Άγρια επίθεση απο γάτα

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εμάς, μέχρι σήμερα, δεν μας έχει πάρει στο κυνήγι γάτα, αλλά μας έχει "στηθεί" αγριεμένη, βγάζοντας το γνωστό ...defence drive...

Παρόλα αυτά, προσπαθώντας (για ευνόητους λόγους) να μελετώ και τη γλώσσα σώματος της γάτας και έχοντας δει επιθέσεις γάτας σε άλλους σκύλους (με ή χωρίς χειριστή), έχω καταλήξει στα εξής βασικά συμπεράσματα:

- Εάν η γάτα έχει (μέχρι εκείνη τη στιγμή - δηλαδή, η νεαρή γάτα) ζήσει σε περιβάλλον που δεν έχει δεχθεί επίθεση από σκυλιά, υπάρχει περίπτωση να αδιαφορήσει και να απομακρυνθεί, ή να έρθει κοντά (με ή χωρίς επιφύλαξη) για να εξερευνήσει το σκύλο...

- Εάν η γάτα βρίσκεται κάτω από αυτοκίνητο, ή σε κάποια φυλλωσιά και ο (απονήρευτος) σκύλος πάει εκεί για να τη μυρίσει, είναι σίγουρο ότι εμείς δεν θα προλάβουμε να καταλάβουμε την κίνησή του... εκεί, η (έμπειρη) γάτα, νιώθοντας πως έχει το "πάνω χέρι", θα "σφυρίξει" και θα του ορμήσει στα μούτρα... πολύ επικίνδυνη στιγμή, αν δεν προλάβουμε να τραβήξουμε το σκύλο μας...

- Στην προηγούμενη περίπτωση, αν ο σκύλος δεν είναι "απονήρευτος", θα χυμίξει προς την κατεύθυνση αυτή, οπότε δίνει (πιό έγκαιρα) στον χειριστή του την προειδοποίηση...

- Εάν η γάτα έχει (κάπου εκεί κοντά) τα μικρά της, είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει το σκηνικό που περιέγραψε ήδη ο Eammon... Αν μιλάμε για αγέλη (π.χ. αδέσποτων - αγριεμένων) σκύλων, η πιθανή κατάληξη θα είναι νεκρή γάτα και τα σκυλιά σοβαρά τρυματισμένα στο πρόσωπο...

- Τέλος, αν ο σκύλος (πονηρεμένος ή απονήρευτος) κάνει το λάθος να "στριμώξει" τη γάτα κάπου, χωρίς έξοδο διαφυγής... δεν θα ήθελα κάν να βρίσκομαι εκεί, έστω και σε απόσταση 10 μέτρων...

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Να μου θυμίσεις οταν συναντηθούμε να σου δείξω το σημάδι στο πόδι μου...που έγινε πριν 15 περίπου χρόνια...τουλάχιστον την είχε γλιτώσει η Μίλβα...:p:rolleyes:

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
off topic

Κάποιος έκανε διακοπές στη Λευκάδα φέτος εε; ;)
Μαρτυριάρη!!!

Και για να μην είμαι εντελώς off topic, να πω επι του θέματος οτι ο αλογομούρης μου μόλις δει γάτα μπαίνει σε τρελό play drive (και ουχί prey drive)!

Giovanni

Active Member
23 Οκτωβρίου 2010
25
0
Με τις ίδιες γάτες ( ας πούμε ότι κατα κάποιο τρόπο είναι και δικές μου οι συγκεκριμένες ) κάνω κι εγώ
( προσπαθώ δηλαδή γιατί δεν είναι και πολύ εύκολο ) κοινωνικοποίηση στη Μάγια μου.

- Φωτογραφίες προσεχώς -
:)

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Άσε με και πάω να σκάσω!!!
Είχα 5-6 καταπληκτικά βίντεο με τις συγκεκριμένες γάτες και τον Allegro, αλλά τα έσβησα απο λάθος :( :(

Στείλε μου σε πμ λεπτομέρειες (που, ποτε, πως, εντυπώσεις κλπ κλπ :D )

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Τις αγαπάω πάρα πολύ, είχα πάντα γάτα στο πατρικό μου, αλλά μερικές φορές είναι πολύ κακές! Δν μας έχει τύχει με την Τσίλι τπτ -ευτυχώς!- αλλά μια μέρα που καθόμασταν στην πλατεία κάτω από το πατρικό μου, αυτό που είδα δν το'χα ξαναδεί παρ'όλο που στο χωριό παντα υπήρχαν μαμάδες-γάτες. Στην δίπλα αυλή του ακατοίκητου σπιτιού είχε γεννήσει μια γάτα που όλοι τάιζαν στν γειτονιά. Εκείνη την ώρα περνούσε μια κοπελίτσα με 1 Γιόρκι μια σταλιά. Την στιγμή που φτάνουν μπροστά από την καγκελόπορτα, πέφτει η γάτα ουρανοκατέβατη στον ώμο της κοπέλας κ μετά πάνω στο σκυλάκι που έσκουξε μαζί με την κοπελίτσα που ξαφνιάστηκε. Εννοείται το χτύπησε το καημένο κ η κοπέλα δν μπορούσε να συνέλθει γτ η γάτα όταν αποφάσισε να το αφήσει δεν έφευγε! Ηταν μπροστά τους κ φώναζε απειλητικά! Οκ, ήταν μαμά... Αυτό το πράγμα όμως... Να προσπαθούν οι περαστικοί να την κάνουν να υποχωρήσει??? #-o

Last edited:

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Το ξέρω ότι οι μαμάδες είναι αλλιώς κ το καταλαβαίνω. Αλλά η συγκεκριμένη όπως έμαθα μετά έστηνε κ ενέδρες στο απέναντι πεζοδρόμιο! Εκεί που περνούσες μπορεί να πεταγόταν κάτω από το αυτοκίνητο κ να έκανε επίθεση στα πόδια σου. Αλλη παιδί δν έκανε μόνο η Μαριώ το Γιάννη? Σ λέω η γάτα δν έστεκε καλά! Χαχα!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ο Σπούκυ μια χαρά τα πήγαινε με τις γάτες, δεν είχε κανένα πρόβλημα και αδιαφορούσε πλήρως. Μέχρι που έφτασε εκείνη η αποφράδα ημέρα....
Περπατούσαμε στον παραλιακό δρόμο του Πειραιά, όπου από τη μεριά της θάλασσας έχει ένα τοιχάκι περίπου 50 εκατοστά. Κάποια στιγμή, προφανώς ο Σπούκυ κάτι μύρισε και περίεργος όπως είναι, σηκώθηκε στα δύο πόδια, στηρίχτηκε με τα άλλα δύο στο τοιχάκι και κοίταξε από κάτω. Σε εκείνο ακριβώς το "από κάτω" ήταν περίπου εφτά γάτες μαζεμένες, οι οποίες με το που είδαν τον Σπούκυ όρμησαν καταπάνω μας όλες μαζί. Ο πανικός που ακολούθησε δεν περιγράφεται...
Όποιος ήταν στην διπλανή στάση του τρόλεϋ ακόμα γελάει.... :D
Και έτσι η γάτα έγινε ο θανάσιμος εχθρός μας.

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Πώς και δεν την έπιασε από κανένα λαιμό να τη φέρει σβούρες?? Καθόταν ήρεμος όταν του έκανε ντου?

Πάντως φαντάζει πολύ γελοία εικόνα! Είναι για βίντεο αυτά..
4 μηνών ήτανε! του'χαν πέσει και τα μισά δόντια εκείνη την περίοδο!! :)) Όχι δεν ήταν ήρεμος, την είχε την γάτα από κάτω για αυτό του δάγκωσε το πόδι και του γρατζούνισε την κοιλιά!! Φίλε ένα θα σου πω!! Όταν καταλάθος τον κλώτσησα και ευτυχώς όχι δυνατά, ενώ ήθελα να σπρώξω στην ουσία την γάτα, έπρεπε να δεις την όλη σκηνή : ο δικός μου να με κοιτάει με απορία και η γάτα να του δαγκώνει με μίσος το μπούτι!! Όντως είναι για βίντεο!!ι
John αν ο σκύλος είναι έμπειρος και την έχει στριμώξει την γάτα, δεν υπάρχει περίπτωση να την γλυτώσει, όσο και αλανιάρα να είναι, με συνοπτικές διαδικασίες έχουμε...game over! (αυτό ήταν μακάβριο!!)O:)
Αν είναι άπειρος ο σκύλος, απλά τον λυπάμαι!:lol:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Nαι αλλά για να είναι εμπειρος πρέπει να εξασκείται με γάτες...:lol:,:D οπότε μόνο τα αδέσποτα έχουν τέτοια πείρα, οι δικοί μας μάλλον θα την πάθουν.

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Δεν ξέρω τι έχει γίνει στο Νέο Κόσμο, αλλά οι γάτες είναι περισσότερες από τις κατσαρίδες.
Μας έχουν επιτεθεί 3-4 φορές όταν είμασταν κουτάβι. Όλες ανευ επαφής. Παρότι στη ζωή μου είχα και γάτα, έχω φθάσει στο σημείο να θέλω να τις πνίξω ή να έχω πολλές φορές σκεφτεί να λύσω λουρί. Ξέρω......Θα πέσετε να με φάτε.
Προκαλώ όποιον θέλει και μπορεί ας βγάλει βόλτα δεσποζόμενο σκύλο στην περιοχή από το λόφο έως Καλλιρόης και στην πλατεία στο σταυρό του νότου. Οι γειτονίες αυτές είναι γεμάτες από ιδιοκτήτες σκύλων και σκυλιά αλλά οι γάτες έχουν εξοικειωθεί τόσο πολύ που πλέον οταν βλέπουν σκύλο δεμένο προκαλούν και αν βρούν ευκαιρία κάνουν πέσιμο τσίμα τσίμα να σηκώσουν πόδι και να ρίξουν μια νυχιά.
Φιλοζωική έχω πάρει.
Τουλάχιστον να στειρωθούν καθώς πλέον γεννάνε και τα γατσούλια. Μιλάμε από 6 μηνών γεννάνε.

Σήμερα αναγκάστηκα να βαρέσω με το δεύτερο κρίκο προκλητική γάτα που περπάταγε πλάι μας μέσα στα παρτέρια.

Εννοείται πως ο σκύλος εξιτάρεται και από την κίνηση και μόνο αλλά καταπιέζεται και το πνίγει παρουσία μου.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Είχα καιρό να μπω στο φόρουμ, θέμα για γάτες βλέπω, ώπα λέω εδω είμαστε!

Εμείς έχουμε θέμα με τις γάτες, από την αρχή που βρήκαμε τη Λήδα δεν τις πήγαινε, αλλά μετά από πολύ προσπάθεια είχαμε καταφέρει να μπορεί να κάτσει ξαπλα στα 5 μέτρα από γάτα ψύχραιμη βέβαια που λιάζεται! Δεν της άρεσε, αλλά το κανε. Μετά όμως από την αποφράδα καθαρά Δευτέρα στο εξοχικό φίλων που της την έσκασε ένας κατά τα άλλα συμπαθέστατος γατούλης στο αυτί (πολύ αίμα ρε παιδί μου μετά), μόλις δει γάτα αρχίζει και ουρλιάζει λες και λέει "άστε με να τη σκίσω"!
Τώρα αρχίσαμε σιγά σιγά το συμμάζεμα (αν είναι καλή η γάτα, απλά την κοιτάμε επίμονα).

Πάντως εδώ που μένουμε είναι τίγκα στις γάτες, συναντάμε στάνταρ καμιά δεκαριά στις βόλτες μας και μπορώ να πω οτι έχουν πολύ θράσσος! Κάποια στιγμή μας είχε κλείσει την έξοδο της πολυκατοικίας ένας γάτος και παρολο που η Λήδα χτυπιόταν σαν μανιασμένη δεν το κούναγε ρούπι! Δεν ήξερα τι να κάνω, πώς να συγκρατησω τη Λήδα και να διώξω το γάτο ταυτόχρονα!

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Kαλησπερα.
Ξεθαβω το θεμα για να μην ανοιγω αλλο.
Εχω ή μαλλον εχει τεραστιο προβλημα με τα γατια,σημερα παλι ειχαμε σκηνικο με αποτελεσμα να γεμισει παλι πληγες στο προσωπο.
Και να πω οτι δεν προσεχω ρε γαμωτο,αλλα παει σε ανυποψιαστο χρονο ο βλακας κ χωνει τη χοντροκεφαλα του κατω απο τα αμαξια και αυτες επιτιθενται.
Και να πω οτι τη δαγκωνει,χαλβας ειναι παντα αυτος τις τρωει.
Το θεμα ειναι οτι φοβαμαι μην γινει κανα πιο χοντρο σκηνικο γιατι πανε κατευθειαν στα ματια .
Καμια συμβουλη? (εκτος απο το να μην τον βγαζω βολτα:p)

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
αδερφέ και εμένα χθες επιτέθηκε μια στον tyson.. Είχε γατάκια μας είπε μια γειτόνισσα γιαυτό και μας επιτέθηκε.
Η άτιμη ατρόμητη έπαιρνε φορά και έπεφτε πάνω στον τυσον με μάνια.. Μάζεψε 2 γρατζουνιές στη μούρη ο Δικος μου αχχαχα
Πως δεν '' κλειδωσε '' σαγονι ο δικός μου ακόμα απορώ..
Πάντως respect στις γάτες, δεν μασάνε το κωλο τους

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Τι εννοείς "ανυποψίαστο χρόνο"; αν καταλαβαίνω σωστά όταν τον έχεις χωρίς λουρί...Άρα πως να προλάβεις μία κατάσταση, αν δεν μπορείς να την ελέγξεις;

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Τι εννοείς "ανυποψίαστο χρόνο"; αν καταλαβαίνω σωστά όταν τον έχεις χωρίς λουρί...Άρα πως να προλάβεις μία κατάσταση, αν δεν μπορείς να την ελέγξεις;
Απο που συμπερανες οτι ηταν ελευθερος ακριβως? Δεν ειπα πουθενα οτι τον εχω χωρις λουρι.Ποσο μαλλον στον δρομο που εχει αμαξια κ ειναι γεματο γατια.
Να διαβαζουμε λιγο καλυτερα, δεν βλαπτει.

αδερφέ και εμένα χθες επιτέθηκε μια στον tyson.. Είχε γατάκια μας είπε μια γειτόνισσα γιαυτό και μας επιτέθηκε.
Η άτιμη ατρόμητη έπαιρνε φορά και έπεφτε πάνω στον τυσον με μάνια.. Μάζεψε 2 γρατζουνιές στη μούρη ο Δικος μου αχχαχα
Πως δεν '' κλειδωσε '' σαγονι ο δικός μου ακόμα απορώ..
Πάντως respect στις γάτες, δεν μασάνε το κωλο τους
Εχει συμβει κ σε εμενα παλιοτερα παρομοιο σκηνικο.
Παντως εχει ξεφυγει η κατασταση με τα γατια στου Ζωγραφου τουλαχιστον,καθε αμαξι εχει κ 2 γατια απο κατω χωρις να υπερβαλω.

Attachments