Άγανα (αγριόχορτα) - Προσοχή!

gpanov

New Member
26 Ιουνίου 2012
1
0
Χτες πήγαμε στον κτηνίατρο γιατί κάναμε δεύτερη φορά ωτίτιδα μέσα σε δυο μήνες και πριν δει το αυτάκι ο γιατρός μου είπε την εξής ατάκα…να εύχεσαι να μην είναι άγανο….τι είναι αυτό πάλι λέω, δεν είχα ιδέα…επειδή λοιπόν ίσως υπάρχουν κι άλλοι άσχετοι σαν εμένα θέλησα να γράψω αυτό το θέμα…
Τα άγανα είναι εκείνα τα μυτερά χόρτα που είναι κάπως σαν βελάκια στη μύτη και κολλάνε….κάποιοι σαν παιδιά τα πετούσαμε κιόλας σαν βελάκια και παίζαμε…αυτό το χόρτο λοιπόν, λόγω του ότι αν το πιάσετε θα δείτε ότι πολύ εύκολα γίνεται κομματάκια και αυτά είναι λεπτά και μυτερά, μπορεί πολύ εύκολα να μπει στο αυτί του σκύλου, να δημιουργήσει οίδημα και μετά για να το βγάλεις πρέπει να ταλαιπωρήσεις απίστευτα το ζωάκι….κι αυτό μου λέει είναι το λιγότερο, μπορεί ακόμα και να το εισπνεύσει και να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα ή να σφηνωθεί ανάμεσα στα δάχτυλα , όπου θα πρέπει ο γιατρός να «ανοίξει» το πόδι και πάλι ίσως δυσκολευτεί να το βρεί….
Όσοι λοιπόν βγάζετε τα σκυλάκια σας σε χωράφια, παρτέρια ή δάση, ειδικά αυτούς τους δύο μήνες, να προσέχετε αυτά τα διαβολικά χόρτα, που μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά…
Εμάς ευτυχώς δεν ήταν κάτι τέτοιο, αλλά πονούσε τόσο πολύ ο σκυλάκος που και υπέφερε αλλά και δεν καθόταν με τίποτα και αναγκάστηκε ο γιατρός να του κάνει μια ένεση μέθης, γιατί νάρκωση δεν ήθελε να του κάνει (ούτε εγώ φυσικά)…μου έδωσε σταγόνες για το αυτί και αντιβίωση και μου είπε ότι αν ξαναεμφανιστεί μέσα στον επόμενο μήνα τότε θα κάνουμε καλλιέργεια να δούμε το μικρόβιο…εγώ νόμιζα ότι καλλιέργεια κάνεις κατευθείαν αλλά τον εμπιστεύτηκα γιατί μέχρι τώρα είναι πολύ καλός γιατρός…είδομεν…
αστα να πανε και μεις αυτο παθαμε

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι: από τον σκύλο μου αφαίρεσα με ένα τσιμπιδάκι ένα άγανο πριν από ένα μήνα περίπου, από την περιοχή του ποδιού ψηλά στο μπούτι του το οποίο ήταν όλο μέσα στο δέρμα του. όταν το έβγαλα δεν είχε μαλακά φύλλα ήταν μόνο ένα ενιαίο σκληρό φυτό. περίμενα να κλείσει η πληγή και παρόλο που το τρίχωμα ξαναβγήκε στην περιοχή ο σκύλος μου συνεχίζει να το γλύφει και στο μπούτι του φαίνεται μια πληγούλα που βγάζει πύον διαυγές όπως στην αρχή που είχε το άγανο. μήπως δεν αφαίρεσα όλο το άγανο? η μήπως θα χρειαστεί αντιβίωση για να κλείσει η πληγή? σας παρακαλώ απαντήστε μου σύντομα.

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
το ξερω αυτο. απλα μια που βλεπω οτι εχετε μεγαλη εμπειρια απο τα δικα σας σκυλια ειπα να ρωτησω μηπως και εχετε περασει κ εσεις κατι παρομoιο.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Συμφωνα με την εμπειρια του το λεει και ο Christosp. Αυτο που περιγραφεις χρειαζεται κτηνιατρο αμεσα!

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Κατι τελευταιο: σημερα το πρωι το ειδα ξανα και η πληγη ειχε κλεισει αφηνοντας ενα καπαλακι. εχτεσ ομωςτην ειχα δει ανοιχτη. Λετε ο σκυλος μου να την ανοιγει μονος του απο το γλυψιμο? Ξερετε αν το γλυψιμο επιβαρυνει την κατασταση?

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
και εμεις δυστυχως την πατησαμε...εκανε ενα αποστημα στον πρωκτο το οποιο αφου ανοιξε και παροχετευτηκε περασε για 1-2 μερες και μετα ξαναβγηκε...την πηγαμε απο την πρωτη στιγμη στον κτηνιατρο και ψαχναμε να βρουμε τι ειναι...τελικα σημερα καναμε επεμβαση(χειρουργικο καθαρισμο) και πριν λιγο η κτηνιατρος μου ειπε οτι ηταν απο αγανο...ελπιζω να πανε ολα καλα, να μη εμφανιστει ξανα και να μην χασει η ναλα αλλα μπανια...

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
ωχ περαστικα του. μακαρι να μην το ξαναπαθει! αυτα τα αγανα για χορταρακια ειναι τελειως καταστροφικα!

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
και εμεις την κιρκη της ειχε σφηνωθει ενα στο ρουθουνι και χρειαστηκε ρινοσκοπηση με ναρκωση εννοειται και αφαιρεση επισης με ολικη ναρκωση...αγανο εγω λεω αυτα που πετουσαμε μικροι ο ενας στον αλλο και κολλουσαν στα ρουχα που ηταν μυτερα στην ακρη ενα τετοιο ειχε μπει στη μυτη του παιδιου μου.

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
και εμεις την κιρκη της ειχε σφηνωθει ενα στο ρουθουνι και χρειαστηκε ρινοσκοπηση με ναρκωση εννοειται και αφαιρεση επισης με ολικη ναρκωση...αγανο εγω λεω αυτα που πετουσαμε μικροι ο ενας στον αλλο και κολλουσαν στα ρουχα που ηταν μυτερα στην ακρη ενα τετοιο ειχε μπει στη μυτη του παιδιου μου.
ναι αυτα ειναι...παρα πολλα σκυλια στην περιοχη μου το εχουν παθει γιατι τα βγαζουμε ολα βολτα στο βουνο... ευτυχως η δικια μου τωρα ειναι μια χαρα...μονο τα ραμματα εχουμε να βγαλουμε...και να μεγαλωσει λιγο η τριχα γιατι ο κωλος της ειναι σαν της μαιμους...χαχα

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
αποφευγουμε πια να την πηγαινουμε σε μερη με τετοια χορτα γιατι αγχωνομαι πολυ εγω..εν τω μεταξυ αυτη οταν παιζει ξεριζωνει και χορτα της αρεσει οποτε αυξανοντε και οι πιθανοτητες.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αχ αυτά τα άγανα.... Την πατήσαμε και εμείς και μάλιστα σε ένα σημείο που ούτε καν θα πήγαινε το μυαλό μου! Στους όρχεις! :confused:
Τον πήγανα βόλτα σε ενα παλιό νταμάρι της περιοχής μας που αυτό τον καιρό είναι γεμάτο από άγανα. Μετά απο κάθε μας βόλτα ήθελα ένα μισάωρο μόνο να τον καθαρίσω από τα άγανα και τα χόρτα που μάζευε πάνω του! Έτσι αποφάσισα να μην τον ξαναπάω μέχρι να καθαρίσει η περιοχή!
Την Πέμπτη το απόγευμα είδα λίγο αραιο αίμα να βγαίνει απο την ουρήθρα του και την Παρασκευή το πρωί ενημέρωσα τηλεφωνικώς τον κτηνίατρο του όπου μου είπε να το παρακολουθήσω και το σκ και να επικονωνήσουμε τη Δευτέρα το πρωι. Πέρα απο το αιματάκι αυτό δεν είδα καμία άλλη ενόχληση που θα με έκανε να ανησυχήσω περισσότερο ή να δραστηριοποιηθώ πιο άμεσα.
Δευτέρα το αίμα είχα γίνει καφετίζον αλλά και πάλι αποφάσισα να τον πάω να του ρίξει μια ματιά.
Στην εξέταση που του έγινε δεν εντοπίστηκε κάτι παρα μόνο μια ελαφριά δερματίτιδα πάνω στο δέρμα του γεννητικού του οργάνου όπου αποφασιστηκε να του γίνουν καθημερινές πλύσεις με hibitane και 2 φορές την ημέρα ελαφρυά επάλειψη με propiogenta. Το δε αίμα, θεωρήσαμε οτι προερχόταν απο τα εξωτερικά σπυράκια που βρήκαμε καθώς ήταν πολύ κοντά στην ουρήθρα.
Όμως με το που βγηκαμε απο το εξεταστήριο, ο μικρός άρχισε να γλύφεται με μανια, το οποίο θεώρησα οτι οφείλεται στο ξύρισμα που του έγινε και στη πίεση που του ασκήθηκε τόσο στην εξέταση όσο και στο οτι πιέσε ο γιατρός τα σπυράκια για να πάρει δείγμα για το επίχρισμα.

Μέχρι να πάμε σπιτι οι όρχεις ειχαν πρηστεί και δυστυχώς πάλι θεώρησα οτι οφειλόταν στην πίεση που ασκήθηκε στο σημείο στη διάρκεια της εξέτασης. Όμως καθώς το πρήξιμο δεν υποχωρουσε χθες το πρωί μίλησα πάλι με τον κτηνίατρο και είπαμε να πάμε να τον δει το απογευμα. Μεχρι το απογευμα το πρήξιμο αυξηθηκε και η περιοχη απέκτησε ενα υπέροχο μελιτζανί χρώμα. Στον κτηνίατρο μάλιστα έσκασε και ενα αποστημα που ειχε δημιουργηθεί στην περιοχή.

Διάγνωση... Ξένο σώμα! Μάλλον άγανο (εκεινη την ώρα μονο εικασίες μπορουσαμε να κάνουμε) και αντιμετώπιση... διανυκτέρευση στον κτηνίατρο με ενδοφλέβια αντιβίωση και σήμερα το μεσημέρι χειρουργείο για να αφαιρεθεί το άγανο, να καθαριστεί η περιοχή και να γίνει στείρωση σε περίπτωση που είχε γίνει ζημια.
Πριν απο μια ώρα με ενημέρωσαν οτι ο Ορεστάκος ξύπνησε καλά, βρέθηκε το άγανο και έγινε και στείρωση καθώς για να βρουν το άγανο η περιοχή "σκαλίστηκε" αρκετά!
Το αξιοσημείωτο βέβαια είναι οτι η περιοχή εισόδου του διαολόχορτου δεν ήταν η ουρήθρα αλλά απο το σημείο που είναι η βάση των όρχεων.... Δηλ απο εξωτερικά προχώρησε εσωτερικά και "καρφώθηκε" κάνοντας τη φλεγμονή αυτή! Η εξέταση επιτάχυνε απλά τη διαδικασία γιατί προφανώς μετατοπίστηκε το άγανο!

Τώρα αντιβίωση για κάποιες μέρες και περαστικά μας! Και καλώς σας βρήκαμε εσας του κλαμπ των στειρωμένων! :D

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.739
7.889
Τι λες ρε συ ήμαρτον διαπέρασε το κρέας του το βρωμοάγανο; Αχ ρε ορεστέκο σου έμελε να στειρωθείς με ένδοξο τρόπο! Σιδερένιος αλίκη και περαστικά στο όμορφο αγόρι.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.722
7.208
O Χριστός! Μου φαίνεται απίστευτο! Περαστικά σας ρε παιδί μου!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Περαστικά στον μούσια! Άτιμο άγανο μας έφαγες τον ανδρισμό μας *lingua*

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ωχ ο καημενουλης....
Περαστικα στο αγορι σου Αλικη μου και μακρια οσο γινεται απο αγανα. Αν και ειναι παντου γαμωτο...

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά!

ο Ορέστης ήρθε σπίτι μας με το λαμπαντερ του (ε μην επιστρεψει έτσι ντροπή) και βαδίζοντας σε οχτάρια!
Είδαμε και το άγανο και πάθαμε μια ψιλοφρίκη... Βασικά επειδή μόνο τα κουλά μπορούν να μας συμβούν,το άγανο όντως μπήκε από το δέρμα και όχι απο την ουρήθρα! Προχώρησε και καρφώθηκε δίπλα στον όρχι.

Στείρωση δεν χρειαζόταν να γίνει αλλά εφόσον φτάσαμε ως εκεί, είπα να την προχωρήσω! Πάντως παράπονο δεν έχω.... ο ανδρισμός του πήγε ηρωικά!

Τώρα λέω να πάω να παίξω ΛΟΤΤΟ!