Άγριο ροτβάιλερ...

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Με αφορμή μέρος δημοσίευσης του Dr.Zhivago που μεταφέρω παρακάτω...

Εγώ που είχα πάντα πολύ μεγάλους σκύλους δεν μπορούσα να περιμένω να δω αν ο δικός μου θα σκότωνε ή όχι το λυκόσκυλο που του έκανε επίθεση. Κλώτσαγα εγώ το λυκόσκυλο στη μύτη με ότι είχα (πάντα πιάνει!)
Μια φορά αναγκάστηκα να κλωτσίσω ένα Ροτβάιλερ 5 φορές στη μύτη μέχρι να φύγει. Ήθελε να φάει ένα κουταβάκι (6μηνών) που εκπαίδευα στο πεζοδρόμιο -το οποίο Δόξα συ ό Θεός, τελικά ούτε καν τρόμαξε.
admin

............................................................................................

Μια φορά αναγκάστηκα να κλωτσίσω ένα Ροτβάιλερ 5 φορές στη μύτη μέχρι να φύγει
Αυτό πως γίνεται :?:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eνα ροτβάιλερ ήθελε να φάει ένα κουταβάκι και κατάφερες να το κλωτσήσεις στη μύτη 5 φορές ?? :shock: :shock:

Στον ύπνο του το έβλεπε ότι ήθελε να το φάει ?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έκανε επίθεση και 20εκ πριν το φτάσει έφαγε 5 κλωτσιές στη μύτη για να πάρει δρόμο.
Τι ακριβώς δεν κατάλαβες;

Είναι μια όμορφη τεχνική που έμαθα στην Αμερική (W.Virginia Canine College). Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται (αν δει ο σκύλος το πόδι σου οτι έρχεται κάηκες).

Εγώ βασικά εντυπωσιάστικα που ήθελε τόσες πολλές. Οι περισσότεροι φεύγουν με την πρώτη. Φαντάσου σκύλος (τόση μανία για ένα μωρό; )....

Πάντως είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας σκύλος που δεν έχει εκπαιδευτεί να δαγκώνει να έχει τα κότσια να τα βάλει με άτομο που του επιτίθεται.

Θα μου πείς που το ήξερα (αν είχε τα κότσια ή όχι). Δεν το ήξερα, το ρίσκαρα. Πόσοι σκύλοι είναι εκπαιδευμένοι να δαγκώνουν στην Ελλάδα (και για αληθινές καταστάσεις, όχι σπορ.... ) 7 ;

Εσύ τι θα έκανες στη θέση μου;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Έκανε επίθεση και 20εκ πριν το φτάσει έφαγε 5 κλωτσιές στη μύτη για να πάρει δρόμο.
Τι ακριβώς δεν κατάλαβες;
Eχεις κάποιο βίντεο από την προπόνηση στο ταε κβον ντο ?? :lol: :lol:

Sorry που γελάω αλλά ή πρέπει να ρίχνεις ΠΟΛΥ γρήγορες κλωτσιές ή ο σκύλος πρέπει να είχε 2 πόδια (με 3 πάλι δεν θα προλάβαινες)

Σοβαρά τώρα αυτός ο σκύλος ΔΕΝ έκανε επίθεση ...

Πάρα πολλοι σκύλοι μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι, σίγουρα δεν θα κλειδώσουν στον στόχο τους όπως ένας εκπαιδευμένος (χέρι - πόδι - κορμός κλπ) αλλά το να χτυπήσεις επιθετικό σκύλο και δή μεγάλου μεγέθους δεν είναι ό,τι καλύτερο, μπορεί να επιτεθεί σε έσένα αντί για το σκύλο σε χρόνο dt ή να σε κυκλώνει και να δαγκώνει κατά βούληση όπου βρεί , υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να φύγει, αλλά στην πραγματική επίθεση όχι, δεν γίνεται αυτό ...

Προσωπικά (την ώρα που παίζω με την μπάλα) έχω ρίξει 3-4 φορές βολέ με όλη μου την δύναμη το οποίο έχει βρεί σκυλί (2 διαφορετικά σκυλιά) στην μουσούδα, και ενώ εγώ δεν μπορούσα να περπατήσω για 3 μέρες, το σκυλί απλά έτρεξε να πιάσει την μπάλα ... επίσης έχω παραστεί σε καβγάδες ροτβάιλερ ειδικά πάρα πολλές φορές και γνωρίζω πολύ καλά ότι τις περισσότερες φορές χωρίζονται πάρα πάρα πολύ δύσκολα καμία σχέση με χτύπημα στη μύτη ...

Στην αντίστοιχη περίπτωση και σε άγνωστο σκύλο εκτός από τον σταυρό μου, που θα έκανα σίγουρα, θα τον άφηνα (θέλοντας και μή μάλλον) να πιάσει το σκυλί και μετά θα τον σβέρκωνα χρησιμοποιώντας ό,τι είχα (λουριά - ρούχα κλπ - άν είχα ) και θα τον απομακρυνα δια της εναέριας οδού, αδιαφορώντας φυσικά για την σωματική μου ακεραιότητα που έτσι κι αλλιώς θα παιζόταν κορώνα - γράμματα ... αν δέν μπορούσα και δεν είχα την δύναμη να το κάνω αυτό θα σήκωνα στον αέρα το κουτάβι με τα χέρια σε έκταση και θα φώναζα βοήθεια ακίνητος, όσο μπορούσα, η πιθανότητα να δαγκώσει εσένα αν το κάνεις αυτό είναι πολύ μικρή ...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πλάκα έχεις.... :lol:

Ναι... ίσως να μην ξέρω πότε ένας σκύλος κάνει επίθεση....

Και ίσως τα Ρόττι να γουστάρουν κλωτσίδια στη μύτη και γι' αυτό να άργησε να φύγει...

Και ίσως και το αφεντικό του σκύλου άδικα να φώναζε "ΚΛΩΤΣΑ ΤΟΝ! ΚΛΩΤΣΑ ΤΟΝ! ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ!!!!" πανικόβλητος!

Όταν σου τύχει να είσαι με Γ.Ποιμενικό 6 μηνών και σας επιτεθεί ενήλικο Ρότι, πάρε το αγκαλιά εσύ!

Αν σου είχε τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο, θα γνώριζες πως δεν προλαβαίνεις με τίποτα να το πάρεις αγκαλιά και εννοείται πως τέτοια σκυλιά έχουν συνηθήσει να τους φωνάζουνε (σιγά μην σε άκουγε). ΜΟΝΟ το κουτάβι έβλεπε εκείνη την στιγμή (σαν σουβλάκι) και εγώ το εκμεταλεύτηκα δεόντως.

Δεν υπάρχει χειρότερη ιδέα από το να το πάρεις αγκαλιά (και κανισάκι να ήταν). Θα σε έτρωγε κι εσένα κατα λάθος.

Μετά... αν το έπιανε ΔΕΝ θα το άφηνε πριν κάνει πολύ μεγάλη ζημιά πρώτα, ακόμη κι εσύ το ξέρεις αυτό και όπως είπες άντε να τα χωρίσεις.

Είναι 100 φορές πιο εύκολο να σταματήσεις καβγά πριν αρχίσει παρά μετά.
Προσωπικά πιστεύω πως ασχέτως με τις σωματικές βλάβες που θα του έκανε, θα έκανε και ανεπανόρθωτη ζημιά στο χαρακτήρα του κουταβιού.

Χωρίζοντάς τα πάλι αυξάνονται οι πιθανότητες να δαγκωθείς άσχημα (δεν υπήρχε περίπτωση να πλησιάσει το αφεντικό του Ρόττι να με βοηθήσει, τα είχε κάνει πάνω του και περίμενε 20μ μακριά έντρομος).

Με τους τρόπους που είπες διευκολύνεις να σε δαγκώσει ο μέσος σκύλος (ή και δειλός ή βλάκας σκύλος) ενώ μόνο οι πιο θαραλλέοι και έμπειροι θα δαγκώσουν με τον δικό μου τρόπο.

Και ναι κλωτσάω πολύ ξαφνικά, πολύ δυνατά, και πολύ γρήγορα.
Και ναι, αν δεν ξέρεις να το κάνεις καλά (πρέπει να σου δείξει κάποιος), άσ'το καλύτερα γιατί όντως είναι επικίνδυνο αν το κάνεις λάθος.

Μακάρι να μην σου τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο.
Αναγκαστικά θα ήσουν μείον ένα Γ.Π. και μείον κανένα δάχτυλο (μετά προσπαθώντας να ξεκολλήσεις το Ρόττι από πάνω του). Θα κούτσαινες και πάλι γιατί θα κλώτσαγες εδώ κι εκεί άτσαλα, και το Ρόττι θα δάγκωνε το κουτάβι πιο δυνατά με κάθε σου κλωτσιά από τα νεύρα του.

Αλλά τώρα που το είπες εσύ... ναι! Ισώς να ήθελε να "παίξε το γλυκούλι!"
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Το καημένο τσάμπα το κλώτσαγα!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Και Denis,

Την επόμενη φορά που θέλεις να χωρίσεις σκυλία -ξέχνα τελείως το σβέρκωμα.
Πάρε τα πίσω πόδια του ενός και σήκωσέ τα ψιλά ενώ κάνεις βήματα προς τα πίσω (θα αφήσει τον άλλον για να μην πέσει).
Διαλέγεις το πιο δυνατό σκύλο κι ελπίζεις πως ο άλλος δεν θα "παίξει" άλλο (βάλε και μια φωνή). Αν είναι κάποιος άλλος μαζί σου κάνει το ίδιο με τον άλλον ταυτόχρονα (ιδανική περίπτωση).
Αν δεν υπάρχει άλλος ίσως χρειαστεί να δέσεις τον έναν σε ένα στύλο για να πιάσεις τον άλλον.
Ασε το σβέρκωμα για τον Σουγκλάκο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Αν σου είχε τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο, θα γνώριζες πως δεν προλαβαίνεις με τίποτα να το πάρεις αγκαλιά και εννοείται πως τέτοια σκυλιά έχουν συνηθήσει να τους φωνάζουνε (σιγά μην σε άκουγε). ΜΟΝΟ το κουτάβι έβλεπε εκείνη την στιγμή (σαν σουβλάκι) και εγώ το εκμεταλεύτηκα δεόντως.
Δεν προλαβαίνεις να σηκώσεις το κουτάβι αλήθεια - το ''αγκαλιά'' το έχω γράψει εγώ?? :roll: :roll: και προλαβαίνεις να ρίξεις 5 - 5 κλωτσιές στην μύτη ... :shock: :shock: εσύ έχεις πλάκα ... :lol: :lol:

Αυτά που λές μου έχουν τύχει περί τις 3-4 (εκατοντάδες) φορές με διάφορους σκύλους δικούς μου - και ξένους - εκπαιδευμένους και μή - από την θέση του επιτιθέμενου - αλλά κυρίως του αμυνόμενου ... η πιθανότητα rott ειδικά να δαγκώσει 6μηνο κουτάβι είναι ΠΟΛΥ μικρή (φυσικά μπορεί να συμβεί - σε μη κοινωνικοποιημένα ή εκπαιδευμένα σε αυτό ζωα) αν πχ είναι 10% με το που θα κλωτσήσεις την κάνεις 70% (με τη μία κλωτσιά - φαντάσου με τις 5 σε 20'' :lol: :lol: )

Aααα ... και κάποια φορά να συναντηθούμε να μου δείξεις πώς τσακώνονται τα rott ... προφανώς πρέπει να περάσω άλλα 12 χρόνια με 10 σκύλους ταυτόχρονα για να μάθω - απλά σου λέω ότι έχω σκυλιά με σηκωμένη τρίχα (3 και 4 ταυτόχρονα) πολύ συχνά στο σαλονι μου την ώρα που βλέπω τηλεόραση :wink:

Δεν λέω ότι δεν έγινε (βέβαια λέω ότι δεν μπορείς να ρίξεις 5 κλωτσιές στη μύτη ενός σκύλου που επιτίθεται και επιμένω) λέω ότι ο σκύλος ήταν άγριος χωρίς στόχο - κύκλωνε το κουτάβι - και ότι ήσουν πολύ πολύ τυχερή που έφυγε, προφανώς μοίραζε κλωτσίδια και η κότα - άσχετος που το κατείχε ... :wink:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Dr.Zhivago said:
Και Denis,

Την επόμενη φορά που θέλεις να χωρίσεις σκυλία -ξέχνα τελείως το σβέρκωμα.
Πάρε τα πίσω πόδια του ενός και σήκωσέ τα ψιλά ενώ κάνεις βήματα προς τα πίσω (θα αφήσει τον άλλον για να μην πέσει).
Διαλέγεις το πιο δυνατό σκύλο κι ελπίζεις πως ο άλλος δεν θα "παίξει" άλλο (βάλε και μια φωνή). Αν είναι κάποιος άλλος μαζί σου κάνει το ίδιο με τον άλλον ταυτόχρονα (ιδανική περίπτωση).
Αν δεν υπάρχει άλλος ίσως χρειαστεί να δέσεις τον έναν σε ένα στύλο για να πιάσεις τον άλλον.
Ασε το σβέρκωμα για τον Σουγκλάκο.
Εχω περιγράψει ΚΑΙ στο forum πολλούς τρόπους να χωρίσεις σκυλιά, μερικοί από τους οποίους είναι αυτοί ... έχει κι άλλους ...

Το σβέρκωμα είναι ο αγαπημένος μου ... φεύγει ο ένας αριστερά και ο άλλος δεξιά αεροπλανικώς σου λέω ... :lol: :lol: :wink:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ναι, σόρρυ είπες πως θα κράταγες το κουτάβι ψιλά πάνω από το κεφάλι σου... όχι αγκαλιά (τωρα πιο είναι χειρότερο δεν ξέρω).

Με παρεξείγησες. Με το "δεν προλαβαίνεις" εννούσα μεχρί να έρθει το Ρόττι.
Για τις κλωτσιές το ΘΕΛΕΙΣ το Ρόττι. Δεν μετράω χρόνο μετά. Μπορεί να ήθελε άλλες 10 μετά. Μπορεί να έφευγε και να ερχόνταν πάλι.
Εννούσα πως δεν προλαβαίνεις να κάνεις πολλά μέχρι να έρθει (1η φορα).

Το Ρόττι ήταν τελείως προσκολημένο στο κουτάβι και ήρθε καρφί, τρέχοντας και γρυλίζοντας (αφού πήδηξε πρώτα από τη μάντρα του).

Δεν έκανε ποτέ ίχνος κύκλου (αυτό θα με δυσκόλευε). 'Εφαγε την πρώτη κλωτσιά και δεν κούνησε καθόλου. Μάλιστα ούτε με κοίταξε καθόλου. Δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από το "θήραμα". Δυνάμωσε το γρύλισμα και πάει να έρθει πιο κοντά όταν έφαγε τη δεύτερη. Κάπως έτσι πήγαν όλες μέχρι την 5η, όπου έκλαψε, έστριψε και πήγε πάλι στον κήπο του.
Στην 3-4η αναρωτιώμουν αν θα είμαι εκεί όλη νύχτα να κλωτσάω το μουρλοκομείο!
Ήθελε να σκοτώσει το κουτάβι, Denis.
Έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τους σκύλους φύλαξης. Ένας στα 100 δαγκώνει όταν του επιτεθεί άνθρωπος. Το να σε δαγκώσει κατα λάθος είναι πολύ πιο πιθανό.

ΑΛΛΟ να φάει κλώτσο παίζοντας με το αφεντικό του και ΑΛΛΟ να του κάνει επανωτά "ντου" ένας ατρόμητος ξένος.

Σταματάω τη κοντρούλα μας εδώ. Είναι φανερό πως δεν τρέφουμε εκτίμηση ο ένας για τον άλλον και αυτό είναι δεκτό.
Καλή σου νύχτα.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
Λοιπόν εδώ και κάμποσα χρόνια που ασχολούμαι με τα Ροττυ και έχω δει κάμποσα πράγματα έχω φτιάξει δικούς μου σκύλους αλλά και άλλων, χωρείς να είμαι επαγγελματίας εκπαιδευτής , Ομολογώ πως δυσκολεύουμε να καταλάβω πως κάποιος έριξε 5 σουτ στην μουσούδα ενός αγριεμένου Ροττυ
αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί και να έγινε πάντως για εμένα που έχω κάνει 7 χρόνια tae kwo do & king boxing Μάλλον δύσκολο μου φαίνετε να τα κατάφερνα εκτός και εάν ο σκύλος γούσταρε τα σουτ ….
Μην μου παρεξήγηση κάνεις εεεεε
Με εκτίμηση
8)

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
δεν μπορούσα να περιμένω να δω αν ο δικός μου θα σκότωνε ή όχι το λυκόσκυλο που του έκανε επίθεση.

Ήθελε να φάει ένα κουταβάκι (6μηνών) που εκπαίδευα στο πεζοδρόμιο
ΜΟΝΟ το κουτάβι έβλεπε εκείνη την στιγμή (σαν σουβλάκι)
Θα σε έτρωγε κι εσένα κατα λάθος.
Ήθελε να σκοτώσει το κουτάβι, Denis.

με ολο τον σεβασμο ...για καποιες απαντησεις που εχεις δωσει..
επετρεψε μου να πω οτι τα παραπανω δεν αντιπροσωπευουν ατομο το οποιο εχει επαγγελματικες κυνολογικες γνωσεις...

δεν εχω 10 σκυλια σπιτι μου ...ουτε εχω κανει σεσιον στο w.v.c.s η την... N-K9 ... εχω δει ομως αμετρητους καβγαδες και "επιθεσεις" που στην πραγματικοτητα ΔΕΝ ηταν επιθεσεις ..

οσο για τις κλωτσιες ..μιας και εριξα προσφατα..οχι στην μυτη..(και να ηθελα που να προλαβω μυτη)..το μονο που κερδισα ηταν κακωση μηνισκου..με το σηκωμα κατι καταφεραμε...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Γίνεται αν ξέρεις καλά τι σου γίνεται...
Με μερικούς σκύλους είναι πιο εύκολο (οι περισσότεροι φεύγουν μάλιστα με μιά γερή λουριά στη μύτη) σε άλλους πιο δύσκολο (και με εκπαιδευμένο φύλακα σχεδόν ακατόρθωτο).

Είναι μέρα νύχτα όμως αυτό το Ρόττι με εκπαιδευμένο φύλακα. Όταν βλέπω σκύλο να επιτίθεται έτσι σε κουτάβι, ξέρω πως ΔΕΝ εκπαιδεύεται για φύλακας ο συγκεκριμένος (δεν έχει τα "φόντα").
Έχουμε πολλά Ρόττι (χωρίς φόντα) στη χώρα μας (τα περισσότερα με διαφορά). Ξέρω και φοβερά Ρόττι (κι Ελληνικής εκτροφής) που δεν τρώνε κλωτσιές τόσο εύκολα, δεν πειράζουνε όμως κουτάβια αυτά (δεν πειράζουν κανέναν χωρίς λόγο). Κλώτσα ένα τέτοιο και μπορεί να χαρεί κιόλας (που το έδωσες καλό λόγο να σε φάει).

Παρ' όλ' αυτά, σας εξήγησα πως ρίσκαρα να με δαγκώσει, συνειδητά.
Πρέπει να καταλάβετε όμως, πως ήθελε το κουτάβι (όχι εμένα) κι αυτό επίσης είναι σοβαρός παράγοντας. Είναι τελείως διαφορετικό.

Αν είμασταν οι δυό μας δεν θα το κλώτσαγα (αυτό είναι ηλίθιο), σκύλος που σου κάνει τέτοια επίθεση μες στα μούτρα δεν έχει αρκετό φόβο να φύγει με κλωτσιες (θα τον εξαγρίωνα απλώς).

Το να κλωτσάς στην μύτη ένα σκύλο που είναι 100% προσηλωμένος σε κάτι άλλο δεν είναι το ίδιο. Θέλει όμως να έχεις μπόλικο θάρρος και να είσαι προετοιμασμένος να στρέψει την προσοχή του σε σένα μετά.

Ο τρόπος που μεταφέρεις το "τσαμπουκά" σου είναι ιδιαίτερα συμαντικός (θέλει ψυχραιμία, μεγάλη αποφασιστικότητα και σημασία στις λεπτομέρειες).
Αν το κάνεις με μισή καρδιά έχασες τη μπάλα. Και όπως είπα αρχικά, δεν πρέπει ποτέ ο σκύλος να δει το πόδι να έρχεται (αρπάζει μύγα, το πόδι σου δεν θ'αρπάξει;). Πρέπει βέβαια να κλωτσίσεις με ΌΛΗ σου τη δύναμη (αλλιώς άστο καλύτερα) και να ετοιμαστείς γρήγορα για την επόμενη κλωτσιά....

Ο σκύλος αυτός γενικώς είχε μάθει ότι όλοι τον φοβούνται (κι ο ιδιοκτήτης του ακόμη) δεν του είχε τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο και ξαφνιάστηκε εντελώς.
Το περίμενα αυτό (έχουμε πολλούς τέτοιους στην Ελλάδα) όμως ήμουν και πανέτοιμη ψυχολογικά για άλλες εκδοχές...

Να ΜΗΝ το επιχειρήσετε ποτέ αυτό. Αν δεν πιστεύετε πως γίνεται δεν θα το κάνετε σωστά. Από την άλλη, με αυτά που είπε ο Denis, μόνο ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα γλύτωνε από τα δόντια του (που κρατούσε μεγάλη απόσταση σε ολόκληρο το συμβάν).

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τι ακριβώς θεωρείς "επίθεση", Oscar ;

Θα έβλεπες δηλαδή ένα Ροτβαίλερ να πηδάει τη μάντρα του και να τρέχει σφαίρα προς τα σένα μουγκρίζοντας δυνατά και θα περίμενες να ΠΑΙΞΕΙ με το κουτάβι του πελάτη σου;

Τελικά μπορεί κάποιος να ασχολείται μιά ζωή με τους σκύλους και να μην μαθαίνει σχεδόν τίποτα. Γιατί απλώς είναι αρνητηκός.

Ετσι βέβαια καταλήγουν να μιλούν όλο και λιγότερο οι γνώστες και όλο και περισσότερο οι άσχετοι. Δεν είναι κρίμα;

Για μάθε μου λοιπόν Oscar. Τι θα πει "επίθεση";
Μήπως πρέπει τελικά να ζητήσω συγγνώμη από τον κύριο με το ροτβάιλερ;
Αυτός πάντως δεν μου έδειξε κάτι τέτοιο. Ανακουφήστικε πολύ που δεν έπιασε ο σκύλος του το κουτάβι τελικά. Κι ήταν άσπρος σαν το πανί.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ΜΑΚΗΣ said:
:^o :^o :^o :^o :^o :^o
Έλα ρε... ο χαρακτηρισμός "ψεύτης" χωρίς στοιχεία δεν αξίζει σε κανέναν, πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο άτομο που έχει λίγες μεν δημοσιεύσεις αλλά αξιόλογες...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έχω βιώσει δυο περιστατικά ανάλογα με αυτο που περιέγραψε η/ο Dr.Zhivago.
Και τις δυο φορές δεν πρόλαβα, όχι το σταυρό μου να κάνω, αλλά ούτε να δω από πού μου ήρθε!

Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως επέστρεφα με το σκυλί από την βραδινή μας βόλτα και μας επιτίθεται από το πουθενά και χωρίς καμιά προειδοποίηση ένα δεσποζόμενο βέλγικο το οποίο το είχε σκάσει από το σπίτι του.
Το σκυλί ήταν σε απόλυτη παράνοια. Χίμηξε στο δικό μου (τότε περίπου 6,5 μηνών) και άρχισε να τον δαγκώνει με μανία. Προσπάθησα να μπω στη μέση και τότε μου άρπαξε το μανίκι (ευτυχώς φόραγα ένα πουπουλένιο χοντρό μπουφάν). Άρχισα να το κλωτσάω για να φύγει από πάνω μου, αλλά το σκυλί ήταν σε ντελίριο!

Ήρθαν να με βοηθήσουν 4 άντρες που περίμεναν το λεωφορείο στη στάση και άρχισαν και αυτοί με φωνές και με κλωτσιές να προσπαθούν να απομακρύνουν το σκυλί από ‘μενα και το σκυλί μου.
Κλωτσάγαμε το σκύλο στο κεφάλι, στα πλευρά, στην κοιλιά 5 άτομα, από τα οποία τα 4 ήταν χειροδύναμοι άντρες και το βελγικο δεν καταλάβαινε τίποτα!
Ευτυχώς πάνω στην αναμπουμπούλα κατάφερα να πάρω το σκυλί και να φύγω....

Τώρα εάν με 5 αστραπιαίες κλωτσιές ακριβείας στη μύτη του βέλγικου, κατάφερνα να ξεφύγω ευκολότερα… Τι να πω… :roll:
Προσωπικά έχω τις αμφιβολίες μου…

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όπως προανέφερα είναι πολύ πιο εύκολο να σταματήσεις ένα σκύλο ΠΡΙΝ δαγκώσει παρά μετά.
Όπως και είπα πως αν το κλώτσαγα αφού είχε ίδη πιάσει το κουτάβι, απλώς θα το δάγκωνε πιο δυνατά. Και δεν θα έφτανα ποτέ μύτη (ευαίστητο σημείο).

Το Ροττι το είδα καλά πριν έρθει (καθώς ήταν από αρκετά μακριά) και προετοιμάστηκα.

Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση (όντως δεν είναι ωραίο να λες τον άλλο ψεύτη) αλλά δεν περίμενα να με πιστέψουν όλοι. Είναι λίγο ακραίο (να κλωτσάς σκύλους για οποιοδήποτε λόγο) και δεν το κάνω όταν υπάρχει δυνατότητα άλλης λύσης. Ευτυχώς όμως που το έκανα στην συγκεκριμένη περίπτωση...

Αν και πολύ θα ήθελα να είχα κλωτσίσει και τον ιδιοκτήτη στη μύτη μετά!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ROTTIE το Βέλγικο δεν θα χρειαζόταν 5 κλωτσιές με τίποτα. Με την πρώτη θα έφευγε σίγουρα. Φτάνει να μην είχε φτάσει πρώτα στο κουτάβι και να του την έριχνες στη μύτη με όλη σου τη δύναμη (όπως ερχόταν, δεν περιμένεις να σταματήσει πρώτα).

Αν πιάσει το μικρό είναι ήδη αργά (θα νόμιζε πως ο μικρός τον πονάει και θα τον δάγκωνε χειρότερα). Κάνεις άλλα πράγματα τότε αλλά δεν θα μπω στο κόπο να τα αναλύσω τώρα (θα με κράξουν πάλι οι "ειδικοί" και το βαριέμαι).

Το κουτάβι σου πως ήταν; Του έμεινε τραύμα ψυχολογικό; Ηταν ρότι;
Τον βρήσκεις σήμερα ιδιαίτερα επιθετικό με άλλους σκύλους;

Συχνά είναι "μεταδοτικό" το πρόβλημα. Ενας μεγαλύτερος σκύλος με πρόβλημα τρομοκρατεί ένα κουτάβι που μετά γίνεται πιο επιφυλακτικός (ή και επιθετικός) απο ότι θα ήταν αν δεν το είχε πάθει. Μερικές φορές μησούν μόνο τη φυλή που τους επιτέθηκε (καλό αυτό) άλλες πάλι κρατούν ένα κοινό στοιχείο (χρώμα, μαλλιά) και σε άλλες περιπτώσεις όλους τους άλλους σκύλους.

Εγώ γι'αυτό το λόγο είμαι "τέρας υπερπροστατευτικότητος" με τα κουτάβια.
Δεν θέλω το κάθε παλιόσκυλο να μου αλλάξει το μικρό μου ούτε στο ελάχιστο. Ας μας έρθει αργότερα (για καβγά). Η πλάκα είναι πως οι σκύλοι που επιτείθονται σε κουτάβια σπανίως έχουν το θάρρος να το κάνουν σε μεγάλο σκύλο.... πάνε εκεί που τους παίρνει στα σίγουρα μόνο.

Τι παρατήρησες εσύ. Πόσο είναι τώρα το κουτάβι;