Κάλλιο αργά.. παρά αργότερα..


_Goofy

Well-Known Member
8 Μαρτίου 2021
50
59
Η άνοιξη μας φτιάχνει την διάθεση! Η φύση που αναγεννιέται , τα αρώματα από τα λουλούδια που ανθίζουν , τα χρώματα και η αναμονή για το lockdown που θα τελειώσει, όλα αυτά όσο να ‘ναι μας ανεβάζουν ψυχολογικά.

Αν λοιπόν αυτά συνδυαστούν και με την ολοκλήρωση μιας μακράς περιόδου αναμονής, η οποία διήρκησε σχεδόν 1,5 χρόνο, για την έλευση του νέου μέλους (κουταβίνα American Akita), τότε μιλάμε για έναν ιδανικό και ταυτόχρονα εκρηκτικό συνδυασμό.

Εντός της επόμενης εβδομάδας λοιπόν, η κουτάβα μου, μιας κι έγινε ήδη 70 ημερών, θα έρθει στο σπίτι της. Ολοκληρώνεται λοιπόν με αυτόν τον τρόπο ένα ‘ταξίδι’ που ξεκίνησε στο τέλος του 2019, με καθυστέρηση 23 ετών (ο έρωτας για τη φυλή αρχίζει στο μακρινό 1996, εξ’ ου και ο τίτλος).

Είχα την τιμή λοιπόν να επικοινωνήσω με τους περισσότερους, αν όχι όλους, τους εγχώριους εκτροφείς της φυλής, να ανταλλάξουμε απόψεις και σύμφωνα με τα κριτήρια μου (η ανάγνωση του forum όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλλε καθοριστικά), να κατασταλάξω σε εκείνον που θεώρησα ότι οι εκτροφικοί του στόχοι, αλλά ταυτόχρονα και ο άνθρωπος εκτροφέας ταιριάζει στα δικά μου θέλω.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας , που τόσα χρόνια γράφοντας τις εμπειρίες σας, έχετε συμβάλει τόσο ευεργετικά (ο καθένας με τον τρόπο του), ώστε το ‘ταξίδι’ αυτό να αφήνει μόνο όμορφες πινελιές και αναμνήσεις. Εν’ αναμονή λίγων ημερών λοιπόν, ώστε να σας παρουσιάσω με πάσα λεπτομέρεια την υπέροχη κουτάβα μου…
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Εμφανισιακά μου αρέσουν πολύ!
Με το καλό να σου έρθει η μικρούλα!
 
  • Like
Reactions: _Goofy






aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
65
Τι κουκλάκι που είναι. Ψυχουλακι. Αντε με το καλό. Σε τι ηλικία θα έρθει στο σπίτι?? Γιατί τόσα χρόνια αναμονή?? Είχες άλλο σκυλάκι?? Φαντάζομαι το σπίτι τώρα θα είναι γεμάτο με την προίκα της.
 


_Goofy

Well-Known Member
8 Μαρτίου 2021
50
59
Τι κουκλάκι που είναι. Ψυχουλακι. Αντε με το καλό. Σε τι ηλικία θα έρθει στο σπίτι?? Γιατί τόσα χρόνια αναμονή?? Είχες άλλο σκυλάκι?? Φαντάζομαι το σπίτι τώρα θα είναι γεμάτο με την προίκα της.
Ευχαριστώ πολύ κυρία Αλέκα.
Σπίτι θα έρθει εντός της εβδομάδας και θα είναι λίγο μεγαλύτερο από 70 ημερών.
Τα χρόνια αναμονής οφείλονται στο γεγονός των κατάλληλων συνθηκών. Είναι μια ιδιαίτερη φυλή και απλά περίμενα πότε θα είμαι έτοιμος να την αναλάβω (Σπίτι, ηλικία παιδιών, ωριμότητα δική μου, εμπειρία με σκύλους κλπ).
Ο τελευταίος 1,5 χρόνος, πέρασε αναζητώντας πρώτα τον κατάλληλο εκτροφέα και στη συνέχεια περιμένοντας την κατάλληλη γέννα.
Σκυλάκια υπήρχαν πάντα στη ζωή μου. Καθαρόαιμο είναι το πρώτο. Από όταν σαν παιδί ζούσα με τους γονείς μου και μάζευα κάθε παρατημένο, κουτσό, στραβό κλπ, μέχρι και το 2017 που πέθανε ο τελευταίος σκύλος που είχα.
Από προίκα, πιστέψτε με δεν θα έχει παράπονο... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
 


_Goofy

Well-Known Member
8 Μαρτίου 2021
50
59
Και ΝΑΙ! Η μικρή εμβολιάστηκε για 2η φορά πριν λίγο. Δύο μερούλες ακόμη για να βεβαιωθεί ότι όλα είναι εντάξει. Παρασκευή ξημερώματα αναχωρεί από Β. Ελλάδα και έρχεται! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
 


aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
65
Φανταζομαι οτι Πεμπτη βραδυ θα υπαρχει ολονυχτια στο σπιτι :LOL:. Και πως θα ταξιδεψει απο την βορεια Ελλαδα, θα την φερει ο εκτροφεας?? Αντε θα περιμενουμε την πρωτη της φωτογραφια απο το κρεβατι της (ονομα εχεις πει και δεν το θυμαμαι εγω?)
 
  • Haha
  • Like
Reactions: Aliki V. and _Goofy


_Goofy

Well-Known Member
8 Μαρτίου 2021
50
59
Φανταζομαι οτι Πεμπτη βραδυ θα υπαρχει ολονυχτια στο σπιτι :LOL:. Και πως θα ταξιδεψει απο την βορεια Ελλαδα, θα την φερει ο εκτροφεας?? Αντε θα περιμενουμε την πρωτη της φωτογραφια απο το κρεβατι της (ονομα εχεις πει και δεν το θυμαμαι εγω?)
Ο εκτροφέας θα την κατεβάσει ναι. Συνολικά θα έρθει με 3 κουτάβια. Όνομα όχι δεν έχω γράψει ακόμη. Την Παρασκευή με το καλό.
 
  • Like
Reactions: aleka1


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.681
4.317
42
www.proudtobegreek.eu
Με το καλό να το δεχτείτε το νέο μέλος.Με ποια κριτήρια διάλεξες εκτροφέα?Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας ώστε να ενημερωθούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι?
 
  • Like
Reactions: BiggBilly


_Goofy

Well-Known Member
8 Μαρτίου 2021
50
59
Με το καλό να το δεχτείτε το νέο μέλος.Με ποια κριτήρια διάλεξες εκτροφέα?Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας ώστε να ενημερωθούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι?
Ευχαριστώ πολύ.
Ήταν πολύ πιο εύκολο από ότι περίμενα! Βέβαια το αυτό το κατάλαβα, όταν ήρθα σε επικοινωνία με τον εκτροφέα μου.
Γενικά, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει με όλες τις φυλές, αλλά για τα American Akita, θα έλεγα ότι ήθελε αρκετό ψάξιμο για να τους ξετρυπώσεις όλους. Είχα αποφασίσει μέσα μου, ότι θα μιλήσω πρώτα με όσους περισσότερους μπορούσα, πριν λάβω την απόφαση.
Αρχικά μίλησα με τους 2 πιο γνωστούς που βγαίνουν με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Μάλιστα ό ένας εξ αυτών έχει παρουσιαστεί και σε τηλεοπτικές εκπομπές οπότε ήταν σχετικά πιο εύκολη η συλλογή πληροφοριών για την εκτροφή του.
Όταν λοιπόν ξεκίνησε το 'παιχνίδι', άρχισα να διαπιστώνω τις τεράστιες διαφορές, καθώς και νοοτροπίες που επικρατούν στον χώρο. Εδώ να διευκρινίσω, πως είμαι fun των θηλυκών σκύλων:love:, για πολλούς προσωπικούς λόγους (όχι αναπαραγωγή). Ανήκω σε εκείνους, που πάντα στειρώνουν την σκύλα τους.
Στην ουσία του θέματος λοιπόν...
Κάποιοι θεωρούν τον θηλυκό σκύλο ως 'επένδυση' (αυτή ακριβώς ήταν η λέξη που χρησιμοποίησαν). Απαίτησαν να γίνει τουλάχιστον 1 γέννα (σεβαστό, κατανοητό, αλλά προσωπικά δεν θα έμπαινα ποτέ σε αυτή τη διαδικασία). Συνεπώς αποκλείστηκαν χωρίς να προχωρήσουμε σε πιο ουσιαστικές λεπτομέρειες.
Κάποιες άλλες ψυχές, οι οποίες μάλιστα αυτοαποκαλούνται 'εραστές' αυτής της τόσο ιδιαίτερης (όπως την χαρακτήρισαν) φυλής, και όχι εκτροφείς, επί 20 λεπτά στο τηλέφωνο, έθαβαν όλους τους υπόλοιπους (με ονοματεπώνυμα) και προσπαθούσαν να με πείσουν ότι τα δικά τους σκυλιά είναι τα top του πλανήτη! Κυριολεκτικά! Μάλιστα, ο ένας, λίγο έως πολύ, μου είπε ότι δεν τον χωράει η εγχώρια αγορά και ότι τα σκυλιά του τα στέλνει αυστηρά στο εξωτερικό. Μου τόνισε επίσης ότι είμαι τυχερός, διότι τον επόμενο μήνα περίμενε σκύλα του να έχει οίστρο και θα τη ζευγάρωνε με τον top πρωταθλητή. Ο οποίος ήταν γιος του καλύτερου του σκύλου. Ο οποίος σε ερώτησή μου, μου ανέφερε ότι πέθανε ξαφνικά τον προηγούμενο μήνα σε ηλικία 6 ετών και ότι ακόμη ψάχνουν την αιτία! Αποκλεισμός έτσι κι αλλιώς.
Οι επόμενοι 2, ήταν φανταστικοί. Το μόνο ενοχλητικό, ήταν πως κάθε 3 λεπτά, μου τόνιζαν πως είναι από τους λίγους επίσημους εκτροφείς και πως είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που μπορούν να δώσουν απόδειξη. Πολύ καλά σκυλιά. Πολύ καλά λόγια. Με εξετάσεις, με τα πάντα. Βέβαια ο ένας (όπως και ο famous της τηλεόρασης), κάθε λίγο μου υπενθύμιζαν, πως χωρίς προκαταβολή δεν έκαναν σοβαρή συζήτηση. Ποτέ δεν έφερα την παραμικρή αντίρρηση σε αυτό. Ίσα - ίσα που το βρίσκω και λογικό. Ο δεύτερος, μου τόνισε δε, πως σε μελλοντικούς ιδιοκτήτες θηλυκών σκύλων, δίνει απλή φωτοτυπία του pedigree, για να αποφύγει την εκμετάλλευση του εκτροφείου του, σε γέννες ιδιωτών. Μου εξήγησε πως είχε συμβεί στο παρελθόν και μου τόνισε ότι εφόσον επιθυμούσα να στειρώσω τη σκύλα, τότε θα μου έστελνε και το γνήσιο pedigree.
Κάπως έτσι λοιπόν, προσανατολίστηκα στους τελευταίους (αισίως φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2020). Τον Σεπτέμβριο (θα έπαιρνα την τελική απόφαση), πηγαίνοντας να πάρω την κόρη μου από το σχολείο (Γ΄ Δημοτικού), βλέπω μια μαμά να περιμένει, κρατώντας κουτάβι American Akita!!! Καρφί επάνω της ο δικός σου λοιπόν (ούτε καμάκι να έκανα :giggle: ) και αρχίζω σαν G3 :p(οι αρσενικοί καταλαβαίνουν)να την 'πυροβολώ' με ένα σκασμό ερωτήσεις. Η κυρία λοιπόν, με πληροφόρησε ότι είναι το 3ο American Akita που αγοράζουν στην οικογένεια! Ενεργά και τα 3!!! Με διαφορά 2 ετών το ένα από το άλλο. Πως έχουν πάθει σοκ με τα συγκεκριμένα σκυλιά, πως μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αυτά (3 παιδιά) και πως γενικά παρότι είχαν στο παρελθόν διάφορους σκύλους, με τα συγκεκριμένα δεν μπορούν να περιγράψουν την διαφορά! Δεν είχε ιδέα πως λεγόταν ο εκτροφέας (μου διευκρίνισε πως ο σύζυγός της, έχει ασχοληθεί με αυτό) και πήρε το τηλέφωνό μου για να επικοινωνήσει εκείνος με εμένα. Πράγματι, το ίδιο βράδυ με πήρε ο άνθρωπος, μου εκθείασε τον εκτροφέα του (δεν τον είχα βρει εγώ στην αναζήτησή μου) και μου έδωσε στοιχεία επικοινωνίας. Εννοείται ότι την άλλη μέρα τους επισκέφτηκα σπίτι του και είδα τα σκυλιά από κοντά (4 ετών αρσενικό, 2 ετών αρσενικό, 5μηνών θηλυκό). Εκεί μου ανέλυσε τα πάντα για την συμβίωση μαζί τους και πήρε επιτόπου τον εκτροφέα του, με σύστησε και έγινε η πρώτη κουβέντα.
Με τον συγκεκριμένο εκτροφέα από τότε, μιλάγαμε σχεδόν καθημερινά (χωρίς να έχω δεσμευτεί ότι θα πάρω σκύλο από εκείνον), με ενημέρωνε για ότι χαζομάρα ρωτούσα χωρίς ποτέ να δυσανασχετήσει. Με πληροφόρησε σχετικά με το πώς απέκτησε το συγκεκριμένο 'ψώνιο', πως έχει αυτή τη στιγμή 11 Akita, για τις ηλικίες των σκύλων του, για τις εξετάσεις τους, για τα pedigree, για τη διατροφή τους, τη συμβίωση μαζί τους, τις ιδιαιτερότητές τους, το πόσο ανθρωποκεντρικά είναι, κλπ κλπ. Μου πρότεινε να μεσολαβήσει και να επισκεφτώ ιδιοκτήτες σκύλων του στην Αθήνα. Δυστυχώς, μας πρόλαβε η καραντίνα και δεν μπόρεσα να πάω στην Θεσσαλονίκη να τον γνωρίσω από κοντά και να δω τις εγκαταστάσεις του. Βέβαια, μιλήσαμε άπειρες φορές με video κλήση και μου έστειλε ότι χαρτιά και αν ζήτησα. Εδώ να σημειώσω πως διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο, ο 'γείτονας' με τα Akita. Εκείνος, έχει ανέβει 5 φορές στο συγκεκριμένο εκτροφείο, είχε και εκείνος φωτογραφίες και video και μου επιβεβαίωσε όλα όσα μου έλεγε ο εκτροφέας!
Κάπως έτσι κατέληξα. Από τη στιγμή εκείνη (μέσα Νοεμβρίου), είχα συνεχή επαφή μαζί του. Με ενημέρωσε ότι γινόταν προσπάθεια ζευγαρώματος, η οποία ήταν επιτυχής. Μου έστειλε τα pedigree του ζευγαριού και διάφορες εξετάσεις. Μου τόνισε να μην έχω κανένα άγχος σχετικά με δυσπλασία και μου εξήγησε αρκετά πράγματα. Μου διευκρίνισε επίσης πως από τη συγκεκριμένη γέννα, ένα θηλυκό θα κράταγε ο ίδιος και πως ήμουν ο επόμενος για θηλυκό. Τα κουτάβια γεννήθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου. Με ενημέρωσε και με παρακάλεσε να μην συζητάμε τίποτα που αφορά στα κουτάβια μέχρι να γίνουν 15 - 20 ημερών ώστε να . Το συγκεκριμένο διάστημα, μιλάγαμε καθημερινά για τα πάντα, όχι μόνο για τα σκυλιά. Μόλις έγιναν 15 ημερών, μου έστειλε χωρίς να με ενημερώσει video με ολόκληρη την κουταβοπαρέα! Συνολικά γεννήθηκαν 5 κουτάβια. Στάθηκα τυχερός διότι τα 3 από αυτά ήταν θηλυκά. Στάθηκα 2 φορές τυχερός, διότι το κουτάβι που μου έκανε κλικ στο 1ο video, ήταν θηλυκό και διαθέσιμο. Από τότε, μου στέλνει άπειρα video και φωτογραφίες, με ενημερώνει κάθε 2η μέρα για ότι προκύπτει. Για τη συμπεριφορά της κουταβίνας μου, την ανάπτυξή της, τους εμβολιασμούς, τις αποπαρασιτώσεις και όσο μεγάλωνε σχετικά με τον χαρακτήρα που αναπτύσσει.
Μου έχει στείλει εκπτωτικά κουπόνια για τροφή (δεν θα τα χρησιμοποιήσω), με ενημέρωσε πως τα πρώτα της προικιά θα τα φέρει εκείνος και μου έστειλε φωτογραφίες σε τι αφορούν, ώστε να μην αγοράζω τα ίδια διπλά.
Παρατήρηση: Όσες φόρες έθιξα το θέμα της προκαταβολής (έτοιμα τα είχα), μου απάντησε: Μην αγχώνεσαι φίλε μου. Το θέμα είναι να πάνε όλα καλά. Θα μου τα δώσεις τι το σκέφτεσαι?

Προσωπικά, δεν νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι διαφορετικό από τον οποιοδήποτε εκτροφέα....
Να μην το ξεχάσω, όταν ξεκίνησε να μου λέει για εκθέσεις που κατά καιρούς έχουν λάβει μέρος σκυλιά του σε εσωτερικό και εξωτερικό δεν έδωσα ιδιαίτερη βάση. Δεν το κατέχω και δεν με ενδιαφέρει το αντικείμενο.
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Μου έκανε εντύπωση ότι ό εκτροφέας ήξερε από την δεύτερη κιόλας εβδομάδα ποιο θηλυκό θα κρατήσει.
Η μορφολογία του κουταβιού φαίνεται περίπου στη όγδοη εβδομάδα.
 
  • Like
Reactions: saras and BiggBilly


_Goofy

Well-Known Member
8 Μαρτίου 2021
50
59
Πραγματικά δεν γνωρίζω να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Ούτε μου πέρασε από το μυαλό για να τον ρωτήσω. Ίσως οι γνώστες να έχουν κάποια ιδέα.
 


ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
123
Ειλικρινά έχω γνωρίσει πολλούς εκτροφείς σε πολλές εκθέσεις που συμμετέχω (διαφορετικών φυλών) αυτό που γίνεται με αυτήν την φυλή και τους εκτροφείς της "δεν υπάρχει"
Μίσος μεταξύ τους και πολύ κακία. Ξέρω τους ποιο πολλούς. Είναι απίθανοι οι τύποι!!!
 


_Goofy

Well-Known Member
8 Μαρτίου 2021
50
59
Ειλικρινά έχω γνωρίσει πολλούς εκτροφείς σε πολλές εκθέσεις που συμμετέχω (διαφορετικών φυλών) αυτό που γίνεται με αυτήν την φυλή και τους εκτροφείς της "δεν υπάρχει"
Μίσος μεταξύ τους και πολύ κακία. Ξέρω τους ποιο πολλούς. Είναι απίθανοι οι τύποι!!!
Δεν έχω εμπειρία για να κρίνω! Ειλικρινά όμως, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η συμπεριφορά αρκετών από όσους μίλησα.
 


ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
123
Μεγάλη πίτα στην αγορά καί όλοι θέλουν το μεγαλύτερο κομμάτι... τρελή μπίζνα.... μόδα μεγάλη η φυλή αυτή. Χαμός...
 


_Goofy

Well-Known Member
8 Μαρτίου 2021
50
59
Μεγάλη πίτα στην αγορά καί όλοι θέλουν το μεγαλύτερο κομμάτι... τρελή μπίζνα.... μόδα μεγάλη η φυλή αυτή. Χαμός...
Σοβαρά? Δεν είχα ιδέα. Ζήτημα αν έχω δει 2 φορές στη ζωή μου στην Ελλάδα. Αν δεν είχα τον συμφοιτητή μου στην Αγγλία που είχαν 3 American δεν θα γνώριζα καν την ύπαρξή τους. Απλά 2 χρόνια έζησα με αυτόν τον σκύλο και έπαθα σοκ..
 


ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
123
Εγώ βλέπω πολύ στενά τίς γεννες πού κάνουν μέσα στο χρόνο.... πολλά κουτάβια. Ενας θα σου πω από τον Μάιο μέχρι σήμερα έχει κάνει 3 γέννες..22 κουτάβια.... μόνο ένας.. κανένας δεν είναι "εκτροφέας"... Είναι όλοι τους "παραγωγοί"
 


_Goofy

Well-Known Member
8 Μαρτίου 2021
50
59
Χμμμμμ, τώρα που το αναφέρεις, μπορώ να επιβεβαιώσω, πώς με όσους μίλησα, όλοι τους είχαν διαθέσιμα κουτάβια, ή εγκυμονούσες θηλυκές, ή όπως ο δικός μου, σε οίστρο. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή όντως ισχύει αυτό που γράφεις (το οποίο δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω). Είσαι εκτροφέας κάποιας φυλής και παρακολουθείς τόσο στενά τι γίνεται, ή απλά χομπίστας;
Βέβαια, όταν ο άλλος έχει 10, 11 και 12 σκύλους, λογικό μου ακούγεται να κάνει 3 γέννες το χρόνο.
 


ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
123
Με τις εκθέσεις χομπίστας ... βρίσκω φίλους πάμε επαρχία Αθήνα 3μερα.. περνάμε καλά χάσουμε κερδίσουμε.φυσικα αν μπορώ με την δουλειά μου...και τα οικονομικά μου . παρακολουθώ τα προφίλ τους γιατί τους έχω φίλους. Πολλά κουτάβια φίλε... χαμός. Τυχαίνει να είμαστε μαζί στον ίδιο στίβο όταν είμαι σε έκθεση (ομάδα 5)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981