Άγχος για δυσπλασία ισχύου

DimIt®!$

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2012
40
0
Tagkanika
Γεια σας παιδια ο Αργος μου ειναι 6 μηνων μια χαρα ενεργητικος παιζει τρεχει χοροπηδα!κανενα προβλημα!τωρα 2 εβδομαδεσ ομωσ ενω ειναι ολα καλα αν πιασω τη μεση του οταν περπαταει νιωθω κατι σαν τριξιμο,ενα κλικ την ωρα που προχωραει το ποδι τ.πηγα αμεσωσ στο κτηνιατρο και μου ειπε οτι επειδη οταν προσπαθουσε να του σηκωσει στο πλαι το ποδαρακι του διαμαρτυροταν ή χτυσπησε ή ειναι ενδειξη δυσπλασιας και θα κανουμε τη παρασκευη ακτινογραφια.το σκυλι βεβαια και μια χαρα περπαταει και τρεχει κ ουτε κ εγω τον εχω παρατηρησει ποτε να ποναει ή κατι τετοιο.ξεχασα να σας πω ειναι γπ και δεν ειναι απο εκτροφειο.Επειδη εχω σκασει απο αγωνια πειτε μου τι πιστευετε...

Last edited:

dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
Φίλε μην αγχώνεσαι απο τώρα για κάτι που μπορεί να μην είναι τίποτα!Οι ακτινογραφίες θα δείξουν!Και δυσπλασία να έχει μπορεί να ειναι μικρού βαθμού και ααπλά να την βγάλει με κανα φαρμακάκι!Όταν πάει να σηκωθεί αργεί?Οταν ειναι όρθιος ενώνει τα πόδια και βάζει περισσότερο βάρος στο ένα πόδι?Επίσης όταν τρέχει τα πίσω πόδια τα κινεί μαζί(σαν λαγός)?

DimIt®!$

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2012
40
0
Tagkanika
Φίλε μην αγχώνεσαι απο τώρα για κάτι που μπορεί να μην είναι τίποτα!Οι ακτινογραφίες θα δείξουν!Και δυσπλασία να έχει μπορεί να ειναι μικρού βαθμού και ααπλά να την βγάλει με κανα φαρμακάκι!Όταν πάει να σηκωθεί αργεί?Οταν ειναι όρθιος ενώνει τα πόδια και βάζει περισσότερο βάρος στο ένα πόδι?Επίσης όταν τρέχει τα πίσω πόδια τα κινεί μαζί(σαν λαγός)?
oχι τιποτα απο αυτα!μονο το τριγμο που νιωθω εγω οταν τον κραταω

frida3

Member
28 Απριλίου 2012
16
0
Thessaloniki
καλησπερα δημητρη,
επειδη ειμαι προσφατα παθουσα,την Τριτη εμαθα μετα απο ακτινογραφιες οτι το Fridaki μου(λαμπραντορ 8 μηνων)πασχει απο δυσπλασια και στα 2 τα ποδαρακια της,δεν χρειαζεται αγχος..μονο ψυχραιμια...καλο ειναι μολις με το καλο βγουν οι ακτινογραφιες να παρεις και μια 2 γνωμη και εγω αυτο θα κανω αυτες τισ μερες...ψυχραιμια και ολα θα πανε καλα!

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Τελικά τι είπαν τα αποτελέσματα ???Κάνατε εξετάσεις?
Δεν είναι φυσιολογικό πάντως να τρέχει ο σκύλος σαν λαγός "νομίζω".

IVAN-TZIA

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2012
82
0
Κέα, Κυκλάδες
Η δυσπλασία είναι είναι μια πάθηση με πολλές βαθμίδες (ανατομικού προβλήματος) και δεν χρειάζεται να σε αγχώνει τόσο πολύ.. ψυχραιμία. Βγάλτε τις πλάκες, άκου τις συμβουλές του γιατρού σου και φυσικά παρακολούθησε το σκύλο σου. Για να είναι σίγουρο αν πρόκειται για δυσπλασία ισχύου πρέπει να κλείσει τους 8 μήνες τουλάχιστον.. Μέχρι τότε παίζουν πολλά.
Προς το παρόν να αποφεύγεται τις σκάλες, τα παιχνίδια σε γλυστερά πατώματα και φυσικά να πατάει ο σκυλάκος πάντα και στα τέσσερα πόδια του (μην σηκώνεται σούζα στα πίσω). Το κολύμπι επίσης στη θάλασσα βοηθάει πολύ γενικά στην εκγύμναση χωρίς να καταπονούνται τα οστά λόγο της άνωσης.
Το τρέξιμο με τα πόδια ενωμένα το κάνουν πολλά κουτάβια γιατί απλά ακόμα δεν έχουν μάθει να ορίζουν τα πόδια τους σωστά. Δεν είναι απόδειξη δυσπλασίας απλά ένα σύμπτωμα.

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Η δυσπλασία είναι είναι μια πάθηση με πολλές βαθμίδες (ανατομικού προβλήματος) και δεν χρειάζεται να σε αγχώνει τόσο πολύ.. ψυχραιμία. Βγάλτε τις πλάκες, άκου τις συμβουλές του γιατρού σου και φυσικά παρακολούθησε το σκύλο σου. Για να είναι σίγουρο αν πρόκειται για δυσπλασία ισχύου πρέπει να κλείσει τους 8 μήνες τουλάχιστον.. Μέχρι τότε παίζουν πολλά.
Προς το παρόν να αποφεύγεται τις σκάλες, τα παιχνίδια σε γλυστερά πατώματα και φυσικά να πατάει ο σκυλάκος πάντα και στα τέσσερα πόδια του (μην σηκώνεται σούζα στα πίσω). Το κολύμπι επίσης στη θάλασσα βοηθάει πολύ γενικά στην εκγύμναση χωρίς να καταπονούνται τα οστά λόγο της άνωσης.
Το τρέξιμο με τα πόδια ενωμένα το κάνουν πολλά κουτάβια γιατί απλά ακόμα δεν έχουν μάθει να ορίζουν τα πόδια τους σωστά. Δεν είναι απόδειξη δυσπλασίας απλά ένα σύμπτωμα.
Δηλαδη 6 μηνών δεν μπορεί ακόμα να "ορίζει "τα πόδια του?Θεωρείται φυσιολογικό?

frida3

Member
28 Απριλίου 2012
16
0
Thessaloniki
Τελικά τι είπαν τα αποτελέσματα ???Κάνατε εξετάσεις?
Δεν είναι φυσιολογικό πάντως να τρέχει ο σκύλος σαν λαγός "νομίζω".
δεν πηγα για τις 2 εξετασεις θα παω μεσα στην εβδομαδα!