Κουτάβι - Πιπεριά


19 Ιουνίου 2021
7
0
36
Καλησπέρα παιδιά.

Πρόσφατα απέκτησα ένα κουταβάκι Μαλινουά και όπως όλα τα κουτάβια δαγκώνει τα πάντα. Ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με ζημιές μιας και τον έχουμε τον μικρό σε ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς έπιπλα, ενώ για όταν λείπουμε τον έχουμε μάθει και στο crate.

Τις ώρες όμως που περνάει στο υπόλοιπό σπίτι τυχαίνει να ξεφεύγει της προσοχής μας και να τον έχουμε πιάσει να μασάει από ρούχα και κάλτσες έως έπιπλα. 1 μήνα που τον έχουμε έχει 3 φορές στα κόπρανα του αίμα. Τύφος δεν είναι γιατί κάθε φορά τον εξετάζουμε άρα με βάση τον κτηνίατρο καταπίνει πράγματα που τρώει και αυτά τραυματίζουν το εντεράκι του, μέχρι τώρα ευτυχώς ελαφρά και με διατροφή ειδικές κονσέρβες περνάει. Θέλοντας όμως να αποφύγουμε το σοβαρό τραυματισμό, είδα ότι υπάρχουν σκευάσματα που αποτρέπουν τα σκυλιά να δαγκώνουν αντικείμενα αλλά αυτά μυρίζουν πολύ και άσχημα.

Και φτάνουμε στον εκπαιδευτή που μου πρότεινε να τρίβω στις επιφάνειες που θέλω πιπεριές καυτές γιατί απλά θα του προκαλέσουν σάλια. Και ρωτάω. Είναι όντως λύση αυτό? Γιατί εμένα απλά μου φαίνεται σαν μία βάναυση πράξη. Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω?
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Αγγίζει τα όρια της κακοποίησης!
Να τον πεις τον εκπαιδευτή να στρώσει τον κώλο του να μάθει να εκπαιδεύει που μου άνοιξε το στόμα του και πρότεινε μαλακίες σε ιδιοκτήτες!

Απλοί τρόποι επίλυσης είναι καλύτερο πρόγραμμα εκτόνωσης, καλύτεροι χειρισμοί, περιορισμός και τήρηση διαδικασιών, όχι ασυδοσία στην ελευθερία!
 


19 Ιουνίου 2021
7
0
36
Αγγίζει τα όρια της κακοποίησης!
Να τον πεις τον εκπαιδευτή να στρώσει τον κώλο του να μάθει να εκπαιδεύει που μου άνοιξε το στόμα του και πρότεινε μαλακίες σε ιδιοκτήτες!

Απλοί τρόποι επίλυσης είναι καλύτερο πρόγραμμα εκτόνωσης, καλύτεροι χειρισμοί, περιορισμός και τήρηση διαδικασιών, όχι ασυδοσία στην ελευθερία!
Η αλήθεια είναι ότι στο θέμα εκπαιδευτή, απλά πήραμε αυτόν που μας πρότεινε ένα φιλικό ζευγάρι και δεν το ψάξαμε ιδιαίτερα, γιατί οι ίδιοι φάνηκαν υπερβολικά ικανοποιημένοι με τη δουλειά που έκανε με το σκυλάκι τους (γερμανικός), αλλά και εμείς έχουμε εικόνα του σκύλου τους και μάλιστα καλή.

Επίσης πέρα από τις ασκήσεις που μας έχει δώσει ο εκπαιδευτής, καθημερινά περνάμε πολύ ώρα με το κουτάβι ώστε να παίζει και να εκτονώνεται.

Το θέμα είναι κάποιες φορές (κουδούνι, τηλέφωνο κτλ.) θα ξεφύγει της προσοχής μας και θα δαγκώσει ότι βρει εύκαιρο. Τελευταία έπιπλα μόνο γιατί ρούχα και λοιπά υφάσματα ή τα κρύψαμε ή τα βάλαμε σε ύψος που δεν φτάνει.

Πέρα λοιπόν από τα σκευάσματα που πραγματικά μυρίζουν άσχημα και της πιπεριάς που προτιμάω να τη δώσω στον εκπαιδευτή να τη φάει, υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε? Εδώ όταν κουραστεί ενώ παίζουμε και ξαπλώσει δίπλα σε έπιπλο, ανοίγει το στόμα και δαγκώνει το πόδι απλά για να έχει κάτι στο στόμα του.
 




19 Ιουνίου 2021
7
0
36
δεν ξερω πως να στο πω
αλλα θα φας καλααααααααα
Τουλάχιστον εσύ το έθεσες πιο κομψά από την κοπέλα στη γραμματεία του κτηνιατρείου.
Αυτή μετά που τον είδε είπε απλά...
Λυπάμαι που σας το λέω αλλά την γα@@τε!
 




19 Ιουνίου 2021
7
0
36
οπως φαινεται ειναι προφανες

μα πιπερια
Ναι οκ η πιπεριά ήταν κάπως, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι λογικά δεν το έχει προτείνει μόνο σε εμάς και ότι κάποιος από όσους το είπε το έκανε.

Αλλά πέρα από την ηλίθια λύση, καμία λύση που να περιλαμβάνει κάτι λιγότερο βάναυσο υπάρχει;
Επίσης εδώ να τονίσω ότι το "Time out" μέχρι τώρα όχι μόνο δεν τον ηρεμεί αλλά μετά από 2-3 λεπτά που βγαίνει από το crate, είναι σαν τον λύκο Φένριρ από το Ράγκναροκ. Τα πάντα είναι fair game είτε μιλάμε για έπιπλα, είτε για εμένα και την κοπέλα μου.
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
μετά από 2-3 λεπτά που βγαίνει από το crate, είναι σαν τον λύκο Φένριρ από το Ράγκναροκ. Τα πάντα είναι fair game είτε μιλάμε για έπιπλα, είτε για εμένα και την κοπέλα μου.
ρε συ μαλινουα πηρες,τι περιμενες;
οτι σου ειπε ο στελιος συν λεω εγω να αλλαξεις και εκπαιδευτη.
 
  • Like
Reactions: sis and saras


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Εγώ την πιπερίτσα, δεν την βρίσκω και τόσο εγκληματική, σε σχέση με πολλά άλλα, που θα μπορούσε να σου έχει προτείνει.
Ο σκύλος την μυρίζει. Αν θέλει. Δεν του την κάνεις ένεση. Ούτε εντριβή στα μούτρα.
Αν δεν του αρέσει η μυρωδιά, παίρνει την μυτούλα και κυρίως τα δοντάκια του, παραπέρα.
Μπορεί και να του αρέσει πάντως. Και να κάνει τις καταστροφές του απλώς πιο πικάντικες.
Μη σου πω, ότι πιθανότερο είναι αυτό το δεύτερο.
Σιγά την βαναυσότητα, την κακοποίηση και την κακολόγηση του εκπαιδευτή σου.

Κουτάβι ΔΙΑΛΕΞΕΣ να βάλεις στην ζωή σου...
Θα πρέπει να το έχεις στον νου σου και στο οπτικό σου πεδίο 24/7 για την ασφάλειά του πρωτίστως.

Να σου ζήσει ο μικρούλης!
Φωτό;
Το όνομά του;
Γιατί malinois;
Από που malinois;

:)
 
  • Like
Reactions: GSD92


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Μαρία όταν υπάρχουν λύσεις που όλοι ξέρουμε και είναι και εύκολες στην εφαρμογή τους και προτιμάς την λύση που θα φέρει το ζώο σε δύσκολη κατάσταση τότε αγγίζεις την κακοποίηση, όχι βέβαια με όλη την σημασία της λέξης, αλλά εφόσον δεν χρειάζεται μην το κάνεις!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Γνώμη μου: σε δύσκολη κατάσταση, θα ήταν ο σκύλος, αν τον ανάγκαζες ξέρω γω...να την φάει την πιπεριά, επειδή έκανε αυτό...πχ. Από την στιγμή που είναι στην απόλυτη επιλογή του σκύλου, αν θα πλησιάσει καν, αν θα μυρίσει και θα φύγει τρέχοντας, αν θα κάτσει με τις ώρες να μυρίζει, αν θα ξεκινήσει να γλύφει την πιπεριά ως συνοδευτικό του κυρίως πιάτου, δεν βλέπω πουθενά κακοποίηση.
Αν έπιανε δε, ως αποτρεπτικό κόλπο, θα ήταν και ευχής έργον.
Το πόσο πάντως εύκολο είναι, να λειτουργήσει η οποιαδήποτε μέθοδος, είναι πάρα πολύ σχετικό, θα μου επιτρέψεις να σου πω :)
 
  • Like
Reactions: epial and GSD92


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Δοκιμάστε να του δίνετε μασουλητηρια να εκτονώνεται. Φυσικά κόκκαλα, κονγκ, από ελάφι κλπ.
Θέλει επιμονή, υπομονή, σταθερότητα και διαρκή επίβλεψη.
Όταν δεν μπορείτε να επιβλεπετε μπαίνει στο crate.
Το βασικότερο όλων ειναι να μάθετε τον σκύλο την εντολή "ΜΗ" ή "leave it" και να επιβραβευετε όταν ανταποκρίνεται.
Θα βρειτε πολλά βίντεο στο ίντερνετ. Είναι εύκολο να το κάνετε χωρίς βοήθεια.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
ρε συ μαλινουα πηρες,τι περιμενες;
οτι σου ειπε ο στελιος συν λεω εγω να αλλαξεις και εκπαιδευτη.
Ήξερε ρε συ Τάσο τι περίμενε ; Κάπου, κάπως, κάποιος, τους είπε για Μάλι. Τι καλά είναι κλπ, κλπ.

Έτσι μου έρχεται, αν και δεν έχω πλέον αντοχές, να δοκιμάσω Μάλι vs Λαμπ. Αν και υποθέτω, σύμφωνα με το δικό μου, πως όποιος δεν έχει ζήσει με σκυλί φουλ ενέργειας δεν μπορεί να καταλάβει. Εδώ παίρνει ο άλλος Λαμπ και νομίζει πως έχει την Αγία Τερέζα.

Τόλμα να αναφέρεις πως έχουν και ανασφάλειες να δούμε την συνέχεια.
 


19 Ιουνίου 2021
7
0
36
Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Στο θέμα πιπεριά είμαι κάθετος γιατί ούτε εμένα θα μου άρεσε να μου το κάνουν πχ. στο πιρούνι με το οποίο πάω να φάω. Άρα ούτε εγώ θα το κάνω στο σκυλάκι. Καλύτερα να κάνω ανακαίνιση ή να με φάει ζωντανό (κοντεύει).

Στο θέμα εκπαιδευτής τώρα ήδη έχουμε απευθυνθεί σε άλλον αλλά για τη βασική και μετά.

Όσον αφορά παιχνίδια για να μασάει μέχρι τώρα προτιμάμε kong και από χοντρό ύφασμα, γιατί σχοινιά με κόμπους τα διαλύει μετά από λίγο και τα τρώει.


Το όνομα του είναι Φένριρ γιατί λίγες μέρες πριν μας τον κάνουν δώρο βλέπαμε Thor: Ragnarok.

Στο γιατί Malinois η αλήθεια είναι δεν είχαμε λόγο. Εμείς σκεφτόμασταν να υιοθετήσουμε. Η αδερφή της κοπέλας μου μας άκουσε να λέμε ότι θέλουμε σκυλάκι και ΑΓΟΡΑΣΕ από το ίντερνετ αυτό το οποίο της άρεσε σε εμφάνιση και διάβασε ότι είναι ένα καλό και πιστό σκυλί.

Και όχι δεν έχουμε ιδέα από κουτάβια. Είναι η πρώτη φορά που μεγαλώνουμε ένα και έχουμε αφιερώσει άπειρες ώρες να διαβάζουμε στο ίντερνετ και να ψάχνουμε το κάθε τι. Περιττό να αναφέρω ότι όταν τον έπιασε λόξυγγας ξύπνησα τον κτηνίατρο 2 τα ξημερώματα γιατί νόμιζα ότι πεθαίνει. Και για τους παραπάνω λόγους δεν σκόπευα να πάρω κουτάβι. Αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα το παλεύουμε.
 
Last edited:


Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
473
1.070
20
Πάτρα
Ψάξε, όταν μπορέσεις, θέματα στο forum σχετιζόμενα με δάγκωμα σε κουτάβια και οτιδήποτε σχετιζόμενο με κουτάβια. Δεν πειράζει που δεν έχεις πλήρη γνώση πάνω σε αυτά, θα μάθεις στην πορεία, και εγώ στην πορεία τα έμαθα τα περισσότερα. Άνθρωποι είμαστε, θα κάνουμε και λάθη, θα μάθουμε από αυτά, θα γνωρίσουμε και τον σκύλο μας καλύτερα όσο περνάει ο καιρός, μέσα από καινούργιες εμπειρίες. Εδώ βρισκόμαστε για να υποστηρίζουμε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Είναι μέλος της οικογένειας τώρα και πρέπει να τα ξεπεράσετε όλα μαζί. Δυστυχώς συχνά εγκαταλείπονται κουτάβια Μαλινουά, κυρίως επειδή αυτοί που αποφάσισαν να πάρουν ένα δεν είχαν κάνει αρκετή έρευνα πάνω σε αυτά. Κάθε φυλή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, όποιος και να είναι ο χαρακτήρας του ίδιου του σκύλου στην τελική, τα στοιχεία της φυλής είναι εκεί. Ίσως να επισκεφθείς και forum σχετικά με Μαλι, σίγουρα θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες. Υπομονή τώρα που είναι κουτάβι και παιχνίδι κάθε φορά που τον βλέπεις να ξεσηκώνεται και να θέλει να δαγκώσει πράγματα, redirection δηλαδή. Το Fetch και το Tug of War είναι αρκετά αποτελεσματικά (στην εξάντληση ενέργειας) και διασκεδαστικά (κατά την γνώμη μου).
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Θα βρειτε πολλά βίντεο στο ίντερνετ. Είναι εύκολο να το κάνετε χωρίς βοήθεια.
σοβαρα τωρα;;;;;

ΑΓΟΡΑΣΕ από το ίντερνετ αυτό το οποίο της άρεσε σε εμφάνιση
νταξ,μας τρολαρεις
σε ποιον αρεσουν σαν ομορφια

Ήξερε ρε συ Τάσο τι περίμενε ;
θα επρεπε
 
  • Like
Reactions: GRDANE




19 Ιουνίου 2021
7
0
36
Λάθη έχουμε κάνει πολλά και θα κάνουμε και άλλα σίγουρα. Το κουτάβι όμως δεν φταίει να τα υπομένει.

Όπως είπα διαβάζουμε και βλέπουμε και βίντεο. Απλά από τη θεωρία στην πράξη ζορίζει το πράγμα και μέχρι τώρα όλα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σκύλο υψηλών αναγκών. Από κάθε άποψη. Οπότε για εμάς η λύση είναι Ειδικος.


Δεν μπορώ να επέμβω στο γούστο κανενός αν και δεν ανέφερα μόνο αυτό σαν λόγο αγοράς του κουταβιού από την κοπέλα.

Τέλος δεν περίμενα κάτι γιατί δεν υπολόγιζα ότι θα πάρω malinois πόσο μάλλον κουτάβι. Μπήκε όμως στη ζωή μας και πλέον αυτό δεν αλλάζει.

Και παιδιά μπήκα στο forum για μία λύση αλλά νιώθω περισσότερο σαν να απολογούμαι εν τέλη.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Θα σου πρότεινα αρχικά να ξεκαθαρίσεις εάν το σκυλάκι είναι όντως μαλινουα, εάν προέρχεται δηλαδή από την γενετική δεξαμενή της φυλής του. Ο μόνος τρόπος να το δεις είναι εάν έχει γνήσιο pedigree, είτε του ΚΟΕ, είτε άλλης χώρας μέλους της FCI.
Δεν αναφέρομαι φυσικά σε βιβλιαριο υγείας, ή διαβατήριο.

Εάν δεν έχει pedigree, πλέον δεν μιλάμε για μαλινουα, αλλά για κάτι που κανείς δεν ξέρει τι γονιδια κουβαλάει και τι προδιάθεση έχει οσον αφορά τον χαρακτήρα του (οπως και την εμφάνιση, όπως και την υγεία).

Πολύ φοβάμαι με βάση τον τρόπο απόκτησης πως μιλάμε για σκυλάκι από παπυμιλαδικο. Εάν ψάξεις στον νετ για puppy mills, θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Εάν πράγματι μιλάμε για παπυμιλαδικο αυτό στην πράξη σημαίνει πως χρειάζεται να είσαι αρκετά προσεκτικός στον τρόπο που θα αντιμετωπίσεις το σκυλάκι, με δεδομένο πως δεν διδάχτηκε ποτέ από την μάνα του βασικούς σκυλισιους κανόνες.
 
  • Love
Reactions: DogEnthousiast


19 Ιουνίου 2021
7
0
36
Παιδιά αλήθεια δεν ξέρω.

Όπως είπα το κουτάβι ήταν δώρο και η κοπέλα μας τον έφερε κυριολεκτικά με κορδέλα και μία εγγύηση 12 μηνών σε περίπτωση ασθενείας του κουταβιού για αλλαγή του. Αμφιβάλλω ότι αυτό θεωρείται pedigree οπότε βάζω άμεσα στο πλάνο να την πάρω τηλέφωνο να δω αν είχε και άλλα χαρτιά.


Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν είχα ιδέα ότι τα σκυλιά έρχονται με pedigree γνησιότητας.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3