Πρώτη φορά ταξίδι!


nikolapetr

New Member
7 Αυγούστου 2025
1
0
25
Καλησπέρα! Έχω έναν κούκλο ελληνικό ποιμενικό κ είναι 5 μισή μηνών... Την άλλη βδομάδα θα ταξιδέψω με πλοίο μαζί του .. είναι 8 ώρες ταξίδι κ έχω λίγο αγχωθει με το πώς θα αντιδράσει ο σκύλος... Έχω αποφασίσει να τον έχω μαζί στο εξωτερικό σαλόνι στο κατάστρωμα κ να μην τον βάλω στα ειδικά κλουβιά φύλαξης του καραβιού για τον λόγο ότι θέλω να είμαι κοντά του για να μην φοβηθεί η αγχωθει περισσοτερο.. γενικά είναι φυσικός με άλλα ζώα κ πολύ με ανθρώπους.. ήθελα να ρωτήσω αν έχετε κάποια εμπειρία πάνω στο θεμα τι θα πρέπει να προσέξω κ τι θα χρειαστώ μαζί μου κατά την διάρκεια του ταξιδιού...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.858
8.066
Καλώς ήρθες.
Μίλα με την ακτοπλοϊκή εταιρεία και μάθε ακριβώς τι επιτρέπεται. Ανάφερε τους ότι δεν σκοπεύεις να τον βάλεις σε κλουβί αλλά να τον έχεις μαζί σου κατάστρωμα.
Έχε μαζί βιβλιάριο με εμβόλια, σακουλάκια για κακά, μπουκάλι με νερό για να ξεπλύνεις τσίσα από κατάστρωμα, μπολάκι για νερό και φαγητό. Μπορεί να χρειαστεί και φίμωτρο για να κυκλοφορεί στο κατάστρωμα, έχε το μαζί σου και μην του το βάλεις αν δεν προκύψει θέμα. Πηγαινε νωρίς να πιάσεις ένα καλό μέρος με σκια αν ταξιδεύεις πρωινές ώρες. Εναλλακτικά επειδή είναι πολλές οι ώρες σκέψου για καμπίνα. Δεν χρειάζεται να σου πω ότι θα πρέπει να τον έχεις πάει βόλτα πριν επιβιβαστείτε. Καλό σας ταξίδι!
 
  • Like
Reactions: mareco


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.858
8.066
Ξέχασα να σου πω αν δεν τον έχεις τσιπάρει να το κάνεις. Μπορεί να ζητηθεί και είναι υποχρεωτικό.
 
  • Like
Reactions: mareco


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.958
20.385
Να σου πω, τι θα έκανα εγώ:

Για αρχή, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσεις με την ακτοπλοική όπως προτείνει η φίλη l.Kyveli.
Δεν είναι υποχρεωτικό να τον έχεις στις σκυλιέρες. Αν όμως ήταν ή το επιλέξεις, ΕΓΩ θα είχα ένα λουκέτο μαζί μου. Σε περίπτωση που επιτρέπεται να το χρησιμοιήσεις, θα το έκανα ασυζητητί. Ποτέ δεν ξέρεις ποιός βλάκας, θα θεωρήσει καλή ιδέα, να ανοίξει το πορτάκι.

Chip είναι αυτονόητο. Κολάρο ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΑ, με ταυτότητα επίσης. Φίμωτρο μαζί σου, εννοείται. Είναι υποχρεωτικό. Τα εμβόλιά του να είναι Ok. Κατέβασε και τα στοιχεία του στο gov.wallet να τα έχεις ανά πάσα στιγμή τυχόν ζητηθούν.

Νομίζω ότι θα προτιμούσα να τον έχω με σαμαράκι, με συνεχή επίβλεψη για την περίπτωση, που θα αποφασίσει να το μασουλήσει, όπως και το λουρί με το οποίο θα τον έχεις δεμένο. Μπορεί να του είχα αλυσιδένιο.

Χαρτί κουζίνας ή χαρτοβάμβακες. Τεράστια μωρομάντηλα. Ενα μπουκαλάκι με σαπουνόνερο, για την περίπτωση που χρειαστεί να καθαρίσεις ότι κάνει.

Θα τον είχα νηστικό, για πάρα πολλές ώρες πριν. Απότιστο επίσης.
Κροκέτες και νεράκι όμως απαραίτητα μαζί, να παίρνει τις ελάχιστες δόσεις του ανά τακτά, εν πλω.

Περπάτημα στο λιμάνι πριν την επιβίβαση, για άδειασμα κυστών, απαραίτητα.

Αν δεν είσαι μόνος/μόνη, και είναι κάποιος ΣΥΝΕΧΕΙΑ με το σκυλάκι, όλα θα πάνε καλά.
Σε αντίθετη περίπτωση, ΕΓΩ θα είχα κι ένα soft crate μαζί, για την περίπτωση που θελήσω να πάω εγώ τουαλέτα, και χρειαστεί να μείνει μόνος. Κακό σενάριο, όπως και επίφοβο το soft για μασούλημα, αλλά οφείλω να το αναφέρω.

Οπως πρέπει να αναφέρω, να έχεις ψαχτεί απο πριν φύγεις, για κτηνίατρο στο μέρος που θα πας. Αχρείαστος να είναι. Και φυσικά να έχεις μαζί σου φαρμακείο με κάποια βασικά για ώρα ανάγκης. Μίλα με τον γιατρό σου. Μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο, το να μην ψάχνεσαι την ώρα της ανάγκης.

Καλές διακοπές και βάλε μας και καμιά φωτό του. Τα τσοπάνια είναι τα ομορφότερα μωρά, πιστεύω.
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli and GRDANE


Άννα34

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2021
114
234
48
Καλησπέρα. Ταξιδεψα πέρυσι με το σκύλο μου μαζί για πρώτη φορά. Δεν ξέρω αν το έχεις υπόψιν σου, θα πρέπει να του βγάλεις εισιτήριο (δωρεάν φυσικα) αλλά με αυτό τον τρόπο τον δηλώνεις. Οπότε εκεί θα δηλώσεις πού θα τον έχεις και εκεί θα πρέπει να βάλεις απαραίτητα τον αριθμό του τσιπακίου.
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli and mareco


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.656
11.069
Athens
Όταν ταξίδευα πάντως με τα 2 γαλλάκια και το staffordshire bull terier (τα γράφω για τα μεγέθη), 3 στο σύνολο, κουβάλαγα και 2 κρέιτ μαζί, 1 μεγάλο και 1 μεσαίο. Οκ μου έβγαινε η πίστη στο μπες-βγες στο πλοίο και χρειάζονται 2 άτομα, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος να μπορέσεις να αράξεις κάπου και να έχεις ήρεμο ταξίδι. Κατάστρωμα εννοείται.
Πήγαινα νωρίς στο καράβι για να καβαντζώσω καμια απόμερη άκρη.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μηνύματα
900.222
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr