κάνουν εντελώς λάθος και περνάνε εντελώς λάθος μήνυμα.

Και ουδεμία σχέση έχει αυτό με εκθεσιακα σκυλακια.
Απολύτως καμία σχέση.

Όταν εγώ γράφω στο #241

"Δεν έχουν την ίδια τιμή ένα πετ, ένα show potential ή ένας show quality σκύλος, ουτε απευθύνονται στους ίδιους ανθρώπους."

Δεν εννοω πως είναι show σκυλάκι αυτό που δίνουν με pedigree 1000 και pet σκυλάκι, αυτό που σου κάνουν έκπτωση και στο δίνουν χωρίς.

Αυτά είναι καραγκιοζιλικια.
Αυτά που κάνουν αυτοί που τα κάνουν εννοώ για να μην παρεξηγηθω

Είναι σαν να συγκρίνουμε μήλα με αυτοκίνητα
Ούτε καν πορτοκάλια.
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
"Δεν έχουν την ίδια τιμή ένα πετ, ένα show potential ή ένας show quality σκύλος, ουτε απευθύνονται στους ίδιους ανθρώπους."
Αυτό είναι το σημαντικότερο που λες κι εκεί κολλάει και το να μη μπλέκουν τους κοινούς ενδιαφερόμενους με αυτούς που έχουν πιο στοχευμένη πρόθεση.
Κάπου εδώ εμπλέκεται και ο δόλος.
Το θέμα είναι κομπλικέ λοιπόν γιατί η ίδια πληροφορία (το potential του εκαστοτε κουταβιου δλδ) είτε αληθής είτε αναληθής χρησιμοποιείται για περισσότερους σκοπούς από αυτόν που θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρος.
Γιατί το θες το σκυλάκι; Για σύντροφο απλώς; Τότε δεν ενδιαφέρεις τον εκτροφέα ως κάτι άλλο. Οφείλει να σε ξεψαχνίσει, αντιστοίχως να σου παρουσιάσει όσες πιστοποιήσεις πρέπει και να δεσμευτείτε αμφότεροι για το ηθικό του πράγματος και την ευζωία του πλάσματος.
Το θες για εκθέσεις ή δική σου εκτροφή;
Τότε πάει το πράγμα σε άλλη συνδιαλλαγή.
Τα ενδιάμεσα δυστυχώς έχουν την τάση να βρωμάνε ακριβώς γιατί συχνά κρύβεται δόλος.
Εκεί γίνεται το debate και ούτε εγώ εισέπραξα πως τα εκθεσειακά τα ταυτίζεις με τα κακώς κείμενα.

Το δίλημμα να προστατέψει ο εκτροφέας τη γραμμή του χωρίς άστοχες γέννες από μελλοντικούς κηδεμόνες, μη δίνοντας πεντιγκρί ή να προστατευτεί με τις πιστοποιήσεις που του αναλογούν ο δεύτερος, δεν θα έπρεπε να υπάρχει.
Οπου πεντιγκρί, δίνεται πεντιγκρί κι ας βρεθούν άλλες δικλείδες ασφαλείας.
Γιατί υπάρχουν κι αυτοί που τάζουν πεντιγκρί και ή δε δίνουν ή δίνουν ό,τι ναναι κι ερχονται κακομοίρηδες εδώ να καταθέσουν την εμπειρία τους για να τους κουνήσουμε και το δάχτυλο...δεν έψαξες καλά, την πάτησες κλπ.
Το να παρουσιάσεις πρωταθλητές ή υποψήφιους πρωταθλητές έτσι για θεωρητική γνώση σε έναν νιουμπά, δεν είναι μεμπτο, ειδικά αν δε στέκεται απλώς στο "η μις οκλαχόμα" για θάμπωμα αλλά περικλείει κι ένα κάρο άλλα πολύ σημαντικά δεδομένα που αφορούν ΚΑΙ τον απλό ενδιαφερόμενο.
Αλλο αυτό κι άλλο τα ενδιάμεσα παρατράγουδα ή όπως τα χαρακτήρισες κι εσύ....καραγκιοζιλίκια.

Οση γνώση μπορεί να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος θα είναι προς όφελός του. Αλλά μην απαιτούμε και ντοκτορά ή δεξιότητες εκθεσειακού κριτή από αυτόν ε; Σε αυτές τις διαφορές νιώθω μερικές φορές ότι τραβάς μια ευθεία γραμμή στο όλα ή τίποτα και ταυτίζεις τη δική σου οπτική με το μέσο άνθρωπο. Δε σε κατηγορώ. Σου επισημαίνω.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
ας βρεθούν άλλες δικλείδες ασφαλείας.
Να συζητήσετε πολύ ευχαρίστως, άλλες δικλείδες ασφαλείας, αλλα ας ξεκαθαρίσετε πρώτα τα βασικά.

Γιατί αυτό που βλέπω δυστυχώς είναι πως όλοι αυτοί οι θεατρίνοι έχουν πατήσει πάνω σε όλες τις πρακτικές της σωστής εκτροφής και παίζουν επιτυχώς τον ρόλο ενός δηθεν εκτροφεα.
Για οσκαρ είναι.

Δεν φανταζομουν πως έχει φτάσει εκεί το "επίπεδο" . Κάτι ψιλιαζομουν αλλά αυτό ειλικρινά με ξεπερνά.

Άρα τι κάθομαι και γράφω...
Βγήκα και "ένας από αυτούς" από πάνω.

Κρίμα
 
  • Like
Reactions: mariunas13




p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Δεν ήταν χιούμορ δηλαδή.
Οκ.



Γράφοντας "μαζί τους", ποιους εννοείς;

Αυτούς που λένε με πεντιγκρι 1000, χωρις πεντιγκρι 500;;;

Προφανώς, αυτούς εννοώ! Ποιον θα εννοούσα, δηλαδή? Εσένα??
Και λέω, πως αυτή η κατηγορία εκτροφέων, ξέρει πολύ καλά να ξεχωρίζει τον εκθεσιακό σκύλο (αυτόν που εννοείς στο #241).
Τι είπα δηλαδή που πυροδότησε αυτήν την αντίδραση? Ότι οι σκύλοι τους θριαμβεύουν στο εξωτερικό? Τα αποτελέσματα των εκθέσεων το λένε! Και βάσει αυτών, είπα ότι όταν κάποιος μιλήσει μαζί τους για να αποκτήσει έναν σκύλο show potential ή quality, δεν θα τον αντιμετωπίσουν όπως την Κούλα, την Σούλα, την Τούλα, στις οποίες αραδιάζουν τα περί προστασίας της εκτροφής, ως άμεσα εξαρτώμενη με την αύξηση ή τη μείωση της τιμής του ίδιου κουταβιού!


Κοίτα τώρα εδώ πως ξεκινάει το μπέρδεμα

Γράφω εγώ στο #244

"Άλλο είναι η ΜΗ ύπαρξη πεντιγκρι και άλλο να μην θες να δώσεις ένα υπαρκτό πεντιγκρι.
Όλο αυτό ξεκινάει πρακτικά από τα εκτροφικα δικαιώματα που στην πράξη δίνει η ύπαρξη και μόνο πεντιγκρι στην Ελλάδα.

Εάν λοιπόν δεν θες ο σκυλος που δίνεις να αναπαραχθει και να βλέπεις κουτάβια του σκύλου σου αριστερά και δεξιά, πρέπει μόνος σου να βρεις τρόπους να το εξασφαλίσεις.
Ένας από αυτούς είναι να μην δώσεις αυτά τα δικαιώματα μέσω του πεντιγκρί.
Άλλος πιο δραστικό είναι να δώσεις το σκυλάκι στειρωμενο.
Αλλιώς με την κυνολογικη αρχή που έχουμε, επαφιεσαι στην καλή πίστη.
Κι αν σου κάτσει;;;;"


Περιγράφω τον συλλογισμό που οδηγεί αρκετούς εκτροφεις (δεδομένων των συνθηκών με τον ΚΟΕ) να θέλουν να προστατεύουν και να μη θέλουν να ζευγαρωσει ο σκυλος που δίνουν και κάποιους τρόπους που μπορούν να το πετύχουν. Σε αυτούς τους τρόπους υπάρχει και η συνιδιοκτησία.

Συμφωνώ! Εσύ μιλάς για την μερίδα των εκτροφέων που με σεβασμό στη φυλή θέλουν να αποτρέψουν την άσκοπη αναπαραγωγή της, ειδικά πάνω στον δικό τους κόπο και με την βαρύτητα των δικών τους pedigrees και με αυτό συμφωνώ απόλυτα, το σέβομαι και ως λύση σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες, βρίσκω μόνο την συνιδιοκτησία. Μέχρι να στειρωθεί ο σκύλος τουλάχιστον και να αποδείξει ο κηδεμόνας ότι πράγματι δεν σκόπευε να το αναπαράξει.
Η συζήτηση όμως, δεν γίνεται για αυτήν την μερίδα των εκτροφέων. Γίνεται για εκείνους, που έχουν ως λύση την παρακράτηση του pedigree και τη μείωση της τιμής. Πολλοί το δέχονται. Οκ. Εγώ δεν συμφωνώ. Ούτε κι εσύ, όπως ξεκάθαρα (για μένα) διατυπώνεις. Άρα πως θίγεσαι με αυτό που λέω?


Εγώ λοιπόν συμφωνώ απόλυτα με τον συλλογισμό και συζητάω καλόπιστα τους τρόπους.
Το ιδανικό είναι το αυτονόητο, το ότι ένας σκύλος δηλαδή συνοδεύεται από το pedigree του και ο ΚΟΕ θα έπρεπε να έχει δικλείδες ασφαλείας ώστε να αποτρέπει τον κάθε τυχαρπαστο να ζευγαρωνει έναν σκύλο απλά και μόνο επειδή έχει pedigree.
Δεδομένων όμως των συνθηκών, χρειάζεται ένας τρόπος προστασίας.
Δεν φτάνουν τα λόγια και οι υποσχέσεις γιατί πολλοί άνθρωποι αλλα λένε και άλλα κάνουν.

Το "με πεντιγκρι 1000 αν θες εκθέσεις κλπ και χωρις πεντιγκρι 500 αφού δεν σε ενδιαφέρει" δεν έχει σχέση με αυτό που αναφέρω. Και αν από πίσω υπάρχει ο συλλογισμός που αναφέρω, το κάνουν εντελώς λάθος και περνάνε εντελώς λάθος μήνυμα.

Και ουδεμία σχέση έχει αυτό με εκθεσιακα σκυλακια.
Απολύτως καμία σχέση.

Τέλεια, συμφωνώ. Πότε τα συσχέτισα?? Εδώ, μόλις χθες κατάλαβες ότι η τιμή αυξομειώνεται στο ίδιο κουτάβι! Πως θα μπορούσα να συμπεράνω ότι υποστηρίζεις και συσχετίζεις την τακτική??

Όταν εγώ γράφω στο #241

"Δεν έχουν την ίδια τιμή ένα πετ, ένα show potential ή ένας show quality σκύλος, ουτε απευθύνονται στους ίδιους ανθρώπους."

Δεν εννοω πως είναι show σκυλάκι αυτό που δίνουν με pedigree 1000 και pet σκυλάκι, αυτό που σου κάνουν έκπτωση και στο δίνουν χωρίς.

Προφανώς και όχι! Και οι ίδιοι το ξέρουν! Ο μέσος ενδιαφερόμενος δεν το ξέρει! Τσιμπάνε λοιπόν με το εκθεσιακό, δεν τους ενδιαφέρει και η έκθεση επί της ουσίας (οπότε τι να το κάνουν και αυτό το ρημάδι το pedigree??) και κλείνεται η συμφωνία με αμφίπλευρη ικανοποίηση. Δεν θα τις πουν αυτές τις μπούρδες όμως σε κάποιον που γνωρίζει και το έχει ψάξει και είναι σε θέση να διακρίνει τις λεπτομέρειες που καθιστούν ένα κουτάβι "ποιοτικότερο" από ένα άλλο! Γιατί συγχέουμε αυτό, με τη δική σου κοσμοθεωρία? Ή τουλάχιστον, γιατί πιστεύεις ότι εγώ συγχέω με αυτό τη δική σου κοσμοθεωρία??

Αυτά είναι καραγκιοζιλικια.
Αυτά που κάνουν αυτοί που τα κάνουν εννοώ για να μην παρεξηγηθω

Είναι σαν να συγκρίνουμε μήλα με αυτοκίνητα
Ούτε καν πορτοκάλια.
Απαντήσεις, εντός...
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Προφανώς, αυτούς εννοώ!
Ανθρώπινα και όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους που τους προσεγγίζουν, κατά την γνώμη μου φέρονται με εντελως λάθος και αθλιο τρόπο.
Ανεξάρτητα από τι κάνουν εκτροφικα, αν πάνε crufts ή δεν ξέρω γω τι άλλο.

Ο μέσος ενδιαφερόμενος δεν το ξέρει!
Αυτό είναι πρόβλημα.
Γιατί όπως γράφεις κι εσύ :
Δεν θα τις πουν αυτές τις μπούρδες όμως σε κάποιον που γνωρίζει και το έχει ψάξει και είναι σε θέση να διακρίνει τις λεπτομέρειες που καθιστούν ένα κουτάβι "ποιοτικότερο" από ένα άλλο
Αν ήξερε λοιπόν τα της φυλής που τόσο κοπτεται να αποκτήσει θα μπορούσε να προστατευτεί.
Αυτό λέω και λέω και ξαναλέω και ξαναματαλεω.

Οχι (μου λέτε)
Είναι υπερβολή, θες ντοκτορά.

Οκ.
Βρίσκουν λοιπόν και τα κάνουν γιατί όχι μόνο ο μέσος ενδιαφερόμενος δεν ξέρει, αλλά αρνειται και να μάθει.
Όχι τα της εκτροφής και πως κληρονομειται το agouti...
Αλλά τα της φυλής που θέλει να αποκτήσει

Η συζήτηση όμως, δεν γίνεται για αυτήν την μερίδα των εκτροφέων. Γίνεται για εκείνους, που έχουν ως λύση την παρακράτηση του pedigree και τη μείωση της τιμής. Πολλοί το δέχονται. Οκ. Εγώ δεν συμφωνώ. Ούτε κι εσύ, όπως ξεκάθαρα (για μένα) διατυπώνεις.
Να και το μεγάλο πρόβλημα
Έλα που εγώ δεν το ήξερα...
Εγώ δεν αναφερόμουν σε αυτούς.
Και λέγαμε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.931
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95